Zobacz pełną wersję : [Galaxy 2000-2006] Skradziono SEAT ALHAMBRA zielona 2001r Szczecin
Witam
niestety dzis do pracy sobie nie pojechałem:( - przed blokiem brak mojego autka.
Złodziej musiał zakosić go w nocy z 01 na 02.09.2009.
Sprawa zgłoszona policji. Najgorsze ze mialem tylko OC, a za miesiac chcialem przedluzyc już z opcją kradzieży.
Wszystkich chcialbym prosic o pomoc jesli zobaczycie podobne autko na aukcjach lub "w trasie" - oczywiscie nie nastawiam sie na odnalezienie, ale fuksy sie czasem zdarzają.
fotki ponizej:
http://img17.imageshack.us/gal.php?g=img3325m.jpg
http://img20.imageshack.us/i/img3326a.jpg/
Kurde lipa że nie miałęc AC...trzeba być dobrej myśli.
Współczuję, myślałem że SGA nie są tak chodliwe :(
G najmniej ale S i A to znikają az "trzeszczy" w dodatku TDI ....
podaj VIN !!!
A czemu Galaki nie a S i A bardzo?Co za różnica jak częsći te same,a głównie na nie dą teraz,jakaś nowa teoria?
Przemek_PC 02-09-2009, 17:04 Bo jak to mówią "Ford g.... wort" a że "nie każda morda pasuje do Forda" to go złodzieje omijają :)
Tak przy okazji, auto miało jakieś zabezpieczenia oprócz firmowego immo?
A czemu Galaki nie a S i A bardzo?Co za różnica jak częsći te same,a głównie na nie dą teraz,jakaś nowa teoria?
Bo FORD nie należy do VAG - a nie wiele osób wie że niewiele się różnią (o trojaczkach mowa)
łącze się w bólu - szkoda auta - marne szanse aby się odnalazł - na cześci pójdzie albo na wschód :-(
Jarek G. 02-09-2009, 20:14 Dzisiaj właśnie jechałem do Hamburga z koleą ze Szczecina, jego autkiem. Przyjechałem do Szczecina swoim Galusiem i bardzo kolegę zdziwiło, że szukam parkingu strzeżonego by tam zostawić autko. Jak mu mówiłem, że te autka kradną to nie chciał wierzyć. I dobrze, że zaparkowałem na strzeżonym.
Łączę się w bólu. :506:
podaj VIN !!!
VIN VSSZZZ7MZ2V507210
zabezpieczenia mial standardowe
posta puscilem tez na pl.misc.samochody
http://groups.google.com/group/pl.misc.samochody/browse_thread/thread/3aaab2edf981cc0a#
jest tam info o zabezpieczeniu, o którym jeszcze nie slyszalem:
zamień sobie PINy na złączu ECU w taki sposób, żeby podpięcie innego niż Twój powodowało zniszczenie komputera.
Auto nie pojedzie o własnych siłach.
ktos to praktykuje ?
TAK !!!!!co prawda nie az tak co by uszkodzić ale -- sie nie da- bezemnie!
Swoja drogą na alll - był "uniwersalny odblokowywacz immo" (wszystkie vag do 2004) za 1000 pln
-długo by pisać o tym ..
Bo FORD nie należy do VAG - a nie wiele osób wie że niewiele się różnią (o trojaczkach mowa)
a ja byłem cały czas przekonany że nasze galusie zaliczają sie do VAG.
TAK !!!!!co prawda nie az tak co by uszkodzić ale -- sie nie da- bezemnie!
Swoja drogą na alll - był "uniwersalny odblokowywacz immo" (wszystkie vag do 2004) za 1000 pln
-długo by pisać o tym ..
to nasze galusie sa w tym VAG czy nie???
krzyspvfr 03-09-2009, 06:14 to nasze galusie sa w tym VAG czy nie???
Oczywiście, że Ford nie należy do Volkswagen Audi Group.
A że auto było produkowane w kooperacji z VW - to inna sprawa.
Nie należy oczywiście,ale dużo częsci(prawie wszystkie jak TDI) z VAG posiada ;)
Wyrazy współczucia i oby się jednak odnalazł cały i zdrowy.
Wyrazy współczucia i oby się jednak odnalazł cały i zdrowy.
założe się że już "okazja tanio ćwiartkę sprzedam"
niestety
to nasze galusie sa w tym VAG czy nie???
niestety na galusie tdi i 2,8 ten odblokowywacz działa :(
dlatego warto wypiąć gniazdo i schować gdzieś, a w jego miejsce wsadzić puste gniazdo obd2 dostępne w necie za 20zl brutto
devaluator 03-09-2009, 14:28 genialny pomysł... i niech sobie wtykają. Łapa do skrzyni w MK1 w galu jest inna i występuje tylko w oryginale za 215zł. Musiałem zmieniać...
Witam
niestety dzis do pracy sobie nie pojechałem:( - przed blokiem brak mojego autka.
Złodziej musiał zakosić go w nocy z 01 na 02.09.2009.
Sprawa zgłoszona policji. Najgorsze ze mialem tylko OC, a za miesiac chcialem przedluzyc już z opcją kradzieży.
Dzis przyszło umorzenie dochodzenia, wiec autko przepadło na amen :( pozostało mi troszke rzeczy, jesli ktos bedzie zainteresowany to zapraszam do działu "sprzedam".
Szczególnie ludzi z okolic Szczecina - zostały mi opony zimowe 195/65/R16c+ felgi + kołpaki, ścianka grodziowa z czarnej płyty (bardzo fajna rzecz), tylny fotel w kolorze szarym (do modelu <=00), bagaznik na 3 rowery montowany na tylną klapę (osobiscie nie uzywałem).
Żeby gnojom się noga podwinęła.Kuźwa XXI w. i takie numery robić! Naprawdę szczerze współczuje!
Będę miał na uwadze ten model!
Oczywiście UMORZENIE ,zawsze to samo....kiedy coś sie zmieni w tym temacie :( Współczuje.
Jarek G. 21-10-2009, 08:56 kiedy coś sie zmieni w tym temacie
Wtedy, kiedy zamiast kupować części używane zaczniemy kupować nowe.
Pozdro:one:
Nie chodziło mi o kradzież a o "działania" policji.
policja jest bezsilna....brakuje kasy, etatów,itd itd .... !!!
będąc na komisariacie - zobaczyłem pisanie na maszynie miałem wrażenie ,że "cofnąłem sie w czasie" :-)
no ja naszym oddało po dziadku jeszcze z gapą.... niedawno spotkałem kumpla i mówił że jest najlepsza :P
odświeżę wątek, bo własnie napisał do mnie człowiek, że w Szczecinie zniknęła kolejna Alhambra - tym razem 2005 i to niedaleko miejsca gdzie ukradziono moją.
http://cbradio.szczecin.pl/viewtopic.php?p=50981&sid=6c571b3bd26cbb7878a267cef107aa85
także koledzy, dobre AC lub OC na kradzież w Szczecinie to podstawa.
|