Anija
13-11-2009, 14:32
Gdzie się udać na sprawdzenie samochodu przed kupnem? Najlepiej tanio.
Zobacz pełną wersję : Gdzie sprawdzic auto Anija 13-11-2009, 14:32 Gdzie się udać na sprawdzenie samochodu przed kupnem? Najlepiej tanio. Krzysiek 13-11-2009, 14:39 Lepiej byłoby napisać jakie okolicy Polski a jeszcze lepiej użyć szukajki 8) mario13 13-11-2009, 18:48 Lepiej byłoby napisać jakie okolicy Polski a jeszcze lepiej użyć szukajki Z Lublina,a juz kobiecie i to nowej na forum tak odpowiedziec to troche nie tego....kolego. Poczekaj moze ktos bardziej zorientowany z samego Lublina odpisze. W Lecznej cos by sie znalazlo POzdrawiam Anija 13-11-2009, 19:51 Lepiej byłoby napisać jakie okolicy Polski a jeszcze lepiej użyć szukajki 8) Skoro Strefa lubelska to chyba logiczne, że Lublin i okolice g:P. Krzysiek 13-11-2009, 20:21 Hyhy przepraszam :619: Obiecuję poprawę 8) A propo tematu :P Ostatnio w miejscowości Turka padł Transit służbowy i tam w tym warsztacie wymieniali mi napinacz, rolki i koło na wał, warsztat się nazywał Disel serwis czy jakoś tak już nie pamiętam dokładnej nazwy. Jak dla mnie chłopaki znają się na rzeczy. Nie wiem o jakie sprawdzenie Tobie chodzi, ale jeden klient przyjechał tam Lexusem i mu pomogli więc fuszerki nie odwalają, komputer mają (KTS chyba to był) dużo też tam pań widziałem, mechanicy są życzliwi dla klientów więc jak chcesz możesz tam podjechać ;) Karlito 14-11-2009, 02:24 Dobrze pojechac nawet na serwis (al. krasnickie lublin naprzeciwko tesko) to przynajmniej VIN (numer identyfikacyjny pojazdu rozkoduja) sprawdza to i tamto jak przy przegladzie rozszezonym. Dobrze pojechac z jakims menem bo wiadomo jak mechanicy patrza na kobitki (bardziej niz na samochod przy ktorym robia :P) W sumie jak nic nie stuka i nie puka sladów rdzy nie ma to reszta wyjdzie w praniu bo to ze teraz dobrze działa to nie znaczy ze za tydzien cos nie padnie bo zrobione na sztuke i tego wykryc sie zabardzo nie da. Jezeli cena w serwisie bedzie niebardzo to kazda wieksza stacja diagnostyczna tam gdzie robia przeglady rejestracyjne wykona taki przeglad. Koszty od 100 do 400 zł co bedzie robione, roznice miedzy zakładami za te same usługi około 20zł. Ketling 18-11-2009, 17:42 Witam, takie podstawowe sprawdzenie tzn luzy w zawieszeniu, stan podwozia wycieki oleju, no ogólnie spód auta można zrobić w Lublinie w Speed Carze http://speedcar.pl/ w Lublinie są trzy stacje coś można wybrać. Cenowo to coś koło 100 zł ale nie wiem dokładnie. Można by spróbować też u Podkowy na Zemborzyckiej http://www.podkowa.lublin.pl/ taki przeglad nie powinien byc drogi. Przed kupnem to by wypadało sprawdzić auto po nr VIN, grubość lakieru, ciśnienie sprężania nie wiem czy Podkowa to robi, trzeba dzwonić. Ja naprawiam swojego w warsztatach LPEC-u na ul Ceramicznej i jestem zadowolony. |