Zobacz pełną wersję : Gdzie naprawiacie swoje Fordziki?
Hejka,
Podobny temat chyba jest na forum ogólnym, ale tam widzę, że królują warsztaty z Warszawy i okolic...
Pytanie jak w temacie, czyli gdzie robicie swoje Fordziki, kogo polecacie, kogo omijacie szerokim łukiem? Czy robił ktoś już auto w nowopowstałym serwisie w Zielonej Górze przy Batorego?
Thomas310 25-09-2009, 12:01 Ja osobiście wybieram ABC na Miodowej lub Ben-Service w Sulechowie. Co do serwisów to jestem zrażony
No właśnie muszę gdzieś podjechać, bo coś jak zapalam z rana to mi dość mocno dymi na biało/szaro i nie wiem czy to coś poważnego czy mogę z tym spokojnie jeździć...
Na czarno to mogą być wtryski, a na siwo to gdzieś turbina łapie powietrz, ja na poważne problemy radzę podjechać do Diesel System Serwis. Naprawa układów wtryskowych Diesel, diagnostyka komputerowa Wilkowo, 11
Polecam Warsztat w specjalizacji ''ford'' na Batorego przed Głównym serwisem Forda. ja serwisuje swoje auto od paru lat i jestem zadowolony.Naprawia na oryginałach i wcale niej est źle cenowo,polecam:one:
Krzysiek 29-10-2009, 22:34 Kumpel był u niego jakiś czas temu z Mondeo, padł mu wtrysk.
Powiedzieli jemu na miejscu, że koszt nowego 1800zł, gdzie w ASO Forda, 50 metrów wyżej 1500zł :shock:
Czy aż takie rozbieżności cenowe są nie mam pojęcia, taka dygresja mi się przypomniała i nasunęła jak przeczytałem o tym warsztacie Forda. W żaden sposób nie mam zamiaru dyskredytować tego warsztatu, bo też słyszałem, że są dobrzy, kwestia tylko cenowo wiec podejrzewam, że zawsze można się "dogadać" ;)
Witam
szczerze polecam warsztat z batorego przed autoryzowanym serwisem Forda,
robiłem i robie tam wszystkie moje fordy, obecne Mondeo i fieste,
jak i wcześniejsze modele.
koloeś jest bardzo dobry ma kompa robi na orginalnych częściach, sprawnie szybko,
jak coś to zawsze można podjechać żeby popatrzył i doradził.
a propos wtrysków to robiłem je w Świbodzinie w Diesel-Trzebniak.
pozdro
Krzysiek 12-11-2009, 11:44 A co wymieniałaś dokładniej, końcówki wtrysków czy całe poszły do regeneracji, ew. nowe :?:
wtryski poszły do regeneracji, wymieniono rozpylacze, wygenerowano do nich nowy program sterujący, i dostałem rok gwarancji
Krzysiek 12-11-2009, 13:29 Chyba wszystkie 4 regenerowałeś, cenowo? 3 tysiące?
zgadza się, regenerowałem wszystkie 4 wtryski, za diagnostykę, regeneracje, wymianę rozpylaczy, zaprogramowanie sterownika, wymiane filtrów zapłaciłem niecałe 2 tys.
jak narazie jestem zadowolony a robiłem to pod koniec kwietnia tego roku
od tamtej pory zrobiłem jakieś 10 tys km z wakacjami we włoszech i nic się nie dzieje.
baron2406 09-12-2009, 14:16 Witam przeglądałem wasze wypowiedzi i dziwie co do cen jakie piszecie regenerowałem 4szt.i zadowolony to nie jestem..powiedzcie czy same sprawdzenie wtrysku na maszynie wymaga generowania nowego kodu...
Kapsel_lg 10-12-2009, 10:44 Sprawdzenie nie wymaga generowania nowego kodu.
Co więcej, coraz więcej głosów mówi że w Mondeo nawet po regeneracji czy wymianie nie trzeba ich kodować bo auto ma samoadaptację np. w Focusie tego nie ma i wpisanie kodów jest koniecznością).
baron2406 11-12-2009, 17:05 ciekawe kapsel? widzisz bo ja dokładnie tego roku w czerwcu regenerowałem 4szt.do tego poszła pompa co do kasy to tylko można się domyśleć dużooooo oczywiście robiłem w świbodzinie diesel Trzebniak.Teraz na dniach miałem przykre zdarzenie remont w boschu ale już w szprotawie,dziura na 2 tłoku i co po sprawdzeniu w świbodzinie stwierdzili że wtryski dobre ale już przyszły z nowymi kodami ?????????????.Ba nie są wstanie stwierdzić co było co mogło być przyczyną tejże usterki.i kasa znów ogromna :\\\\\\
Kapsel_lg 11-12-2009, 18:04 Co jest ciekawe bo nie rozumiem?
W sumie nie bardzo rozumiem o co ci chodzi i co gdzie stwierdzili, co przyszło i skąd itp. Jak możesz to wyjaśnij.
Ja też szczerze polecam Pana Piotrka z Batorego, tuż przed GERMAZem, robi solidnie a diagnozę wystawia (odpukać) za każdym razem póki co trafną :)
witam
muszę się wybrac na kompa, ile bierze Pan Piotek na BATOREGO za podłączenie do kompa? i gdzie dokładnie jest ten warsztat bo nie kojarzę?(z tej samej strony co GEMRAZ w stronę Auchan?)
Krzysiek 16-01-2010, 20:23 Jadąc do Auchan to masz go za Fordem od razu(następna w lewo po Fordzie)
Jadąc od Auchan masz Go przed Germazem a nie za (po prawej) :) jest nad wjazdem, trochę głębiej taka reklama warsztat samochodowy itp i na podwórku stoją prawie same Fordy i Mercedesy, za podpięcie do kompa bierze 50PLN
To jest Batorego 118B z tego co pamiętam ;)
50 ? Hmm.. w Karfordzie biorą 80 za podpięcie do kompa. Już dawno miałem się wybrać, ale teraz podjadę do tego Pana. Skoro wszyscy tak go chwalą.
Mam złe doświadczenie z Karfordem, przez nich wdupiłem jakieś 250 pln bo źle zdiagnozowali usterke w poprzednim aucie ;/ "specjaliści". Ich szczerze odradzam
Oktawian89 21-02-2010, 15:02 W miarę możliwości najlepiej robić wszystko samemu ...
Tylko trzeba mieć gdzie i czym .
Swoją drogą polecam mechanika Rybę :D ma zakład na centrali rybnej na samym końcu.
Zna się na robicie i wie co robi ;)
Ma ktoś kontakt do Pana Piotra od Fordów z ZG ?
A ja mam pytanie o rzetelnego elektryka samochodowego z kompem do Forda w Zielonej Górze lub pobliżu? Oczywiście taki co to nie nie ogołoci mnie z majątku w zamian za wymianę bezpiecznika :D
Krzysiek 25-02-2010, 18:24 Ma ktoś kontakt do Pana Piotra od Fordów z ZG ?
To chyba powinno być to
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=64948
Chciałbym przestrzec niektórych przed lakiernią naszego Germaza... Ci faceci to jakiś dramat, miałem maskę do pomalowania i powiem tak, jeżeli ja widzę różnicę to już jest źle... na szczęście mam znajomego fachowca i jak to zobaczył to się chwycił za głowę! Jak się przyjrzeć to farba ma dziury w bazie, część odprysków od kamieni nie jest w ogóle zaszpachlowane, a na rancie jest megagruba warstwa lakieru bezbarwnego! Poza tym oczywiście kolor jest zły dobrany... :/ Oddałem wczoraj auto do poprawki i miało być dzisiaj do odbioru, dzwonię czy już jest, a Pani, że kierownika lakierni dzisiaj nie ma i ona nie wie czy to auto będzie... po prostu nóż w kieszeni się otwiera na tych patałachów...
Chciałbym przestrzec niektórych przed lakiernią naszego Germaza...
dlatego tez ja jako serwis wybralem Poznan...
