Zobacz pełną wersję : Gdzie naprawiać fordziki ;) w Świętokrzyski. Polecani mechanicy,elektrycy i blacharze
A więc drugi post też już jest :razz:. Tym razem gdzie warto naprawiać swoje maleństwa ;) [nie zawsze drogo], a jakich zakładów się wystrzegać. Oczywiście wasze doświadczenia będą bardzo mile widziane te dobre :) jak i te złe :zly2:.
Pozdro dla wszystkich ze strefy :607:!!!
1) elektryk u którego warto zrobić i naprawić elektryke Biesag p.Zapała
2) elekrtyk pierwsza brama od strony centrum przed lecznicą zwierząt ale ma zawsze dużo pracy warto zadzwonić wcześniej i się umówić tel.607409110 Ściegiennego 201
Ciekawy jestem czy ktoś coś jeszcze dopisze, no tak Kielce zasypało to i ludzie mają ciężko z dotarciem do komputera.:p
No powinno być odwrotnie ;) skoro wszystkich zasypało!!!
Ja Kielc niestety za dobrze nie znam jeśli chodzi o zakłady gdzie dobrze robią :oops:???
Ja teraz to nie wiem bo jakiś czas nie jestem na bieżąco z mechanikami i sklepami ale kilka znam jak tylko odnajdę te kontakty zaraz dopiszę niech będzie że to zasługa nas dwóch my tylko ciągniemy tą naszą strefę.
Pozdrawiam.
Raz pojechałem do Łukawskiego na Zalesie, bo podobno naprawdę dobrze robią i z ty się mogę zgodzić i tyle, ale też nieźle kasują :shock: i powinni się nauczyć trochę lepszej kultury :027:.
Za wymianę rozrządu i tarcz z klockami na tyle (ich części) skasowali mnie 1500 zł :542:
No tani nie są ale i nie tacy dobrzy pojechałem raz do nich na diagnozę mojego esiego okazało się że nie mają jakiejś końcówki do kompa.
Dla mnie to pomyłka co to za serwis nie rozumiem tego, wysłali mnie gdzie indziej i tam go zdiagnozowałem.
Nie chcą kasy zarabiać to nie.
Nieźle cię skroili ale cóż płacisz nie za części nie za robociznę płaciłeś za reklamę serwisu bo wiesz jak jest serwis to kroją równo nie patrzą.
No tak jak napisałem nie są zbytnio uprzejmi.
W każdym bądź razie byłem u nich pierwszy i ostatni raz.
Wiesz może wolą grubszą kasę za naprawę niż utrzymać klienta i zwykłą diagnostykę zrobić. Równie dobrze mogli Ci powiedzieć żebyś na drugi dzień podjechał jak będą mieli końcówke do kompa. Ale widocznie na klientach im nie zależy:(!
W miarę tania diagnostyka komputerowa u mnie w robocie 40zł (ale to zależy jeszcze od szefa i od tego jak bardzo musiał się namęczyć żeby znaleźć wtyczkę diagnostyczną :D ). Przyszło jakieś cacucho za kope beclu w czarnej skrzynce co czyta podobno wszystkie samochody świata, a nawet gada ludzkim głosem z głośników kompa :)
Chodkiewicza 42 w domku. Wejście do warsztatu przez bramę nad którą sterczą reklamy olei BP i MOTUL. Tylko nie mówta że ja was przysłałem :D Oraz jeszcze jedno ostrzeżenie, szef nie lubi fordów a w szczególności wkurza się na nowe mondeo bo co by nie trzeba było zrobić to zawsze pół auta trza rozebrać.
O nareszcie się powoli strefa budzi z letargu ;)!!!
Witam strefowiczów po świetach.
Też nie mam dużego doświadczenia w ocenie mechaników w Kielcach bo ich po prostu zbyt wielu nie znam. Jest to może wynik tego że staram się ich w miarę możliwości unikać. Jak dotąd miałem jedną awarię z którą musiałem jechać do speca.
A co do panów z Zalesia to byłem u nich kiedyś na wymianie oleju. Miałem swój olej i filtr i taki niezbyt uprzejmy pan (mniemam że szef) stwierdził kręcąc mocno nosem że nie daje gwarancji czy nic sie nie stanie jak wleje olej "nie fordowski". Po prostu nie dałem mu zbyt wiele zarobić. Ogólne wrażenie niezbyt pozytywne
Witam !
Może ktoś wie gdzie mogę w Kielcach naprawić ( wymienić ) alternator ? Bo godzine temu po odpaleniu auta zaczął lekko wyć i zaświeciła się kontrolka akuml. ( Focus 2006 1.8 TDCI )
Sklep forda przy ul. Warszawskiej ,1-go maja 122 sklep z częściami nowymi i używanymi do forda i innych marek.
