Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] W jaki sposób mogę ustawić swój telefon żeby można było odbierać go przez radio ?
grzesiuj@onet.eu 20-06-2009, 17:15 Witam serdecznie od kilku dni jestem posiadaczem s- maxsa. Mam nałe pytanie czy ktoś z kolegow może ni podpowiedzieć w jaki sposób mogę ustawić swój telefon żeby można było odbierać go przez radio w fordzie radio o synbolach 6000cd.
Musisz sprawdzić czy masz moduł Bluetooth (Sprawdz czy komórka znajduje twoje radio). Jesli autko zakupiłeś w polskiej sieci to zapomnij. Jesli takiego modułu nie posiadasz, przyciski ze słuchawka będa działały jedynie jako funkcja MUTE.
grzesiuj@onet.eu 21-06-2009, 16:36 Sprawdzałem i telefon widzi radio pod nazwa ;ford audio.próbuje się połaczyć i coś nie mogę
grzesiuj@onet.eu;
jak widzi to wybierz w tel. połącz z urz. audio i wpisz kod autoryzacji 0000 (4 zera) - w efekcie tel. powinien być widziany przez system w aucie; a btw - jaki to system?
pzdr
tygrysex 21-06-2009, 16:44 Lopatologiczny sposob na sprawdzenie, cze ma sie fabryczne BT w S'iu, to szybkie zerkniecie, czy ma lewej manetce sa dwie sluchawki...
Co do Twojego problemu to opisz dokladniej, bo moze wina lezy po stronie telefonu, albo cos zle robisz...
grzesiuj@onet.eu 21-06-2009, 16:56 Mam w lewej manetce przycisk z dwoma słuchawkami. Próbując się połączyć wpisuje w telefonie kod,0000' i nic na telefonie wyświetla się napis połączenie nie udane,.
tygrysex 21-06-2009, 19:02 Z tego co widze nie jestes pierwszym wlascicielem tego S'ia?... zgadza sie? Najwidoczniej poprzedni wlasciciel zmienil 0000 na cos innego... poczytaj w instrukcji od audio, jak nie posiadasz, to zerknij na strone frod.pl... moze gdzies jest jak zresetowac ustawienia...
witam
u mnie w aucie jak próbuję się połączyć z bluetooth samochodu to na wyświetlaczu radia pojawia się generowany kod, który w pisuje w telefonie. Nie ma kodu 0000. Moje radio obsługuje do 5 telefonów, może masz wszystkie "zajęte" i trzeba najpierw wykasować telefony poprzedniego właściciela.
pozdrawiam
harryON
p.s. Mam radio Sony z modułem Bluetooth i sterowaniem głoswym
A moze BT nie lubi Twojego telefonu? Niektore nie lubia np. iPhone'a. Ale tez z niektorymi Nokiami zdarzaja sie problemy.
grzesiuj@onet.eu 22-06-2009, 19:35 ja mam właśnie nokie 6120 clasik.jutro będe walczył z nim dalej,
tygrysex 23-06-2009, 06:52 iPhone, to wogole wymysl diabla... choc mialem go przy kupnie S'ia i dzialal z zestawem swietnie... ale potem zachorowal na gubienie sieci i poszedl w maliny...
Co do 6120, to nie powinno byc problemu... ja nadal obstawiam zmieniony kod :D
iPhone, to wogole wymysl diabla... choc mialem go przy kupnie S'ia i dzialal z zestawem swietnie... ale potem zachorowal na gubienie sieci i poszedl w maliny...
Co do 6120, to nie powinno byc problemu... ja nadal obstawiam zmieniony kod :D
Jak zmieniony kod? U mnie przy parowaniu telefonu z radiem kod jest generowany losowo przy każdym nowym parowaniu. Nie ma jednego typowego 0000 lub 1111. Przy parowaniu na wyświetlaczu radia pojawia się kod który trzeba wpisac w komórce.
