Zobacz pełną wersję : Naprawa wtryskiwaczy

wacha5
25-03-2009, 19:24
Witam!

Czy ktoś zna serwis we Wrocławiu gdzie naprawiaja pompy wtryskowe i wtryskiwacze?

Pozdr.

krzysiek73
29-03-2009, 17:55
wejdz na stronkę http://c-tronik.pl/ firma z wrocka mają sprzęt do boscha delphi denso siemens

C-TRONIC

ul. Wrocławska 78
55-010 Żerniki Wrocławskie k/Wrocławia

tel. 0-71 390 25 30
kom. 604 455 655
kom. 602 318 411

e-mail: biuro@c-tronic.pl
tuning@c-tronic.pl
adam.cichosz@c-tronic.pl

:572:

ravis
29-03-2009, 18:52
Wacha5, możesz coś bliżej napisać? Jaka pompa i wtryski? Krzysiek73 co ma C-Tronic oprócz EPS 200? Z tego co wiem Siemens nie udostępnił technologii naprawy wtryskiwaczy? Pozdrawiam

andy71
08-06-2009, 20:23
robił tam ktoś już wtryski?

kaszel_73
09-06-2009, 08:35
Słyszałem od kolesia, że w Nysie jest jakiś super szpec, który zna się na rzeczy i jest niedrogi.

andy71
09-06-2009, 08:46
a jakieś szczegóły?
W tej chwili chyba raczej jestem skłonny wydać więcej, zrobić jak należy i zapomnieć o tym, a nie zmienić jeden i nie zerkać na kontrolkę świec podczas wyprzedzania ;-)

kaszel_73
09-06-2009, 13:33
O szczegóły postaram się jutro to wrzucę namiary.

Kapsel_lg
24-07-2009, 02:06
Witam i odświeżam temat.

Jakies opinie na temat firmy C-tronik?

martins
28-07-2009, 22:56
Jeśli mogę to ostrzegam przed Firmą Motomaximus -Ruda śląska, regenerowałem wtrysk,zamontowany dalej to samo. Wysyłam kolejne 3 , sprawdzają i info że nie mogą naprawić, nie mają czegoś tam. Kupuję 3 nowe wtryski, jadę do serwisu, montaż iiiiiii ten regenerowany niewypał. Próby rozmów, jakiegoś polubownego załatwienia sprawy na nic, na końcu kupiłem 4 nowy, i 500 zł do kosza, nie mówiąc o czasie i nerwach.

Kapsel_lg
29-07-2009, 08:27
Motomaximus teraz juz regeneruje za 299 zł :)
Trzeba z nimi uważać bo wsadzają jakąś chińszczyznę do wtrysku (ponoć zaworek to oryginał z Delphi ale jakoś nie wierzę przy tej cenie).
Mówią że są autoryzowaną stacją Delphi ale przy regeneracji kod nadają, jak to sami mówią: jeśli trzeba!!!

Generalnie dziwna firma (lub właściciel).

lotnik11
29-07-2009, 10:30
a w naszym dużym mieście Wrocław nie ma żadnej firmy co świadczy takie usługi ..... ?
Też mnie to chyba czeka i jestem ciekaw, który zakład polecacie.

Kapsel_lg
29-07-2009, 11:07
C-tronik to robi i mają autoryzację Delphi (przynajmniej tak mówią - niestety na stronach Delphi nigdzie nie można tej informacji zweryfikować bo tego nie publikuje).

Niestety brak jest opinii o tym jak to robią. Generalnie kontakt mailowy bardzo utrodniony czyli odpowiadają raz na dziesięć razy :(

andy71
30-07-2009, 01:50
ze 2 miesiące temu regenerowałem w c-tronic wszystkie wtryski. cała zabawa, razem z diagnozą, przewodami, filtrem wyszła około 3k (z fakturką).
po odebraniu samochodu na 3ci dzień znowu sprężynka i tryb awaryjyny... zostawiłem im - jak przyjechałem po kilku godzinach samochód miał przejechane z 50km i spalanie 10.8... hmm (resetowałem kompa przed oddaniem). mówili, że musieli potestować, a problem był bo wtrysk się rozkodował. przed samą usługą próbowałem się coś więcej dowiedzieć, co będą robić, co się ......... i czy na pewno robić wszystkie 4 wtryski to przy dłuższym dociekaniu mechanik powiedział, że nic więcej nie powie, bo zaraz sam sobie będę mógł to zrobić...

