Zobacz pełną wersję : Dobry i Tani zakład w Lublinie

jery02
07-11-2009, 14:57
Witam wszystkich klubowiczów ze strefy lubelskiej :)!!!
Niedawno przeprowadziłem się (a raczej zamieszkałem) w Lublinie i poszukuję dobrego i taniego zakładu specjalizującego się w Fordzie.
Mam do wymiany sprzęgło w Fordzie Mondeo mk2 i chciałbym żeby było to dobrze zrobione, a nie znam jeszcze dobrze Lublina :(!!!
Prosiłbym o sugestie o jakimś zakładzie (bym był ogromnie wdzięczny)!!!
Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :wink:

VEG
07-11-2009, 15:38
Na początek omijaj szerokim łukiem ASO na Kraśnickich i Podkowę na Zemborzyckiej. Oryginalne części polecam kupić na Turystycznej za torami po lewej stronie jadąc od Lublina do Łęcznej.

jery02
07-11-2009, 19:34
Dzięki VEG za info :wink:!!!
A jakiś dobry mechanik??? Może znasz jakiegoś dobrego?
Nawet nie chodzi już o specjalizującego się w fordzie ale dobrze robiącego i nie zdzierającego za bardzo kasy z klienta???

Karlito
07-11-2009, 22:36
Na abramowickiej masz zakład, jak jedziesz w kierunku na frampol to zaraz za salonem reno po tej samej stronie na zakrecie, tam jest taki szyld auto naprawa czy cos tam. Koles spoko nie zdziera kasy robi dobrze i na czas, kiedys pracował w ASO forda.

jery02
08-11-2009, 09:41
O właśnie o coś mi takiego chodziło :)!!!
Jak będę za parę dni w Lublinie to zaglądnę do tego zakładu.
Wielkie dzięki Karlito za info :one:.

-Lukaszz-
09-11-2009, 15:47
jery02 ja mam dobrego ba solidnego uczciwego i szybkiego mechanika jak cos to sie odezwij to moge z toba podjechac do niego,mojego essiego robi i jest git :) i co najwazniejsze TANI :)

jery02
10-11-2009, 08:03
Dzięki -Lukaszz- będę pamiętał :razz:!!!
Jak będę w lublinie to się odezwę i na pewno skorzystam z pomocy.
Pozdro

artur1234
10-11-2009, 20:07
Na gajowej "u krzyska" dobrze robia tam moj kolega tez pracuje i czasem tam zagladam i nie pamietam zeby cos komus popsuli... Moze skromny warsztat ale napewno solidnie i nie za drogo... Za sprzeglo chcieli do mojego mk1 350zl a ja spieprzylem i pojechalem gdzie za 300 to zrobili ale teraz zaluje;/

jery02
10-11-2009, 20:40
Nom ja tak liczę sobie, że tak właśnie ok. 350-450 maxxx za wymianę sprzęgła to mogę dać, bo różnie biorą i co ważne nie zawsze najlepiej gdzie najdrożej i najtaniej :////?!
Ale grunt to się doradzić i zaciągnąć opinii u kolegów;) gdzie robią dobrze i nie drogo.
Jak to mówią klient nasz pan i opinie dobre zakłady moment sobie wyrabiają :one:!!!
Szkoda tylko że nie wszystkie zakłady tak do tego podchodzą, a wręcz na odwrót chamsko się do klienta odnoszą :533: :!!:

Ketling
18-11-2009, 17:48
Na gajowej "u krzyska" dobrze robia tam moj kolega tez pracuje i czasem tam zagladam i nie pamietam zeby cos komus popsuli... Moze skromny warsztat ale napewno solidnie i nie za drogo... Za sprzeglo chcieli do mojego mk1 350zl a ja spieprzylem i pojechalem gdzie za 300 to zrobili ale teraz zaluje;/

ja robiłem tam sprzęgło ale w warsztacie przy ul. 1 maja 14 - na razie spoko, 1000 zł zostawiłem :) ale ponoć sprzęgło do turbodiesla 650 kosztuje...

jery02
19-11-2009, 20:54
ja robiłem tam sprzęgło ale w warsztacie przy ul. 1 maja 14 - na razie spoko, 1000 zł zostawiłem :) ale ponoć sprzęgło do turbodiesla 650 kosztuje...
No ja za swoje póki co 500 zł tarcza i docisk Valeo po znajomości + wysprzęglik luka 380 zł :(!!!
Teraz tylko czekam na kasiorke i będę wymieniał!!!

Paweł 1971
30-11-2009, 19:47
czy do każdego Forda mozna tam kupić oryginalne częsci? jak cenowo to wygląda?
Szukam w Lublinie warsztatu lub fachowca, który wymieni mi koło zamachowe dwumasowe w C-maxie.

