Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2000-2007] Proszę o pomoc w zamontowaniu grila [MK3]
Witam wszystkich.
Kupiłem do swojego mondka grill aluminiowy lecz teraz mam problem z zamkiem ,kluczyk nie dochodzi i jest problem z otwarciem maski .
Jeżeli ktoś miał ten sam problem to proszę o podzielenie się informacją jak to zrobić .
Pozdrawiam
Zapomniałem że grill jest po lifcie 2003 rok a mój stary jest przed.
Keliopis 06-05-2009, 16:23 wydaje mi sie że bedziesz musial dokonac jakis przerobek , u mnie istnieje podobny problem , jednak jak kupilem auto to juz on wystepowal ... Ktos kombinowal z grillem i troche spartaczyl robote :/ A tak swoja droga to jakbys mogl zamiescic fote bylbym wdzieczny :) O ile dobrze cie zrozumialem to zainstalowales grilla po lifcie do mondeo przed liftem?
mondeo70235 06-05-2009, 16:34 kolego musisz powiększyć otwór na kluczyk,bo gril po lifcie ,poprostu musisz mieć duzą dziure pod znaczkiem i będzie oki
franczesko 06-05-2009, 17:36 Było na forum już opisywane chyba ze 100 razy, użyj szukajki!!
mialem dokladnie taka samo sytuacje.Nic tylko rozwiercic otwor do kluczyka.Tylko uwazaj zebys nie przewiercil za znaczek forda...
dopiero szczailem ze masz mondka przed liftem.Musisz rozwiercic otwor bo twoj zamek ma krotsza glowke.
tzn.mam rozwiercić z przodu za znaczkiem czy od wewnątrz od chłodnicy
przemo_1981 06-05-2009, 20:11 bierzesz atrapę w rękę, odchylasz znaczek forda (tak jakbyś chciał otworzyć maskę) i ten otwór gdzie wkładasz grot kluczyka powiększasz by móc włożyć głębiej kluczyk
Dzięki serdeczne ,tak to jest jak się strzeli ibizę w zad i graty są dostępne od ręki po lifcie:)
przemo_1981 06-05-2009, 20:18 hehe, ja poszukuje zderzaka :] też po wjechaniu w zad .... z hakiem :/ wszystko już wymieniłem tylko zderzak mi został do zrobienia (jeżdżę z poklejonym podrapanym) zdjęcie z avatara to zdjęcie jak naprawiałem mondka
bastek_m 07-05-2009, 13:08 Dzięki serdeczne ,tak to jest jak się strzeli ibizę w zad i graty są dostępne od ręki po lifcie:)
Juz nie narzekaj :P powiększ otworek tak aby kluczyk wlazł prawie cały, taki problem to pryszcz, a zobacz na moim jaki efekt :cool:
By spasować idealnie grill możesz:
1. wykonać większy otwór w kratce by głąbiej wszedł kluczyk;
2. dorobić dodatkowy dłuższy kluczyk tylko do otwierania maski;
3. zamontować grill od RS/ST;
4. zamontować zamek z wersji po FL;
Już powiększyłem otwór i jest OK!!!! jak chcesz to dam nr.telefonu do gościa który ma graty do mondeo i focusa ,on jest z Ząbek pod Warszawą .
Oto moje wczorajsze wypociny :)
Jak byś mógł dać mi numer do tego gościa bo potrzebuję taki gril
Grill kupiłem na allegro a nr.to 511988426 , posiada wszystkie części mechaniczne oraz blacharski ,rozbiera angliki oraz stłuczki .
Mi powiedział że grill może mieć dopiero około 15 maja więc zakupiłem na allegro .
przemo_1981 08-05-2009, 08:29 Jak byś mógł dać mi numer do tego gościa bo potrzebuję taki gril
przy kupnie grilla uważajcie - wołają za nie nawet ponad 300zł a oryginał w ASO mają za równe 300zł cały grill (2 elementy - kratka + chrom)
W ASO jak dzwoniłem powiedzieli mi że cena za grill to 1450,00zł w Warszawie na toruńskiej ,dlatego zdecydowałem się na zakup gdzie indziej .
przemo_1981 08-05-2009, 09:51 W ASO jak dzwoniłem powiedzieli mi że cena za grill to 1450,00zł w Warszawie na toruńskiej ,dlatego zdecydowałem się na zakup gdzie indziej .
Jestem zszokowany!! ja niecały rok temu kupowałem w Poznaniu i zapłaciłem 300zł (mogę nawet zeskanować fakturę w poniedziałek i wrzucić na forum jeśli nie wierzysz)
Tu masz linki co ja kupowałem:
http://sklep.auto-watin.pl/do/item/1323911/RAMKAKRATYWLOTU
http://sklep.auto-watin.pl/do/item/1384276/KRATAWLOTUPOWIE
Płaciłem gotówką i miałem przez to mały rabat, ale widzę, że trochę cena wzrosła
Tu masz jeszcze linki na ford.sklep.pl (ceny niższe):
http://ford.sklep.pl/pl,product,319222,atrapa,przednia,ford,kratka.html
http://ford.sklep.pl/pl,product,319224,atrapa,przednia,ford,ramka.html
To była rozmowa telefoniczna z serwisem forda ,mnie też ta cena z szokowała bo za kawałek plastiku nie dam 1450zł ,kupiłem kiedyś u nich też rurę do turbiny i musiałem zapłacić 190zł długość jej była około 50cm .WIĘC SIĘ PYTAM GDZIE TU LOGIKA??
Logika jest - źle podali cenę (może źle wyjaśniłeś) warto sprawdzić po numerze.
Teraz już mam grill i go zamontowałem nie chce mi się teraz wyjaśniać co ile kosztowało w serwisie .Dziękuje wszystkim za pomoc w zamontowaniu .:)
|