Przy odbiorze pan też postraszył, że co prawda opiłków nie ma jeszcze, ale żeby zmienić pompę, bo one już po 80k km się zaczynają łuszczyć i może znowu rozwalić wtryski... Sam nie wiem, może za jakiś czas zobaczę jak to wygląda.
No ale póki co jest OK, ale dużo nie jeździłem.

wacha5
31-07-2009, 21:54
Polecam DIESEL-SERWIS w Sobótce

Kapsel_lg
31-07-2009, 23:07
Ale w sobótce chyba nie regeneruja wtrysków?
Czy coś się zmieniło.

lotnik11
06-08-2009, 12:52
Na Krakowskie na byłej bazie PKS-u jest zakład regenerujący pompy i wtryskiwacze. Przy okazji przeglądu poszedłem się zapytać ile kosztuje - 450 zł regeneracja jednego wtrysku ale wygląd zakładu i wygląd "mechanika" dają wielu do myślenia chyba że źle go oceniłem.
Może ktoś zna ten zakład ?

Kapsel_lg
06-08-2009, 15:33
Troche duzo jak na zakład bez autoryzacji Delphi (no chyba że takową mai mają maszyny Delphi). Za 450 to mozna zregenerować w ASO Delphi wtryskiwacze.

lotnik11
23-11-2009, 17:20
witam
czy ktoś może podać dokładny adres i namiary na ten zakład:
DIESEL-SERWIS w Sobótce

yapycz
17-03-2010, 16:45
Witam kolegów! Moge polecić zakład diesel servis Trzebniak w Świebodzinie. Robiłem u nich 4 wtryski+ wymiana świec, kodowanie dają rok gwarancji ale nie spytałem na jakich warunkach :). Zakład autoryzowany delphi, bosch . Gnałem do nich z Lubina na lawecie oczywiście. Namiary http://www.diesel-trzebniak.pl/page/id/6 Na razie wszystko chodzi ok oby jak najdłużej robiłem w październiku 2009.

lamix-moto
23-03-2010, 19:01
Ja polecam firme w serbach Koło głogowa firma WIR DIESEL Tanio szybko z gwarancja ja robiłem tam u nich wtryski i pompe wiec generalnie 1 dzien i zrobione i wytlumaczone

Kapsel_lg
23-03-2010, 19:26
ile zapłaciłeś w serbach i co konkretnie robili?

1zbyszek
30-03-2010, 14:42
I mnie dopadła wstrętna sprężyna. Szukam sprawdzonego i dobrego (względnie taniego g:D ) warsztatu. Może coś doradzicie :572:

Kapsel_lg
30-03-2010, 15:34
a skąd jesteś (czyli gdzie masz najbliżej) bo czarodziejskie kule się skończyły a mapy porwał wiatr?

1zbyszek
30-03-2010, 19:19
a skąd jesteś (czyli gdzie masz najbliżej) bo czarodziejskie kule się skończyły a mapy porwał wiatr?
W profilu jest "Ziębice" a to jest od Wrocka na Pd 60 km

Kapsel_lg
30-03-2010, 21:18
Ja widze co jest w profilu ale z natury leniwy jestem i szukać mi się nie chce a miejscowości nie znam więc tak samo dobrze może być koło kłodzka jak i za głogowem.

Kolego na dzień dobry to jak zawsze diagnostyka komputerowa. Jak autko nie jeździ to jedź choćby to T&K lub Abscaru we Wrocławiu. A jak nie jeździ to niestety musisz znaleźć kogoś kto z komputerem przyjedzie do Ciebie.
Napisz jeszcze co się konkretnie działo to może jakaś wstępna diagnoza się też znajdzie.

1zbyszek
31-03-2010, 05:13
W moim przypadku tak jak w większości najpierw zapalała się sprężynka ale można ją było zgasić wyłączając silnik. Stało się to jak moja córka zatankowała na stacji paliw na której nigdy nie tankowałem bo wiedziałem że mają kiepskie paliwo. Objawy (sprężynka) występowały podczas przyśpieszania na 5 biegu. Na niższych biegach się nie zapalała. Auto do wczoraj jeszcze jeździło i dzisiaj chyba też chociaż jeszcze stoi w garażu. Dzisiaj wykonam parę telefonów i znajdę warsztat w którym mogę podpiąć do WDS. O wynikach napiszę. Chcę jeszcze odpiąć aku na paręnaście minut ale nie wiem czy to dobry pomysł? Samoadaptacja na niesprawnych wtryskach? I czy po resecie zapali? Cyba najpierw będę dzwonił za WDS.
...... tak samo dobrze może być koło kłodzka jak i za głogowem.
.........
.
Koło Kłodzka. A koło Głogowa pierwsze słyszę że coś takiego jest?

Kapsel_lg
31-03-2010, 09:08
No widzisz :) A głogów to taka większa miejscowość w dolnośląskim tylko że niedalego granicy z lubuskim :)

OK. To nie musi byc WDS (choc najlepiej), błędy odczytasz też np. Bosch KTS (może byc łatwiej znaleźć).