Jeśli chcesz naprawić to ul Warszawska tuż przy Dąbrowie po lewej stronie jadąc od Kielc.
pozdrawiam
Witam wszystkich w Nowym Roku:razz:
Witam !
Może ktoś wie gdzie mogę w Kielcach naprawić ( wymienić ) alternator ? Bo godzine temu po odpaleniu auta zaczął lekko wyć i zaświeciła się kontrolka akuml. ( Focus 2006 1.8 TDCI )
Serwis alternatorów wiem że jest za salonem nissana na krakowskiej nazwy zakładu niestety nie pamiętam mają chyba prawie do wszystkich aut.
Z lewej strony salonu Nissana jest droga wjeżdżasz na plac i zaraz po lewej stronie naprawiają alternatory są podobno dobrzy w te klocki.
Swoim rodzicom tam w sumie to nie naprawiałem ale wymieniałem alternator bo już do niczego się nie nadawał w oplu omedze (stary zostawiłem i dostałem po regeneracji 300 zł dopłaty) do tej pory nie ma najmniejszych problemów z nim autko pali za każdym razem.
Zakład polecił mi dobry elektryk z Jędrzejowa.
Pozdro
A miło powitać w strefie w końcu cosik siem rusza :p
Witam wszystkich w Nowym Roku:razz:
My też cię witamy
tomek81ostr 17-01-2010, 17:10 No to z moich obserwacji jeśli mowa o Ostrowcu to przede wszystkim mogę polecić Autoskan na Iłżeckiej na przeciwko szkoły muzycznej, warsztat ze specjalizacją Ford.Może nie należy do najtańszych ale za to Fordy mają "w małym palcu" dzięki czemu można zaoszczędzić trochę czasu na szukaniu usterki. Jeśli chodzi o typową elektrykę mogę jeszcze polecić warsztat Astra na Żabiej teren wólczanki...
tomek81ostr 17-01-2010, 17:13 No i oczywiście witam wszystkich zgromadzonych:).....
No i oczywiście witam wszystkich zgromadzonych:).....
My też cię witamy.
My też cię witamy.
I to bardzo serdecznie :D
I to bardzo serdecznie :D
No właśnie 8)
Witam Koleżanki i Kolegów ze świętokrzyskiego. Skoro polecamy to i odradzamy. Pierwszy to zakład na ulicy 11 listopada (na terenie byłego salonu Renault) gdzie z klimatyzacją jeździłem całe lato a usterkę (dziurkę w układzie) musiałem znaleźć sam. Koledze natomiast nie dokręcili obudowy filtra gazu. Drugi zakład to Klima na ulicy Chmielnej gdzie panuje wieczny nieład. Z przyzwyczajenia naprawiałem tam samochód ale ostatnio się bardzo na nich zawiodłem. Zdobyli jakąś tam renomę a teraz to wykorzystują. Do tego zakład nie należy do najtańszych.
No renome zdobyli na początku jak robili wszystko szybko i dobrze, a teraz to ich rutyna zrzera.
tomek81ostr 19-01-2010, 17:16 Wybaczcie że się nie wypowiem ale mi nie wypada publicznie anty reklamować swoich klientów:)...
Ale z jakiegoś powodu ich nie zareklamowałeś :)
tomek81ostr 19-01-2010, 17:21 Milczę........
:))
I teraz wszyscy milczą na tej stronie widzisz co narobiłeś? tomek81ostr. :027: :lol:
tomek81ostr 23-01-2010, 21:43 Przerywam zmowę milczenia!!!!
PISAĆ!!!
No nareszci jak tak napisałęś to wszyscy zaraz żucą się do pisania aż naszemu forum serwer się zapcha :lol:
Pozdrawiam.
lopez-ck 26-01-2010, 21:04 Świetny mechanik jest na terenie stacji paliw ROLMET na Ściegiennego. Ale uwaga!! Trudno się z nim umówić bo tak jest obłożony robotą. Bywa czasem niesłowny co do terminów ale to nie problem przy jego znajomości tematu. Jeżeli ktoś chce uprawiać "druciarstwo" to lepiej tam nie jechać bo "na sztukę" nie robi.
Alternatory i rozruszniki to :ELEKTRO-AUTO" w Kajetanowie albo na 1-go Maja między wiaduktami. Zawsze jak jest potrzeba to tam zajeżdżam i jestem zadowolony.
No panowie oby więcej takich info :)!!!