Piszecie o lakierni i diagnostyce, a ja jestem ciekawy gdzie fachowo i nie za drogo zrobią takie rzeczy jak wymiana tarcz, szczęk hamulcowych, przeguby, wahacze i takie tam;) Oczywiście w Zielonej Górze
metalkris 10-10-2010, 21:12 mi ostatnio ciekł płyn hamulcowy, a wcześniej zmieniałem łożyska tylnie no a ze szczeki wypadły z bębna wiec przez przypadek założyłem je odwrotnie co spowodowało popsucie pompki hamulcowej. ale jakoś nie narzekałem zmieniłem i szczeki i pompke i jakoś działa wiem że wy macie no już nowsze auta i smamemu naprawa może nawet czasem przekroczyć koszta naprawy w servisie po przez np uszkodzenie jakiejkolwiek części ale jak ja mam dość starsze auto (1991) samemu naprawa nie jest trudna (jak sie wie jak to zrobić) ;]
a tak to bym miał małe pytanko samochód mam od niedawna wiec może jakieś porady jak przygotować auto do zimy (opony oczywiście czekają w garażu);]:P:P
metalkris kupiłeś tą fiestę w Zielonej Górze i jest koloru buraczanego?
metalkris 11-10-2010, 18:41 nie nie kupiłem w sulechowie i jest koloru czerwonego ;]
metalkris blachy miała Zielona góra czy sulechów? sorry że pytam o takie szczegóły ale możliwe ze jeździłem nią;)
metalkris 12-10-2010, 19:06 nie jezdziles znajomy z seco pracuje w Świebodzinie jakis tam kierownik u brata ;] mial rejestracje fzi... i dalej cos tam no a kupywany byl 7,09.2010 wiec neiwiem czy ty mieszkasz sulechowie ;p
Jestem już po rozmowach w Germazie, napisałem maila bezpośrednio do Wrocławia i w ciągu pół godziny był telefon od Pani dyrektor, z zapytaniem kiedy mi pasuje się spotkać i porozmawiać. Spotkaliśmy się i dyrektor razem z kierownikiem oddziału i szefem lakierni w ZG uznali moją reklamację i samochód zostanie przyjęty w najbliższy poniedziałek do całkowitej poprawki... Bądź co bądź moje auto nigdy więcej nie zostanie oddane w ręce tych partaczy, którzy najchętniej wcisnęliby mi takie auto twierdząc, że "tak musi być"... W załączeniu fotki, żeby nie było, że jestem gołosłowny... :-P
metalkris 14-10-2010, 14:46 uuuuuu jaka lipa ;d nie no widac ewidetnei te odpryski wzery w lakierze ;p
Witam. Będę omijać szerokim łukiem warsztat przy wrocławskiej 28 w Zielonej Górze. Gość za wymianę cylinderka w hamulcu tylnym i założenie nowych zardzewiałych gwoździ trzymających i takich zagiętych blaszek również zardzewiałych na szczękach podliczył mnie na 180zł. dodam że tylko jedno koło robił. jak zapytałem się za co tyle kasy to powiedział że miał problem z odkręceniem czegoś. Wniosek jeżeli gość ma problem z odkręceniem zapieczonej śruby to automatycznie podnosi cenę o kilkadziesiąt złotych.
Krzysiek 15-10-2010, 17:41 Bo jak się jeździ tam gdzie chce się oszczędzić to później się przepłaca.....
Pana Piotra polecam z Batorego przed Germazem po prawej stronie jadąc w kierunku Tesco - Energetyków pod górkę.....
Ostatnio robiłem tam swojego i jak będę miał jeszcze cokolwiek innego(oby nie) to tylko do Niego będę jeździł....
metalkris 15-10-2010, 17:54 ja ostatnio też wymieniałem łożyska tylnie w fiescie jedno koło poszło ok w drugim no niestety z braku wiedzy z kolega ukreciliśmy Śrube (od pasazera strony) poniezwaz jak potemn stwierdzil sa po to zmienione sruby na lewy gwint by sie koło samo nie odkreciło wymienilismy cały beben no a ze tam no jakos wyleciały szczeki no to przez przypadek załozylismy odwrotnie przez to popsuł nam sie cylinderek no i we własnym zakresie wymieniałem cylinderek + płyn do hamulców + szczęki tylnie do fiesty wyszło 110 zł bądz co bądz wyjecie cylinderka wiązało sie ze zdięciem całego bębna ale lepiuej samemu pomyślec i zrobic a neizeli jechac do warsztatu ;p no chyba ze dochodzi elektronika do tego to ofszem nawet bym nei zamiezal grzebac w nim ;p a jesli normalnie bez jest popieram raczej w własnym zakresie prace badz sa fora na internecie jak i co zrobic ;]
piotrek1982x 21-10-2010, 11:33 Witam
Jesli chodzi o przeglad , wymiana plynow i etc to ktory serwis polecacie w Nowej Soli ew Zielonej Gorze? Karford w NS odpada bo niemila obsluga , polowe rzeczy zapominaja i trzeba ich sprawdzac.
pozdro
Pan Piotr na Batorego... tylko i wyłącznie. Serwisowi nie oddałbym forda dobrowolnie za dopłatą :)
metalkris 28-10-2010, 18:55 Mam małe pytanko ktoś zna może jakiś sklep w zielonej gdzie można kupić dobrej marki do forda diesty części do tiuningu np spoylery tlumiki itp ?
marco1980 13-12-2010, 11:21 A w Gorzowie lub okolicach jest jakiś dobry mechanik z kompem do 1,8 TDCI?
W internecie znalazłem reklamę warsztatu z ulicy Myśliborskiej 21. Podobno specjalizują się w Fordach. Ma ktoś z Was wiedzę na ich temat?
Witam,
A może wiecie gzie można się podpiąć do komputera z Mondeo MK4 chciałem:
-wgrać nowe oprogramowanie
-sprawdzić który z czujników parkowania nie działa
-i uruchomić światła skandynawskie
Z serwisami mam złe doświadczenia i ASO Lubin chcą za to 250PLN a ostatnio jak u nich byłem na przeglądzie to wyłamali mi mocowanie bagnetu i się nie przyznali, a jak wróciłem z reklamacją to nawet Przepraszam nie usłyszałem.
Z Panem Piotrem w Zielonce rozmawiałem i nie zrobi mi tego bo nie ma możliwości aktualizacji danych w komputerze.
Majda1990 31-01-2011, 18:06 W zasadzie jestem wierny własnemu garażowi :)
Witam a gdzie w Zielonce wymieniacie filtry oleje itp.?
liberator 27-03-2011, 20:13 Ja wszystko robię u Piotra na Batorego.Oleje,filtry,płyny i części.Polecam.Jak poczytasz wyżej nie tylko ja jestem zadowolony z w/w serwisu.
Potwierdzam, Pan Piotr to Złota Rączka Forda :-)
witam polecam mechanikow z gorzowa na ul.Mysliborskiej zajmuja sie naprawami Fordow:one: ja u nich podpinalem foczke do kompa i sprawdzanie ukladu hamulcowego sa ok i cena rozsadna..
Witam,
Mozecie podac konkretnie adres tego slynnego pana Piotra (tak, zeby sobie w nawigacje wbic).
Czy robi on rozrzad i geometrie w Mondeo MK4?
Pozdrawiam
Krzysiek 10-05-2011, 05:22 Batorego 118B
Rozrząd na pewno robi, ale czy geometrię? Tego już nie wiem.
Geometrię w Batcarze możesz zrobić.
czy ktos mi wskaze dobrego mechanika w miedzyrzeczu?
witam przymiezam sie do wymiany rozrzadu oraz chcialbym usunac nieszczelnosci w silniku( troche silnik sie poci) szukam dobrego mechanika
nie wiem jak to wyglada w M-czu, ale wiem ze w Swiebodzinie jest konkretny mechanik, ktorego poleca troche ludzi...
Witam
Ostatnio wymieniałem filtr kabinowy i po tym zabiegu zaczął mi przeciekać samochód, tzn. na dywaniku przed siedzeniem pasażera zbiera się woda podczas takich ulew jak ostatnio. Poczytałem trochę w necie na ten temat i okazało się że winna jest jakaś uszczelka filtru kabinowego, chciałbym też naprawić podszybie (spinki są połamane).
Pacjent to: Ford Focus MK1,
Pytanie: Gdzie w Zielonej Górze to szybko i tanio a przede wszystkim dobrze zrobić? Jaki będzie mniej więcej koszt?
Proszę o pomoc, pozdrawiam!