1zbyszek
31-03-2010, 13:20
No widzisz :) A głogów to taka większa miejscowość w dolnośląskim tylko że niedalego granicy z lubuskim :)

OK. To nie musi byc WDS (choc najlepiej), błędy odczytasz też np. Bosch KTS (może byc łatwiej znaleźć).
Nie był to żaden z wymienianych programów ale pomogło. Miałem problem z zapaleniem ale po kręceniu ze trzy razy przez około 5-7 sekund zapalił. Brak mocy, nie chciał wejść na obroty ale po około 3 min trochę lepiej. Wyjazd z domu i pod górkę - na drugim biegu bo brak mocy. Do zaprzyjaźnionego warsztatu udało się dojechać. Komputer podpięty i diagnoza: jedyny błąd to nieprawidłowa praca na 4 cylindrze, czyli wtryskiwacz. Jako że jest przed świętami i każdy grosz człowiek trzy razy ogląda to nie naprawiamy a oszukujemy. Po zmianie nr wtryskiwacza sprężyna zniknęła. Doraźne oszukaństwo komputera że niby zmieniony wtryskiwacz. Auto chodzi, ma moc i jest dobrze. Na jak długo?g:D Cała operacja trwała około pól godziny razem z jazdą testową.
Trzeba zacząć zbierać kasę na wtryski. Na liczniku mam 207tyś (kupiłem jak miało 114tyś) i dopiero teraz pierwszy raz będę zmieniał wtryski. Może jeszcze bym pojeździł gdyby nie to pechowe tankowanie? A może tak miało być?:evil:

RoeSolare
05-05-2010, 14:43
Po zmianie nr wtryskiwacza sprężyna zniknęła. Doraźne oszukaństwo komputera że niby zmieniony wtryskiwacz. Auto chodzi, ma moc i jest dobrze. Na jak długo?g:D Cała operacja trwała około pól godziny razem z jazdą testową.

A skąd wziąść ten inny kod wtryskiwacza??

mój mechanik ma sprzęt ale co do kodu to mówi że musi wyciągnać wtryska i przeczytać co tam pisze.
Jak mu powiedziałem żeby wklepał inny kod to sie za głowe złapał i powiedział żebym więcej czytał co wypisują na forach.

Ile ten kod ma cyferek?
Co se można tam wpisać?

Pojade do niego z kartką i każe mu wpisać taki a taki kod i już.
Tylko czy jak tam se wpisze cyferki z głowy to czy odpali??

1zbyszek
05-05-2010, 21:07
Za późno zobaczyłem tą odpowiedź bo to już nie ta godzina żeby dzwonić do mechanika. Ale jutro jak znajdę trochę czasu to do niego podjadę i spiszę jak mi da. g:D Jedyne zauważone problemy po wpisani tego innego nr. to parę razy (ze cztery jak do tej pory) słyszałem jakby klepanie zaworów. Wiadomo inne parametry wtrysku. Może tak być. Dlatego to pytanie przyśpieszyło decyzję do odwiedzenia jeszcze raz tego mechanika. Widziałem u niego chyba cztery lub pięć zestawów tych numerów i może mi wklepie inny aby nie klepały te zwory. A swoją drogą to na aledrogo też widziałem u jakiegoś sprzedawcy który sprzedawał wtryski i były podane numery. Jutro się odezwę ale też chyba dopiero o podobnej godzinie. :oops:

RoeSolare
05-05-2010, 23:27
Moje też czasami klepią.
Ciepło się zrobiło, łapię sobie pierwsze promyki słońca, szybka uchylona (aż mnie przewiało, ale co tam) jadę sobie powolutku przez miasto, a tu nagle klekot... i cisza.
Wyłanczam radio i nic cisza, za chwile znowu klekot a po chwili cisza.

No ale to nie problem, problemem dla mnie to sprężynka podczas wyprzedzania.

Nie wiem co dokładnie za sprzęt ma ten mój mechanik.
Ale zastanawia mnie to że jak sprawdzał te wtryski, to tam gdzie wklepuje się kod wtryskiwacza, stary kod miał same 00000000000...
Może to jest włąsnie zgubiony kod.

Nie wiem jak to ma wyglądać, ale jak narazie to wiem więcej od tego mechanika.
Jak mu powiedzałem o zgubionym kodzie to już nawet nie miał się siły śmiać.

Prosiłem i błagałem go o próbę przelewową, powiedział że nie ma sprzętu.
Ja mu tłumaczę co i jak a on że takiej partaniny się nie tyka że trzba mieć specjalne końcówki itd.