Witam
Czy Ktoś z szacownego grona miał do czynienia z dwoma mechanikami tj:
1) Miejscowość Miłków trasa Ostrowiec -Opatów po prawej stroniej- Bajak
2) Ostrowiec ul. Brzozowa - Tadej
Jakieś opinie?
tomek81ostr 28-01-2010, 07:13 1) Miejscowość Miłków trasa Ostrowiec -Opatów po prawej stroniej- Bajak
Nie znam osobiście tego warsztatu ale z tego co kilka razy rozmawiałem z właścicielem wydaja się sympatycznym warsztatem i oni raczej z elektryka nie mają za wiele wspólnego... Co do jakości usług nie wiele mogę powiedzieć..
Witajcie to może i ja podam kogo polecam. W skarżysku pan Bzymek mieszka na borze koło skarżyska robi blacharkę i silniki(jak znajdę nr to dopiszę, trzeba sie umawiać z około 1 tyg wyprzedzeniem ), LPG w pawłowie największy zakład solidnie ale potrafią być upierdliwi(trzymali nam berlingo 2 dni bo pojechało na regulacjię ale znaleźli pęknięty przewód pod autem) Pompy wtryskowe czy to ford czy citroen to miejscowość gajów(JAK COŚ SŁUŻE POMOCĄ Z DOJAZDEM) Koło Pińczowa. Szroty to Kilece Żołnierzy Radzieckich(drogo ale dają gwarancje i nie miałem problemów jak coś nie pasowało to zawsze wymienili). Na trasie z Buska do Kielc od buska po prawej stronie dużo i tanio.
Kogo odradzam:
Zakład Cygana w Pińczowie( dano auto na zmianę okładzin w bębnach i tego samego dnia co odebrano auto kierowca dostał mandat za cieknące hamulce z tyłu) Odstawia dużą fuszerkę.
Zakład (nie pamiętam nazwy) w Nowej Słupi ( jak się jedzie z NS w kierunku Bodzentna za NS około 2 km
Dobry mechanik ale do maluchów, polonezów wogólę nie zna się na dislach.
To tyle odnośnie mechaników, bo więkoszość przy fieście, transicie, saxie i berlingu robię sam.
No to z moich obserwacji jeśli mowa o Ostrowcu to przede wszystkim mogę polecić Autoskan na Iłżeckiej na przeciwko szkoły muzycznej, warsztat ze specjalizacją Ford.Może nie należy do najtańszych ale za to Fordy mają "w małym palcu" dzięki czemu można zaoszczędzić trochę czasu na szukaniu usterki. Jeśli chodzi o typową elektrykę mogę jeszcze polecić warsztat Astra na Żabiej teren wólczanki...
NIE TYLKO NIE TO p.Poznanski sie nie nadaje straszny naciagacz
tomek81ostr 13-02-2010, 12:51 No i zdania sie dzielą no ale w sumie po to sa te fora i możemy coś sami wybrać:)Oby tak dalej i oby coraz wiecej ludzi się wypowiadało
Tak trzymać:)
Witam to skoro już tak to ja też mam pytanie odnośnie blacharza Kielce lub okolice tylko nie partacz musi auto być dopracowane nie odpicowane czy znacie kogoś takiego co do ceny przełknę ją ważne by było dobrze zrobione.
No i teraz to już nie ma nawet jednego warsztatu godnego polecenia w Ostrowcu i okolicach :( Pan na Iłżeckiej chyba jednak potrafi zajść za skórę.
Ja też potrafię dopiec mechanikowi jak mi coś nie pasuje.
Witam to skoro już tak to ja też mam pytanie odnośnie blacharza Kielce lub okolice tylko nie partacz musi auto być dopracowane nie odpicowane czy znacie kogoś takiego co do ceny przełknę ją ważne by było dobrze zrobione.
Chcesz to możemy umówić się w ck i pojechać do skarżyska do blacharza dobrego niemam jak dorwać nr do niego bo obecnie jestem w pińczowie.
Chcecie powiedzieć, że w Kielcach nie ma dobrych blacharzy, że aż do Skarżyska trzeba jechać? Co się dzieje z tym światem :(
grzechu.sz 25-02-2010, 22:33 Witam wszystkich!
Jakie macie opinie o Auto-Skarze i jego serwismenach? Chcę podjechać do kogoś kto mi autko oblooka tak solidnie, zrobi taki naprawdę solidny przegląd uwzględniając wszystkie typowe bolączki konkretnego modelu (w tym przypadku chodzi o transita). Auto niedawno nabyłem i chcę go wziąć od lupę bp przecież wszyscy wiemy, że najgorszą zmorą samochodu jest jego poprzedni właściciel ;) Pozdrawiam wszystkich fordo maniaków ze świętokrzyskiego!!!