Grzyp_p11 30-06-2011, 13:44 Witam.Czy słynny pan Piotr zmienił lokalozacje warsztatu?Zwiedziłem dzisiaj cała okolice salonu Forda i nie znalazłem,niema go pod 118B.
pawelek079 01-07-2011, 06:41 tez robilem kupe lat serwisie forda i u piotrka na batorego a teraz mam warsztacik robie tanio i dobrze specjalizuje sie głownie fordami zapraszam z.g nr tel 663434599 polecam i inne autka tez
Sprawdzimy, kolego, sprawdzimy... ;)
Witam
Czy to chodzi dokładnie o ten warsztat co jest zaraz przy salonie forda na Batorego ?Ma takei wielkie logo Forda nad wjazdem .?
pawelek079 16-07-2011, 18:34 Piszecie o lakierni i diagnostyce, a ja jestem ciekawy gdzie fachowo i nie za drogo zrobią takie rzeczy jak wymiana tarcz, szczęk hamulcowych, przeguby, wahacze i takie tam;) Oczywiście w Zielonej Górze
czesc jak chcesz to ci moge zrobic naprawic autko pracowalem u piotrka i serwisie kupe lat a tak teraz mam warsztat jak cos to zapraszam zawsze bedzie mozna sie dogadac tel 663434599
pawelek079 16-07-2011, 18:45 [QUOTE=falubaz;1625821]Witam a gdzie w Zielonce wymieniacie filtry oleje itp.?[/Q pracowalem u piotrka kupe lat jak cos to moge ci zrobic usluge na orginalnych rzeczach za dobre pieniadze tanio i dobrze jak cos to zapraszam 663434599
zawsze mozna ustalic co i jak
tez robilem kupe lat serwisie forda i u piotrka na batorego a teraz mam warsztacik robie tanio i dobrze specjalizuje sie głownie fordami zapraszam z.g nr tel 663434599 polecam i inne autka tez
Polecam ,.polecam miałem awarie z wlewem paliwa - coś przeciekało podczas tankowania....solidna obsługa i fachowa , a do tego jeszcze wiele innych spraw technicznych się można dowiedzieć na temat auta ...jeszcze raz polecam
Witam. Mam problem dosyć duży, aktualnie jestem w Holandii mam Forda Mondeo MK3 2.0 Duratec 2001r. I najprawdopodobniej urwała mi się jedna z klapek (przepustniczek) lub jego część i wpadła do cylindra. Objawy są następujące ogromne bicie silnika nie pali na któryś gar ale nie wiem na którym, no i oczywiście nie ja się jechać. Wcześniej ewidentnie miałem problem z tymi klapkami bo nie miał mocy szarpał i mulił strasznie. Posiadam już nowy kolektor ssący do modeli z roku od 2003-> separator oleju i rurki. Teraz potrzebuje konkretnego mechanika który rozbierze mi silnik zobaczy co się stało w tym silniku i wymieni mi kolektor ssący wraz z osprzętami. Interesuje mnie tylko Woj.Lubuskie mieszkam w Słubicach i do 100km mogę przywieść auto na lawecie. Zainteresowanych Proszę o kontakt e-mail : robsonwit@gmail.com / GG: 4244879
barteks2 31-07-2011, 19:49 Ja wszystko robię u Piotra na Batorego.Oleje,filtry,płyny i części.Polecam.Jak poczytasz wyżej nie tylko ja jestem zadowolony z w/w serwisu.
To jest jakiś warsztat czy prywaciarz? Możecie podać dokładne namiary?
Krzysiek 31-07-2011, 21:02 Jadąc od strony Auchan'a w górę w kierunku salonu Ford'a po prawej stronie za 1 światłami będziesz miał duży plac, który aktualnie jest pusty, jedziesz kawałek dalej i jest wjazd właśnie do warsztatu Pana Piotra. Znajduje się on nieco w głębi. Oprócz Fordów stoją tam jeszcze Mercedesy bo 2 właściciel zajmuje się właśnie nimi.
Batorego 118 B
barteks2 31-07-2011, 21:35 Dzięki! A części też ma on swoje?
I czy drogo bierze za robociznę? :) Na razie chcę tylko wymienić rozrząd...
Krzysiek 01-08-2011, 05:19 Części ma swoje, tylko trzeba go uprzedzić, bo się pyta czy ma swoje zamawiać czy jedziesz do niego już ze swoimi. Ile bierze za robociznę tego nie wiem, bo każda "fucha" jest inna, ale na pewno jest solidny :one:
Mogę Wam polecić Andrzeja Bieniaszewskiego z Letnicy k. Zielonej Góry,
wcześniej miałem Mondeo MK3 2.0 TDDI i wszystko przez 3 lata u niego robiłem. Jest byłym pracownikiem ASO Forda, pracuje na oryginalnych częściach, które notabene dostaniecie u niego znacznie taniej niż w ASO. Aktualnie serwisuję u niego Punciaka żony, S-Maxa z racji gwarancji fabrycznej serwisuję w ASO, ale jak tylko się gwarancja skończy, auto przejdzie pod jego opiekę :) Ostatnio zakupił komputer diagnostyczny, więc oprócz mechaniki również zajmuje się diagnostyką. Zainteresowanym podaję telefon: 68 321 56 04
Pozdr.
cooler_87 01-10-2011, 18:15 Nie polecam użytkownika pawelek079, który oferuje swoją pomoc. Nie można się z gościem dogadać, ciągle przekłada terminy spotkań nawet o tym nie informując! Straciłem prawie 2 tygodnie na umawiane naprawy do której w końcu nie doszło, nie wspominając o telefonach jakie wykonałem. Premia w robocie poszła na urlop...
barteks2 09-10-2011, 12:31 Jaką macie opinię na temat serwisu Forda w ZG? Będę naprawiać Focusa z OC sprawcy kolizji i zastanawiam się czy wybrać wariant serwisowy czy kosztorysowy?
Moim zdaniem serwis jest w porządku - nie naciągają na niepotrzebne naprawy, nawet pomimo podpuszczania z mojej strony. Uważam, że można im zaufać.
Bez mrugnięcia okiem montują części, które sam dostarczam i biorą kasiorke tylko za robociznę.
Ogólnie rzecz biorąc - polecam.
a naprawiał ktoś już może swojego Fordzika w Zielonej górze w formie KarFORD (ul. Naftowa 3)??
http://www.karford.com.pl/html/firma.html
Z informacji na ich stronie wynika ze oferują takze sprzedaż czesci oryginalnych.
Ktoś ma jakieś opinie o tym serwisie???
Wymieniałem u nich tarcze z przodu oraz rolki i napinacze. Obsługa ok. Trochę bałagan na magazynie bo raz coś mówili że coś mają a później okazywało się że jednak nie mają. Ale ogólnie nie narzekałem. To co mieli zrobić, zrobili.
Cobretti 16-10-2011, 08:40 ja u nich robiłem tylko wymianę pasków i rolek w mondeo MK III TDCi
jestem zadowolony...
a tak to MTS na Batorego... tam gdzie szyby i haki...
wonder90 23-10-2011, 13:29 Czy ten warsztat Pana Piotra przed Germaz Zielona Góra jeszcze istnieje? Można prosić o jakiś dokładny adres/numer telefonu?
Chodzi mi wy wymianę klocków hamulcowych przód+tył. Same klocki kosztują 300zł w sklepie internetowym. W serwisie chcą łącznie z wymianą pod 600zł:(
barteks2 23-10-2011, 13:43 Zajrzyj na poprzednie strony. Wszystko masz podane na tacy.
Cobretti 24-10-2011, 19:43 Chodzi mi wy wymianę klocków hamulcowych przód+tył
podjedź do MTS na Batorego i zapytaj....
sama wymiana klocków to ok 40 - 50 zł jak pamiętam (za oś)
możesz mieć swój towar... nie robią problemów ;)
a naprawiał ktoś już może swojego Fordzika w Zielonej górze w formie KarFORD (ul. Naftowa 3)??
http://www.karford.com.pl/html/firma.html
Z informacji na ich stronie wynika ze oferują takze sprzedaż czesci oryginalnych.
Kuzyn robiłl u nich focusa i nie polecam. Tydzień po odbiorze czarny dym z wydechu-przyczyna przetarty wąż IC, wtyczki przy silniku poodpinane , brak osłony silnika i parę innych drobnych rzeczy słowem jakiś paprus tam musi pracowac.Ja tam samochodu nie zaprowadzę choćby to był jedyny warsztat w zielonce.HOUGH
radson24 13-11-2011, 15:27 witam
Potrzebuję dobry warsztat aby ogarnąć tylne zawieszenie w focusie. Co polecacie?
pozdrawiam
cooler_87 23-11-2011, 00:04 Ja także nie polecam Karforda umawiałem się z nimi na diagnostykę komputerową silnika (byłem wcześniej osobiście z autem oczywiście) czekałem prawie tydzień, przyjechałem i okazało się, że nie maja odpowiedniej końcówki, czy testera do mojego auta... Żenada...
cooler_87 23-11-2011, 00:06 A to że mają części ori, to jest fakt.
marco1980 09-12-2011, 18:53 Dzisiaj byłem w Zielonej Górze w Auto Serwis Elite wraz ze stacją kontroli na Dekoracyjnej 2. Czy tam pracują kompetentni ludzie? Czy warto wstawić im auto do roboty przy silniku?
borowiczek 09-12-2011, 20:54 jak to gdzie? :O U naszego Faraona :P
barteks2 24-01-2012, 09:01 Możecie polecić mi dobrego elektryka od Fordów? Mam problem z wycieraczkami, ciągle pali mi bezpiecznik....
ja swoje problemy elektryczne rozwiązywałem w zakładzie na ul Lechitów.
Z tym, że ciężko się wcisnąć w grafik oraz w mojej ocenie strasznie drogo. Ale jak jesteś w desperacji żeby problem usunąć.... ja byłem.