Gościu nie jest zły, jest tylko troche posunięty w latach.
Dla niego nie istnieje inne wyjaśnienie usterki które nie zostało opisane w książce... i tłumacz takiemu.

andij
24-07-2010, 10:00
Polecam DIESEL-SERWIS w Sobótce
Niestety, ja należę do tych, co nie polecają.
Miałem używane wtryski Siemens 1.4 TDCI, przed ich założeniem, mechanik zalecił sprawdzenie wtryskow i zasugerował zakład DIESEL-SERWIS.
Decyzja po sprawdzeniu przez zakład DIESEL-SERWIS w Sobótce była – MONTOWAĆ.
Lecz po założeniu praca silnika nie była właściwa, a potwierdził to "komputer". Zadzwoniłem do nich z ponowną prośbą o sprawdzenie już całego układu w samochodzie jak również ponownie samych wtrysków, zbyli mnie brakiem czasu jak również, że za miesiąc idą na urlop sic. Resztę pozostawiam potencjalnym klientom, do zastanowienia się przed skorzystaniem z usług DIESEL-SERWIS w Sobótce.

kris83
05-08-2010, 14:15
Ja jadę po 9. sierpnia do warsztatu c-tronic w Żernikach Wrocławskich, bo do 9. fachowiec od układu wtryskowego jest na urlopie. Wcześniej miałem problem z filtrem cząstek stałych. Zgłosiłem się w kwietniu i usunęli. Do tej pory wszystko działa sprawnie. Już wtedy jednak zalecano mi diagnostykę, bo był problem na jednym z cylindrów, najprawdopodobniej stąd też pojawił się kłopot z filtrem, wtrysk lał czy coś takiego. Nie starczyło funduszy więc wybieram się dopiero teraz. Mam dwa auta więc starałem się oszczędzać focusa. Wiem, że ceny regeneracji wtrysków delphi są wyzsze niż w przypadku boscha, pani z którą miałem okazję rozmawiać tłumaczyła to droższymi niż boscha częściami wymiennymi. Koszt może wynieść od 350 do 600zł w zależności od tego, co konkretnie należy wymienić. Warsztat ma świetny sprzęt, widziałem juz przy okazji usuwania filtra i bazują na oryginalnych częściach, nie na jakiejś chinszczyźnie. Z resztą w biurze widziałem na ścianie certyfikaty Boscha i Delphi. Z poprzedniej usługi jestem zadowolony, więc tym razem pewnie też wszystko pójdzie gładko. Mam nadzieję...

Aha... i świeci mi od jakiegoś czasu sprężynka, ale zaparkowalem auto w garażu o tak postoi pewnie do 10, bo tak planuje zaklepać sobie termin.

Matziey
02-09-2011, 08:42
Witam, chciałbym polecić zakład specjalizujący się w serwisie układów dieslowskich - Wrocław ul. Kowalska 4-5 (Oporów) Kazimierza i Emilii Bocheńskich. Odebrałem od nich swoje auto i muszę powiedzieć, że jestem zachwycony:) Mondka oddałem w ich ręcę z takimi objawami: na zimno jak się go odpalało trzęsło nim nie(-)miłosiernie i kopcił, po rozgrzaniu się silnika cisza i spokój. Podejrzewałem, że któryś z wtrysków nie domaga i oddałem na diagnostykę (koszt - podłączenie do komputera i próby przelewowe - 500zl) okazało się, że z wtryskami w takim stanie w ogóle nie powinno jeździć :/ zaproponowano mi wymianę zaworków (sprowadzane z od Niemca) wszystkich 4 wtryskiwaczy(koszt dla jednego ok 600zl) W sumie cała naprawa wyszła 3100,- Efekt naprawy widoczny od razu autko chodzi równiutko, cicho, i nie kopci jak ikarus. Warsztat naprawdę super telefonicznie informują o postępie naprawy i ew. problemach jakie napotykają tak więc z czystym sumieniem polecam.

Mam to auto od marca a już w niego wpompowałem jakieś 8tys :(
(Mondeo 2004r. 2,0tdci 96kW)

yapycz
02-09-2011, 09:16
Moge polecić zakład Diesel Bosch Service Trzebniak w Świebodzinie. Solidni wszystko mówią co i jak ceny przyzwoite