Auto-Skar w Kielcach z mojego doświadczenia jest ok, więc mogę polecić, mechanicy rzeczowo wyjaśnia problem i w miarę możliwości usterkę usuną( co do scorpio to jest akurat i tak już ciężki temat:P ale zwykle bez większych problemów).Co najważniejsze nie jest to aż tak kosztowny serwis jak się wydaje, no i podejście do klienta jest jak najbardziej na poziomie. Jest tylko jeden minusik ,oczywiście rzadko zdarza się zrobić coś od razu, zwykle trzeba się na termin zapisać:roll:
Chcesz to możemy umówić się w ck i pojechać do skarżyska do blacharza dobrego niemam jak dorwać nr do niego bo obecnie jestem w pińczowie.
Dzięki za pomoc ale teraz mnie nie ma w Polsce będę dopiero na święta i wtedy będę coś robił jak coś to wyślij mi swój numer telefonu to się zdzwonimy.
jackass1989 06-03-2010, 13:59 witam Prosze o pilna pomoc w trybie natychmiastowym muszy wymienic sprzeglo. Materialy juz mam(docisk, tarcza i wysprzeglnik).Poratujcie gdzie na terenie kielc mozna to zrobic?? odpada Autolin na pakoszu - same partacze i Bosch servise (zastacja bliska w kielcach przy lu. Domaszowskiej ( strasznie drogo ) i nie znaja sie na hamulcach(wypuscili mnie z serwisu z cieknacymi hamulcami) a nawiasem mowiac przyjechalem tam zeby wlasnie to zrobili!!!!. Prosze o jakies konkretne i naprawde atanie opcje bo chcialbym sie zamknac w kwocie 200 zl za wymiane (sama robocizne). Ford mondeo 2 1,8 benzynka - tego autka dotyczy ta sprawa;)
tomek81ostr 06-03-2010, 14:11 hmm w kielcach nie mam zielonego pojęcia kto się podejmie, zapraszam do ostrowca tutaj są większe możliwości jak dla mnie:)
Przyjedź do mnie na to sprzęgło. To znaczy nie tak od razu zaproszę cię na kanał, najpierw obejrzę sobie to mondeo i zobaczę czy dam rade to zrobić na kanale. Jak nie trzeba zrzucać sanek by wyrwać skrzynie to pogadamy w jakich terminach to zrobię (dwa dni to max na taka robotę) i za jaka kasę (średnio to 200zł wychodzi robocizny). Jak trzeba jednak te sanki zwalać to też pogadamy gdzie tu można by nagrać robotę.
Baranówek, Chodkiewicza 42 od 9:00 do 17-ej (w sobotę nie robię). Jak jedzie się ulicą to sterczy taka reklama led na której prawie nic nie widać :)
Witam, może się ktoś orientuje gdzie w Kielcach albo okolicy mogę dobrze zrobić reperaturki w skorpiaku i polakierować zderzak? i ewentualnie ile by mnie taka "przyjemność" kosztowała? Wiosna idzie i muszę nad tym pomyśleć:)
mati8701 15-03-2010, 18:06 Witam!! Skoro mowa tu o dobrych warsztatach, poszukuję "gazownika" który jest godny polecenia,okolice Buska, Staszowa....
Dzieki z góry;)
Pozdr
Szczerze odradzam wizytę w Autoskanie w Ostrowcu na ul. Iłżeckiej. Zamiast naprawiać to wymieniają wszystko po kolei i każą płacić. Terminy napraw też są z kosmosu. Mnie trzymali samochód prawie miesiąc, wybuliłem kupę pieniędzy i nie naprawili wszystkiego. Omijać szerokim łukiem!!!:569:
Czy ktoś zna mechanika w Ostrowcu lub promieniu ok. 60km który w miarę tanio i dobrze wyreguluje mi zawory w Mondeo? Chodzi też o to, żeby miał płytki do regulacji na miejscu. Ile taka regulacja może kosztować? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
lakiernik007 22-03-2010, 22:52 Chcecie powiedzieć, że w Kielcach nie ma dobrych blacharzy, że aż do Skarżyska trzeba jechać? Co się dzieje z tym światem :(
siema jeżeli chodzi o naprawy blacharsko lakiernicze i pytania z tym związane to się polecam sam mam mondeo mk1 1.8 i mk2 2.5 nie musicie umnie naprawiac a mogę wam coc w tej dziedzinie doradzić
lakiernik007 22-03-2010, 23:00 Witam, może się ktoś orientuje gdzie w Kielcach albo okolicy mogę dobrze zrobić reperaturki w skorpiaku i polakierować zderzak? i ewentualnie ile by mnie taka "przyjemność" kosztowała? Wiosna idzie i muszę nad tym pomyśleć:)
wszystko zależy od tego jak bardzo nadkola są zjedzone a najważniesze czy nadkola srodkowe są całe wymiana rep od strony to koszt 120 -180 plus lakierowanie 250-300 od elementu zależy ile trzeba będzie pracy
wszystko zależy od tego jak bardzo nadkola są zjedzone a najważniesze czy nadkola srodkowe są całe wymiana rep od strony to koszt 120 -180 plus lakierowanie 250-300 od elementu zależy ile trzeba będzie pracy
to może podaj namiary na siebie ja też mam małą robutkę przy swoim staruszku.
