TomekkemoT
27-04-2009, 06:58
Witam. Mam zawór do tankowania LPG w tylnym zderzaku, który to zderzak muszę odkręcić. Moje pytanie brzmi: czy mogę odkręcić tą rurkę, która idzie od zaworu (zaraz za zaworem) do butli i czy czy gaz mi nie wyleci. Chcę tak zrobić bo dwie śrubki przy tym zaworze zardzewiały i nie mam jak włożyć śrubokręta. Może coś w butli trzeba zakręcić.
Witam. Mam zawór do tankowania LPG w tylnym zderzaku, który to zderzak muszę odkręcić. Moje pytanie brzmi: czy mogę odkręcić tą rurkę, która idzie od zaworu (zaraz za zaworem) do butli i czy czy gaz mi nie wyleci. Chcę tak zrobić bo dwie śrubki przy tym zaworze zardzewiały i nie mam jak włożyć śrubokręta. Może coś w butli trzeba zakręcić.
Trzeba zakręcić dwa pokrętła pod taką okrągłą "szybką", którą zdejmujesz, aby użyć tych pokręteł.:)
TomekkemoT
27-04-2009, 07:58
Czy jest tam jakaś uszczelka czy coś innego co uszczelnia połączenie? Czy przypadkiem nie trzeba będzie tego (tej uszczelki) wymienić po rozłączeniu.
najpierw zakrecasz recznie zawor na bytli jak wyzej miales napisane ,a potem mozesz odkrecic przewod,
nie ma tam uszczelek ,bo polaczenie uczelnia sie na beczulce , uwazaj przy dokrecaniu ,zeby jej nie zgniesc - poprostu trzeba przykrecac z wyczuciem