Karlito
30-11-2009, 23:08
Lepiej kupic LUKa bo to ich patent, cena tez mniejsza niz w przypadku oryginalow, wymienic to moze ci kazdy bo nie ma jakiegos wiekszego problemu robi sie jak wszedzie koszta ok 400zl robocizna + czesci to roznie zalezy jakie i czy koles choc troche ze swojego rabatu zejdzie.
Pojedz sobie gdzie chcesz z wyzej wymienionych, mozesz sie odrazu nastawic na uszczelniacz skrzyni bo prawdopodobnie jest juz troche kiepski, koszt niewielki jakies ponizej 100zl, a sciagac skrzynie tylko po to zeby to zmienic sie nie oplaca.

Paweł 1971
01-12-2009, 06:52
Pytałem w kilku sklepach i wszędzie proponowano mi koło SACHSa, nie jestem tego pewien, ale wydaje mi się,że do pierwszego montażu używają właśnie LUKa.
Orientujesz się gdzie mógłbym w Lublinie dostać ta część?
pozdrawiam

Karlito
02-12-2009, 02:13
W kazdym jednym sklepie z gratami, pojedz sobie na spółdzielczosci pracy kolo olimpu masz centrum motoryzacyjne, dowiedz sie o ceny jakie są potem zapytaj sie mechanika jaka on moze ci zaproponowac czasem cos upuszcza bo wiekszosc zakladow ma ponad 30% znizki.

Byku90
18-12-2009, 17:37
Ja części zawszę kupuję na Turystycznej za torami, jak się jedzie na Łęczną. Tanio i miła-pomocna obsługa :)

Zakład natomiast preferuję ul. Sławinkowska 32 (z tyłu Botanicznego) Specjalizuje się w Fordzie i zawsze robi wszystko rzetelnie (sam jeździ po części nie biorąc kasy) i ogólnie zna się na rzeczy, więc polecam :D

bratto
30-12-2009, 18:11
ja polecam warsztat na ulicy zabłockiego (jadąc w kierunku centrum przez kunickiego przed Orlenem w lewo), bardzo solidny i dość tani, tylko trzeba się umówić z kilkudniowym wyprzedzeniem, a co do dieslów to na ul. wyzwolenia są magicy w "diesel service" (z zewnątrz buda ale się znają na rzeczy).

Pozdrawiam

Sroka
30-12-2009, 18:56
Witam,
od niedawna posiadam własny samochód, jednak musiałam juz odwiedzić mechanika, byłam w Patyra Autoserwis na Spółdzielczości pracy. Wydaje mi się ze naprawili dobrze tylko nie wiem czy generalnie zakład cieszy się dobrą opinią. Za wymianę silniczka skokowego 330zł, nie wiem też czy to dużo czy mało... I czy polecilibyście ten zakład na przyszłość. Pozdrawiam

Karlito
31-12-2009, 00:15
Powiem ci ze lepiej unikac duzych zakładów, a zwłaszcza na spółdzielczosci bo tam czynsz jest ogromny dlatego ceny sa tez niezłe, ale za to czesci wszystkie sa odrazu bez czekania, a "fachowcy" wcale nie lepsi jakich da sie znalesc na miescie z czego wiekszosc tam to sa chłopcy od wymiany klocków.
330 zł rozumiem ze to z silniczkiem ktory kosztuje jakies 250 zł uzywany 100 zł wymiana to moze 30 min roboty bez brudzenia sie.

Sroka
31-12-2009, 14:19
tak, wymiana z silniczkiem 330zł, silniczek wstawili nowy. Czyli na przyszłość rozejrzę się za jakimś mniejszym zakładem, lub po prostu ze swoimi częściami. Z tym że dzwoniłam do sklepu na Kowalskiej z częściami samochodowymi i powiedział mi sprzedawca że u nich taki silniczek kosztuje powyżej 300zł. Ale teraz znalazłam Wasze forum i mam zamiar się radzić przed następnymi "naprawami":) Dobrego Nowego Roku

usredneck
25-01-2010, 11:16
A ja polecam RAJCAR na Janowskie 5B nigdy nie miałem problemów i racjonalne ceny

kylo32
28-01-2010, 21:45
Konopnica 232, po lewej :) Chodkii.cba.pl :)

Spayki
29-01-2010, 15:44
AUTOPOL naprawa forda Lublin ul. Kunickiego 32 A Tel. 0505 103 585, 81 532 26 82 , lepszego nie znam. stosuje oryginalne części po cenach hurtowych. Zajmuje się tylko fordami więc wie co robi. Sprawdziłem godny polecenia, uczciwy i naprawdę niedrogi.

kozik77
07-02-2010, 11:25
AUTOPOL naprawa forda Lublin ul. Kunickiego 32 A Tel. 0505 103 585, 81 532 26 82 , lepszego nie znam. stosuje oryginalne części po cenach hurtowych. Zajmuje się tylko fordami więc wie co robi. Sprawdziłem godny polecenia, uczciwy i naprawdę niedrogi.

ja tyż sprawdziłem, chłopaki są oki...

marcin9913
27-02-2010, 22:16

Również gorąco polecam!!!

