Zobacz pełną wersję : [MK2] Jaka instalacja LPG lepsza? BRC czy Landi Renzo Omegas a może inna ?
Ironhide 06-07-2009, 22:14 Witam!
Mam zamiar założyć instalację LPG do swojego Mondka.
Proszę o poradę jaką instalację założyć.
Mam opcje instalacji:
1) BRC Junior za 1800 zł
2) Landi Renzo Omegas za 2700 zł
3) BRC Sequent 24 za 2800 zł
Prosiłbym o ocenę jakość/cena.
Czy ta BRC Junior jest godna zaufania za taką cenę???
Dodam, że przejeżdżam rocznie 15.000 km
Tylko nr3 - jeśli nie chcesz mieć kłopotów. BRC Junior, to zubożona wersja Sequent, a Landi tańsza o stówkę...
Alternatywnie zobacz tu: http://www.elpigaz.com i zakładki PRODUKTY i KONTAKT.
miałem w octavii omegasa i zero problemówm - jak bym miał ponownie zakładać to tylko landi
ps. przy 15kkm opłaca się ?
Cześć. Widzę żę trochę wiecie coś o lpg. Ja także chcę założyć do mondziaka 2,5 v6 tylko nie wiem jaką. Dowiedziałem się, że jedna która bardzo pasuje do tego silnika a to jest BRC Sequent 56 IV sekwencyjny wtrysk gazu kosztuje prawie 4tysiaki. Czy nie ma nic tańszego i równie dobrego. Proszę o propozycje. Pozdrawiam
granad: zobacz link w moim poście nieco wyżej.
hej wszystko fajnie tylko że ja szukam instalacji do v6 2,5 170KM. Te instalacje na twoim linku nadają się max. do 150 KM 2.0. Narazie dowiedziałem się, że jedne z lepszych w podobnej cenie to Landi Renzo Omegaz albo BRC sequent 56. Wszystko na sekwencji, ale kupa kasy. Może znasz jakieś inne. Pozdrawiam
W mkI 1.8 miałem stag200 i zapłaciłem 2400 ale to było 2 lata temu. Przejechałem na niej 60tys i chodzi dalej. Niestety w trakcie użytkowania musiałem wymienić kompa od gazu (450PLN), dlatego myślę że stag300 to by wystarczył (jest hermetycznie szczelny, nie to co stag200). Nie wiem czy masz możliwość założenia takiej instalacji, ale na pewno jest tańszy niż BRC i może warto sprawdzić.
Co do gazu w V6 to też zagazowałem swoją i jest ok. Instalacja Agis, koszt 3400pln. Na razie przejechałem nie wiele, bo 12tys km. Szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie instalacji II generacji w v6, ale na forum są koledzy, którzy taką mają, jeżdżą i sobie chwalą. Pozdr
Stag 300 jest w podobnej cenie znalazłem za 3600 narazie najtańszą. Ladni renzo i BRC to od tej ceny w górę.
Stag300 do v6 za 3600 to trochę sporo, u mnie w podlaskim ceny ok 2900pln za taką instalację. No ale co region to i ceny inne. Pozdr
granad: przeczytałeś charakterystykę reduktora "Vega-i" z zakładki PRODUKTY? No, chyba, że mierzysz w II-gą generację...
Witam polecam BRC24SQ-mój mondek zrobił na niej 60.000km i nic złego się nie dzieje.Tylko wymiany filtrów.Ogólny nalot auta 251.000km
Jeśli wybór pomiędzy BRC a Landim Omega to ja bym wzioł Landiego bardzo fajna instalacja, ja osobiście u siebie w V6 mam staga300 i jestem zadowolony cena około 2700 zł - ale tak naprawdę wiele zależy kto to bedzie montował
Jeśli wybór pomiędzy BRC a Landim Omega to ja bym wzioł Landiego bardzo fajna instalacja, ja osobiście u siebie w V6 mam staga300 i jestem zadowolony cena około 2700 zł - ale tak naprawdę wiele zależy kto to bedzie montował
Witam. To powiedz gdzie ją instalowałeś podaj serwis.
Pozdrawiam
Witam. To powiedz gdzie ją instalowałeś podaj serwis.
