goral
25-07-2005, 20:40
Rzecz dotyczy mkII. Ta mata byla seryjnie zakladana do wszystkich, czy nie? Czy w rezultacie jej brak oznacza ze byl bity? Bo ja juz sie pogubilem :roll:
Zobacz pełną wersję : Mata wygłuszająca pod maską goral 25-07-2005, 20:40 Rzecz dotyczy mkII. Ta mata byla seryjnie zakladana do wszystkich, czy nie? Czy w rezultacie jej brak oznacza ze byl bity? Bo ja juz sie pogubilem :roll: Slawko 25-07-2005, 20:55 seryjnie maty były montowane jesli silnik był diesel. Przy Pb to róznie, zalezy od rocznika i wersji. tommus9 25-07-2005, 21:34 Osobiscie to tylko w jednym mondku spotkalem sie z brakiem maty i BYŁ BITY!!! jagrall 26-07-2005, 08:28 u mnie jest mata PabloG 26-07-2005, 09:24 1998 2.0 ghia, kupiony u nas. Mata jest kristopher 26-07-2005, 09:39 U mnie niet. I (podobno - wg niezależnych ekspertów) nie był tłuczony. Podejrzewam, że matę montowano do wyższych standartów (GHIA) i diesli. goral 26-07-2005, 10:14 No, ja wlasnie tez jej nie mam:( pawlem 26-07-2005, 13:13 Melduję że :razz: u mnie jest!!!! adamoza 26-07-2005, 13:16 Mata jest, a wersja niezbyt wypasiona. jagrall 26-07-2005, 15:19 U mnie niet. I (podobno - wg niezależnych ekspertów) nie był tłuczony. Podejrzewam, że matę montowano do wyższych standartów (GHIA) i diesli. ja mam najbidniejszą wersję kupioną w polsce i mam ową matę Bauma 26-07-2005, 15:28 mozliwe ze wplyw na brak maty badz jej obecnosc oprocz rocznika,silnika i wersji wyposazenia moze miec tez miesiac produkcji poniewaz: Ford teraz chce doplaty za pokrywe silnika :shock: a doslownie auta z tym samym rocznikiem np ze stycznia pokrywe jeszcze mialy w standardzie. moze sie myle ale idac tym tropem tj nawet logiczne. tylko zupelnie nielogiczne dla mnie jest to dlaczego Ford wprowadzil taka bzdure. to nie najlepiej swiadczy o FORDZIE!!! wg mnie to brak szacunku dla klienta :evil: mi sie w glowie nie miesci zeby autko tej klasy mialo jako opcje a nie serie pokrywe silnika!!!!! Kefir 26-07-2005, 16:08 Ty, ale dobre Ford teraz chce doplaty za pokrywe silnika a ja bym olał tą ich dopłatę. Ciekawe jak by to wyglądało hi hi chyba, że masz na myśli jakąś inną pokrywę :gitara: bary77 26-07-2005, 22:13 Ty, ale dobre Ford teraz chce doplaty za pokrywe silnika a ja bym olał tą ich dopłatę. Ciekawe jak by to wyglądało hi hi chyba, że masz na myśli jakąś inną pokrywę :gitara: Podejrzewam że Baumie chodziło o plastikową osłonę zakładaną bezpośrednio na silnik, oczywiście pod maską która jest :D. Zresztą dolnej osłony silnika też nie było :| Obydwie dokupiłem Kefir 27-07-2005, 06:41 To był oczywiście żart. Też go nie podejrzewam o to, aby miał na myśli tą wielką pokrywę silnika ;) badger6 27-07-2005, 07:29 Według mnie to też żenujące z tą osłoną na silnik bo bez niej silnik wygląda co najmniej niewyjściowo ;) . Ja sobie zażyczyłem żeby mi ją założyli za dopłatą ale w końcu dali za darmo :D kristopher 27-07-2005, 13:37 żenujące z tą osłoną na silnik bo bez niej silnik wygląda co najmniej niewyjściowo Panowie. Chodzi o matę tłumiącą montowaną w MkII pod klapą komory silnika, a nie plastikową osłonę silnika w MkIII. goral Na razie daje się obserwować zależność: silnik 1,6 - maty ni ma :( silnik większy - mata jest :) Ciekawe jak będzie dalej. Na marginesie, osobiście nie odczuwam potrzeby jej zakładania. Pozdrawiam goral 28-07-2005, 08:51 No na to wyglada, ze w 1.6 ni ma:( Ale napewno taka mata by sie przydala, i nie chodzi tu o jakies wyciszenie (jak nazwa by na to wskazywala) ale przede wszystkim maska by sie tak nie nagrzewala i nie wystepowal by w przyszlosci w takim stopniu efekt plowienia lakieru. Sam pewnie zauwazyles, podczas deszczu, jak potrafi parowac z tej rozgrzanej maski, z boku to pewnie wyglada, jakby conamniej woda mi sie zagotowala w chlodnicy :D (jakbym to jeszcze wody uzywal ;)) krzysieksa 28-07-2005, 15:22 U mnie niet. I (podobno - wg niezależnych ekspertów) nie był tłuczony. Podejrzewam, że matę montowano do wyższych standartów (GHIA) i diesli. W moim mata jest i nie jest to wersja GHIA. mondeo 28-07-2005, 17:07 W moim mondku nie było bo chyba był bity ale z tego co sie oriętuje to w dizlach były zakładane dla wygłuszenia Ja sobie dokupiłem na szrocie i różnica taka sobie a wersie mam całkiem całkiem 1,6 16V zet (paliwko i gaz) :064: Kefir 29-07-2005, 14:12 W moim Mondku, choć wersja uboga - mata była. mariusx 01-08-2005, 16:38 Ja kupiłem bez maty(a bity nie był, dopiero ja "pobiłem"). Kupiłem matę na złomie za 50 pln :), z "korkami" do mocowania !!!!!. Zauwazyłem natomiast że klapa silnika powinna mieć przynitowaną taka odstającą blache w centralnej cześci, na która mate się zawiesza. Ja tego nie miałem, czyli nie każde mondeo to wyciszenie posiadało fabrycznie. gregor13 01-08-2005, 19:33 U mnie nie było, ale znalazłem na Allegro (50 zeta + koszty wysyłki) razem z zapinkami :wink: deniro 02-08-2005, 06:21 WITAM Najleprzym wyjściem jest zakupić sobie wygłuszające maty bitumiczne lub polimerowe , jast ich kilka typów w zależności jaki element chce się wygłuszyć na przykład komorę silnika wygłusza się matą z warstwą aluminium (chodzi o temperaturę) , nadkola,podłogi wykleja się matami bitumicznymi (typ miękki) lub polimerowymi (typ gładki) , drzwi w zelu osiągnięcia leprzej komprechy głośników niskotonowych a w efekcie 100% poprawy "miękkiego" basu klei się matami bitumicznymi (typ twardy) . Maty montuje się w banalny sposób : sie przykłada, sie docina nożyczkami, sie czyści blache, sie podgrzewa suszarką, sie klei, i sie pije browca ze szczęścia z osiągniętego efektu :D Montowałem je już w moim byłym autku peugeocie 206 i REWELACJA - już sie nie czułem jakbym miał piłę spalinową między nogami :lol: Maty nie są drogie a efekt murowany . Zapodaje adres to sobie można je - no...te maty zamówić telefonem : AUTO-PLAST PRODUKT Sp.z o.o ul. Przemysłowa 10 62-300 WRZEŚNIA tel. 061/43 70 000 fax. 061/43 79 137 POZDRO |