Zobacz pełną wersję : [Focus 2004-2008] Zestaw Parot - nie dziala pilot

balca1
18-11-2009, 13:07
Witam serdecznie wszystkich,
mam maly problem. Kupilem Focusa MK2 2005, w samochodzi byl juz zamontowany zestaw bluetooth PAROT, niestety przy ogledzinach nie sprawdzilem pilota przy kierownicy, okazuje sie, ze nie dziala...

pytanie brzmi:
- Czy przy podlaczeniu Zestawu Parot odlacza sie pilot ?? Dodam jeszcze jedna rzecz: w Parocie jest opcja VOICE COMMAND, czy mozliwe jest, ze musze przelaczyc sie glosowo na RADIO ??
Poczytalem troche forum ale wszystkie posty dotycza wbudowanego BT...

PAROT - zestaw glosnomowiacy :)

Bardzo bede wdzieczny za pomoc.

Paweł &
18-11-2009, 17:48
Kolego ja mam Parota w Mondeo, z takim go kupiłem i super się używa. Ale sterowanie radiem w kierownicy działa. Gdy ktoś dzwoni automatycznie wyciszane mam radio i słysze rozmówcę w przednich głośnikach. Po zakończeniu rozmowy samoczynnie wszystko powraca do trybu sprzed rozmowy. Jak radio np jest wyłączone, a ktoś dzwoni, to też mam go automatycznie w głośnikach.

Jester
18-11-2009, 19:54
Nie napisałeś jaki Parrot. Jak szukałem zestawu to zastanawiałem się nad CK 3000. Miał opcję sterowania z fabrycznego pilota. Twój pilot nie działa zawsze czy w czasie rozmowy? Jeśli zawsze to pewnie wtyczka nie została podłączona. W czasie rozmowy to normalne. Bez wyjmowania radia ciężko będzie stwierdzić czy wtyczka jest dobrze wpięta.

balca1
19-11-2009, 09:34
Witam,
sorka, ze dopiero dzisiaj odpisuje ale nie mialem dostepu do internetu ;/

- problem rozwiazany :) Moze nie do konca po mysli ale rozwiazany :):)

- Odlaczona byla kostka od pilota ( okazuje sie, ze jest na osobnym kablu ) Parrot nie powinien przeszkadzac w uzytkowaniu pilota ale szczerze to sam do konca nie wiem, gdyz wlasciwa kostke znalazlem jak juz wygrzebalem caly zestaw Parrot ( jest tam strasznie duzo kabli )...

Odpowiadajac na pytania:

- "Pawel&"

* Wszystkie funcje, o ktorych pisales u mnie rowniez dzialaly, z samym Parrotem w uzytkowaniu problemu nie bylo.

- "Jester"

Parror CK3100 - pilot od sterowania radiem niestety nie dzialal ZAWSZE. Ale Twoje podejrzenia sie sprawdzily - chodzilo o wtyczke... Teraz pilot dziala poprawnie :):)

- Szczerze mowiac nie za czesto uzywam Parrota wiec nie wiem czy bede go ponownie instalowal... Wiec gdyby ktos mial zapotrzebowanie chetnie odsprzedam a cene dogadamy :) Jakby co to na Priv prosze :)