Powiedzcie mi gdzie w lubuskim (najchętniej okolice Sulechowa czy ZG) mógłbym podjechać na diagnostyke komp.?
donia0902 18-08-2013, 12:59 A ja mam takie pytanko...Gdzie w żaganiu lub okolicy znajdę dobrego mechanika ?Muszę szybko i dobrze zrobić hamulce
Polecam serwis Boscha w Sulechowie.Podpięcie do kompa 80 zł z wykasowaniem błędów i diagnozą.Dobry warsztacik z bardzo dobrym oprzyrządowaniem na Mickiewicza w Sulechowie.Jestem zadowolony szybko,sprawnie,i nie drogo.naprawiałem C-maxa 16 TDCi 109KM
ratmed24 09-01-2014, 23:25 również polecam ten serwis - ja tam trafiłem przez znajomego co zna szefa -za grosze zrobili mi kiedyś niedziałające światła postojowe i brak ogrzewania w kabinie :D
radson24 19-01-2014, 18:06 a kogo polecacie do wymiany rozrzadu zielona góra i okolice
Kolego, zadaj sobie, proszę trochę trudu i przejrzyj ten temat. Wnioski wyciągniesz sam, bo wszystkie rekomendacje i słowa krytyki odnośnie działających w Z.G. speców od Fordów zostały już tu kilkakrotnie powtórzone...
ratmed24 20-01-2014, 11:42 mam problem - mój Mondeo mk1 TD zgasł wczoraj jak by nie miał paliwa, a po dolaniu paliwa z kolei rozrusznik w ogóle nie kręci , auto uziemione w Przylepie ja jestem z Nowej Soli a nie znam nikogo sprawdzonego w pobliżu do kogo mógłbym odholować auto - pierwsza rzecz to na ślepo podmieniłbym rozrusznik. Jak ktoś ma konkretne namiary z tel. to poproszę i z góry dziękuję :)
ratmed24 20-01-2014, 15:19 kolego to jest strefa lubuska ... nikt nie pomoże?
Autoelektryk Nowacki na Chmielnej (okolice stadionu żużlowego) i Beschel na Akademickiej (okolice Uniwerku) w ZG. Namiary telefoniczne do wygooglania, bo nie mam.
ratmed24 22-01-2014, 10:55 ok dzięki kojarzę tego elektryka na Chmielnej bo obok kiedyś mieszkałem, jak będę w zg to może podjadę tam,
no, termin na sierpień i 4 wypłaty za diagnozę ;)
A to ciekawe, bo moim poprzednim autem (nie Fordem) na ogół zajmowano się na drugi dzień, po umówieniu na naprawę i na ogół tego samego dnia, ok. 16:00-17:00 odbierałem go z powrotem :roll: Ceny, w subiektywnym odczuciu, nie były zaporowe, ale jest to raczej kwestia do dyskusji dla jakiegoś konkretnego przypadku.
Poza tym kolega twierdzi, że może mieć problem z konkretnym urządzeniem (rozrusznik), do którego raczej nie jest potrzebna jakaś specjalistyczna diagnoza (komputer, etc) - wystarczy podmiana, jak wspomniał - a to, wg mnie, mogą mu zapewnić wspomniane wcześniej warsztaty elektryki samochodowej.
ratmed24 25-01-2014, 17:56 Dokładnie potrzebuję sprawdzić/podmienić rozrusznik w swoim mk1 1,8td w Nowej Soli wiedziałbym gdzie uderzyć ale auto unieruchomione mam w Przylepie :(
Witam,
Gdzie można zrobić remont silnika do Mondeo MK4, 2.3L Duratec-HE MI4?
Zielona Góra i okolice.
(P. Piotr na Batorego twierdzi ze nie ma skąd części wziąć....)
krzyspvfr 02-07-2014, 10:47 Nie prościej i pewniej przełożyć silnik?
Taki post informacyjny, to nie jest żadna kryptoreklama tylko moje osobiste doświadczenie, byłem tam pierwszy raz. Wstawiam to też w kilku strefach, bo może komuś będzie się opłacało.
Moje auto:
FORD S-Max 2008 r 2.0 TDCI 140 KM – przebieg 187 400 km
W związku, że zamierzam w wakacje przejechać ponad 6 000 km do tego w jedną stronę około 2 000 km od domu, postanowiłem wymienić rozrząd.
Po zorientowaniu się ile wynoszą ceny oryginalnych części w sklepach internetowych:
Komplet rozrządu + pompa wody około 720 zł + koszt wysyłki = około 750 zł
Robocizna w innym warsztacie niż ASO około 400-550 zł
Śruby = około 80 zł
Koszt całości poza ASO około - 1280 zł
ASO bez promocji.
W ASO np. Szczecin około - 1750 zł
ASO Piła.
Jeżeli ktoś ma blisko i z jego kalkulacji wyjdzie, że mu się opłaca przejechać ileś tam kilometrów to polecam ASO FORD AUTO KAMAG Piła.
Po rozmowie z Panem Tomaszem Kowalskim całościowy koszt usługi – 1240,86 zł:
Komplet rozrządu + pompa wody
Śruby
Odstępnik
Płyn do chłodnicy 0,5 l
Robocizna
Umycie auta
Pasek chyba od osprzętu – sprawdzony nie było potrzeby wymiany
I jeszcze jeden fajny bonusie dostałem, a właściwie dwa, ale nie mogę napisać żeby Szef Pana Tomka się nie czepiał :D.
Nie wiem czy ktoś z ASO w Pile zagląda na to forum, ale w razie co, Panie Tomku jak Szef będzie pytał to może Pan coś ściemnić ja potwierdzę :)
Oczywiście wpis do ksiązki serwisowej i do komputera zrobiony.
http://www.autokamag.pl/promocje-w-serwisie.php
Przejechałem 350 km w obie strony i mimo to 380 zł w kieszeni na czysto zostało.
Czy ja piszę, że ASO w Szczecinie jest złe? NIEEEE !
Ale ASO w Pile jest LEPSZE ! :)
Nie prościej i pewniej przełożyć silnik?
Tylko ta cena...
Niestety nie udało sie znaleźć warsztatu, który by się podjął remontu. Brak części.... Używanego silnika tez nie udało sie znaleźć....
Zostaje ASO. Jak się skończy wymianą bloku, to urlop w ogródku....
Na allegro nic silników nie ma może jakieś szroty Gubin może coś w jentswaldę w niemczech. Co do wymiany silnika polecam w Gubinie firmę CIERPIK. Wszystkie auta naprawiamy tam firmowe i nasze prywatne chłopaki dobrze robią jak coś tfu tfu spierniczą robią na własny koszt
Witam
Chciałbym prosic o podanie dokładnego (aktualnego) adresu warsztatu Pana Piotra w ZG poniewaz nie znam za bardzo ZG a chciałbym podjechać zweryfikować mój pewien problem :roll:
EDIT:
Czy to jest ten adres? ul. Stefana Batorego 122A
Ponieważ nic nie widziałem pod adresem 118 B
adres do p Piotra to ul S. Batorego 122a, Zielona Góra tel. 603 935 559,
wjazd zaraz za ogrodnictwem, na płocie wisi baner "Wiosenny serwis Mercedesa"
André Fivehundred 02-10-2014, 14:21 Jeśli chodzi o dobry warsztat to polecam Słubice, przy wyjeździe z miasta ( w stronę Zielonej Góry) Ul. Powstańców Wlkp. 1 - Właściciel warsztatu M. Ziętek naprawdę zna się na rzeczy. Co prawda troszkę cyniczny, ale zna się na Fordach, więc mu wybaczam
wiśnia 1974 19-10-2014, 18:29 Czy w Kostrzynie n/O znacie dobrego mechanika ?
Będę wymieniał rozrząd, olej, filtry, pasek z rolkami.
Gorzów , okolice- ale mogę dojechać i do ZG byleby było dobrze zrobione.Do kogo uderzyć?
(Mówimy o Mondeo MK4 2.0 TDCi)
stingerA6 25-10-2014, 20:10 Jeśli chodzi o wymianą oleju z filtrami to propouję ASO (choćby Gezet) bo za 279 masz to zrobione - to dobra cena.
Polecam naprawę automatycznych skrzyń biegów w Jeninie (okolice Gorzowa Wlkp.)
Ceny takie jak wszędzie, właściciel może nieco trudny w rozmowie ale konkretny (nie lubi maruderów, domorosłych złotych rączek , znawców internetowych i "rzeźbienia w gó*nie" ). Warsztat specjalizujący się tylko w naprawie ASB-od kilkunastu lat na rynku.
Dużo aut od naszych zachodnich sąsiadów, zbiera dobre opinie zwłaszcza na niemieckich forach.
Robi konkretnie , nowe części, gwarancja.
