I się stało. Zakupiłem zestaw do hamowania taki jak w temacie.
Według różnych opinii pękają po małych przebiegach. Zobaczymy...
Wydaje mi się to co najmniej dziwne, ponieważ jest to dobra firma. Może ludzie po założeniu nie skasowali bicia ?? Jutro wieczorem zakładam to się okaże jak to hamuje :)
Przemo1903
17-03-2009, 20:27
Kolega ma te tarcze w Nissanie 200SX i nie narzeka, bardzo dobrze hamują tylko po wjechaniu w wodę sie skrzywiły. Można wiedziec ile dałeś za komplet?
1050zł brutto.
A ile km na nich zrobił ? Jaką ma moc ?
Przemo1903
17-03-2009, 20:32
Moc 200KM często się wyściguje i jeździ po torze bo trenuje drift. Ale klocki bardzo szybko się mu posypały bo coś po około 10 tys km. Ale jeździ ostro
Ja na nich zrobiłem ok. 45tyś (klocki) przy fabrycznych tarczach.
Tylko jak poczytałem, że pękają niektórym to się trochę zląkłem, bo 800zł w błoto to nic przyjemnego...
Przemo1903
17-03-2009, 20:36
Myślę że podróbki pękają. On naprawdę mocne hamowania robi, zwłaszcza na torze i tarcze mu nie popękały. Bądź dobrej myśli, jak z miarę pewnego źródła to powinny byc ok.
Człowiek od którego je kupowałem dziś to dostał od importera i jak mi przywoził to rozklejał karton i nawet taśma klejąca była EBC więc myślę, że oryginalne są. Poza tym wystawił mi fakturę VAT... i siedzi w tym wszystkim :]
greenstuffy są w porządku.
przy normalnej jeździe 40tkm powinieneś bez problemu zrobić.
miałem w golfie. naprawdę są ok
kupowałeś na wrocławskiej?
Człowiek mi do firmy przywiózł więc nie wiem z jakiej on jest, a FV nie czytałem.
Jeden komplet greenów już kończe - jak pisałem, ok. 45tyś km
podaj prosze namiary tez mi sie juz z przodu koncza i mysle o ebc
Założone i nie katowałem ich na początek ale myślę, że fajnie będą hamować...
Głośne nie są , dosłownie minimalnie się zwiększa hałas - ALE :) jak mocniej będziemy hamować do końca to będzie słychać jakby klocek się blokował (słychać to na ostatnich ~5km/h)
Ja brałem od człowieka - 792791322 (dostawę do domu miałem gratis)
Zawsze można wejść na stronę EBC Polska i tam jest ich sporo w W-wa wypisanych.
Także teraz jedynie czas pokaże jak się będą sprawować.....
Przejechane około 150 km i jak do tej pory jestem zadowolony.
Powoli je docieram. Hałas nie jest dokuczliwy więc jak ktoś chce lepsze hamulce to może zainwestować :)
Dziś zweryfikowałem bicia tarcz i mieszczą się one w zakresie do 0.0005 mm :)
Z niecierpliwością czekam na dalsze relacje :)
A takie pytanko.. zamawiałeś jakiś konkretny wymiar czy pod model samochodu?
Bo jakoś nie mogę się na ich stronie połapać.
Wymieniałeś na wszytskich 4 kołach czy tylko przednie?
Na alle znalazłem człowieka z Warszawy i zamówiłem do konkretnie naszego samochodu.
Zmieniłem tylko przednie, bo tył prawie mi nie schodzi (ani tarcze ani klocki)
Jak na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony, ponieważ lepiej hamuje i nie ma takiego sekundowego opóźnienia na reakcję ukł. hamulcowego.
To czego się najbardziej bałem to, że będą za głośne - a tu prawie nie ma różnicy.
Niektórzy piszą, że się im wyginają... ale powyżej średnicy 300mm...
To co mogę stwierdzić po 500km to nie posiadam na nich żadnych defektów aczkolwiek jak wczoraj miałem zdjęte koło (musiałem podprostować felgę) to środkiem tarcza hamulcowa jest lekko filetowa tylko, że to bywa przy nowej tarczy normalne albo druga opcja, że się przegrzewają, bo jest źle stop metali dobrany i są do kitu........ :/
Nie ma co gdybać - co będzie to będzie. Jedyne co jest pewne to, że rowkowane tarcze będą szybciej zdzierać klocek ale to jest cena skuteczności hamowania.