Też poproszę o namiary, może jakiś adres jeśli można? Mogę podjechać i wtedy wszystko będzie można ocenić co do kosztów;) Pozdrawiam
lakiernik007 25-03-2010, 23:09 Też poproszę o namiary, może jakiś adres jeśli można? Mogę podjechać i wtedy wszystko będzie można ocenić co do kosztów;) Pozdrawiam
siema numer mojej kom 694760973 Dawid
Drobne naprawy robię zazwyczaj w Kieleckich Zakładach Naprawy Samochodów przy Karkowskiej 62 bodaj. Jeszcze nie miałem z nimi problemów. Ceny całkiem normalne.
No to z moich obserwacji jeśli mowa o Ostrowcu to przede wszystkim mogę polecić Autoskan na Iłżeckiej na przeciwko szkoły muzycznej, warsztat ze specjalizacją Ford.Może nie należy do najtańszych ale za to Fordy mają "w małym palcu" dzięki czemu można zaoszczędzić trochę czasu na szukaniu usterki. Jeśli chodzi o typową elektrykę mogę jeszcze polecić warsztat Astra na Żabiej teren wólczanki...
Szczerze odradzam ten warsztat. Zamiast naprawiać to wymieniają na nowe i karzą płacić. Prawie miesiąc trzymali mi samochód, nie zrobili bo stwierdzili, że "ford tak ma" i skasowali mnie równo.
Kolego konger czy ty przypadkiem na inny formu nie podajesz się jako "MOMOHIN"? Bo jeśli tak to rozumiem Twoje sfrustrowane posty. Nie lubisz Ty p. Poznańskiego i z tego co wiem z wzajemnością. Ja korzystam z usług Autoskanu od wielu lat i jestem z tego bardzo zadwolony. Jako że mieszkam w Kielcach to nie chciało mi się jechać na zmianę oleju do Ostrowca więc pojechał na Zalesie na Białogonie do p. Łukawskiego. Tam dopiero pracują "fachowcy"!!!! Jeden z "geniuszy" tak gorliwie dokręcał obudowę filtra oleju aż pękła. Oczywiście się nie przynał że zgrzeszył. Samochód zaczą gubić olej ( 2 litry na trasia Kielce - Poznań i z powrotem 750 km) a na postoju pod samochodem zostawała mała plamka oleju ( wielkości 5 złotówki). Więc jaki problem? Pojechałem na Zalesie z prośbą o diagnozę . Usłyszałem takie rzeczy że czym prędzej pojechałem do banku po kredyt na naprawę. Ale postanowiłem jeszcze odwiedzić Autoskan w Ostrowcu. Co się okazuje? Jakiś jełop dokrącał obudowę filtra oleju (plastik) kluczem paskim choć na obudowie wyraźnie napisali, ze robi się to kluczem dynamometrycznym z siłą 25 kN. Ale to trzeba wiedzieć albo chociaż umieć czytać ze zrozumieniem! Pomny tych nauk z każdą nawet duperelą jeżdżę do p. Pznańskiego bo wiem , że jak on mi naprawi to nie muszę szukać ratunku gdzie indziej. Podzro koloego konger a może MOMOHIN?
Ps. I jeszcze jedno . Ostatnio padło mi turbo w mondku. "Kielckie fawchowce" kazali kupić zawór EGR i rozglądać się za jaką turbosprężąrką na wymianę. I znów zweryfikowałem diagnozę u p. Pznańskiego. I co? Okazało się że trurbo ma sprawność 80%, EGR jest w najlepszym porządku. Zwyczajnie pękł wąż gumowy! Naprawa kosztowała 200 zł!!! A w Kielcach mówili o 1500 - 1800 zł !!!!!!! Ocenę pozostawiam tym, którzy to czytają.