Mój MK3 ze skrzynią CD4E po naprawie chodzi aż miło.
sseebbaa1 07-11-2014, 14:30 Odnośnie wspomnianego człowieka z Jenina, to nie wiem jak naprawia automatyczne skrzynie biegów, ale wiem, że ma on niewielkie pojęcie o dynamicznej wymianie oleju w automatach.
Nie przeszkadzał mi jego szorstki styl bycia i pokazywanie jakie to on ma doświadczenie, ale bzdury jakie gadał o dynamicznej wymianie oleju już tak. Ostatecznie nie zdecydowałem się na taką usługę u niego.
Opowiadał, że do S-Maxa z 2008 roku trzeba użyć (i w większości zmarnować) około 30 litrów świeżego oleju! Że taka wymiana nie ma sensu i będzie kosztowała około 3.000 złotych, może trochę mniej.
Absurd!
Na koniec dodał, że nie robił tego zbyt wiele, ale trudno się dziwić skoro tak zachęcał :)
Wymiany dynamicznej oleju jeszcze nie dokonałem, bo nie miałem jak się wybrać do Szczecina - myślę o warsztacie Kisielnicki (dosyć wygodny dojazd od strony Gorzowa i w ogóle trasy S3). Rozmawiałem z nimi e-mailowo. Odpowiadali rzeczowo na każde pytanie techniczne z tym związane.
Według "Kisielnickiego" koszt wymiany oleju metodą dynamiczną to 430 zł plus olej 55zł/l ok.9,5-11 litrów (w zależności od stanu oleju w skrzyni).
Czyli coś około 1.000 zł, a nie jakieś chore i całkowicie bez uzasadnienia 3.000 zł.
Zaznaczam - skrzyni nie naprawiałem, a tylko wypytałem człowieka o dynamiczną wymianę oleju oznaczającą wymianę prawie całego oleju w skrzyni, a nie tylko 50-60% jak przy klasycznej grawitacyjnej wymianie.
Witam,
Padły mi wycieraczki i spryskiwacz, bezpieczniki wymienione, przełącznik wyczyszczony i dalej nic.
Może ktoś polecić jakiegoś dobrego elektromechanika z Międzyrzecza albo użyczy swojego focusowego przełącznika wycieraczek żeby chociaż się upewnić czy to nie jego wina?
Dopowiem, że nie jestem stąd i przyjechałam w odwiedziny.
gomez.pl 22-08-2015, 11:51 p. Piotr (PJ MAX) zmienił adres swojego warsztatu w zielonej górze z ul. batorego na energetyków 7 (wjazd w bramę koło Biurowca za germazem)
teraz ma 2 stanowiska i większy plac
krzysztof.ros 07-09-2015, 12:48 Gdzie w woj. lubuskim mogę znaleźć dobrego fachowca, który naprawia radia z nawigacją Travelpilot FX LSRNS ? Z góry dzięki za informację
Marek Wilkirski 14-01-2016, 20:58 Witam, szukam dobrego serwisu na wymiane rozrzadu w Świebodzinie. Focus 2008 automat 2.0tdci
Łukasz 1980 19-02-2016, 07:58 Witam. Ja naprawiam swojego Grand C MAX 2.0 TDCI 140 ps w Gorzowie ul. Żwirowa Serwis Dukat. Polecam.
dziś zakup piór wycieraczek , dwie sztuki z sensorem deszczu , czyli 75 vel 65 , GEZET FORD GORZÓW do s-max , no wiadomo oryginał , 79 zł , żadne alledrogo itp... polecam zdecydowanie ,
poza tym na szybko rozmowa = 279 zł = wymiana oleju , filtr oleju , filtr powietrza ,
a po rozmowie dokładniejszej około 500zł (dokładnie ciut mniej), ww wymiana oleju filtrów , auto wysprzątane , auto w 30 pkt sprawdzone zdiagnozowane , wyczyszczone wewnątrz , uwaga = ASSISTANCE EUROPA = na rok typu laweta auto zastępcze =
no miazga , moim zdaniem , tylko brać ,
pytałem względem mego S-MAX 2008/09
a program 4+ Ford
polecam zdecydowanie!!!
mariusz gorzów 10-03-2016, 23:07 Ja się chyba przejadę swoim mondeo, ciekawe co mi powiedzą:?: chyba tylko wskażą gdzie jest brama :619:
gomez.pl 11-03-2016, 14:33 nie jest tak różowo jak piszesz
wrażenia z mojej wizyty i programu 4+ w germaz ZG: http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2285190&postcount=17
Bump: nie jest tak różowo jak piszesz
wrażenia z mojej wizyty i programu 4+ w germaz ZG: http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2285190&postcount=17
Widzę, że byłeś w 2014, pod koniec 2015, ale standard dalej ten sam. Mam podobne odczucia z tego sprawdzenia 4+. Sprawdzenie stanu klocków i zawieszenia, tak jak u kolegi wyżej = brak sprawdzenia.
Potrzebuję dobrego mechanika z Gorzowa który zna się na fordach macie może kogoś konkretnego.
na czym polega istota "sensora deszczu" w piórach wycieraczek? :-o
Bump: dziś zakup piór wycieraczek , dwie sztuki z sensorem deszczu , czyli 75 vel 65 , GEZET FORD GORZÓW do s-max , no wiadomo oryginał , 79 zł , żadne alledrogo itp... polecam zdecydowanie ,
poza tym na szybko rozmowa = 279 zł = wymiana oleju , filtr oleju , filtr powietrza ,
a po rozmowie dokładniejszej około 500zł (dokładnie ciut mniej), ww wymiana oleju filtrów , auto wysprzątane , auto w 30 pkt sprawdzone zdiagnozowane , wyczyszczone wewnątrz , uwaga = ASSISTANCE EUROPA = na rok typu laweta auto zastępcze =
no miazga , moim zdaniem , tylko brać ,
pytałem względem mego S-MAX 2008/09
a program 4+ Ford
polecam zdecydowanie!!!
Na czym polega istota "sensora deszczy" w piórach wycieraczek? :-o
sseebbaa1 20-03-2016, 19:46 Potrzebuję dobrego mechanika z Gorzowa który zna się na fordach macie może kogoś konkretnego.
W Gorzowie nie znajdziesz typowego specjalisty od Fordów. To znaczy są warsztaty, które naprawiają nasza auta i to z powodzeniem, ale nie są to WYŁĄCZNIE specjalizujące się w tym warsztaty.
W Zielonej Górze jest pana Piotr Janowski, ale w Gorzowie takiego typa nie mamy :)
Na czym polega istota "sensora deszczy" w piórach wycieraczek? :-o
Jeżeli dobrze się orientuję to wycieraczki przeznaczone do sensora deszczu charakteryzują się jednym dłuższym ramieniem, które wycierając szybę omiata także wysoko umiejscowione okienko sensora.
Jeżeli okienko sensora nie byłoby oczyszczane z kropelek deszczu na skutek zbyt krótkiej wycieraczki, to czujnik nie wiedziałby jak ma sterować częstotliwością.
a nie jest tak, że zawsze jedna wycieraczka jest dłuzsza? ;-)
sseebbaa1 21-03-2016, 13:57 No to jedna jest JESZCZE dłuższa :D
(chodziło mi o to, że jedna z wycieraczek jest dodatkowo przedłużona na potrzeby sensora - niezależnie od tego czy obie standardowe wycieraczki są takiej samej czy różnej długości)
Gdzie podjechać z autem FF MK2 FL
Do zrobienia klima, klocki, coś z zawieszeniem.
PJ MAX (Piotr Janowski) Energetyków 7? To jest to samo co LUK Auto-Serwis Zielona Góra? Adres się zgadza.
Chyba, że coś inne możecie polecić.
Dzięki.
Jedź do Piotra. Facet siedzi tylko w Fordach. Druga firma, o której piszesz, to ktoś inny (nie znam).
Na piątek umówiony jestem w gezet ford na program dla 4+
za 499 wymiana olej syntetyk + filtr olejowy + filtr powietrza + sprawdzenie 30pkt + mycie czyszczenie + euro pl na rok assistance
oraz za 149 serwis klimy czyli ozonowanie , zebranie czynnika plus dobicie do 100% i jakieś tam barwniki szczelności czy cuś tam :-)
Osobno filtr kabinowy
no więc osobiście będę mógł się przekonać o słuszności usługi czy warto czy lipa .
pierwszy kontakt pozytywny.
Witam.
Szukam kogoś znającego się na Fordach z okolic Bytomia Odrzańskiego - znajomy znajomego ma problemy z Galaktyką - 2009r.
