bejmen
16-06-2009, 19:40
witam czy ktoś przyciemniał szyby w c max w LUBUSKIEM
Zobacz pełną wersję : [C-MAX 2003-2007] przyciemnianie szyb bejmen 16-06-2009, 19:40 witam czy ktoś przyciemniał szyby w c max w LUBUSKIEM Koyot. 17-06-2009, 15:43 ja w wawie za 400 bardzo dobrze zrobiona robota TOMAS 22-06-2009, 21:34 Bejmen jak bedzsz może w zachodnioporskim a dokładnie w Szczecinie to polecam firmę http://www.foltech.szczecin.pl/ robiłem u nich już 3 samochody i pełna profeska. Koszta o ile dobrze pamieta to 400zł plus pasek przeciwsłoneczny na przedniej szybie gazior 24-06-2009, 17:56 polecam SZYBEX w częstochowie solidna robota 500 (za 5 szyb) Koyot. 30-06-2009, 14:08 no to wawka tańsza a robota tez bardzo solidna godna polecenia Lelon 18-02-2010, 17:47 Koyot. gdzie w Warszawie przyciemniałeś? Jaką folią? Masz jakieś fotki? Gazior, jaka to folia(%) na tym zdjęciu? Też by mnie interesowało coś takiego. Czy przy przyciemnianiu nie było żadnych problemów, typu połamane spinki od boczków drzwi itp? sterowiec68 18-02-2010, 18:06 Ja swoje przyciemniałem na Żegiestowskiej 19. Koleś ma warsztat w garażu w swoim domu ale mogę go z czystym sumieniem polecić. Żadnych szkód, robota fachowa i chyba mówił coś o 7letniej gwarancji. A jaki kolor ma Twoje cacko ? Lelon 18-02-2010, 18:19 Grafitowy metalic. Zastanawiam się jak mocno przyciemnić żeby to dobrze wyglądało. Jakie są w ogóle folie do wyboru? Na pewno całkowicie czarne odpada z 2 powodów: a) mało widać w nocy b) moim zdaniem przy grafitowym(szarym) kolorze kiepsko to wygląda(na czarnym już ok). Z drugiej strony chciałbym, żeby to przyciemnienie było widać, więc raczej najjaśniejsza folia odpada. Jak zrobi się cieplej to oddam chyba na Płochocińską 123, coś ok.400zł sobie życzą i mają dobre opinie. Tylko mam dylemat jaką folię? Zastanawiam się też nad tym paskiem na przedniej szybie... edit: Ile płaciłeś na Żegietowskiej jeśli można wiedzieć? też biorę ich pod uwagę rafus22 18-02-2010, 19:24 u mnie kolega robił a audi A6 wszystkie szyby (combi) folia amerykańska super zrobione i przede wszystkim nie rysuje się przy czyszczeniu a cena to 250zl. co prawda to koleś robi w garażu w domu ale .... super.pozdrawiam. sterowiec68 18-02-2010, 20:15 Wcale tak bardzo nie ograniczają widoczności w nocy. To nie co to folie z przed kilku lat. Nie powiem Ci procentowo jaką moje mają przepuszczalność ale dostałem chyba 8 bo wyboru i wybrałem nr. 6 gdzie 1 jest najjaśniejsza. Jest super. Z zewnątrz właściwie trudno coś dojrzeć w aucie a Ty dajesz na spoko nawet w nocy. W sumie to mam zdjęcie ale robione z komórki i nie oddaje efektu. Ja mam srebrne auto i szukałem coś z odcieniem szarości ale Ty z grafitem zobaczysz , że jak przymierzysz do auta też wybierzesz ciemniejsze. Aha, fotka. Jak napisałem nie najlepszej jakości ale przypadkowo oddaje jedną rzecz. Zwróć uwagę na szybę z zewnątrz , na drugą jak widać z wnętrza auta :) http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=68127&highlight=nasze+auta&page=4 Lelon 19-02-2010, 07:15 Dzięki za fotkę, myślę, że też wybiorę podobny odcień. Ta Twoja folia wydaje się być dobrym kompromisem, ładnie wygląda, jest ciemna, ale nie całkowicie czarna(kolega ma taką najciemniejszą i narzeka, że w nocy mało widać). ADIAS 20-02-2010, 20:08 oklejał ktoś w pyrlandi może ja sie skusze moja biała foka by super wyglądała mam siatki od środka ale to nie to chociaż z daleka też ciemno ! Franuśś 20-02-2010, 20:33 Oryginalne przyciemnienie wam nie wystarcza ? sterowiec68 20-02-2010, 20:36 Kurna, masz białe auto i jeszcze nie oklejone :) ? Toż to grzech :). Franuśś, nie ma porównania. ADIAS 20-02-2010, 