Zobacz pełną wersję : pilot od alarmu

adas_221
17-07-2005, 15:05
witam
od jakiegos czasu nurtuje mnie pytanie do czego sluzy zielony przycisk na moim pilocie wciskam go i nic sie nie dzieje zapala sie tylko lampka na pilociku, :wink: , nie wiem czy to jest standardowy pilot czy tez poprzedni wlasciciel montowal sam cos, jak ktos bedzie wiedzial prosze o napisanie,

Skolmi
17-07-2005, 16:33
:wiście jt. alarm dorabiany, wygląda na Prestige.
Dodatkowy przycisk może mieć multum funkcjii np.
wprowadzenie alarmu w tryb serwisowy.
Jednak pojedyńcze wciśnięcie z pewnością
nic nie wywoła, potrzebna jest kombinacja.

ERKA
17-07-2005, 21:34
Z reguly jest to miejsce (przycisk) na dodatkowe funkcje. Być może nie masz tam nic podlaczonego

bblo
18-07-2005, 12:18
faktycznie - wygląda na prestige'a
Wolny przycisk - to prawdopodobnie dodatkowy kanał transmisji, który maożna wykorzystać np. do otwierania bagażnika

A.S.
19-07-2005, 13:44
Witam!!
Jesli nie działa to widocznie nie podpiete (np. otwarcie klapy, odciecie czujników ultradzwiekowych itp...) a może tak jak w wielu alarmach kombinacja wciscięcia dwóch przycisków na raz uruchamia "ciche" uzbrajanie tzn. bez pikniecia syreną albo najpierw mały potem duży i ten sam efekt .... kombinacje różne ... musiałbyć odczytać co pisze na centralce alarmu, wtedy po modelu można by coś więcej powiedzieć

jagrall
19-07-2005, 16:35
a czy da się podpiąć do tego zdalne otwieranie centralnego zamka?? też mam taki alarm, ale drzwi musze otwierać kluczykiem

bblo
20-07-2005, 09:29
a czy da się podpiąć do tego zdalne otwieranie centralnego zamka?? też mam taki alarm, ale drzwi musze otwierać kluczykiem

Pewnie, że się da - moduł przekaźników lub 2 przekaźniczki, lutownica w dłoń i masz podpięte.......

tyszek
20-07-2005, 14:07
jak masz właczony alarm to wcisnij na raz obydwa przyciski - powinien się właczyć alarm.
Jak masz dodatkowy czujnik to podczas włączonego alarmu jak wciśniesz ten drugi przycisk to powinien się odłaczyć ten czujnik a sygnalizowane to jest mignięciem kierunków.

tak jest przy moim alarmie a mam taki sam pilot.

jest jeszcze możliwe zaprogramować funkcje antynapadową jak i save-lock

pozdro

krzysieksa
20-07-2005, 16:11
Witam!!
a może tak jak w wielu alarmach kombinacja wciscięcia dwóch przycisków na raz uruchamia "ciche" uzbrajanie tzn. bez pikniecia syreną albo najpierw mały potem duży i ten sam efekt .... kombinacje różne ...

Ciche uzbrajanie włącza sie przytrzymując duży guzik przez 2 lub 3 sek i się uzbraja bez piknięcia. UWAGA po 2-3 sek musimy sami puścić guzik-dopiero gdy guzik puścimy uzbroi sie po cichu, jeśli przytrzymamy 6 sek zacznie niemilosiernie wyć :DNie trzeba żadnej kombinacji :P :P:P

Prestige jest to alarm fabryczny Forda (sądząc po zdjęciu to jest to na 100% oryginalny alarm)
Mam u siebie taki sam alarm, ciotka ma w Focusie 2000r ten sam alarm (Foka z salonu i było takowe urządzenie już wstawioen) a także ma zanjomy w mk2 2,0 PB taki sam alarm.Więc chyba to nie jest zbiegokoliczności a raczej fabryczny sprzęt :)

A.S.
20-07-2005, 22:51
Witam!!
No nie całkiem ......... FABRYCZNY alarm .... nie dopinany przez "fahcowców" w salonach to : CLIFFORD !! Ta firma robi też piloty w kuczykach do Fordów .... no ale u nas wszystko co załozy serwis żeby okraść kupującego jest "fabryczne" ;)