Ewentualnie kogoś z tamtych okolic... bo kolo jest tak zdesperowany, że chce namiary do "mojego" elektryka z Lubina :shock:
Czy ten mechanik jest wciąż dobry P.J. MAX (https://www.motointegrator.pl/warsztaty/7970-pjmax-zielona-gora) z Zielonej Góry :?:
Dziękuję i pozdrawiam :)
ratmed24 28-09-2016, 16:00 elektryk od "Chlebowskiego" Nowa Sól na strefie - kozak elektryk elektronik ja polecam :D
sseebbaa1 17-10-2016, 09:11 Poszukuję kumatego speca od tłumików/wydechów w Gorzowie lub najbliższej okolicy.
Potrzebuję przerobić trochę wydech w ST220.
mariusz gorzów 17-10-2016, 10:20 Zapytaj na stasica tego dziadzia. On przy pętli na Marcinkowskiego coś rzeźbi z wydechami
sseebbaa1 17-10-2016, 14:56 Byłem tam i gadałem z tym dziadkiem. Niestety on się kompletnie nie zna na wydechach sportowych czy nawet na wydajnych wydechach.
Już kilka kontrolnych pytań pokazało, że ja już więcej wiem od niego :)
Przykładowo on uważa, że wydłubanie wnętrza katalizatorów i pozostawienie pustej puszki będzie lepsze dla szybkości spalin, niż wstawienie w to miejsce rury.
(Ja uważam, że jest odwrotnie, bo spaliny tylko pozornie początkowo mają łatwiej wpadając do szerokiej puszki, ale potem znowu muszą się sprężyć aby ją opuścić - to fatalnie wpływa na szybkość przepływu spalin w całym układzie).
Potem byłem jeszcze na Źródłowej 1 i tam byli już bardziej kumaci fachowcy (zresztą sam warsztat wyglądał o niebo lepiej).
Problemem jednak jest to, że nie są dostępne specyficzne flansze na łączeniu katalizator-kolektor, a nie chcę na razie niszczyć swoich katalizatorów (przez odcięcie tej flanszy).
Więc na razie muszę się zastanowić co robić dalej i być może zlecę zrobienie takich flansz na CNC :)
Witam, ktoś poleci jakiegoś mechanika w Gorzowie Wielkopolskim, który ogarnia luzy zaworowe w mk4?? słyszałem tylko o lano's na Niemcewicza może ktoś podzieli się opinią na ich temat? :-) :-)
mariusz gorzów 28-10-2016, 12:21 Wiem tylko tyle że sa zawaleni robota na najbliższe 2 tyg.
Więc to może być oznaka że jednak są godni zaufania skoro mają tyle roboty jak myślisz? Słyszałem różne opinie...
mariusz gorzów 29-10-2016, 00:09 Powiem tak ja z ich usług jestem zadowolony tak samo jak z usług fordfachu w Szczecinie. Tyle że ja mam mk2 i to auto jest łatwe w naprawach.
Wczoraj odebrałem Mondeo z serwisu Germaz w Zielonej Górze. Naprawiali po delikatnej kolizji parkingowej drzwi przednie i tylne, malowali cały bok w związku z cieniowaniem lakieru. Jak na razie bardzo dobrze naprawione auto jak z fabryki czyściutkie umyte i wypachnione. Serwisy olejowe tez u nich przeprowadzam. Następna naprawa to uszczelniacze półosi.
Lord_Edii 10-04-2017, 19:53 Panowie podłącze się do tematu.Kogo możecie polecić kto ogarnia dobrze Fordziki.Potrzebuje magika który uratuje moje Auto.Mam Focusa 1.8 durateca z 2007 roku na elektronicznej przepustnicy bez silnika krokowego i przeplywomierza.Auto dławi się,nie ma mocy,wariują obroty ( choć nie zawsze ), jak odpalam zimnego to na 10 razy po odpaleniu zaraz gaśnie i za drugim razem zaskakuje.Silnik po remoncie bo olej brał,wywalone klapki z kolektora ( choć już przed tym zabiegiem dławił się ) , wymienione świece na platynowe NGK,cewki 4szt na NGK,sonda lambda Boscha za katem.przepustnice dwie już sprawdziłem od kumpli którzy mieli takie,termostat,czujnik temperatury płynu na oryginalny,czujnik położenia wałka rozrządu,alternator po regeneracji bo przy okazji trafił go,map sensor podmieniony co prawda z mondeo ale od tego samego silnika i auto dalej jeździ jak jeździło.Po odłączeniu klemy,jak komp się zrestartuje to przez około 10-15km auto ma buta jak szalony i jeździ naprawdę jak powinien,ale później dalej to samo.Nikt nie potrafi mi pomóc.Plis ratujcie.Z góry dziękuję za pomoc i jakąkolwiek informację który pomoże mi zbliżyć się do naprawy mojej Fordziny.
Krzysiek 14-04-2017, 17:27 Panowie podłącze się do tematu.Kogo możecie polecić kto ogarnia dobrze Fordziki.Potrzebuje magika który uratuje moje Auto.Mam Focusa 1.8 durateca z 2007 roku na elektronicznej przepustnicy bez silnika krokowego i przeplywomierza.Auto dławi się,nie ma mocy,wariują obroty ( choć nie zawsze ), jak odpalam zimnego to na 10 razy po odpaleniu zaraz gaśnie i za drugim razem zaskakuje.Silnik po remoncie bo olej brał,wywalone klapki z kolektora ( choć już przed tym zabiegiem dławił się ) , wymienione świece na platynowe NGK,cewki 4szt na NGK,sonda lambda Boscha za katem.przepustnice dwie już sprawdziłem od kumpli którzy mieli takie,termostat,czujnik temperatury płynu na oryginalny,czujnik położenia wałka rozrządu,alternator po regeneracji bo przy okazji trafił go,map sensor podmieniony co prawda z mondeo ale od tego samego silnika i auto dalej jeździ jak jeździło.Po odłączeniu klemy,jak komp się zrestartuje to przez około 10-15km auto ma buta jak szalony i jeździ naprawdę jak powinien,ale później dalej to samo.Nikt nie potrafi mi pomóc.Plis ratujcie.Z góry dziękuję za pomoc i jakąkolwiek informację który pomoże mi zbliżyć się do naprawy mojej Fordziny.
W Zielonej jest b.dobry
magik od Fordów, kilka postów wstecz chyba ktoś nawet pisał o nim. Piotr, kiedyś pracował w serwisie Forda, zna się na nich jak mało kto. Sam kilka razy mi pomagał jak miałem swojego diesla. Kwestia tylko odległości między Zieloną a Gorzowem.
Cobretti 21-04-2017, 15:57 W Zielonej Górze polecam NeoMechanika na Anny Jagiellonki 13.
Fryciu-f1 25-04-2017, 17:05 Witam grono Kolegów z forum!
Mam pytanie gdzie wymienić olej w skrzyni biegów PowerShift kogo polecacie (W serwisie w Zielonej coś dogadać się nie można ) z okolic Zielonej Góry, Nowej Soli ??
Pozdrawiam
Fryciu-f1 26-04-2017, 15:07 Mam pytanie gdzie wymienić olej w skrzyni biegów
???????
Cobretti 28-04-2017, 21:53 Możesz u Jasia np. albo w CarFordzie - jeżeli chodzi o Nową Sól.
A jak do Zielonej chcesz lecieć to zapytaj w NeoMechanika na Jagiellonki 13.
Powiedz, ze koleś od voyagera Cie przysłał ;)
Możesz też w MTS na Batorego (też mnie tam znają :) )
Spoko dzięki za informację.
no a jest za co dziękować, skoro koleś zarejestrowany 3 dni temu, mający w profilu "Katowice" poleca Ci w strefie lubuskiej warsztat w Krakowie :P a jego całe trzy posty w tym jeden skasowany skupiają się na polecaniu owego warsztatu ;)
gdzie jest modeeeeeeraaaaaatoooooor :D
Fryciu-f1 30-04-2017, 13:43 no a jest za co dziękować, skoro koleś zarejestrowany 3 dni temu, mający w profilu "Katowice" poleca Ci w strefie lubuskiej warsztat w Krakowie :P a jego całe trzy posty w tym jeden skasowany skupiają się na polecaniu owego warsztatu ;)
gdzie jest modeeeeeeraaaaaatoooooor :D
To było podziękowanie dla Cobretti :)
Witam Potrzebuję jakiegoś dobrego magika z przygranicznej okolicy np Słubice.... Poleci ktoś coś?
sseebbaa1 08-03-2018, 19:51 Poszukuję dobrego spawacza w Gorzowie lub w bliskiej okolicy.
Nie chodzi mi o kogoś z doskoku, a o sprawdzonego fachowca w tej branży.
Możecie kogoś wskazać?
mariusz gorzów 08-03-2018, 23:45 A co chcesz spawac?
sseebbaa1 09-03-2018, 06:00 Trzeba poprawić (trochę przesunąć) uchwyt przyspawany do karoserii, na którym trzyma się wydech.
Czyli zaledwie poprawienie tzw. wieszaka. Ale nie chcę oddawać do jakiegoś partacza, bo właśnie co odebrałem auto po zrobieniu ślicznego całkowicie nierdzewnego wydechu.