Pozdrawiam
Coś niemogę wejść na ten link
Proszę bardzo http://www.gazik.com.pl/cennik.php
strona dopiero startuje ;)
chłopaki naprawde wiedzą o co w LPG chodzi gazowali już kilka aut z FCP
Witam polecam BRC24SQ-mój mondek zrobił na niej 60.000km i nic złego się nie dzieje.Tylko wymiany filtrów.Ogólny nalot auta 251.000km
hej. Ate ty chyba masz 4 cylindrowca. Do v6 nie nadaje się ta instalacja. To musi być model sQ 56. która jest tańsza o jakiś 1000.
pinki napisz gdzie zakładałeś tą instalacje. Nie chce mi się wierzyć że jaet dobra do v 6 i taka tania.
Pozdrawiam.
przecież wkleiłem link 2 posty wyżej
jak coś to dzwońcie tam nie piszcie
ale chłopaków bardzo polecam
wlodar91 19-08-2013, 15:52 Witam forumowiczów, przejrzałem kilka tematów w tym dziale. Trochę mam mętlik w głowie, gdyż wszyscy chwalą sobie obie firmy ,natomiast nie przeczytałem komentarzy z porównaniem firm AC (stag) i BRC. Dzwoniłem do dwóch panów związanych z montażem LPG od lat 90-tych i oczywiście każdy wychwalał swoją ofertę (standard) ale obaj byli sprzeczni co do lubryfikacji. Jak to z nią jest? Potrzebna czy całkowicie zbędna? Nie ukrywam,że dopiero zaczynam przygodę z Pb+LPG i chciałbym zasięgnąć opinii osób mających większe doświadczenie i posiadających wiedzę w tym temacie. Której firmy LPG będzie bardziej pasował do mojego mondka i na dłużej mi starczy?
Do tego samochód przejechał już 220 000 km, czy to ma znaczenie przy zakładaniu gazu?
PS proszę nie pisać mi,że jak będę dbał to na długo mi starczy każdy, bo to jest oczywiste i mam w planach tak postępować.
Z góry dziękuję bardzo za pomoc, Pozdrawiam!
Ja bym polecił raczej KME nevo. Jakby co to pytaj tu:
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=82939&page=29
Rafik.Sw sam tam zakładałem i kilku kolegów też. :)
Instalek jest pełno
Ja polecam polskie dlatego, że są dobre i polskie
komputer: Optima\Stag\LpgTech\KME
wtryskiwacze: Barracuda\Tech Dragon\ACW 01
reduktor: Silver\Tur\ACR 01
Ale i tak najważniejszy jest monter, bo jak mu się nie będzie chciało ściągnąć kolektora to może wszystko spieprzyć.
Lubryfikacja jest potrzebna jak magnetyzery.
tu masz polecane warsztaty w łodzi.
http://lpg-forum.pl/lodzkie-t17777.html
landi renzo omegas to chyba najlepsza instalka - miałem w octavii rewelacja - prakatycznie bezobsługowa :-)
zamlynny 27-08-2013, 20:21 landi renzo omegas to chyba najlepsza instalka - miałem w octavii rewelacja - prakatycznie bezobsługowa :-)
Ok, ale Landi strasznie ostatnio zeszły na psy, wystarczy popytać nowych właścicieli Octavii II FL o MEDy montowane w ASO. Kiedyś te wtryski robiły po 200 k km, dzisiaj po 30 k km nadają się tylko do wymiany. O dotrysku noPB powyżej 4000 obr/min już nawet nie będę wspominał.
Ja siedzę w branży LPG i polecam:
1. Dobrego montera.
2. LPGtech 316/326, Dragony bądź Barracudy, KME TUR bądź KME GOLD.
3. KME Nevo, reszta j.w.
Naprawdę większość producentów elektroniki LPG, na czele z firmą AC (STAGi), zostało daaleko w tyle za LPGTechem. AC sprzedaje dużo, bardzo dużo za granicę i chyba spoczęli na laurach i przestali się rozwijać już kilka lat temu. KME Nevo to też bardzo ciekawa elektronika, ale wg mnie jest o krok za LPGTech`em.
Ja mogę tylko przyklasnąć temu co powiedział zamlynny.
Omegas już nie ten co kiedyś, medy schodzą na psy, reduktor (jeden z dwóch najlepszych) wycofany z produkcji...
Kiedyś miałem STAGA teraz mam Techa i w życiu bym do STAGA nie wrócił.
A ja mam w Focus MK2 1.6 101KM landi renzo omegas z reduktorem LI02 od przebiegu 30 tys km. Auto mam od nowości. Dziś ma 75 tys km. Przy 70 tys km robiłem regulację luzu zaworowego. Z instalką nie miałem żadnego problemu. Instalka z 2011r.
|