Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2000-2007] łozysko piasty a kontrolka ABS
Witam,wymieniłem łożysko w piascie koła przedniego w Mondeo 2002 rok i nie wiem czy dobra strona je wprasowałem do piasty bo po złozeniu wszystkiego i odpaleniu komputer wskazuje bład,znaczy swieci sie kontrolka ABS.Byłem u mechanika zeby mi ten błąd usunał ale nie da sie,niby jest skasowany a po ruszeniu znowu zapala sie kontrolka ABS. Mechanik powiedział ze jest źle założone łożysko tzn.odwrotnie.prosze poradzcie cos bo juz nie mam siły z tą maszyna
Najpierw obejrzyj czujnik ABS przy tym kole, moze go uderzyles i jest za daleko lub za blisko, a moze kabelek sie urwal ? Przynajmniej w MKII tak bylo i nie bylo roznicy jak wlozysz lozysko.
Na twoim miejscu skupiłbym się na czujniku tak jak pisał 1olek. Łożysko jeżeli jest dobrze założone to od strony piasy powinno mieć metalowe zabezpieczenie przed różnym syfem między szalką wewnętrzną a zewnętrzną, a od wewnętrznej strony (czyt. półosi) gumowe tz. wyglądające na gumowe. Jest czym usztywnione:-)
Czyli wychodzi na to że mechanior miał racje bo dzis jeszcze raz rozebrałem i jak zdjąłem tarcze to widac od strony zew.(znaczy od koła) troche tego łozyska i nie jest to blaszka tylko ta guma o której mówi Lukas22 a od wewnatrz widac blaszke a co do czujnika to nie wiem jak go sprawdzic po podłączeniu do kompa nie wykazał ze jest uszkodzony a co do kabli to sprawdziłem i nie widze uszkodzenia.
I czy to prawda ze łozysko jak jest zle załozone to nie moze byc uzyte drugi raz dopiero co je założyłem :)
I czy to prawda ze łozysko jak jest zle załozone to nie moze byc uzyte drugi raz dopiero co je założyłem :)
Jeżeli chodzi tylko o to, że było odwrotnie założone to możesz spokojnie zamonotoć go drugi raz w prawidłowy sposób:-) Mnie się wydaje, że mechanior uszkodził ten czujnik i się do tego nie chce przyznać. Czujnik bierze chyba sygnał z przegubu, ale mogę się mylić:-)
PS. Jakie kupiłeś i ile kosztowały, bo mnie przypadł w udziale jakiś badziew, a wcale tak mało nie kosztował:-(
ta guma to jest tarcza magnetyczna aby czujnik mógł zliczać obroty koła a łożysko jest ciężko wyprasować z piasty aby je nie uszkodzić i dlatego chyba bez zakupu drugiego się nie obejdzie.
Jutro będe walczył po raz kolejny z tym łożyskiem i mam nadzieje że problem się rozwiąże a kupiłem SKF w sklepie internetowym (fordczesci.pl) ogólnie wszystkie częsci u nich biore a łożysko 165zl ale jest tez zestaw (łożysko + nakrętka) pod taka nazwa SKF VKBA 3575 na allegro po 164zl i mam jeszcze jedno pytanko po wymianie (łożyko piasty i końcówka drążka kierowniczego) pojawiły sie podczas jazdy zajeb... stuki na nierównosciach gdzie przed wymiana tego nie miałem i nie moge dojsc co to jest dodam ze wizyta na stacji diagnostycznej nie wykazała luzów w żadnych końcówkach i amor też jest ok
Dzieki za odpowiedzi bo bym zginął bez tego forum :)
wicia.w i właśnie tego sie obawiam ze podczas demontażu sie rozleci ale mam kumpla który jest pedantem w takich sprawach więc może da rade jakos je wyprasowac zeby jeszcze działało bo 160 zł piechota nie chodzi
pozdro
a jeśli chodzi o stuki to sprawdż czy przy demontażu piasty mechanior nie poluzował śrub od wózka i zapomniał dokręcić lub może być za słabo skręcony sworzeń wachacza.
Na 100% źle założone łożysko.. szkoda ze nikt nie spojrzał na papierek który jest razem z piastą w pudełku SKF, a co do ponownego włożenia łożyska to ja bym się w to nie bawił.. Jeżeli nawet jakimś cudem się udało to nie wróże dla takiego łożyska długiej pracy. Zresztą nie wiem jakim cudem można byłoby zdjąć takie łożysko.