Wolę znaleźć starannego fachowca zwłaszcza, że ten wieszak jest umiejscowiony ciasno pomiędzy dwoma środkowymi tłumikami i trzeba wykombinować tam jakieś sensowne rozwiązanie.
http://i92.photobucket.com/albums/l8/sseebbaa11/Mondeo%20ST220%20Magnaflow_zpsjg03lsgd.jpg (http://s92.photobucket.com/user/sseebbaa11/media/Mondeo%20ST220%20Magnaflow_zpsjg03lsgd.jpg.html)
mariusz gorzów 09-03-2018, 13:40 Seba podjedz tutaj koło skp wróbel tam jest tlumikarz
sseebbaa1 09-03-2018, 13:46 To blisko mnie.
A to sprawdzony człowiek?
Bo widziałem już prace różnych tłumikarzy i efekty potrafią mocno się różnić :)
mariusz gorzów 09-03-2018, 19:11 Ma dobre opinie. Ja swój wydech wymienialem w lanos-serwis zrobiony był dobrze nic nie stukalo nie pukalo
Fryciu-f1 24-05-2018, 18:24 Siemka Panowie gdzie w naszych okolicach... Nowa Sól Zielona Góra dobrze nabiją i odgrzybią klimatyzację ?
Lewy1236 25-05-2018, 17:27 Witam wszystkich. Potrzebuje zrobić pierwszy serwis i chciałbym podjechać do ford gazet w Gorzowie . Wiecie coś może o nich czy można do nich oddać autko czy lepiej podjechać gdzieś indziej.A i jeszcze jedno mam założony filter k&n i blokadę klapki w wydechu lepiej to ściągnąć na czas serwisu bo mogą się do tego doczepić.
D.A.N.I. 26-05-2018, 15:16 Siemka Panowie gdzie w naszych okolicach... Nowa Sól Zielona Góra dobrze nabiją i odgrzybią klimatyzację ?
Kolego podjedź w Zielonej Górze na ul.Wacława,albo jeszcze lepiej zadzwoń najpierw do Nich z zapytaniem o wolny termin :P
Fryciu-f1 27-05-2018, 15:16 Kolego podjedź w Zielonej Górze na ul.Wacława,albo jeszcze lepiej zadzwoń najpierw do Nich z zapytaniem o wolny termin :P
Dzięki za informację :)
D.A.N.I. 27-05-2018, 16:01 Dzięki za informację :)
Serwisuje tam swoje auta i jestem bardzo zadowolony z uslug.
Jedyne co,to ciezko z terminami u Nich :027:
Fryciu-f1 27-05-2018, 17:09 Serwisuje tam swoje auta i jestem bardzo zadowolony z uslug.
Byłem ostatnio w Kożuchowie u jednego mechanika niby mi klimę nabił odgrzybił...... Hmm był podłączony tylko jeden wąż bo mówi że nie ma jakiejś przejściówki i że na jednym też da rade że nabije klimę itp., ale rewelacji nie ma tak jakoś mało co chłodzi
krzyspvfr 30-05-2018, 08:14 Kolego podjedź w Zielonej Górze na ul.Wacława,albo jeszcze lepiej zadzwoń najpierw do Nich z zapytaniem o wolny termin :P
Dokładnie. Klima-Auto Bazydło, ul. Wacława.
http://www.klima.auto.pl/
Znają się na rzeczy, ale z terminami jest problem - jak u każdego dobrego mechanika.
Nie dalej jak wczoraj wymieniali mi chłodnicę klimatyzacji w żony C-Maxie MK2. Rozszczelniła się po 4 latach :( w całkowicie bezwypadkowym aucie, bez sensu :(
Z powodu znacznej podwyżki cen gazu R134A w tym roku u nich ceny takie:
- ryczałt za "podłączenie maszyny" 100 zł,
- dobicie każdego 100g gazu - 30 zł.
D.A.N.I. 10-06-2018, 05:42 Byłem ostatnio w Kożuchowie u jednego mechanika niby mi klimę nabił odgrzybił...... Hmm był podłączony tylko jeden wąż bo mówi że nie ma jakiejś przejściówki i że na jednym też da rade że nabije klimę itp., ale rewelacji nie ma tak jakoś mało co chłodzi
Mi kiedys tez "mechanik" nabil klime jednym wezem i tez mowil ze bedzie ok.
Trwalo to moze 15 minut,po dwoch dniach,czynnika juz nie bylo w ukladzie :P
Fryciu ,smialo jezdzij pod adres ktory podal krzyspvfr ,nie zawiedziesz sie :D
Fryciu-f1 10-06-2018, 09:30 Mi kiedys tez "mechanik" nabil klime jednym wezem i tez mowil ze bedzie ok.
Trwalo to moze 15 minut,po dwoch dniach,czynnika juz nie bylo w ukladzie :P
Fryciu ,smialo jezdzij pod adres ktory podal krzyspvfr ,nie zawiedziesz sie :D
Dzięki Bardzo za info :)
Serwisuje tam swoje auta i jestem bardzo zadowolony z uslug.
Serwisujesz po całości, czy tylko klimę (o którą kolega pytał przed wskazaniem mu adresu)?
pewnie tylko klime bo oni nic wiecej nie robia
D.A.N.I. 22-07-2018, 18:43 Dokładnie jak napisał Speedo,tylko klima :)
No to jedno z głowy już mam ;) Teraz by tak znaleźć jeszcze kogoś kumatego w mechanice, dla którego 5 cylindrów pod maską nie będzie zaskoczeniem i nowością... Bowiem podczas wizyty u gaziarzy tylko 1 facet wiedział, na co patrzy :/
soniaczek 01-08-2018, 19:32 A mozecie podac jakies namiary gdzie moza DPF w KUDZE 2013r ogarnąć . Włączył mi sie juz tryb awaryjny a w serwisie chca sporo tysi. Niestety usuniecie nie wchodzi w gre bo jezdze w DE
krzyspvfr 01-08-2018, 22:06 A mozecie podac jakies namiary gdzie moza DPF w KUDZE 2013r ogarnąć . Włączył mi sie juz tryb awaryjny a w serwisie chca sporo tysi. Niestety usuniecie nie wchodzi w gre bo jezdze w DEJak zapchany to regeneracja. Jak nie da rady to na allegro masz pełno używek. W ZG nie znam nikogo kto by się na DPFach znał (co nie znaczy że taki ktoś nie istnieje).
Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka
mozecie podac jakies namiary gdzie moza DPF w KUDZE 2013r ogarnąć Krępa k. Zielonej Góry, tel. 609 539 645. Odstawiałem tam kolegi Peugeota. Nic więcej powiedzieć nie mogę, poza tym, że zrobili. Dzwoń, wypytuj ;-)
krzyspvfr 14-08-2018, 21:05 Nie słyszałem żadnych pozytywnych opinii o "ogarnianiu" DPF w okolicy ZG. TuneForce Poznań - bym zaryzykował... to jeszcze zależy, co rozumiemy przez "ogarnianie".
MarcinNS 26-08-2018, 22:08 Siemka Panowie gdzie w naszych okolicach... Nowa Sól Zielona Góra dobrze nabiją i odgrzybią klimatyzację ?
W oponyExpress tym się zajmują, ale czy są dobrzy to nie wiem.
Cześć!
A regenerację wtrysków w 1.8 TDCi 100 KM to gdzie zrobię, żeby było bardzo dobrze i nie koniecznie najdrożej?
Szukać w okolicy Nowej Soli, Zielonej Góry, czy wysyłać pocztą gdzieś w Polskę?
ratmed24 05-09-2018, 10:00 tomeq77 a Serby pod Głogowem?tam jest zakład od diesli pomp i wtrysków znajomy mechanik wiem że tam oddaje pompy i wtryski ;)
Cześć,
Zbliża się u mnie wymiana oleju w powershifcie, ktoś wymieniał w Gezecie w Gorzowie?? Zastanawiam się czy robić na miejscu, czy serwis z innego miasta??
Pozdr
Zastanawiam się czy robić na miejscu, czy serwis z innego miasta?? Napiszę jedynie, że serwisu w Zielonej Górze baaardzo nie polecam. Zaś z serwisem w GW kontakt bardzo na plus.
Gdzie ostatecznie oddałeś auto na zabieg?
Napiszę jedynie, że serwisu w Zielonej Górze baaardzo nie polecam. Zaś z serwisem w GW kontakt bardzo na plus.
Został Gezet Gorzów, w listopadzie zamierzam się umówić i zobaczymy jak będzie:)
Napiszę jedynie, że serwisu w Zielonej Górze baaardzo nie polecam. Zaś z serwisem w GW kontakt bardzo na plus.
