Zobacz pełną wersję : Diagnostyka samochodowa we Wrocławiu - gdzie polecacie?
gacolini 20-07-2009, 07:13 Witam,
i kieruje pytanie do wrocławskiej części użytkowników forum, by doradzili, gdzie we Wrocławiu mogę sobie zrobić diagnostykę mojej foki ze szczególną uwagą na hamulce, geometrie osi, sprawdzenie płynów, podłączenie do kompa foki, wytrzęsienie jej i sprawdzenie zawieszenia, itp... żeby wiedzieć co w najbliższym czasie wymienić albo co już nadaje się do wymiany czy naprawy. Gdzie najlepiej się udać i w rozsądnej cenie się wszystkiego dowiedzieć o bolączkach autka? Germaz na Strzegomskiej takie coś wykonuje, jak tak to za ile? Może gdzieś poza tym mogę znaleźć niedrogiego speca od focusów z TDCI.
Pozdrawiam
lotnik11 20-07-2009, 20:04 poczytaj forum ..... było o tym wiele razy.
T&K Auto Serwis
ul. Nowodworska 64
Wrocław
kontakt:
504 024 662
513 091 189
co prawda trzepaków nie mają ale dużo sprawdzić mogą i co najważniejsze POTRAFIĄ !!
harvester 28-07-2009, 16:29 A ja polecam tych panów http://jetronik.pl/
Ja naprawiałem wcześniejszego Forda Fieste xr2i w BOSCHu Speed Auto Service na ulicy Małopanewskeij (obok Magnolii).
Jak teraz kupowałem Mondeo mk3, przed zakupem zrobiłem tam pełną diagnostykę (nie pamiętam dokładnie ile kosztowała ale coś 150 zł). Sprawdzali ponad godzinę, wszystko. Zbieżności, amorki, światła, czy coś cieknie, podłączali do komputera itepe.
Z bratem dajemy tam auta od 1,5 roku i jesteśmy baardzo zadowoleni. Dostaje się paragon/fakturę, gwarancję, mają cała historię samochodu w systemie jak się u nich robi itp.
pozdr.
mariuszmajewski 11-08-2009, 07:06 Witam
Ja przed kupnem forda sprawdziłem go dokładnie w Germazie, trwało to dokładnie 2 godziny i za usługę zapłaciłem 366zł (1 roboczogodzina 183zł), niemało ale dowiedziałem się wszystkiego, co autu dolega, stan amortyzatorów, karoserii (badanie czujnikiem grubości lakieru), podłączenie do komputera, stan płynów, ew. wycieki, hałasy itp.
Witam
czy ktoś korzystał z warsztatu bdserwis (serwis Bosch) na Żmigrodzkiej, chce zrobić diagnostykę z naciskiem na zawieszenie które mam do zrobienia w trybie pilnym :)
Ja naprawiałem wcześniejszego Forda Fieste xr2i w BOSCHu Speed Auto Service na ulicy Małopanewskeij (obok Magnolii).
pozdr.
byłem na diagnostyce ff1, cena bliżej 120 jak 150. Największy minus to taki że trzeba się tel. umawiać wcześniej lub czekać na miejscu na wolne miejsce a ruch mają duży. Wrażenie robią dobre i znają się na robocie. Jako że też się troszkę znam to bardzo ich polecam.
Drugi minus to taki że ceny mają ogólnie wyższe jak konkurencja, ale za jakość się płaci.
zapomniałem napisać że robiłem tylko diagnostykę zawieszenia/podwozia.
Witam,
chciałbym odświeżyć temat. Jakieś zakłady z diagnostyką Fordów we Wrocławiu.
Pozdrawiam
MIREKTERAZPOLSKA 18-08-2014, 11:57 Witam,
chciałbym odświeżyć temat. Jakieś zakłady z diagnostyką Fordów we Wrocławiu.
Pozdrawiam
Coś się dzieje czy profilaktycznie chcesz sprawdzić
Witam
Proszę o pomoc, jakiś czas temu mój fordzik zgasł-odmówił posłuszeństwa:(. Silnik 1,8 tdci 115km.
Okazało się, że rozkodował się jeden wtrysk. Zakodowali go i autko odpala, jeździ. Natomiast jest taki problem, że jak wcisnę gwałtownie gaz, wyższe obroty lub powyżej 80km/h zaczyna mrygać kontrolka od świec żarowych (tryb awaryjny) i autko traci na mocy. Zgaszę go i odpalę problem znika, tzn do póki znowu nie wcisnę gwałtownie pedału gazu lub prędkość po przekroczeniu 80km/h.
Moje pytanie brzmi, gdzie we Wro lub okolice mogę dokładnie zdjagnozować go i oczywiście naprawić. Z tego co się dowiadywałem to pompa niedomaga.
Myślałem też o wyczyszczeniu układu paliwowego. Autko chcę zrobić dla siebie i nadal cieszyć się użytkowaniem foczki.
Kup sobie tester z interfejsem i będziesz miał swój w domu.
ja kupiłem ELM327 i u mnie sie spisuje całkiem dobrze, nie ma żadnych problemów, dokupiłem sobie na Asyk.eu adapter bo był potrzebny i interfejs za 150zł i śmiga wszystko pięknie.
ja kupiłem ELM327 i u mnie sie spisuje całkiem dobrze,
To spróbuj kolegi diesla podłączyć to się zdziwisz.
janek001 27-12-2014, 23:50 Polecam www.diagnostic-car.pl , profesjonalny sprzęt do Forda diagnostyczny , nie jeden raz pomogli ludziom z forum w dobrych pieniążkach
Ja swojego robię w Carosie. To co uważam za istotne, to fakt, że robią tylko Fordy i preferuje takie serwisy. Jak ktoś robi wszystko, to liźnie każdej marki po trochę. Ci tylko Forda i w sumie nie było problemów i zawsze dało się zrobić.
|
|