Zobacz pełną wersję : [Galaxy 2000-2006] Podłączenie lamp ksenonowych zamiast zwykłych-schemat

taxidriver
07-03-2009, 17:31
Witam poszukuje schematu do podłączenia lamp xenonowych niestety nie mam oryginalnych kostek oczywiście chodzi o podpięcie do samochodu,który nie miał ich wcześniej. Od razu napisze że spryskiwacze wysoko ciśnieniowe mam a samo poziomowanie montuje oryginał (żyroskopy p+t) czekam na części pytanie dotyczy jak podłączyć instalację do lamp aby to ładnie świeciło serdeczne dzięki za pomoc. Pytanie czy w kompie aktywuje się jakoś takie lampy czy wykrywa je automatycznie czy po prostu nic się nie robi?
Chętnie kupie kostki do lamp ;)
fotka 1 lampa prawa
fotki 2 i 3 lampa lewa ma 2 wtyczki
http://www.sgaf.de/viewtopic.php?t=59722&highlight=xenon
znalazłem coś takiego ale niemiecki to dla mnie martwy język może ktoś przetłumaczy

taxidriver
18-03-2009, 17:41
Witam rozpiska lampy wszystko (prawie )działa prosze o pomoc może jednak ktoś podłączył i działa .Nie działa mi poziomowanie nie wiem jak to podpiąć w starych lampach 3 przewody z kostki idą do silniczka tutaj tylko 2 a 1 idzie z przetwornicy.
Pytanie do znawców do czego są 2 piny bo nie za bardzo moge się połapać a mianowicie chodzi o "Slave master połączenie",oraz pin opisany jako "Plus połączenia (X-contact)
"pozostałe raczej nie budzą wątpliwości.
na zdjęciu opisane jako 1-4 a w 2 lampie jest o jeszcze 1 pin więcej opis z sga.de wygląda mniej więcej tak
9 - Slave-Master Połączenie
10 - K-line diagnostyczne
11 - Plus połączenia (X-contact)
12 - lampka awarii lampy (chyba na zegary?)
na fotce opis 1-4
W drugiej lampie na 1 i 2 miejscu nad kierunkiem i pozycją jest podłączenie dla czujników z pod spodu autka .(Jeszcze ich nie mam czekam i bede dokładał).
Mała kostka 4 pinowa
1 pusto
2 sygnał prędkości
3 czujniki poziomu
4 plus połączenie czujników poziomu

A teraz o co mi chodzi :
Jak podpiąć poziomowanie zanim nie dostane czujników pod autko.Nie chciałbym oślepiać ludzi :) i jeszcze pytanie do tych co wiedzą spryskiwacze do lamp mają oddzielny przycisk czy są podpięte w manetce?

Dla zainteresowanych koszty montażu razem z czujnikami pod auto i dorobieniem instalacji oraz zakupem kostek w VW (serwis)
lampy 2 szt 850 zł
czujniki z obudowami 2 szt 200 zł
kostki do lamp 103.24 zł (VW)
spryskiwacze razem z pompką oryginał VW (allegro) 150 zł
instalacja (robocizna własna) ok 50 m przewodów 96 zł
konektory niestety w Lublinie nawet w serwisie nieosiągalne 0 zł szrot i rozbieranie kostek
montaż ok 3 godz razem z rozkminieniem co do czego a za pare dni (tygodni ) ok 10 godzin wpięcie instalacji całej.
podsumowanie 1403.24 zł a wiec już nie tak wiele

subratri
18-03-2009, 18:49
podsumowanie 1403.24 zł a wiec już nie tak wiele
za światłą z przodu które i tak miałeś?? nie wiele??
a mi na katalizator szkoda...

taxidriver
18-03-2009, 19:04
za światłą z przodu które i tak miałeś?? nie wiele??
a mi na katalizator szkoda...

niestety lampki się rozpadły razem z deską poduszkami oraz całym przodem.Dlatego wymieniam bo warta sponsoruje a wynegocjowałem jak widzisz dobra cene za lampy tylko nie miał pan sprzedawca czujników i obiecał dosłać jak tylko nabędzie coś takiego a do tego czasu niestety kombinacje "made by Poland";)

janbra
18-03-2009, 23:07
.............. i jeszcze pytanie do tych co wiedzą spryskiwacze do lamp mają oddzielny przycisk czy są podpięte w manetce?

Spryskiwacze uruchamiają się jak są załączone lampy i używasz spryskiwacza przedniej szyby.
Nie ma dodatkowegp wyłącznika.
Lampy nie są zakurzone w środku? Z jakiego są rocznika?

taxidriver
19-03-2009, 08:31
czyściutkie rocznik 2005 za to przetwornice niestety są zamienione z rocznika 2002 ale żarniki dostałem prawie nówkę nie ma oznak wyświecenia (jeszcze),lampy czyste nie zakurzone nadmiernie ale wydmuchałem powietrzem .

taxidriver
13-05-2009, 17:21
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=6524322#6524322

adam9565
19-10-2009, 19:11
Witam potrzebuje schematu do podłączenia oryginalnych lamp xenononowych zamiast oryginalnych lamp zwykłych.

taxidriver
20-10-2009, 18:12
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=63929
proszę masz wszystko.;)

lehu132
20-10-2009, 20:40
A czy może któyś z was wie jak opisac wyjscia kolejnych pinow z przetwornicy? Problem tyczy sie akurat lampy FFocusa I ale wydaje mi sie ze przetwonice sa identyczne. Chodzi mi o to ze mam bi-xenon zamiennik firmy DEPO i przywieszaja mi sie dlugie (czyli ta przeslonka). Podejrzewam ze nie popdpialem czegos. Do tego dochodzi rowniez sprawa elektromagnesu ktory podobno w orginale dostaje na poczatku pełne 12V a pozniej na podtrzymanie około 6V. Jesli tak to elektromagnes musialby miec bezposrednie sterowanie od przetwornicy. Jesli ktos jest w stanie mi pomoc - serdecznie dziekuje

Jarek G.
20-10-2009, 21:19
lampy 2 szt 850 zł

Kompletne lampy? Z przetwornicami i żarówami?

taxidriver
21-10-2009, 07:55
Tak ale brałem od gościa komplet maska pas przedni chłodnice i deskę dorzucił mi lampy w dobrej cenie za zwykłe chciał 500 a te za 850 zł. I tak mam ksenony :).

Jarek G.
21-10-2009, 08:52
To ci się udało jak ślepemu psu zaruch....
Ja brałem po 1.500 PLN. Komplet.

dadi
03-07-2010, 12:00
Wiecie może, gdzie mogę kupić komplet nowych lamp xenonowych do galaxa ?

dadi
03-07-2010, 12:03
Żeby mieć ksenony trzeba mieć system samopoziomujący i spryskiwacze reflektorów, bo diagnosta lub policjant może się przyczepić.

taxidriver
03-07-2010, 13:05
Wiecie może, gdzie mogę kupić komplet nowych lamp xenonowych do galaxa ?

W serwisie cena ok 3000 zł szt bez żarników .:)

Żeby mieć ksenony trzeba mieć system samopoziomujący i spryskiwacze reflektorów, bo diagnosta lub policjant może się przyczepić.
No toś prochu nie wymyślił ale polecam tematy o lampach na elektrodzie i w dziale c-max s-max , kłopoty i naprawy