No i dzisiaj byłem w Gezecie w Gorzowie, pierwsze co to umawiałem się mailowo na 10, po przyjechaniu do serwisu, przyjęli mnie, postawili auto przed serwisem, po czym przyszedł Pan i oznajmił, że jestem zapisany na godz 11, gdzie w mailach czarno na białym 10. Po 2 i pól godz czekania oddali auto, i to na tyle. Skrzynia nie działa ani lepiej ani gorzej, nie wiem jednak czy wymiana była przeprowadzona zgodnie z procedurą serwisową, a mianowicie, wyczytałem na forum, że samochód powinien być podpięty pod komputer, wykasowane ewentualne błędy itp itd. W poczekalni jest okno na warsztat i nie bardzo widziałem, czy był podpinany. Generalnie odebrałem samochód zapłaciłem za wymianę 1150zł i powinien być spokój na kolejne 60 tys, zobaczymy.
sseebbaa1 21-11-2018, 20:05 Ja zamierzam wymieniać olej w PowerShifcie S-Maxa mk2 w firmie Kisielnicki w Szczecinie.
Nie mam żadnych złych objawów działania skrzyni, a po prostu chcę wymienić olej.
Jak do nich zadzwoniłem, to powiedzieli mi, że olej wymienia się po raz pierwszy po 100.000 km, a kolejne wymiany co 60.000 km.
Mówili o koszcie wymiany 450 złotych oraz o potrzebie zakupu 10 litrów oleju po 85 złotych za litr.
Daje to kwotę około 1.300 złotych.
Dam znać jak już wymienię ten olej w grudniu.
Wymienialiście olej w ASO w Germaz Zielona Góra? Teraz mają niby jakiś program 4+ dla aut powyżej 4 lat i za 329 zł wymieniają olej, filtr oleju i powietrza (w tym materiały). Zastanawiam się tylko czy warto nimi w ogóle sobie zawracać głowę. Czytałem na forach ze w ASO często olej wysysają od góry a nie spuszczają przez odpływ i że nie wyssają wszystkiego tylko sporo zostaje starego oleju. Dodatkowo nawet nie można im patrzeć na ręce tylko wyganiają do poczekalni.
Dodatkowo nawet nie można im patrzeć na ręce tylko wyganiają do poczekalni. A Ty lubisz, jak Ci się w pracy na ręce patrzą ludzie, którzy się na Twojej pracy nie znają?
Jakby nie było, Germaza w ZG bardzo, ale to BARDZO mocno nie polecam. To miejsce głównie dla kierowców o mocnych nerwach, cierpliwych i lubiących lanie wody na uszy. A program 4+ to chyba standardowy program ASO Forda.
A Ty lubisz, jak Ci się w pracy na ręce patrzą ludzie, którzy się na Twojej pracy nie znają?
Jakby nie było, Germaza w ZG bardzo, ale to BARDZO mocno nie polecam. To miejsce głównie dla kierowców o mocnych nerwach, cierpliwych i lubiących lanie wody na uszy. A program 4+ to chyba standardowy program ASO Forda.
a czym Ci tak Germaz zaszedł za skórę? Niestety innego ASO do wyboru w ZG nie ma. Spotkałem kolegę, który u nich serwisuje i nie narzeka. Chyba przy wyminie oleju raczej nic nie zepsują :-) Trochę ludzi chyba obsługują bo jak sie chce umówić na termin to kolejki koło tygodnia.
krzyspvfr 29-01-2019, 18:50 Wymienialiście olej w ASO w Germaz Zielona Góra? Teraz mają niby jakiś program 4+ dla aut powyżej 4 lat i za 329 zł wymieniają olej, filtr oleju i powietrza (w tym materiały). Zastanawiam się tylko czy warto nimi w ogóle sobie zawracać głowę. Czytałem na forach ze w ASO często olej wysysają od góry a nie spuszczają przez odpływ i że nie wyssają wszystkiego tylko sporo zostaje starego oleju. Dodatkowo nawet nie można im patrzeć na ręce tylko wyganiają do poczekalni.
Za 300 zł kupisz sobie wypasiony olej (np. najlepszy Millers), do tego oryginalny filtr lub bardzo dobry zamiennik i wymienisz sobie w dowolnym warsztacie.
Za 300 zł kupisz sobie wypasiony olej (np. najlepszy Millers), do tego oryginalny filtr lub bardzo dobry zamiennik i wymienisz sobie w dowolnym warsztacie.
Olej do mojego silnika Eco Boost musi być 5W20 Fordowski Castrol 5W20 w necie kosztuje ok. 170-180 zł filtr powietrz i oleju łącznie ok. 80 zł doliczyć z 20 zł za przesyłkę wychodzi. ok. 280 zl więc za robotę w ASO dochodzi ok. 50 zł więc wcale to nie jest aż tak drogo.
a czym Ci tak Germaz zaszedł za skórę? Niestety innego ASO do wyboru w ZG nie ma. Spotkałem kolegę, który u nich serwisuje i nie narzeka. Chyba przy wyminie oleju raczej nic nie zepsują :-) Trochę ludzi chyba obsługują bo jak sie chce umówić na termin to kolejki koło tygodnia.
Przede wszystkim obsługą rodem z epoki PRL. Telefonicznej nie szło się umówić, bo notorycznie nikt nie odbierał. Pojechałem osobiście - umówić się. Na umówionej wizycie straciłem godzinę na wypełnianiu papierów przez pracownika obsługi, potem pseudo diagnoza, gdzie diagnosta nie raczył nic powiedzieć, musiałem go ciągnąć za język, co ewidentnie było nie w smak, a po nieudanym podłączeniu pod kompa, po straconych dwóch godzinach, odesłali mnie do domu. Nie zgodził się "kierowniczek" nawet na to, by ktoś z serwisu chociaż uchem rzucił na niepokojące objawy spod maski. Kolejna wizyta z terminem za 3 tygodnie (latem to było) i tylko dla diagnostyki - na naprawę na jeszcze kolejny termin trzeba było się umawiać. 3 miesiące - zero efektów. Ja podziękował za taką "obsługę".
Z tego, co mi też mimochodem zdradziła recepcjonistka, to mało kto tam zadowolony przyjeżdża i odjeżdża. Niestety, główny problem w tym, że alternatywy godnej polecenia brak.
Didam jedynie, że w Gorzowie Wlkp. na termin czekałem niecały tydzień. I tam spokojnie można do serwisu = warsztatu zadzwonić, a nie do sekretarki "po bilecik".
PS. Wymiana oleju to prosta sprawa, jednak po ASO oczekiwałbym nieco więcej zaangażowania za te przykładowe 16% więcej $.
krzyspvfr 31-01-2019, 14:11 Olej do mojego silnika Eco Boost musi być 5W20 Fordowski Castrol 5W20 w necie kosztuje ok. 170-180 zł filtr powietrz i oleju łącznie ok. 80 zł doliczyć z 20 zł za przesyłkę wychodzi. ok. 280 zl więc za robotę w ASO dochodzi ok. 50 zł więc wcale to nie jest aż tak drogo.
Oczywiście że nie musi to być "Fordowski Castrol" tylko dowolny olej spełniający specyfikację WSS-M2C948-B.
Gdzie w Zielonej Górze wymieniacie płyn hamulcowy? Z tego co czytałem w necie w 99% warsztatów wymieniają tylko w układzie hamulcowym bez wymienienia i odpowietrzenia płynu w wysprzęgliku sprzęgła. Gdzie polecacie dokonać wymiany?
keicaM80 14-03-2019, 17:53 Odwiedziłem kilka miesięcy temu tego "super" MAGIKA Piotr Janowski w Zielonej Górze na energetyków. Niezły kabaret mi zafundował:
Objawy - stukanie w zawieszeniu przy tylnym kole na drobnych nierównościach, słyszalne głównie przy niskich prędkościach miejskich. Wymienił łącznik stabilizatora na TRW - koszt z wymianą 140zł.
Efekt? Od razu po odbiorze samochodu słyszę że nic się nie zmieniło, jak stukało tak stuka dalej! :evil: Sprawdzam pod samochód - łącznik wygląda na nowy!
Wizyta u innego mechanika, mówię mu że łącznik wymieniony i nadal stuka coś w zawieszeniu. Stwierdził że łącznik walnięty i go wymienił i... Nie wiecie jak go chciałem najpierw opier. że dobry łącznik mi ponownie wymienił, ale stukanie ustało! MAGIA!
Ładny przekręt z tego Piotra! :evil:
manitu2017 08-05-2019, 10:28 Koledzy czy możecie kogoś polecić ogarniętego z komputerem do forda muszę w programować hak
ogarniętego z komputerem do forda muszę w programować hak
w FF3 ?
manitu2017 08-05-2019, 19:17 Tak FF3 rok 2014 tylko ja jestem z Zielonej Góry woj. Lubuskie
|
|