Kapsel_lg
02-09-2011, 12:06
Witam, chciałbym polecić zakład specjalizujący się w serwisie układów dieslowskich - Wrocław ul. Kowalska 4-5 (Oporów) Kazimierza i Emilii Bocheńskich. Odebrałem od nich swoje auto i muszę powiedzieć, że jestem zachwycony:) Mondka oddałem w ich ręcę z takimi objawami: na zimno jak się go odpalało trzęsło nim nie(-)miłosiernie i kopcił, po rozgrzaniu się silnika cisza i spokój. Podejrzewałem, że któryś z wtrysków nie domaga i oddałem na diagnostykę (koszt - podłączenie do komputera i próby przelewowe - 500zl) okazało się, że z wtryskami w takim stanie w ogóle nie powinno jeździć :/ zaproponowano mi wymianę zaworków (sprowadzane z od Niemca) wszystkich 4 wtryskiwaczy(koszt dla jednego ok 600zl) W sumie cała naprawa wyszła 3100,- Efekt naprawy widoczny od razu autko chodzi równiutko, cicho, i nie kopci jak ikarus. Warsztat naprawdę super telefonicznie informują o postępie naprawy i ew. problemach jakie napotykają tak więc z czystym sumieniem polecam.

Mam to auto od marca a już w niego wpompowałem jakieś 8tys :(
(Mondeo 2004r. 2,0tdci 96kW)

Podłączenie kompa i próba przelewowa 500zł!!!!!!!!!!!!!!!!!

Człowieku w takiej cenie to masz sprwdzenie wtryskiwaczy na stole probierczym przy naprawie (wymienione wszystko czyli i zaworek i końcówka) całkowity koszt wyniósł by cię może 2400 (czyli 600 zł od wtryskiwacza). Tyle by cię to kosztowało w autoryzowanym serwisie Delphi (np. cytowany powyżej Trzebniak w Świebodzinie).

Jak możesz polecać kogoś kto za wymianę zaworków wziął 3100 zł. Nawet w ASO wzięli by mniej za próbę przelewową.

Nie gniewaj się ale to jakieś szaleństwo polecanie kogoś takiego.

AdamJ.
02-09-2011, 13:58
Podłączenie kompa i próba przelewowa 500zł!!!!!!!!!!!!!!!!!

Człowieku w takiej cenie to masz sprwdzenie wtryskiwaczy na stole probierczym przy naprawie (wymienione wszystko czyli i zaworek i końcówka) całkowity koszt wyniósł by cię może 2400 (czyli 600 zł od wtryskiwacza). Tyle by cię to kosztowało w autoryzowanym serwisie Delphi (np. cytowany powyżej Trzebniak w Świebodzinie).

Jak możesz polecać kogoś kto za wymianę zaworków wziął 3100 zł. Nawet w ASO wzięli by mniej za próbę przelewową.

Nie gniewaj się ale to jakieś szaleństwo polecanie kogoś takiego.
Dokładnie...nawet chłopaki z BOSCH Service na Żmigrodzkiej mają mniejsze ceny w oficjalnym cenniku :D

Matziey
04-09-2011, 20:42
No cóż ja tylko chciałem poinformować, że jest tak zakład co robi porządnie może i drogo ale jest na miejscu we Wrocławiu, proszę to traktować jako alternatywę do innych zakładów.
Powiedziano mi, że zaworki ściągają bezpośrednio z Niemiec (że niby jakieś oryginalne) i stąd taka cena.
Ja tam jestem zadowolony (choć może i przepłaciłem), auto pali na dotyk na zimno, od razu ma obroty ok 500, silnik pracuje równo.

Pozdrawiam

KAISER
09-02-2013, 23:03
PRO-DIESEL BARTŁOMIEJ BŁAJET
Cyprysowa 4
55-093 Kiełczów
+48 669-292-252

Moja opinia:

Oddałem sprawny samochód.
Nie odpalał tylko na zimnym silniku.
Po naprawie nie odpalał, paliwo ciekło spod wtryskiwaczy, brak mocy.

Zapłaciłem 1 750 zł za zniszczenie mi samochodu.

Później Pan Bartłomiej Błajet wyłączył telefon i był
nieosiągalny w swoim zakładzie (pod domem).

Byłem tam osobiście z 10 razy i prosiłem pracowników o
przekazanie mojego żądania - przynajmniej o zwrot pieniędzy.

Nie doczekałem się tego do dziś.

MIREKTERAZPOLSKA
17-02-2013, 09:04
PRO-DIESEL BARTŁOMIEJ BŁAJET
Cyprysowa 4
55-093 Kiełczów
+48 669-292-252

Moja opinia:

Oddałem sprawny samochód.
Nie odpalał tylko na zimnym silniku.
Po naprawie nie odpalał, paliwo ciekło spod wtryskiwaczy, brak mocy.

Zapłaciłem 1 750 zł za zniszczenie mi samochodu.

Później Pan Bartłomiej Błajet wyłączył telefon i był
nieosiągalny w swoim zakładzie (pod domem).

