Zobacz pełną wersję : [Focus 1998-2004] BUCZENIE W TYLNYM PRAWYM KOLE kombi
ducki1985 15-11-2009, 17:47 Witam mam taki problem.Mianowice ostatnio zaczelo mi buczec w tylnym kole taki odglos jakby byly lekko zacisniete klocki i przy wolnej predkosci to slychac. Buczenie nasila sie bardzo przy skrecaniu w prawa strone. Dodatkowo zauwazylem ze felga jest nagrzana i czuc cieplo jak sie przylozy reke a nie ma tego z drugiej strony. Autko ma przejechane 200 tys a nie wiem czy poprzedni wlasciciel cos tam wymienial ale sprawdzalem i tarcze + klocki sa dobre prawie nowki. Ford focus poj 2000 rocznik 2000 kombi
Prosze odpowiedz na emaila ducki1985@o2.pl forum lub gg 4740107
dario200 15-11-2009, 19:24 Prawdopodobnie ręczny ci do końca nie odbija. Przerabiałem ten problem w zeszłym tygodniu. Po spuszczeniu ręcznego przy prawym kole brakowało 1 cm do pełnego powrotu i klocki tarły po tarczy i felga się grzała. Przyczyną okazał się syf jaki osiadł w środku tego mechanizmu od ręcznego przy zacisku hamulcowym. Trzeba było wyciągnąć zacisk, wyciągnąć tłoczek i resztę z tego zacisku która znajduje się za tłoczkiem. Po przeczyszczeniu teraz hula jak trzeba.
Inna sprawa może być taka, że łożysko jest zbyt mocno dokręcone i efekt będzie podobny.
witam,
mam taki sam problem w mondeo mkIII. tylko, że klocki nie odbijają na tyle, że nie da się zdjąć zacisku z tarczy... wiecie co z tym zrobić dalej??
Inna sprawa może być taka, że łożysko jest zbyt mocno dokręcone i efekt będzie podobny.Tylne łożysko jest kulkowe i dokręcenie nie ma nic wspólnego ale może być już zużyte i buczy,ja prawe przy takich objawach wymieniłem przy 180tyś,lewe ma obecnie 260tyś i dalej chula.Wymień łożysko.
Buczenie nasila sie bardzo przy skrecaniu w prawa strone.
Jeżeli buczenie jest przy skręcie to na bank jest to łożysko,ale najłatwiej to sprawdzić podnieść auto i obracając kołem sprawdzisz,jeśli koło będzie ciężko się obracać to hamulec blokuje.
hamulec blokuje na 100 % (sprawdzone przez pokrecenie kołem, jak też zdjęcie koła i widać że klocek nie odbija do końca).
a przebieg to tylko 65 tys. km (oryginalny bo samochód mam od nowości), więc wątpie żeby łożysko tak wcześnie padło.
inna sprawa, po założeniu koła podczas jazdy czuć "podrygiwanie" samochodu. wczęśniej tego nie było. co może być tego powodem?
ja miałem przejechane 60 tyś i siadły mi dwa łożyska z prawej strony.
hamulec blokuje na 100 % (sprawdzone przez pokrecenie kołem, jak też zdjęcie koła i widać że klocek nie odbija do końca).
przy wymianie klocków sprawdź dokładnie ich dopasowanie powinny swobodnie wejść na miejsce, jeśli nie wyszyść zacisk np. papierem ściernym dobrze obejżyj tłoczek i ewent. też wyszyść. czasami konieczne jest podszlifowanie samego klocka bo np. za dużo farbki jest na nim;)
a przebieg to tylko 65 tys. km (oryginalny bo samochód mam od nowości), więc wątpie żeby łożysko tak wcześnie padło.
Czasami pada, ale wtedy to nie buczenie tylko wycie i wraz z przebiegiem narastające znacznie nawet.
inna sprawa, po założeniu koła podczas jazdy czuć "podrygiwanie" samochodu. wczęśniej tego nie było. co może być tego powodem?
Obejżyj dokładnie oponkę wystarczy że zaliczyłeś dołek i ją wybuliło, jeśli nic nie widzisz przełóż zamiennie z inne koło i sprawdź (może być i sprawka krzywej felgi) napewno nie zwlekaj bo zaboli szczególnie po kieszeni.
na bank masz łozysko z piasta do wymiany
W jego modelu można wymienić samo łożysko.
ducki1985 09-12-2009, 11:47 W jego modelu można wymienić samo łożysko.
klocki sie skonczyly
kristof833 19-03-2010, 16:45 Witam, powiem szczerze że mam nieco podobny problem ponieważ coś mi tłucze przy hamowaniu z prawej strony. Wymieniłem nowe klocki tarcze i płyn hamulcowy...efekt dalej tłucze....wszystkie powierzchnie styku mam wyszlifowane jak dupcia niemowlaka....nawet podczas nabierania prędkości w samochodzie puka ale cicho....słuchajcie powiedzcie czy to może być łożysko....aha jeżeli chodzi o zacisk to z lewej strony wymieniłem wszystkie części ze środka i działa tak że zbiera tylko połowe z tarczy....ale stukanie jest z prawej a nie z lewej strony,,,,oczywiście tam gdzie remontowałem zacisk jest za krótka linka ręcznego o jeden centymetr więc samo przez sie wiadomo że ręczny jest słabszy z tej strony ...ale nadal nie wiem skąd te pukanie przy hamowaniu...pozdro
|