Kolego konger czy ty przypadkiem na inny formu nie podajesz się jako "MOMOHIN"? Bo jeśli tak to rozumiem Twoje sfrustrowane posty. Nie lubisz Ty p. Poznańskiego i z tego co wiem z wzajemnością. Ja korzystam z usług Autoskanu od wielu lat i jestem z tego bardzo zadwolony. Jako że mieszkam w Kielcach to nie chciało mi się jechać na zmianę oleju do Ostrowca więc pojechał na Zalesie na Białogonie do p. Łukawskiego. Tam dopiero pracują "fachowcy"!!!! Jeden z "geniuszy" tak gorliwie dokręcał obudowę filtra oleju aż pękła. Oczywiście się nie przynał że zgrzeszył. Samochód zaczą gubić olej ( 2 litry na trasia Kielce - Poznań i z powrotem 750 km) a na postoju pod samochodem zostawała mała plamka oleju ( wielkości 5 złotówki). Więc jaki problem? Pojechałem na Zalesie z prośbą o diagnozę . Usłyszałem takie rzeczy że czym prędzej pojechałem do banku po kredyt na naprawę. Ale postanowiłem jeszcze odwiedzić Autoskan w Ostrowcu. Co się okazuje? Jakiś jełop dokrącał obudowę filtra oleju (plastik) kluczem paskim choć na obudowie wyraźnie napisali, ze robi się to kluczem dynamometrycznym z siłą 25 kN. Ale to trzeba wiedzieć albo chociaż umieć czytać ze zrozumieniem! Pomny tych nauk z każdą nawet duperelą jeżdżę do p. Pznańskiego bo wiem , że jak on mi naprawi to nie muszę szukać ratunku gdzie indziej. Podzro koloego konger a może MOMOHIN?
Ps. I jeszcze jedno . Ostatnio padło mi turbo w mondku. "Kielckie fawchowce" kazali kupić zawór EGR i rozglądać się za jaką turbosprężąrką na wymianę. I znów zweryfikowałem diagnozę u p. Pznańskiego. I co? Okazało się że trurbo ma sprawność 80%, EGR jest w najlepszym porządku. Zwyczajnie pękł wąż gumowy! Naprawa kosztowała 200 zł!!! A w Kielcach mówili o 1500 - 1800 zł !!!!!!! Ocenę pozostawiam tym, którzy to czytają.
Na pewno na innym forum nie podaje się jako MOMOHIN (widocznie jest nas więcej niezadowolonych). Ja podaję swoje doświadcznia z tym warsztatem i więcej tam nie pojadę. Nie będę go polecał także innym.
Też coś na ten temat.
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=73499
...
Alternatory i rozruszniki to :ELEKTRO-AUTO" w Kajetanowie ...
Byłem tam ze swoim poprzednim Mondeo Mk2 2.0 bo świeciła się kontrolka ładowania, ale ładowanie było OK. Pracownik wymienił mi regulator w alternatorze, a że byłem bez pojazdu (z wymontowanym altkiem) to zastrzegłem, że jeżeli nie będzie OK to wrócę i oddam mu regulator - zgodził się. Wróciłem następnego dnia do Nich już z zamontowanym altkiem w Mondku bo się okazało, że wymiana regulatora nic nie dała. Na to właściciel powiedział, że wymieni mi cały alternator na inny, ale z mniejszą ilością styków we wtyczce. Oponowałem na tą jego "wspaniałą" myśl i powiedziałem, że nie chcę wymiany altka na inny tylko jego naprawy, bo ten mój z tą ilością styków we wtyczce kontrolowany jest przez komputer ECU pojazdu i teraz sypie błędami. Fakt ten stwierdzony podczas diagnostyki właściciel podważał, twierdząć że alternator na pewno nie komunikuje się z kompem pojazdu - i tu się pomylił. Chciał mnie naciągnąć jednak na wymianę alternatora za 400zł., ale ja się nie zgodziłem i zrezygnowałem z takiej niefachowej pomocy. Jak się okazało przyczyną świecącej się lampki był spalony bezpiecznik w skrzyce bezpieczników komory silnika (sam doszedłem analizując schemat elektryczny ładowania).
Odnośnie elektryka samochodowego to polecam Wronę na wylocie w kierunku Warszawy (po lewej). Jak czegoś nie ma (np. części) czy czegoś nie zrobi to mówi, a nie mądruje się jak inni. Jak pojechałem do niego z moim altkiem (opisanym powyżej) to powiedział mi, że nie ma do niego części (w tym przypadku regulatora) i wskazał mi miejsce w Kajetanowie, że tam mogą mieć regulator - co okazało się prawdą.
Panowie ja tam nie miałem problemów z Łukawskim. Zrobił co miał zrobić i MDO jeździ.
