Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2000-2007] Nie działa immobiliser w zapasowym kluczyku
Witam wszystkich Forumowiczów.Pytanie jak w temacie .Mam 2 oryginalne kluczyki , wszystkie działają tzn otwieraja i zamykają autko ,uzbrajają alarm ,lecz w tym na dole nie działa immo , kontrolki zapalają się na desce lecz rozrusznik nie kręci .W czym tkwi problem czy jest sposób naprawy domowym sposobem.Pozdrawiam Wszystkich.
zapasowy oryginalny kluczyk nie ma wbudowanego immobilisera dlatego z niego nie odpalisz samochodu. jedynie kluczyk główny ma wbudowany immo i musisz sobie taki dorobić (ewentualnie jeśli się da to zakodować zapasowy klucz by immo działał)
Jak to nie ma immobilisera? Coś chyba kolego bredzisz. To na co byłby ten drugi kluczyk? Tylko do otwierania drzwi i potem sobie możesz posiedzieć tylko w samochodzie i posłuchać radia? Ja mam dwa oryginalne i oba działają tak samo. A żeby było w temacie to spróbuj kolego zaprogramować kluczyk (jak to zrobić jest opisane w instrukcji).
Pozdr.
Ewentualnie sprobuj wymienic baterie nastepnie zaprogramowac i powinno wszystko dzialac bez problemu.
zapasowy oryginalny kluczyk nie ma wbudowanego immobilisera dlatego z niego nie odpalisz samochodu. jedynie kluczyk główny ma wbudowany immo i musisz sobie taki dorobić (ewentualnie jeśli się da to zakodować zapasowy klucz by immo działał)
Jak masz takie głupoty wypisywać to lepiej nie zabieraj głosu na tym forum.
Dawid849 17-09-2009, 15:09 Ewentualnie sprobuj wymienic baterie nastepnie zaprogramowac i powinno wszystko dzialac bez problemu.
bateria nie jest potrzebna do immo tylko do centralnego wiec wymiana baterii napewno nic nie pomoże
Oba kluczyki są w 100 % identyczne , ale programowanie za holere nie pomaga
Może coś żle robie , nie wiem.Pozdrawiam
Sorki,ale wszyscy macie dwie oryginalki z pilotami?Bo normalnie w fordzie jest jeden z pilotem a drugi bez pilota.Nawet w instrukcji jest to opisane.Programowanie dorobionego kluczyka tez.
Ja mam dwa identyczne z pilotami.
panowie
programawanie z instrukcji dotyczy pilota od centralnego i alarmu
tak wiec kolega moze otwierac auto kluczykiem zapasowym ale dopóki nie bedzie miał zakodowanego kluczyka w immo to niestety nim auta nie odpali
ma widocznie na odczepnego dorobiony kluczyk jako pióro i pilota mu zaprogramowali zeby sie zgadzało ze ma 2 kluczyki
niestety to nie wystarczy trzeba go jeszcze zakodowac
nie da sie samemu
serwis lub dobry zakład dorabiania kluczyków
sa dwa sposoby albo bedzie miał drugi kluczyk z osobnym kodem
albo mozna taniej zrobic klona obecnego kluczyka
wtedy oba beda widziane przez immo jako jeden bez wzgledu którym by nie odpalał
sam mam tak dorobione
tylko wtedy proponuje fakture wziąsc na taką usługe aby sie nie okazało ze jest wiecej klonów przy braku autocasco
hehehhe
pozdro
Kolego TURION nie wprowadzaj w błąd bo można immo zaprogramować samemu. Dokupiłem nowy kluczyk na Allegro i posiadając dwa kluczyki oryginalne (z pilotem i bez) sam zakodowałem kolejny i właśnie teraz z niego korzystam.
darmodziej 03-10-2009, 20:02 W instrukcji obsługi opisane jest kodowanie kluczyków w sposób następujący:
Przy pomocy czerwonego kluczyka głównego istnieje możliwość zakodowania kluczyków zapasowych, lub do 15 ich duplikatów. Aby zaprogramować kluczyk zapasowy należy przekręcić kluczyk główny (czerwony) w stacyjce do pozycji II. Kiedy zaświeci się lampka kontrolna należy wyłączyć zapłon, wyjąć kluczyk ze stacyjki, a następnie zaczekać aż lampka kontrolna zapali się ponownie (około 2 sekund). Po zgaśnięciu lampki kontrolnej mamy 10 sekund na zaprogramowanie jednego kluczyka przez włożenie go do stacyjki i przekręcenie do pozycji II. Zapalona lampka kontrolna oznacza pomyślne przeprowadzenie operacji kodowania. W celu zaprogramowania kolejnych kluczyków należy powyższą operację powtórzyć.
Kolego, ale te czerwone kluczyki to były w starszych modelach. W mk3 wystarczą dwa oryginalne, żeby programować i nie ma już tych czerwonych.
Pozdr.
Kinematick 18-10-2009, 15:03 No dobrze, a jesli mi się ostał jeden jedyny serwisowy kluczyk? (Gal jak w opisie profilu), to co ja mam zrobic? Dorabiacz kluczyków skopiował transpondent z tego serwisowego, ale samochod nie odpala (ewentualnie odpala i gasnie od razu). Skopiował drugi raz i to samo sie dzieje. Czerwonego kluczyka oczywiscie nie widzialem w zyciu na oczy. Mialem jeden serwisowy, jeden normalny. Normalny szlag trafił... i co ?
|