Andrzejek
15-09-2005, 15:24
;(
Hamując silnikiem w przedziale od 50 km/h do 40 km/h skrzynia wydaje placzliwy dźwięk - właściwie gwizd, którego nie ma przy innych prędkościach. Szczególnie na biegu IV i III.
To-to pojawilo sie przy przebiegu zaledwie 2500km.
Na jakim biegu hamujesz z tych 50-40 bo jak na IV to kazda jeczy. A tak poważniej to na początek zwróc uwage na parkingu czy plam nie zostawiasz-no i serwis skoro jest na gwarancji
Andrzejek ! Męczyć, nudzić i opieprzać ASO póki jest gwarancja, oni nie tylko teoretycznie biorą kasę za odpowiedzi na wątpliwości klienta. Jak Ci coś nie pasuje to ich nękaj od razu bo potem będą Ci opowiadać, że "nie zareagowałeś w porę" i inne pierdoły, a tak przy okazji dowiesz się jaki masz serwis; olewający, zbywający, czy też cud nie spotykany w Polsce - uczciwy. (Tak przy okazji, ja mam 2000km przebiegu i niczego takiego nie zauważyłem, ale mój Fazi w ogóle jest zajebisty :D )
Pozdrawiam
Andrzejek
16-09-2005, 13:37
To chodzi o całkiem łagodne schodzenie z większej prędkości :( - z daleka widzę brak przejazdu , więc zdejmuję nogę z gazu), gdy autko osiąga 50 to zaczyna "beczeć" i tak do 40 -ki, a poniżej zaraz się ucisza.
W ASO mówią, że FUSIONY wogóle mają słabo wyciszoną skrzynię i że to nie Mercedes
Andrzejek
[ Dodano: 2005-09-16, 15:00 ]
Aha, ze skrzyni nigdy nie było żadnych wycieków oleju ;(
Rafi ABC
17-09-2005, 17:41
że to nie Mercedes
Kurcze, na szkoleniach Forda chyba uczą pracowników ASO, żeby odwoływać się do Mercedesa. To już chyba piąte ASO w którym to zrobili. "Mercedesy też się psują", "Jak pracowałem w Mercedesie, to widziałem, że te samochody też się psują..." itd. itp... :?
He, he Ciekawe co tacy spece mówili innym jak pracowali w mercedesie? Że to nie Ford? :D
Andrzejek zajrzyj TU (http://forum.fordclubpolska.org/tematy23/tresc-tematu-prosba-usuwanie-postow-dlaczego-i-kiedy-vt7202.htm) i edytuj swój pierwszy post