Zobacz pełną wersję : [C-MAX 2003-2007] Brak ISOFIXa

mariusz.f
29-11-2009, 23:26
Witam! Szykuje mi się zakup fotelika samochodowego dla mojej córuni, która wkrótce przyjdzie na świat! Mam jednak problem, ponieważ chciałem zakupić bazę FamilyFix firmy Maxi Cosi i wpinać w nią fotelik. Okazuje się jednak, że mój C-MAX nie posiada Isofixa. I co teraz? Bazy chyba nie da się przymocować pasami. A do tego podobno latają foteliki tylko w pasach. Czy Wy jakoś rozwiązywaliście ten problem? Czy jest możliwość domontowania Isofixa? Z góry dzięki za odpowiedź!

Tommy_boy
30-11-2009, 06:20
Moze sie wysilisz na uzycie opcji "szukaj" zamiast dublowac temat?
Mala podpowiedz - rzuc okiem jakies 7-8 tematow w dol strony.....

jacob10
30-11-2009, 10:19
Witam! Szykuje mi się zakup fotelika samochodowego dla mojej córuni, która wkrótce przyjdzie na świat! Mam jednak problem, ponieważ chciałem zakupić bazę FamilyFix firmy Maxi Cosi i wpinać w nią fotelik. Okazuje się jednak, że mój C-MAX nie posiada Isofixa. I co teraz? Bazy chyba nie da się przymocować pasami. A do tego podobno latają foteliki tylko w pasach. Czy Wy jakoś rozwiązywaliście ten problem? Czy jest możliwość domontowania Isofixa? Z góry dzięki za odpowiedź!

Mialem ten sam problem, jak sie okazalo ze moje autko rowniez nie posiada isofix. Po dluzszym namysle zdecydowalem sie na zakup bazy ktora nie potrzebuje mocowan isofix(taka ktora mocuje sie pasami).Sam fotelik montuje teraz do bazy za pomoca zatrzaskow, bardzo wygodne,polecam. Moj fotelik casualplay+baza.
A tak przy okazji to troche wstyd ze Ford nie montuje isofix w standarcie, w poprzednim aucie starszym o 5 lat mialem takie mocowania

pretorian2
06-12-2009, 20:07
mocowanie iso fix w aso kosztuje około 50zl + można samemu zamontować lub w aso około 50zl , koszt chyba nie jest powalający a baza maxicosi cabro fix jest zdecydowanie stabilniejsza jak jest wpieta w isofix'a...

kamilltee
30-01-2010, 17:04
Można dokupić KIT Isofix za 39 na Allegro /59 zł w ASO
i go zamontować szczegóły tu (opis od motażu KITA po test fotelika Isofix)

http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?p=1348591#post1348591