Sprawdź czy nie są zapamiętane jakies inne telefony i nie ma "miejsca " na kolejny
harryON
harryon;
a u mnie wystarczyło wklepać 4 zera raz, autoryzować połączenie i pozamiatane - od tej pory BT łączy się z nokią e51 bez pytania :-);
a btw - jaki masz system audio?
pzdr
tygrysex 23-06-2009, 12:14 foxtrot - pierwszy post... :D 6000 CD
Z czystej ciekawosci przejade dzis po instrukcji, ja mam akurat Sony 6CD, ale Fordowskie 6000 CD chyba bylo tez w tej instrukcji...
Jak wywala mu po wpisaniu kodu, to poprostu wklepuje zly kod... (teraz... zly bo ktos go zmienil... zly bo poprostu nie przeczytal jaki ma byc, choc obstawiam, ze ma chlop leb na karku i instrukcje przejzal)
tygrysex tutaj jest ciekawa sprawa - instrukcje do podłączania telefonu przez BT są w instrukcji do samochodu :!: przeglądałem z ciekawości instrukcję do audio i nic tam nie znalazłem. No chyba, że do audio w Mondziaku Ford drukuje inną wersję, w co wątpię.
foxtrot - pierwszy post... :D 6000 CD
daruj Acan... - starość nie radość :541:
harryon;
a u mnie wystarczyło wklepać 4 zera raz, autoryzować połączenie i pozamiatane - od tej pory BT łączy się z nokią e51 bez pytania :-);
a btw - jaki masz system audio?
pzdr
u mnie jest Sony 1CD + mp3,usb,ipod z obsługą klimy, cd, telefonu itd. głosem
harryON
pawels_123 24-06-2009, 09:58 Udało Ci się uzyskać taką integrację IPod`a jak tutaj : http://www.youtube.com/watch?v=WxI7I4rsNdw
kolega ma normalne radio na 1 cd modle 6000, z boku po prawej jest słuchawka oraz konsola do podłączenia oryginalnego telefonu którego nie ma do tego jest po lewej przy kierownicy manetka od telefonu z wł / wyłącz słuchawką czy w menu radia wybiera sie gdzieś połączenia bf ? czy coś trzeba jeszcze zrobić żeby sie połączyć i czy w ogóle można ?
jak naciskam menu to czesem pojawia sie bf on/off ale nic to nie zmienia oraz jakies avl menu ale trzeba tam wbić kod
Udało Ci się uzyskać taką integrację IPod`a jak tutaj : http://www.youtube.com/watch?v=WxI7I4rsNdw
Na razie podłączyłem tylko pendriva i właściwie działa to podobnie jak na filmiku, na wyświetlaczu w Convers'ie poruszasz się po drzewku z katalogami a na obu wyświetlaczach widzisz tytuł albumu i utworu.
harryON
kolega ma normalne radio na 1 cd modle 6000, z boku po prawej jest słuchawka oraz konsola do podłączenia oryginalnego telefonu którego nie ma do tego jest po lewej przy kierownicy manetka od telefonu z wł / wyłącz słuchawką czy w menu radia wybiera sie gdzieś połączenia bf ? czy coś trzeba jeszcze zrobić żeby sie połączyć i czy w ogóle można ?
jak naciskam menu to czesem pojawia sie bf on/off ale nic to nie zmienia oraz jakies avl menu ale trzeba tam wbić kod
nikt nie zna odpowiedzi w moim temacie ?
dodam ze w śród papierów jakie dostał jest także książeczka bluetooth co by sugerowało że ma modół , czy może być zawieszony , jakoś go zresetować bo obydwa telefony go nie widza a jak wchodzi do menu i robi bf on i potem wchodzi znowu do menu to ma bf off .
gdzie znajduje sie moduł bf czytałem na zachodnich forach ze potrafi sie zawiesić zeby go odpiąć ale nie wiem gdzie go dokładnie znaleźć?
Podłączyłem dziś iphone'a do gniazda AUX w schowku.
