Zobacz pełną wersję : Czy zawór do tankowania gazu można odkręcić?

TomekkemoT
27-04-2009, 06:58
Witam. Mam zawór do tankowania LPG w tylnym zderzaku, który to zderzak muszę odkręcić. Moje pytanie brzmi: czy mogę odkręcić tą rurkę, która idzie od zaworu (zaraz za zaworem) do butli i czy czy gaz mi nie wyleci. Chcę tak zrobić bo dwie śrubki przy tym zaworze zardzewiały i nie mam jak włożyć śrubokręta. Może coś w butli trzeba zakręcić.

dresat
27-04-2009, 07:51
Witam. Mam zawór do tankowania LPG w tylnym zderzaku, który to zderzak muszę odkręcić. Moje pytanie brzmi: czy mogę odkręcić tą rurkę, która idzie od zaworu (zaraz za zaworem) do butli i czy czy gaz mi nie wyleci. Chcę tak zrobić bo dwie śrubki przy tym zaworze zardzewiały i nie mam jak włożyć śrubokręta. Może coś w butli trzeba zakręcić.

Trzeba zakręcić dwa pokrętła pod taką okrągłą "szybką", którą zdejmujesz, aby użyć tych pokręteł.:)

TomekkemoT
27-04-2009, 07:58
Czy jest tam jakaś uszczelka czy coś innego co uszczelnia połączenie? Czy przypadkiem nie trzeba będzie tego (tej uszczelki) wymienić po rozłączeniu.

KGB
27-04-2009, 14:54
najpierw zakrecasz recznie zawor na bytli jak wyzej miales napisane ,a potem mozesz odkrecic przewod,
nie ma tam uszczelek ,bo polaczenie uczelnia sie na beczulce , uwazaj przy dokrecaniu ,zeby jej nie zgniesc - poprostu trzeba przykrecac z wyczuciem

TomekkemoT
27-04-2009, 19:11
OK. Dzięki.