21:08 mam kombi i z tyłu bajzel troche narzędzi woże i niechce aby było widać! no i biała foczka i czarne szyby to jest to !!! przyjemne z pożytecznym Franuśś 21-02-2010, 06:44 No to chyba że tak jacob10 21-02-2010, 06:52 Polecam foltech w Szczecinie maja teraz fajna promocje. Okleili mi focusa za 280zl i daja 5 lat gwarancji, mysle ze warto teraz skorzystac rafus22 21-02-2010, 08:14 jak dla mnie oryginał przede wszystkim. folia po czasie traci kolor płowieje.sterowiec nie porównuj oryginału do foli, bo folii daleko do oryginału . sterowiec68 21-02-2010, 09:31 rafus,ja mówię o efekcie. Efekcie przyciemnienia. Z resztą co rozumiesz przez oryginalne przyciemnienie ? Ten lekki zielonkawy odcień ? Pewnie, że jest lepszy niż nie mieć go wcale i napewno trwalszy bo jest to struktura szyby, z tym nie dyskutuję. Tracenie kolorów ? Być może. Choć kumpel jeździ od 6 lat z przyciemnionymi folią szybami i nic mu nie wypłowiało. Ja od dwóch i jeszcze mam 5 lat gwarancji :). Od straty kolorów też. To jest moje 1sze auto w którym się na to zdecydowałem i wiem jedno, w każdym następnym będzie to samo. C-sław 21-02-2010, 14:59 Wszystko fajnie też bym sobie okleił szyby ale..... Drażni mnie ten motyw czarnych kropeczek przy brzegach szyb, tam zawsze folia niedokładnie przylega i widać powietrze, chyba że są magicy co potrafią to zniwelować. Pozdrawiam. ADIAS 21-02-2010, 21:11 kolego czarne kropeczki i tak są czy folia jest czy nie!!@!@a nawet ,,siateczka ''dobrze że jestem dalekowidz!!!! hi hi!!! C-sław 21-02-2010, 21:56 kolego czarne kropeczki i tak są czy folia jest czy nie!!@!@a nawet ,,siateczka ''dobrze że jestem dalekowidz!!!! hi hi!!! Ty kolego chyba za szybko czytasz i masz kłopot z kumaniem. Lelon 21-02-2010, 22:00 Ja mam zamiar okleić szyby gdyż w poprzednim aucie(Passat) miałem fabrycznie(piecowo) przyciemnione szyby i to było bardzo fajne rozwiązanie. W C-Maxie tym co mam teraz są praktycznie "białe" szyby co kiepsko wygląda moim zdaniem. W poprzednim c-maxie, którego miałem przed passatem też były fabrycznie przyciemnione. To będzie moja pierwsza przygoda z folią. ADIAS 21-02-2010, 22:50 Ty kolego chyba za szybko czytasz i masz kłopot z kumaniem. ja z kumaniem a ty wideo masz propblem! chyba że masz inne lub niemasz kropeczki na brzegach szyby albo masz a po przyklejeniu foli ci magicznie znikają! chciałbym też tak ale żeby szyba była ciepła! kurde sie komplikuje chodzi o krateczki kropeczki ! hi hi!no czyba coś nie teges! poeta psychiatra! robią sie jaja wielkanocne! sterowiec68 22-02-2010, 06:10 A ja nie kumam o co chodzi z tymi kropkami. Jedyne jakie widzę są na tylnej szybie,tuz pod przewodami ogrzewania. Ale z tego co pamiętam, w tym miejscu tak jest i bez przyciemnienia. Na bocznych nie ma żadnych kropeczek. Zwracam honor. Masz c-sław oko. Kropki są też na szybach przy bagażniku. Ale i tak mi się moje szybki podobają :). kim 22-02-2010, 08:15 Ja mam cały tył przyciemniony fabrycznie witęc zapytam tylko z ciekawości - Koledzy pisali ile kosztuje przyciemnienie folią. Czy interesował się ktoś przyciemniamien piecowym (ceramicznym)? Przy kilkuletnich dzieciach jeżdzących z tyłu jest bez porównania. sterowiec68 22-02-2010, 09:22 Za auto wielkości C-Maxa wołają około 1500 złociszy. Trochę drogo. kim 22-02-2010, 10:24 Ja też nie doceniałem zalet przyciemnionych szyb do póki sam nie miałem. Teraz przyciemniłbym na pewno. A jak to kwestia zasobności portfela – ale w używanym samochodzie to chyba folią. W nowym kalkulowałbym inaczej. C-sław 22-02-2010, 14:00 ja z kumaniem a ty wideo masz propblem! chyba że masz inne lub niemasz kropeczki na brzegach szyby albo masz a po