Jeśli chodzi o elektryka w Starachowicach to polecam p. Kułge z ul. Ostrowieckiej (stary stadion). Robi naprawy za nieduże pieniądze i jeśli czegoś nie zrobi to ma odwagę się przyznać, że nie wie o co chodzi (chociaż rzadko się zdarza bo najczęściej samochód wyjeżdża od niego naprawiony).
Witam
Mam okazje kupić model 1.8 SCI 2003 ale po lifcie i mam pytanie... Gdzie najlepiej mi go zdiagnozują ? Kielce ASO ? Rolmet w stronę Morawicy ? Auto ma walnięte tarcze sprzęgła która jest do wymiany przeszkadza to w diagnostyce ? Samochód niestety będę musiał zaciągnąć tylko napiszcie gdzie mi sprawdzą jego stan techniczny najlepiej !!
gonzolino 29-07-2011, 07:37 Lukawski zna się na naprawie,ale koszty z tym związane sięgają kosmosu.
Pozdrowienia
PitersonCK 07-08-2011, 16:42 Odświeżając temat, czy może ktoś potwierdzić czy "fachowiec" od Forda z ul. Jeleniowskiej nadal prowadzi swoją działalność ? mam kilka rzeczy do zrobienia (wymiana płynu ham., wymiana filtra paliwa itp.) i czytając opinie niektórych warto tam zostawić auto...
proszę o jakiekolwiek informację, ew. numer telefonu bezpośredni :)
Tak - nadal prowadzi Forda, ale najlepiej tam podjechać po południu i pogadać bezpośrednio.
PitersonCK 13-08-2011, 11:40 Tak - nadal prowadzi Forda, ale najlepiej tam podjechać po południu i pogadać bezpośrednio.
Dzięki za informacje. Byłem na miejscu dwa razy, pukałem, stukałem - nikt nie otworzył. Być może nie miałem szczęścia :P
Tak czy inaczej to co miałem do zrobienia juz zostało wykonane. Przy okazji polecam - Mechanika i Diagnostyka Samochodowa, Jan Osiak ul. Wojska Polskiego 122.
Za wymianę płynu hamulcowego, filtra paliwa i kabinowego (bez najmniejszych problemów i uszkodzeń podszybia) zapłaciłem 45zł.
Jak ktoś tu zagląda to proszę o info o warsztacie w Kielcach gdzie dobrze wymienią mi sprzęgło (cały komplet) i dwumasę.
Części raczej będę mieć swoje tylko poszukuję dobrego fachowca ( Łukawski odpada).
Witam . Też poszukuje mechanika jakiegoś , kupiłem niedawno samochod i chciałbym żeby go obejżał co do zrobienia jest :) prosze o jakies propozycje pozdrawiam
siema jeżeli chodzi o naprawy blacharsko lakiernicze i pytania z tym związane to się polecam sam mam mondeo mk1 1.8 i mk2 2.5 nie musicie umnie naprawiac a mogę wam coc w tej dziedzinie doradzić
Widziałem robotę tego pana (robił auto mojego szwagra). Słuchałem też komentarzy gosci doświadczonych w temacie. Porównywałem ceny i terminy z innym, dobrym lakiernikiem. Powiem tylko tyle, że sam się do niego wybieram ze swoją foczką.
Brzezio69 13-12-2011, 23:53 Witam wszystkich
Ja co prawda mało doświadczony jestem ale pozwolę sobie wtrącić trzy grosze.
Polecam zakład Intersko na ul Zagnańskiej(baza PKS) tylko od nowego roku słyszałem że się przenoszą na Jagiellońską w okolice MPK, głównie zajmują się wulkanizacją ale na mechanice się też znają robią dobrze i niedrogo.
Natomiast przestrzegam przed nierzetelnym zakładem na Domaszowskiej za stacją paliw Bliska. Zdzierają pieniądze, robią niedokładnie(albo w ogóle) i potem wykręcają się sianem, że tak było... Po wizycie w tym zakładzie z małą usterką pojawiają się znikąd inne istnieniu, których się nie spodziewaliśmy
Witam wszystkich
Ja co prawda mało doświadczony jestem ale pozwolę sobie wtrącić trzy grosze.
Polecam zakład Intersko na ul Zagnańskiej(baza PKS) tylko od nowego roku słyszałem że się przenoszą na Jagiellońską w okolice MPK, głównie zajmują się wulkanizacją ale na mechanice się też znają robią dobrze i niedrogo.
Natomiast przestrzegam przed nierzetelnym zakładem na Domaszowskiej za stacją paliw Bliska. Zdzierają pieniądze, robią niedokładnie(albo w ogóle) i potem wykręcają się sianem, że tak było... Po wizycie w tym zakładzie z małą usterką pojawiają się znikąd inne istnieniu, których się nie spodziewaliśmy
oo tak, zdecydowanie domaszowska za bliska to kpina, naciągacze.