Byłem tam osobiście z 10 razy i prosiłem pracowników o
przekazanie mojego żądania - przynajmniej o zwrot pieniędzy.

Nie doczekałem się tego do dziś.

Naprawiłeś autko????

lotnik11
17-02-2013, 19:29
ja byłe w sobótce i naprawdę zrobili na mnie wrażenie. Koszt próby przelewowej oraz podłączenie do komputera to 70 zł. Czy to mało czy dużo ..... zostawiam to opinii forumowiczów ale dla mnie w porównaniu z fachowcami z Wrocławia to cena do zaakceptowania.

KAISER
21-02-2013, 17:45
Naprawiłeś autko????
Po tej "naprawie" wtryski nadawały się na śmietnik.
Na nowe nie było mnie stać - znalazłem najtaniej około 1400 zł / szt.

Auto sprzedałem jako uszkodzone.

Straciłem na tym kupę kasy.
Nigdy w życiu nikt mnie tak wcześniej nie załatwił.

A o sobótce też dużo dobrego słyszałem.
Robili tam Mondeo mojego kolegi i jeździ do dziś (>60 tys. km)

marek1967
24-03-2013, 18:12
to moze ktos powie rzeczowo jaki serwis w sobutce odnosnie pomp i wtryskiwaczy poniewaz sa dwa sewisy w sobotce

Bump: jeszcze raz prosba o podanie konkretnych namiarow na serwis pomp i wtryskiwaczy w sobotce

mopsik600
30-03-2013, 21:50
Ja w moim mondeo regenerowałem wtryski w Sobótce i po 3 miesiącach padły

xel85
11-04-2013, 21:54
Siema ja jestem nowym właścicielem mondeo mk3 2.0 tdci, kupilem z padnietymi wtryskami i bede robil w legnicy na starych piekarach ponoc sa bardzo dobrzy, moj szef tez tam robil i nie nazeka. Po naprawie zdam relacje co i za ile zrobili, oraz pelniejsze informacje na temat tego warsztatu

Kapsel_lg
11-04-2013, 22:03
kto w legnicy na starych piekarach ma sprzęt do regeneracji Delphi?

xel85
12-04-2013, 19:21
kto w legnicy na starych piekarach ma sprzęt do regeneracji Delphi?

Znajdóją się na pątnowskiej przy skrzyżowaniu ze spokojną

Bump: Moją opinie poznacie po naprawie a to ich oferta:

AUTO CENTRUM MERENA

Adres:
Pątnowska 16 A , Stare Piekary
59-220 Legnica
woj. dolnośląskie

Informacje dodatkowe:
Firma Auto Centrum Merena od wielu lat profesjonalnie zajmuje się naprawą pojazdów i sprzedażą części samochodowych z importu .
Wyróżniamy się wysoką jakością towarów , które są sprawdzane i weryfikowane przez naszych mechaników oraz rzetelną i korzystną gwarancją.
Warsztat naszej firmy zajmuje się kompleksową naprawą i obsługą pojazdów osobowych i dostawczych . Wykonujemy naprawy szybko i solidnie .
Firma zatrudnia czterech wykwalifikowanych mechaników . Posiadamy własny transport autolawetą .
Nasze specjalizacje to :
1. Serwis pojazdów , obsługa flot firmowych
- wymiana rozrządu, olejów
- naprawa układów hamulcowych - zawieszenia, tłumiki
- wymiany i naprawy silników, skrzyń biegów
- diagnostyka komputerowa
- wulkanizacja, sprzedaż używanych felg i opon
- naprawa alternatorów i rozruszników
2. Regeneracja głowic :
- sprawdzanie szczelności płaszcza wodnego
- planowanie płaszczyzny
- wymiana zaworów, uszczelniaczy
- frezowanie gniazd zaworowych
- wymiana prowadnic
3. Diagnostyka i naprawa układów paliwowych diesel i benz. :
- sprawdzanie i naprawa wtryskiwaczy common rail i innych
- sprawdzanie i naprawa pomp wysokiego ciśnienia
- sprawdzanie układów paliwowych na stole probierczym

4. Sprzedaż silników spalinowych do aut osobowych, ciężarowych i dostawczych, skrzynie biegów manualne i automatyczne oraz wszelkie urządzenia i akcesoria znajdujące się przy silniku tj.
- pompy
- turbiny
- głowice, bloki, wały, tłoki
- wtryskiwacze, listwy
- kolektory, silniczki
- przepustnice
- wentylatory
- sondy
- koła dwumasowe, sprzęgła
- kompresory
- alternatory
- czujniki, cewki, aparaty zapłonowe
- rozruszniki
-napinacze i inne
5. Spawanie aluminium metodą TIG

Bump:

Kapsel_lg
12-04-2013, 20:10
kolego ja nie chcę bys reklamował swoją firmę a jak już to powiedz na jakim sprzęcie regenerujesz/regenerujecie. teraz to każdy pisze że to robi bo zaworek kupi i przykręci a kończy się to tak jak u kolegi we wcześniejszych postach.

xel85
12-04-2013, 21:33
Kolego ja tam nie pracuje ten opis wziąłem z neta jak chcesz zobaczyć gdzie robie to zapraszm do Prochowic a mianowicie "OponyExpress" gdzie nie tylko zajmujemy się oponami

Kapsel_lg
12-04-2013, 21:51
sorki ale ten twój teks wygląda na krypto/auto reklamę

jeśli tak nie jest to przepraszam. opinii na temat tego zakładu nie ma żadnych oprócz informacji że istnieją, we wszelkich możliwych serwisach tematycznych. większość wpisów dokonana niedawno (marzec/kwiecień br.) - wybacz że nie wierzę w przypadki tego typu.
Ale ok. napisz jak ci zrobili może się zawsze przydać.

Marek
14-04-2013, 16:15
Znajdóją się

OMG .....g:galy

Post reklamujący Twoja firmę został usunięty. Dlaczego? Odsyłam do regulaminu forum.

MIREKTERAZPOLSKA
16-04-2013, 14:25
Panowie-jeśli regeneracja to tylko Krotoszyn.
Ja osobiście wole kupić w fordzie i zamontować.
Niestety za dużo czasu i kasy włożyłem w doświadczenia z regeneracją, i chyba wszystkich w okolicy 100 km sprawdziłem.
Różnica w cenie nie jest duża-a problemów później praktycznie 0.
Wiem że są firmy bardzo bogato wyposażone w sprzęt do regeneracji- tylko wiedza i umiejętności dużo gorsze.
Dlatego trzeba się zastanowić ile wart jest po naprawie święty spokój

Sz4mciO
16-04-2013, 18:52
A jaka cena i czas regeneracji?

MIREKTERAZPOLSKA
17-04-2013, 07:42
W Krotoszynie cena po weryfikacji- nie pamiętam ile ostatnio tam płaciłem.
Daj na PW nr. nadwozia to dowiem się dokładnie ile regeneracja i ile regenerowane w Fordzie

tomkar1013
16-10-2013, 08:34
Witam,

jako, że dopadł mnie podobny problem przeczytałem wątek i niestety, z tego co widać, w okolicach Wrocławia nie ma zakłądu, któremu można zaufać. W C-troniku w Żernikach byłem półtora roku temu, gdy zapaliła mi się sprężynka po raz pierwszy. Wtedy okazało się, że padła turbina, przy czym C-tronik skasował mnie na 350 zł i powiedział, że na turbinach to się oni nie znają. Gdy poprosiłem o wydruk błędów z komputera powiedzieli, że już skasowali i się nie da, gdy poprosiłem chociaż o opisanie usterki Pan Szef Zakładu na kartce o wymiarach 5cm na 5 cm napisał "uszkodzona turbina" i przybił pieczątkę zakładu. To była najdroższa tego typu kartka w moim życiu. Niech oni tam sobie mają sprzęt z kosmosu i ścianę certyfikatów, ale podejście do klienta żadne! GORĄCO NIE POLECAM!!!
Objawy mam takie, że autem lekko "telepie" na biegu jałowym, przy czym objaw ustaje, gdy auto się rozgrzeje. Ostatnio też na 6-tym biegu zapaliła się sprężynka i auto nie chciało przyspieszać. Po ponownym uruchomieniu auta (dzień później) objaw zniknął, telepotanie pozostało. Jako laikowi wydaje mi się, że jest to początkowa faza umierania wtrysków (przebieg - prawie 230 tys.), ale doświadczenie podpowiada mi, że gdy pojadę do mechanika okaże się, że do wymiany jest wszystko, najlepiej łącznie z drzwiami. Zastanawiam się nad oddaniem auta do Ford Bodo w Radwanicach, wtryski podobno regenerują także w Radwanicach. Czy ktoś ma z nimi jakieś doświadczenia? Oddałem im wcześniej auto, aby zrobili dwie mniejsze rzeczy, odczucia mam mieszane, ale kusi mnie bliskość od domu (Oławy) i to, że w razie reklamacji nie trzeba się będzie tułać. Macie może jakiś lepszy pomysł? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

MIREKTERAZPOLSKA
17-10-2013, 13:18
Jak chcesz to podjedz na ul, Czajczą 2
Podłącze pod kompa i zobaczymy co się dzieje
Nie dam Ci kartki 5x5 za 350zł
Wystarczy dziękuje

Bartektp
26-10-2013, 18:10
Witam

Ktoś mógłby mi powiedzieć o serwisie w Słotwinie koło Świdnicy?

darek50
22-04-2014, 21:45
Regenerowałem wtryski w Jezierzanach koło Legnicy firma Dieseltronik. Koszt w listopadzie 2500 za wtryski i czyszczenie układu ,plus wymiana filtra paliwa. Jak na razie bez żadnych problemów.

massiwo
14-03-2016, 08:12
Wroclaw ;) czy mozecie podpowieziec gdzie warto zregenrowac wtryski!? albo chociaz poki co je sprawdzic.

