Witam
jak w temacie wystrzelił brok i autko stoi :( w warsztacie wołają za nabicie 100 zł !!!! troche dużo ale tłumaczą iż trzeba rozpiąć silnik . Teraz pytanie czy to faktycznie prawda czy chcą kasą zedrzeć? Czy ktoś z Was miał już coś wspólnego z tym? ewentualnie czy ktoś z Was ma jakiegoś znajomego magika co by mógł podjechać (retkinia) i zrobić to ? aha jaki byłby koszt i gdzie na sztuki można kupić broka bo w sklepie wołają za całą paczkę. mój essi to 1,4l. 91rok bez wspomagania więc dojście jest
dziękuję pozdrawiam Wszystkich
Krzewik_EL
24-02-2009, 17:53
Witam
jak w temacie wystrzelił brok i autko stoi :( w warsztacie wołają za nabicie 100 zł !!!! troche dużo ale tłumaczą iż trzeba rozpiąć silnik . Teraz pytanie czy to faktycznie prawda czy chcą kasą zedrzeć? Czy ktoś z Was miał już coś wspólnego z tym? ewentualnie czy ktoś z Was ma jakiegoś znajomego magika co by mógł podjechać (retkinia) i zrobić to ? aha jaki byłby koszt i gdzie na sztuki można kupić broka bo w sklepie wołają za całą paczkę. mój essi to 1,4l. 91rok bez wspomagania więc dojście jest
dziękuję pozdrawiam Wszystkich
Witam. Czy kolega moż mnie uświadomić co to takiego jest "brok" bo miałem kilkanaście aut ale po raz pierwszy spotkałem się z takim określeniem;)
baluckityp
24-02-2009, 18:21
też nie wiem co to brok, pierwsze słyszę ale chętnie się dokształce :027: co to brok?
Krzewik_EL
24-02-2009, 18:31
też nie wiem co to brok, pierwsze słyszę ale chętnie się dokształce :027: co to brok?
Wiem jedno,napewno jest taki:fcp29:DDDD
baluckityp
24-02-2009, 18:42
jakby misz pytał czy szukał browara to by na forum nie szukał ;)
Krzewik_EL
24-02-2009, 18:46
jakby misz pytał czy szukał browara to by na forum nie szukał ;)
To nie wiem jak koledze pomóc;)
BROK to taka zaślepka, ma to wystrzelić jak jest za duże ciśnienie w układzie chłodzenia, za dawnych czasów jak ktoś nie zmienił wody na zimę na płyn to często strzelało. To tak w skrócie. Jutro zrobię zdjęcie tego miejsca i wrzucę. Znajduje się obok koła zębatego rozrządu w bloku silnika.Wielkość 50cio groszówki, lekko wypukłe, wkłada się w tą dziurę i wali młotkiem co by boki się rozeszły i trzymało.
a to samemu nie możesz sobie nabić ?
dla pewności obsmarować potem silikonem wysokotemperaturowym i jazda
BROK to taka zaślepka, ma to wystrzelić jak jest za duże ciśnienie w układzie chłodzenia, za dawnych czasów jak ktoś nie zmienił wody na zimę na płyn to często strzelało. To tak w skrócie. Jutro zrobię zdjęcie tego miejsca i wrzucę. Znajduje się obok koła zębatego rozrządu w bloku silnika.Wielkość 50cio groszówki, lekko wypukłe, wkłada się w tą dziurę i wali młotkiem co by boki się rozeszły i trzymało.
tak jak napisałes zaślepka ale czemu brok?bardzo prosta robota wkładasz nową uderzysz młotkiem przez pobijak i gotowe :D
Krzewik_EL
24-02-2009, 21:26
Bez młota to kur...a nie robota :lol:
Bez młota to kur...a nie robota :lol:
hehehe
podobno to dość precyzyjne no i nie wiem jak z dojściem :( nigdy tego nie robiłem i troche sie boje co bym tego w trasie nie zgubił, już raz zmieniałem rozrząd bo brok (zaślepka) dostała się pod pasek i strzelił :(
choć po chwili zastanowienia raz kozie śmierć, pobawię się tym jak będę miał chwilę
dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam, choć gdby ktoś wpadł na jakiś pomysł to z chęcią posłucham dobrej rady
Rafał A.(antek)
24-02-2009, 23:54
kupic nabic, ew podjechac nabijemy, koszt to zalezy jakie jest dojscie.