Zobacz pełną wersję : Transit 94r 2,5Di - CZĘŚCI Firmy KAMOKA - sworzeń wahacza- Opinie

grzebar
13-03-2009, 14:00
Witajcie . Chciałbym poznać wasze opinie na temat części firmy KAMOKA - czy sprawdzają się w Transitach czy to raczej nic nie warte gadżety ?? Wszelkie opinie mile widziane

PS:
Chcę kupić sworzeń i końcówkę drążka firmy Kamoka - warto czy nie ( jaką firmę polecacie)

Pozdrawiam Grzebar

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3182458

wojtekjanus
13-03-2009, 15:08
Wszystkie tzw odpowiedzialne części stosuję tylko oryginały Motorcrafta - do nich należą końcówki drążków i przegub zwrotnicy (chyba to nazwałeś sworzniem). Te części zmienia się co ładnych kilka lat i nie warto oszczędzać. W dodatku nazwa tej firmy nic mi nie mówi.

Zamienniki stosuję w takich przypadkach, jak klocki, tarcze, filtry, osprzęt elektr.(np regulator napięcia), łożyska itp. Na pewno wiele osób powie: "ja kupiłem ten przegub i zrobiłem na nim milion km i nic", ale ja lubię mieć komfort poczucia bezpiecznego auta.

Mogę stanąć na szosie, ale nie dlatego, że koło się położyło. :612:

grzebar
13-03-2009, 16:27
Wiedziałem że na ciebie można liczyć. Szczerze, konkretnie i bez owijania w bawełnę. Dzięki i pozdrowienia.

Ps: ponoć Kamoka to czeska firma.

ziemek56
15-03-2009, 22:54
Tak jak Wojtek prawi - życie mamy jedno - tylko na pierdołach można oszczędzać !!!

dab1978
16-03-2009, 12:00
Czeskie to może knedle, piwo no i dziewczyny są jeszcze ładne...;)ale z częściemi to dałbym sobie spokój;(