MIREKTERAZPOLSKA
14-03-2016, 11:15
We Wrocławiu? Nie polecam

Grafix
08-05-2016, 10:23
Regeneracja wtryskiwaczy Delphi Common Rail jeśli już cię dopadnie to tylko na oryginalnych częściach i nadanie nowego kodu to podstawa. Jak serwis robi na zamiennikach to trzeba się liczyć z tym, za trzy dni mogą być z powrotem do naprawy, a to koszty. Polecany jest często Bosch Diesel Service http://www.wtryskiwacz.com u nich tylko robią na oryginalnych częściach. A i zawsze sprawdzajcie pompę czy nie opiłkuje bo to zabójca dla wtrysków i całego układu wtryskowego.

MarekKier88
20-09-2016, 07:33
Ja tam jestem bardzo zadowolony z regeneracji wtryskiwaczy w PRO-DIESEL do mojego Audii.. Usługa wykonana prawidłowo bez żadnych problemów.. Ja z czystym sumieniem polecam PRO-DIESEL i Pana Bartka..

Marek
20-09-2016, 10:14
...i mając Audi specjalnie zarejestrowałeś sie na forum Forda aby nam to napisać :one:
Reklama,reklama,pranie mózgu już od rana :D

supermisiek1
21-09-2016, 05:40
Regeneracja wtryskiwaczy Delphi Common Rail jeśli już cię dopadnie to tylko na oryginalnych częściach i nadanie nowego kodu to podstawa. Jak serwis robi na zamiennikach to trzeba się liczyć z tym, za trzy dni mogą być z powrotem do naprawy, a to koszty. Polecany jest często Bosch Diesel Service http://www.wtryskiwacz.com u nich tylko robią na oryginalnych częściach. A i zawsze sprawdzajcie pompę czy nie opiłkuje bo to zabójca dla wtrysków i całego układu wtryskowego.

Oj jakie bzdury piszesz. Od razu widać że jesteś pracownikiem tej firmy. Według twojej wypowiedzi żaden inny serwis nie regeneruje wtryskiwaczy na oryginalnych częściach. Musieli Ci nieźle nameszać w tej pustej głowie :)

radoslaw.lesko
01-01-2017, 23:17
Witam, jeśli mogę coś powiedzieć na temat firmy C-Tronik z zernik to mam mieszane uczucia. Mam focusa 2 fl 2.0tdci 136 ps i w 2014 usuwałem tam filtr FAPa z tym ze cały czasz informowali mnie ze będzie to robione przez mechaniczne usunięcie i zmiana w programie wraz z mapa, co się okazało jak w tym roku chciałem zrobić wirusa w s-performance, dziwili się ze mam wycięty FAP ponieważ nie ma żadnej zmiany w sofcie. Niby wszystko działa ale czuje nie smak do tej firmy bo nie byli ze mną szczerzy. Fakt jest taki ze do tej pory nie znalazłem dobrych specow jeśli chodzi o system wtryskowy forda we Wrocławiu.

Marek
02-01-2017, 14:38
Niby wszystko działa ale czuje nie smak do tej firmy bo nie byli ze mną szczerzy.

Nie Ty pierwszy. Raczej o nich dobrych opinii na forum nie widziałem

KAISER
10-06-2017, 13:18
Ja tam jestem bardzo zadowolony z regeneracji wtryskiwaczy w PRO-DIESEL do mojego Audii.. Usługa wykonana prawidłowo bez żadnych problemów.. Ja z czystym sumieniem polecam PRO-DIESEL i Pana Bartka..
Powiedz swojemu koledze Bartusiowi, że od czasu jak mi spier***ł wtryski w Avensis i wziął za to pieniądze to 5 lat minęło. Minie kolejne 5 lat i też będę to złodziejstwo i chamstwo pamiętał.
Miałem jeden padnięty wtrysk. Chodziły wtedy jakoś za 1400-1600 zł/szt. nowe.
Mogłem wymienić ten jeden i mieć spokój. Wierzyć mi się nie chce, że można sobie z oszukiwania ludzi zrobić sposób na życie i zarabianie pieniędzy.