Jeżeli mechanik to robił to jego błąd i powinien nowe łożysko zamontować poprawnie ze swojej kieszeni, jeżeli ty, to cóż za własne błędy się płaci :( Ja samemu wymieniałem łożysko udało się wszystko OK, ale przy skręcaniu wszystkiego do kupy, niestety ukręciłem końcówkę drążka, nie wiem co mnie podkusiło żeby dokręcać pneumatem ;P
A co do stuków sprawdź łącznik stabilizatora - może nie został przykręcony, jeżeli był zaczepiany.
Ze zwrotnicy na pewno bez problemu wyjdzie, tylko większym problemem będzie wybicie piasty z wewnętrznych szalek:-( Trudne ale wykonalne:-)
Witam
Od razu na początku DarekJ miał racje po wyprasowaniu nie nadaje sie juz do ponownego zamontowania (lekko sie uszkodziło i nie chciałem ryzykowac) ale w pudełku nie było papierka z instukcja montażu,czujnik ABS sprawny,po załozeniu nowego łożyska wszystko działa bez zarzutu tylko te stukanie,dodam ze wszystkie sruby sa skrecone bo sam to robiłem,moze to te tulejki gumowe na wahaczu?? I dzieki wszystkim za pomoc z tym łożyskiem :)
Witam
Od razu na początku DarekJ miał racje po wyprasowaniu nie nadaje sie juz do ponownego zamontowania (lekko sie uszkodziło i nie chciałem ryzykowac) .....
No to gratuluje :-) ja też byłem szczęśliwy jak w końcu udało mi się zgasić tą lampkę ;-)
Tuleje w wahaczach raczej nie zużywają się tak szybko.. po za tym wydaje mi się ze byłoby coś czuć na kierownicy wówczas.. Jesteś pewny, że to z przodu ??
Jak nie to trzeba pojechać na stacje diagnostyczną i na szarpakach obadać co to może być no bo nic innego mi nie przychodzi do głowy..
Na szarpakach byłem i niby wszystko jest ok ale zajebiscie stuka na nierównosciach nie mówiąc juz o progach zwalniajacych i jestem na 100% pewien że to z przodu a jazda po kocich łbach przyprawia mnie o zawał serca :)i myśle że to końcówki wahaczy te co są przynitowane do wahacza lub te tulejki gumowe,juz sam nie wiem i chyba wymienie to i to ale zaczne od końcówek
Nie wiem jak jest dokładnie w mondeo, ale np. w vectrze w kolumnie mc persona byly takie poduszki gumowe z metalowymi wkładkami które z czasem się rozbijały. Może u nas jest coś podobnego. Sworznie można sprawdzić jako tako łychą i próbując podnieść zwrotnice - czy coś się nie dzieje czy nie ma luzu.. Życzę powodzenia, daj znać jak się uda naprawić.. jestem ciekawy co to było..
A przed naprawą też miałeś te stuki? Jak wymieniałeś łożysko to uważałeś żeby nie wyszła półoś z przegubu wewnętrznego? Bo jak się wysunęła to mógł spaść kamień z krzyżaka. Ale to raczej czułbyś też drgania podczas jazdy po równym
hoohones 15-05-2009, 14:46 Witam.
Ja miałem to samo.W moim przypadku łożysko było dobrze założone ale podczas jego montażu mechanik uszkodził mi czujnik.Lepiej go wyciągnąć albo troche wysunąć przed montażem.Czujnik kupiłem nowy Bosch 60zł i zmieniłem sam.Od tego czasu wszystko gra.
http://ford.sklep.pl/pl,product,319342,czujnik,abs,bosch.html
Witam.
Troche mnie nie było,ale NAPRAWIŁEM te stuki w zawieszeniu :)
Wymieniłem łaczniki stabilizatorów z przodu i z tyłu i mam wreszcie cisze (czas wymiany ok 2 godzin koszt 320 zł)
Pozdro
Frument80 16-07-2017, 09:55 Witam. Odkopuję temat ;) Czy w Foczce mk2 występuje samo łożysko koła przód czy pozostaje mi zakup całej piasty? Nigdzie nie mogę znaleźć łożyska do mk2 jakieś namiary na sklep to bym był bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję za informację. Sorki dałem opcje wyszukaj i nie zauważyłem że mnie do wątku Mondeo przerzuciło ;)
|