Zobacz pełną wersję : [Fiesta 2008-2012] Czy ktoś próbował zamontować chromowane listwy z wersji Gold i wyższej do Trend?
Witam,
Czy ktoś próbował zamontować chromowane oryginalne listwy z wersji Gold i wyższej do Trenda? Czy ktoś w ogóle pytał o taką możliwość w serwisie? Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
No własnie... masz na myśli listwy na dolnej linii okien? Precyzując, w wersji Gold X takich listew nie ma. Tak czy siak sam chętnie bym się dowiedział czy można je domontować, bo to akurat bardzo ładny akcent.
Tak, Mancat, chodzi mi właśnie o te listwy przy dolnej linii okien, na klapie bagażnika i przy wlocie powietrza z przodu...
Dodatki chromowane są jeszcze wokół świateł przeciwmgielnych jak ktoś ma.
Dostepne tylko w wersji Titanium i Ghia. Jest to dobrej jakości stal nierdzewna, więc podejrzewam, że będzie drogie w zakupie dodatkowym.
Dostepne być musi chociaż jako część zamienna.
Z ciemnym lakierem wyglądają super, z jasnym nie wyróżniają się zbytnio.
Dlatego wzieliśmy morello Titanium/Platinium X :)
Kruszon91 13-07-2010, 14:09 Troche odkop zrobie ale chce to zrobic u siebie i jak wyglada zaloenie tej listwy z tyłu na klapei bagaznika wokoł wlotu z przodu i przy halogenach. i jak trudno zmienia sie przy oknach po bokach, wersja 5 drzwi.
Przy halogenach jest dość prosto, bo to tylko na zatrzaski. Trudniej będzie zdjąć te szare.
Wokół wlotu to nie mam pojęcia. Może się domyślisz mając tą ramkę w ręku.
Przy klapie bagażnika też pewnie na wcisk i zatrzaski.
Przy dolnej linii okien na wcisk. Tutaj wystarczy wyjąć czarne i założyć te z chromem. Ale nie wiem czy nie są klejone.
Oczywiście piszę tak jak mi się wydaje, bo nie rozbierałem (psułem) auta :)
Kruszon91 16-07-2010, 19:54 Pisałem w tej sprawie z Fordem i otrzymałem taka odpowiedz:
1.Listwa klapy tył chrom 129,32 zł/brutto + ewentualnie klamka klapy z miejscem na chrom 675,88 zł/brutto
2.Krata przedniego zderzaka z chromowaną ramka 233,02 zł/brutto + ramka chromowana 335,5 zł brutto
3.Chromowane ramki halogenów 224 zł/brutto kpl.
4.Zestaw listew chromowanych przyokiennych 2476,6 zł/brutto
Teraz pytanie czy jakbym kupil takie rzeczy czy by mi to załozyli
stasiek49 16-07-2010, 20:50 tak założą -ale za ile?????
Kruszon91 17-07-2010, 00:55 wiesz nie chodzi ze kupie u nich tylko gdzies po szrotach czy allegro
stasiek49 17-07-2010, 10:09 tak założą -ale za ile?????tym bardziej ,że nie serwisowe
To teraz moja kolej na odkopanie. Kruszon91 - zadziałałeś coś w temacie czy sobie odpuściłeś? Bądż ktokolwiek kto wymienił listwy w wersji Trend na chromowane z wersji Titanium? "Pogrzebałem" troche w temacie i z informacji od jednego ze sprzedających wynika że przy małych szybkach "trójkątach" nie ma możliwości wymiany samej listwy. Trzeba wymienić cały "trójkąt" , gdzie przy drzwiach jest to mozliwe aby wyjąć czarne parapety i wstawić chrom. Czy ktoś jest wstanie to potwierdzić?
Kruszon91 01-09-2011, 21:31 Najlepiej jak popiszemy poprzez gg, rozmowa bedzie wygladac plynniej. Moj numer gg pojdzie na PW.
A ja Wam obydwu napiszę, że aby założyć chromowaną listwę zderzaka, to należy go zdemontować, więc masę roboty. Dowiedziałem się o tym jak mi ją wymieniali na gwarancji.
Kruszon91 02-09-2011, 11:58 Nie, wlot jest osobno na zatrzaskach. Nic nie trzeba demontowac.