Działa,ale niestety nie wyświetla na conversie tytułów,nie można też sterować z kierownicy :(
Estor12 Ja mam dokładnie tak samo. Miałem zestaw "na kabel" ale już wyjąłem schowek i wyciągnąłem moduł. Za kilka dni kupię moduł obsługujący bluetooth i zamontuję. I oczywiście napiszę czy telefon się łączy.
tygrysex 07-07-2009, 11:24 Ja ostatnio zmienialem telefon, wiec i automatycznie parowalem go od nowa... zero problemow... zgodnie z instrukcja kod to "0000" i nie jest rozpisane do ktorego radia, bo radio nic do tego niema tylko sam modul BT wymaga autoryzacji...
Mam radyjko Sony 6CD, po nacisnieciu Phone na radiu widac, ze nowy telefon jest zalogowany pod liczba 2, a stary pod 1... i tyle... :D
Czy udało się komuś dołożyć moduł Bluetooth do radia sony 1CD? Mam s-maxa z 2008. Wtedy nie było możliwości zamówienia radia sony z BT. Widzę, że samochody z rocznika 2009 mają już tę możliwość. W ASO powiedzieli mi,że sie nie da.
maciekr7 31-07-2009, 12:23 Czy udało się komuś dołożyć moduł Bluetooth do radia sony 1CD? Mam s-maxa z 2008. Wtedy nie było możliwości zamówienia radia sony z BT. Widzę, że samochody z rocznika 2009 mają już tę możliwość. W ASO powiedzieli mi,że sie nie da.
Czyli odpowiedź standardowa w ASO.
Szkoda że tak nie odpowiadają jak chcesz zapłacić. Nie da się, więc gratis.
Może trzeba brać na piśmie takie teksty i słać do Niemiec do Forda. Może jednemu i drugiemu zabiorą autoryzację to się wezmą za robotę. Na razie mają wszystko totalnie w d...e.
tygrysex 31-07-2009, 12:53 Da sie na 200%, chlopaki z germanskiego klubu S-Max robili taka dokladke... a tak na marginesie, ja mam z 2008 i mam BT z Sony CD6, ale jaka to roznica czy 1CD, czy 6CD ;)
Da sie na 200%, chlopaki z germanskiego klubu S-Max robili taka dokladke... a tak na marginesie, ja mam z 2008 i mam BT z Sony CD6, ale jaka to roznica czy 1CD, czy 6CD ;)
To jak się da ,ja też poprosze :)
A róznica między 1CD,a 6CD pewnie żadna w dokładaniu bluetootha.
tygrysex 31-07-2009, 15:38 loop_77 - Ty to widze, ze polowy rzeczy nie zamowiles :P
loop_77 - Ty to widze, ze polowy rzeczy nie zamowiles :P
Kupiłem akurat taki jaki mieli na stanie,nie mogłem zamówić i czekac kilka tygodni niestety,bo wtedy zapewne bym kilka rzeczy dołożył.
A że małzonka nie jest aż taka wymagająca ,ma swojego esia jakiego sobie zażyczyła.
Z wyposażenia dodatkowego tylko: pakiet platinum x,rolety w drzwiach tylnych,sony 1CD,schowki pod kierowcą i pasażerem,schowek duży chłodzony,składane stoliki,ciemne szyby,alarm i lakier metalik,tak więc bez szaleństw.
W porównaniu do twojego tygrysex to rzeczywiście surówa :)
A do ostatniej chwili miała być Kuga :))
tygrysex 02-08-2009, 05:50 My wlasnie z zona przedwstepne rozmowy prowadzimy na temat powolnej wymiany Foczki... i powiem, ze wlasnie Kuge bym chetnie zobaczyl przed garazem ;)
Zona uparla sie na Fieste w kolorze tego rozo/fioletu co go wszedzie teraz pokazuja, jesli chodzi o Fieste...