przyklejeniu foli ci magicznie znikają! chciałbym też tak ale żeby szyba była ciepła! kurde sie komplikuje chodzi o krateczki kropeczki ! hi hi!no czyba coś nie teges! poeta psychiatra! robią sie jaja wielkanocne! Specjalnie dla kolego ADIAS: Po przyklejeniu foli, tam gdzie są te kropeczki folia nie dokładnie przylega i widać to w postaci jasnych plamek (czyt. powietrze między folią a szybą). Reszty twojego posta nie komentuje bo jest nie zrozumiały, sam chyba nie wiesz co napisałeś. C-sław 22-02-2010, 14:13 sterowiec68 i właśnie na tych szybach to najpaskudniej wygląda. Kolega Koyot miał zrobić fotki swoich szyb, bo mówił że u niego jest prawie idealnie ale coś go ostatnio nie widać na forum. sterowiec68 22-02-2010, 14:28 Ja wiem czy paskudnie ? Te kropki są na tym czarnym zacienieniu obrzeży szyb i właściwie nie rzutują na nic. Mogłoby ich nie być ale jak są to trudno. U mnie nawet mają symetryczny wzorek na całym obwodzie . Identyczny z resztą jak na nieprzyciemnianej szybie. Tylko że na jasnej kropeczki są czarne. To trochę jak z drucikami w przedniej szybie ,jak chcesz to widzisz:). Korzyści skutecznie mi je zasłaniają.Wrzucę fotkę ale po umyciu auta, bo teraz to szyb nie widać a co dopiero kropek :). C-sław 22-02-2010, 14:38 One są bardzo ładne ale jak nie ma folii, to oczywiście moje zdanie, a fotkę chętnie zobaczę. Oglądałem już wprawdzie mnóstwo oklejonych szyb i wszędzie tam gdzie kropki była kicha. O luknijcie u kolegi gazior, na pierwszej stronie , post czwarty, widać jasny pas tam gdzie kropki. Mi się to nie podoba. Pozdrawiam. Czesiek_ze 22-02-2010, 15:41 Adias czy mógłbyś pisać po polsku bo to jest polski portal czy ty myślisz że wszyscy muszą rozumieć Twój slang. gazior 28-02-2010, 18:10 ja wybrałem folię najciemniejszą jaka była dostępna. po przyciemnieniu pez problemów wszystkie elementy na swoim miejscu, nic nie stuka, puka itp. dostałem kwitek z numerem atestu, itd. na przeglądzie rejestracyjnym bez problemów. największą zaletą tego zabiegu jest to, że w nocy nie raża światła nadlatujących z tyłu, no a w słoneczny dzień ulga dla oczu siedzących z tyłu. Feniks1983 27-04-2010, 20:19 Witam, Moze ktos polecic warsztat w Katowicach lub okolicach gdzie dobrze przyciemniaja szyby??? Zvirek 27-04-2010, 21:26 Zrobił się mały bałagan, a z racji tego, że kiedyś oklejałem auta folią to mogę rozwiać parę "mitów" które tu widzę... po pierwsze używać tylko markowych folii - Armolite i Sungard - dobre i relatywnie niedrogie po drugie, jeżeli ktoś Wam przyciemni szybę z kropkami na obrzeżu tak, że widać pomiędzy kropkami powietrze, to znaczy, że nie ma pojęcia o oklejaniu szyb po trzecie, markowa folia nie płowieje ani nie traci koloru - wyblaknąc to może folia za 50pln z allegro albo z bazaru po czwarte, żeby zarysować folię, to trzeba naprawdę się bardzo postarać - przy normlanym użytkowaniu czy myciu nie ma szans po czwarte, przyciemnienie "piecowe" czyli napylenie TiO2 wygląda najlepiej, ale jeszcze kilka lat temu robił to jedynie Technicolor z Zielonej Góry (wszystkie zakłady które to oferowały wysyłały szyby do nich), trzeba do tego wyjmować szyby, wysyłać i co najgorsze - jeśli ktoś ma psa, to niech zapomni - wystarczy, że pies poliże szybę i kaplica - nie wiem co ma pies za chemię w ślinie, ale wchodzi w reakcję z TiO2 i szyba wygląda jakby ktoś puścił pawia na nią:shock: TOMAS 01-05-2010, 19:04 ale jeszcze kilka lat temu robił to jedynie Technicolor z Zielonej Góry Z rok temu gośc sprzedawał na allegro piec za ponad 200tyś i sie wycofywał z tego. Szyby w transporcie przychodziły pobite. Rozmawiałem z nim osobiście ponieważ robił mi felgi w chromie |