Kruszon chcesz powiedzieć, że autoryzowany serwis nie wiedział jak wymienić listwę chromowaną w zderzaku? Widziałem swoje auto bez zderzaka.
Jej się nie da łatwo wyjąć "do przodu", chyba, że chcesz połamać coś.
Kruszon91 11-09-2011, 13:06 Uważaj jak chcesz, nie mam zamiaru sie kłócic bo to nie oto w tym wszystkim chodzi. Sciagalem takie dwa wloty, jeden z samochodu i jeden ze zderzaka sciagnietego i wszystkie wychodzi na zewnatrz a nie do wewnatrz.
Przecież nikt się nie kłóci.
Ściągałeś kratkę wlotu, czy listwę chromowaną?
Zobaczę dziś dokładnie gdzie są mocowania listwy, ale wydaje mi się, że do lakierowanego zderzaka są przyczepione.
Kruszon91 12-09-2011, 21:29 Ja zdejmowałem krte, nie wiem czy jest mozliwosc zeby zdjac samą tą ramke chromowane czy ona jest juz tak zgrzewana.
o jak też myślę o tym zabiegu intensywnie + przyciemnienie tylnych szyb żony autko jest coprawda srebrne ale te chromy mi isę podobaja :)
zawszejest wersja budget kupić taśmę chromowana na allegro o tej szerokości i dokleić do parapetów ;)
Kruszon91 13-09-2011, 15:21 Pewnie ze mozna ale tojuz nie to samo. Ja juz mam wszystkie czesci oprocz blendy ktorej znalezc nie moge. Listwy to nie najgorszy wydatek drogie sa szybki ktore trzeba wymieniac w calosci:(
Nad przyciemnieniem szyb tez sie zastanawiam ale boje sie ze folia bo kilku latach zacznie schodzic
ja raczej szyb bym nie ruszał z uwagi na problemy przy późniejszej sprzedaży.
bo źle wygląda jak sprzedajesz auto informacja" zmieniałem szyby w nowym aucie bo chciałem sobie chromik dorobić"
Nad przyciemnieniem szyb tez sie zastanawiam ale boje sie ze folia bo kilku latach zacznie schodzic
Technika montażu folii dawno się zmieniła. Miałem essiego mk7 i w 97 roku założyłem w firmie specjalizującej się w wyklejeniu szyb samochodowych folię. Parę dni temu widziałem to auto i szybki oklejone jak ta lala. Wtedy technika wyklejania tylnej szyby polegała na tym, że z 2 kawałków kleiło się szybę a łączenie wychodziło na pasku od ogrzewania. Dziś już się tego nie stosuje bo folie są termo kurczliwe a firmy udzielają 10letniej gwarancji na folię jak i na swoją pracę.
Co do wymiany okienek to Michał ma rację, że kiepsko wymieniać szybki bo chciałem mieć chromik. No chyba że się uda kupić z jednego rocznika i tego samego ca auto. Zawsze można powiedzieć panie ale ja nie wiem przecież rocznik się zgadza.
Co do wymiany okienek to Michał ma rację, że kiepsko wymieniać szybki bo chciałem mieć chromik.A dlaczego, wystarczy mieć fotę auta z przed "chromowania" i po operacji i np. zdjęcie wymienionych szybek,,,
krzysztofm1989 09-04-2017, 14:18 Witam, czy ktoś próbował montaż listew chromowanych pod szyby ale nie oryginalnych, tzn na allegro są na wymiar listwy ze stali nierdz do przyklejenia za ok 260zl lub tańsza wersja listwy gumowe z powłoką chromowaną za niecałe 50zl i własnie ciekawy jestem jak te gumy bo komentarze raczej pozytywne. Montował ktoś?
tu link do tych gumowych
http://allegro.pl/chrom-ford-galaxy-mk1-mk2-mk3-kuga-fiesta-mk6-mk7-i6665994618.html
Polecam tę firmę. Dużo tego od nich na forum. Dodatkowo powiedz, że jesteś z forum Forda, będzie rabat.
http://www.chromowane.com.pl/3413,listwy-przyokienne-pod-szyby-ford-fiesta-vii-mk7-5d.html
krzysztofm1989 16-04-2017, 09:03 A próbował ktoś przyklejać te stalowe listwy? dobrze pasują i trzymają się? nie ma szczeliny miedzy uszczelką a listwą (grubość taśmy dwustronnej)?
|