Zobacz pełną wersję : [Mondeo 1996-2000] Potrzebna Książka Serwisowa
maciekevi 15-11-2009, 21:18 Jak, w temacie, potrzebuje Książkę Serwisową do Mondeo MK II 1.8TD. Chodzi mi dokładnie o bardzo szczegółowy schemat kompletnej instalacji elektrycznej która, znajduję się w samochodzie. Schematy, typu z książki Ford Mondeo Sam Naprawiam nie są wystarczające. Pozdrawiam;)
mr_yagooda 16-11-2009, 18:56 poszukaj tego: "Ford Mondeo Service and repair manual Haynes " nic lepszego nie ma, a troche schematow sie naszukalem, jak nie znajdziesz w necie to daj znac jakos ci to podrzuce przez meila albo cus
Kompletnej instalki raczej nie znajdziesz.To są kilometry przewodów.Kiedyś na forum jeden z kolegów rozsyłał chętnym ważniejsze schematy.Nie są to te z sam naprawiam.Mam coś takiego na pdf-ie.Podeślij na pw maila to ci podeślę.
Kupiłem właśnie forda ale nie mam książki obsługi. Może ktoś mi wysłać na skrzynkę po polsku z góry dzięki. forma_1@o2.pl
a mozesz uzyc opcji szukaj ?
mondeodream 31-01-2010, 10:47 Kupiłem właśnie forda ale nie mam książki obsługi. Może ktoś mi wysłać na skrzynkę po polsku z góry dzięki. forma_1@o2.pl
Właśnie pakuję ją w RARa za parę minut ci wyśle
mondeodream 31-01-2010, 10:55 Wysłane
kto chce to pisac adresy mailowe na PW. mam pelna instrukcje, ksiazke Sam Naprawiam Ford Mondeo i schematy elektryczne :)
mondzio III 06-02-2010, 20:09 Kupiłem właśnie forda ale nie mam książki obsługi
A na forum szukałeś
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=17887
a może tu
http://www.ford.pl/Serwis/Instrukcje_obslugi
rafalosada121 10-09-2010, 11:14 Koledzy Kierowcy!Zwracam się do Was z prośbą o przesłanie ksiązki serwisowej do Forda Mondeo Ghia 1.8 TD(1998 ).Jest to pierwszy mój samochód i nie wstydze się stwierdzić,że jestem zielony w sprawach napraw.Ściągnąłem z netu Sam Naprawiam,ale tam są opisy modeli z 92-96 i ni w ząb nie mają się do modelu,który posiadam.Bardzo dziękuję za wyrozumiałość i pomoc.:(
Witam.Jestem tu nowy i chciałbym dowiedzieć się wszystkiego o wyżej podanym modelu forda.Mam go od nie dawna i nic o nim nie wiem.Mój Fordzio to diesel 1,8 z 1999 roku.
Skoro chcesz wszystko to przeczytaj wszystkie tematy z tego forum dotyczące mk2. Do tego znajdź książkę "sam naprawiam" i powinno to zaspokoić Twoją żądzę wiedzy :)
ratmed24 09-11-2014, 23:09 Ja od siebie tylko krótko dodam - dbaj o filtr powietrza, olej (regularne wymiany co 10-15 tyś) nie piłuj silnika na zimnym, jak będziesz szalał to przy gaszeniu auta daj chwile turbo się schłodzić a czeka Cię bezawaryjna jazda tym dieslem bo to wg mnie trwała jednostka (wiem bo jeżdżę już 8 rok klekotem mk1) co do serwisowania np tuleje na wahaczach warto zakładać ori bo dłużej wytrzymują, słabe punkty silnika to zapowietrzanie układu, ciężki rozruch, wycieki pompy wtryskowej ale jak się dba i poczyta forum parę przeróbek i nie ma kłopotów :) . Jak coś konkretnego chcesz wiedzieć - pytaj chętnie odpowiem tu lub pw Pozdrawiam .
john_rider 23-08-2015, 13:14 do starszej wersji ale moze komus sie przyda
http://sam-naprawiam.blog.pl/2015/08/23/ford/
tgbyhn638 07-01-2017, 16:51 Witam !!
Potrzebuje pdf na maila badz link do pobrania ksiazki "sam naprawiam mondeo mk2" Przeszukalem forum i kazdy link jest juz nie aktywny . Z gory dziekuje !!
tgbyhn638@gmail.com
Bogdan 102 19-03-2018, 10:07 Witam.Mam prośbę.Czy ktoś posiada księżkę Sam Naprawiam Samochód FORD MONDEO MK2 w pdf lub word.Prosiłbym o podzielenie się nią i przesłanie na adres : boguslawskowron@gmail.com. Z góry serdecznie dziękuję.
|