kyloza
28-02-2010, 10:39
Witam
Czy zna ktoś dobry zakład lakierniczy w Lublinie ?? muszę zrobić progi po zimie!!

rajman
03-03-2010, 08:42
gdzie podjechac na wymiane swiec, zeby bylo porzadnie zrobione. a gdzie ew tanio kupic swiece?

bratto
03-03-2010, 13:07
gdzie podjechac na wymiane swiec, zeby bylo porzadnie zrobione. a gdzie ew tanio kupic swiece?

sam wymień sobie, łatwa sprawa, problemem może być tylko ostatnia świeca bo przeszkadza sterownik płynu chłodniczego(?), można odkręcić to łatwo, trochę Ci zejdzie ale niedużo i jak to odkręcisz to masz łatwy dostęp do świec, jak będziesz kupował to omijaj iskrę polską, szybko je trafia szlag, ja mam ngk i przy 25 mrozie mój diesel palił bardzo ładnie, a świece kupowałem w auto-euro.

kozik77
03-03-2010, 21:59
Witam
Czy zna ktoś dobry zakład lakierniczy w Lublinie ?? muszę zrobić progi po zimie!!

w konopnicy naprzeciw kościoła jest skręt na cmentarz i naprzeciwko cmentarza jest duży warsztat, na pewno zobaczysz, właściciel nazywa się Wiesław tel. 503051582, powiedz że jesteś od Artura to dostaniesz lepsze ceny...

RG1
11-03-2010, 11:50
Witam wszystkich ziomali.
Jeżdżę Fiestą 1,25zetec z 1999roku z gazem sekwencyjnym + klima
o ile na benzynie jest w porządku to na gazie zaczyna szarpać w szczególności gdy mocniej przyciśnie się pedał gazu - ale nie zawsze. Zużycie też mam spore bo w lecie kiedy miałem przebiegi 50%/50% miasto/trasa to wychodziło 9-10litrów gazu + trochę benzyny ale w te duże mrozy to gazu było ok. 11-12litrów plus sporo benzyny tyle,że to było głównie na mieście - gazownik twierdzi,że to szarpanie a czasem nawet delikatne strzelanie na gazie to wina przewodów i świec (nie pamiętam jakie mam założone przewody ale świece mam motocraft tyle, że nie platynowe a zwykłe i to zdaniem gazownika jest duży problemem choć inni np.pan ze sklepu na Turystycznej twierdzi inaczej- że świec do tego nic nie mają.
Podpowiedzcie mi proszę gdzie pojechać aby sprawdzić co jest nie tak- może Snopkowska ale tam tanio chyba nie jest - choć z drugiej strony wydać niepotrzebnie 300-400zł na kable i świece to też bez sensu.
Z góry dziękuję zapodpowiedzi

kyloza
12-03-2010, 14:57
Jeśli ci szarpie plus strzela jadąc na gazie to przewody na bank plus świece, przy gazie to podstawa :D

zibiuszka
13-03-2010, 16:29
U mnie był podobny problem. Wymiana kabli na SENTECH z rdzeniem ferrytowym (70PLN)+ świece V-line NGK(50PLN) i po problemie. Zakupy na Górce k/Olimpu.

Witam wszystkich ziomali.
Jeżdżę Fiestą 1,25zetec z 1999roku z gazem sekwencyjnym + klima
o ile na benzynie jest w porządku to na gazie zaczyna szarpać w szczególności gdy mocniej przyciśnie się pedał gazu - ale nie zawsze. Zużycie też mam spore bo w lecie kiedy miałem przebiegi 50%/50% miasto/trasa to wychodziło 9-10litrów gazu + trochę benzyny ale w te duże mrozy to gazu było ok. 11-12litrów plus sporo benzyny tyle,że to było głównie na mieście - gazownik twierdzi,że to szarpanie a czasem nawet delikatne strzelanie na gazie to wina przewodów i świec (nie pamiętam jakie mam założone przewody ale świece mam motocraft tyle, że nie platynowe a zwykłe i to zdaniem gazownika jest duży problemem choć inni np.pan ze sklepu na Turystycznej twierdzi inaczej- że świec do tego nic nie mają.
Podpowiedzcie mi proszę gdzie pojechać aby sprawdzić co jest nie tak- może Snopkowska ale tam tanio chyba nie jest - choć z drugiej strony wydać niepotrzebnie 300-400zł na kable i świece to też bez sensu.
Z góry dziękuję zapodpowiedzi

RG1
13-03-2010, 16:39
zibiuszka a też masz gaz?? bo ja też tam kopiłem kable i świece z tym że świece mam motocraft-a i tak kable jak i świece mają być niby przystosowane do gazu ale nic z tego. Umówiłem się na przyszły tydzień na Kunickiego 32 co tak jest tu chwalone (całkiem miły Pan i podpoowiada nawet przez telefon) - zobaczymy czy uzdrowią moją Fiestrkę??

Osmola
18-03-2010, 20:32
Ja polecam Mario Service DR. MECZENNIKOW MAJDANKA 74.