A, ze Foczka w kombi, wiec chyba zakonczy sie na kompromisie i zdecydujemy sie na Mondeo/Focusa w kombiku... ale troche czasu jeszcze zostalo, wiec luzik :D
tygrysex; loop_77;
w ostatnim Auto Świecie macie Szanowni Koledzy test Kugi na tle konkurencji :-)
tygrysex; loop_77;
w ostatnim Auto Świecie macie Szanowni Koledzy test Kugi na tle konkurencji :-)
Wiem wiem,czytałem,ale za dobrze to kużka nie wypadła :)
colombo5 25-08-2009, 20:21 Witam
Czy komus udalo sie przetransportowac kontakty z telefonu ktory ma system windows mobile 6,1 do radia CD 6000?
Probowalem z simensem kontakty sie skopiowaly automatycznie !
Przeszukalem internet znalazlem program JETware Hands-free Extension ktory mial pomoc ale niestety z radiem CD 6000 nie wspolpracuje
Macie pomysl jak rozwiazac ten problem?
Witam !
Mój problem jest nieco inny, ale dotyczy tematu;)
Mam kołyskę z NOKIą 6210 wyswietlacz navi7cali dotykowy DENSO.
Mogę z navigacji wysyłać SMS-y, ale nijak nie mogę/nie potrafię rozmawiać.
Po wybraniu żądanego numeru i naciśnięciu słuchaweczki... nic się nie dzieje :(
Nie będę z tym walczył... udało mi się uruchomić BLUETOOTH :)
100bialy 18-11-2015, 08:19 Dzień dobry,
mam następujące pytanie w sprawie dołożenia zestawu bluetooth do s-max po lifcie.
Czy przy zakupie przełącznika zespolonego - który należy wymienić na ten posiadający VT/BT - należy się kierować kryterium czy jest on przed liftem czy po lifcie oraz czy należy go kupić z taśmą czy też taśmę można przełożyć ze starego który jest w aucie?
Będę wdzięczy za podpowiedź w tej sprawie.
Pozdrawiam
Bialy
WOW - honorowy tytuł "odkopywacza roku" ma już swojego właściciela!
6 lat i jeden miesiąc letargu wątku - chyba jeden z rekordowych wyników!!!:569:
Taśma nie ma nic wspólnego z przełącznikiem kierunków. Przełącznik wpinany jest w moduł kierownicy a nie w taśmę. Przełączniki kierunków z obsługą VC i telefonu przed i po lifcie są takie same.
Miał założyć nowy temat? Chyba lepiej, że nie ma syfu i wszystko jest w jednym temacie.
100bialy 18-11-2015, 09:44 Bardzo dziękuję za informację oraz za nominację :)
Pozdrawiam
Bialy
PS. Czyli mogę przełożyć taśmę z mojego przełącznika na nowy - mogę kupić bez taśmy?
PS2. Rozebrałem i już wszystko wiem :) - wymiana samej lewej manetki wystarczy
Dziękuję za pomoc.
stefanekmac 18-11-2015, 22:40 Podepnę się, pisałem już w innym wątku.Mój problem to mogę odebrać rozmowę ale nie mogę wybrać numeru.Ani ze spisu ani z klawiatury radia.Poprzedni tel działał.Obecny to lumia ....
Czesc
Czy moze znacie sposob aby auto za kazdym razem nie pytalo o kod BT?
W telefonie nie widze opcji "zapamietaj" i za kazdym razem po wejsciu i odpaleniu auta musze wprowadzac kod 0000 w telefonie aby sparowac.
Zwykle radio Forda, z modulem BT, rok 2006.
Spróbuj z innym telefonem,
wygląda na błąd systemowy, albo uszkodzony moduł BT albo telefon nie kompatybilny z modułem BT.
Ok chyba rozwiazalem.
Faktycznie ten modul potrafi zapamietac chyba 5 telefonow. Nalezy usunac jezeli jakies sa wczesniej - instrukcje znajdziecie bo juz nie pamietam - i wtedy dodac znowu telefon i nie bedzie za kazdym razem pytal o kod.
|