Nie polecam!
Ja znam świetnego blacharza-lakiernika. Zna się na rzeczy i ceny też ma w porządku. Do tego nie trzyma samochodu tygodniami, jeśli nie ma terminu to o tym mówi...koleś naprawdę w porządku. Kontakt do niego jest na stronce: http://lakiernik-blacharz.pl/
xmikexpl 01-03-2012, 10:55 Ja polecam Krzyśka z Kielc. Elektryka robi wszystko w domowym garażu. Prezencja kiepska ale tanio i zrobi wszystko. Róg szczecińskiej i zagórskiej przy światłach.
W skarżysku Paweł 604863645. Koleś nieokrzesany czasami wręcz wulgrany ale warto przymknąć na to oczy bo naprawia rzeczy nienaprawialne.!!!!
Suchedniów Bartek Staszica ulicy ale nie wiem dokładnie który numer....
podwórko ale tani i ma kompy....
misiaczek69 13-03-2012, 17:25 Jeśli chodzi o Kielce/mechanikę to polecam p. Chrabąszcza na Bat. Chłopskich (może trochę bezpośredni, ale nie ściemnia i jest niedrogi), oraz tego pana na Jeleniowskiej. Jeśli chodzi o blacharkę to polecam pana Dudzik w Cedzynie (robią na dobrych materiałach, choć nie są tak do końca tani). W sprawie elektryki to tylko i wyłącznie pan Edziu Wrona na Dąbrowie(jadąc od Kielc po lewej stronie za ekranem dźwiękochłonnym).
Pozdrawiam i oby moje informacje nie były nikomu potrzebne.:roll:
A ja mam pytanko - czy gdzies w Kielcach znajde magika ktory uruchomi mi tempomat i wgra komputer paliwowy?
MartaKrzy 07-05-2012, 17:39 To może ktoś mi podpowie gdzie naprawdę dobrze mogę zregenerować wtryski?
I co się bardziej opłaca regen. czy nowe?
To mój pierwszy ford, mam go 8 m-cy i jak do tej pory nie miałam z nim wiekszych problemów.
No to teraz mi wyszło :(
Witam .Jestem nowy wiec chce serdecznie wszystkich klubowiczów pozdrowić. Mamtez zapytanie ; gdzie w pow. Busko-Zdroj moge znalesc dobre warsztaty znajace sie na Fordach. Pozdrawiam
Witam ja osobiście korzystałem z JACHRA na Batalionów w Kielcach, robiłem tam uszczelkę pod głowicą i gdyby nie to że trochę długo tam schodzi to byłbym zupełnie happy.
A teraz szukam kogoś kto zajmie się pedalierą w Foczce mk1 bo jak pytam o to fachmanów to patrzą na mnie jak na psychola....ktoś może zna magika co zrobi dobrze mojej Foczce w tym temacie ?
http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=1833806&postcount=59
PS
Co to jest ta pedaliera:?::027:
Pedaliera hhhmmm tak naprawdę to nikt nie potrafi powiedzieć jaka jest przyczyna ale wiemy jakie są objawy :)
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=27529
Najgorsze jest to, że jak pojedziesz do mechanika to wymieni ci pól zawieszenia (np. mi już chce wymieniać maglownicę, ale ja wiem, że to nie magiel ) i dalej będą dziwne stuki.
Podobno naprawa jest dziecinie prosta ale ja nie jestem mechanikiem, nawet klucza nasadowego nie mam i szukam gościa, który będzie wiedział co ma zrobić na hasło pedaliera.
tam na warszawskiej sie nie oplaca robic bo u nich jest zawsze drogo... i nie zawsze od reki robia.
użytkowniczka Forda 20-08-2012, 16:54 Witam wszystkich, zajrzałam z ciekawości na forum i też bym chciała opowiedzieć o swoich doświadczeniach.Jestem posiadaczką (od 2006 r.) Focusa C-max 20 z dpf z 2005 r. W 2010 w lutym pojawiła się usterka - awaria układu napędowego. Pojechałam do pierwszego lepszego mechanika, który stwierdził że mam zatarty zawór EGR i należy go wyczyścić- co uczynił- bez skutku, kilkakrotne czyszczenie też nic nie dało. Mechanik wymontował zawór; poszukał innego używanego, zamontował, wziął 300 zł- było dobrze przez ok. trzy tygodnie. Udałam się ponownie do tego mechanika, a on poinformował mnie że muszę się udać do p. Marcina Łukawskiego na Zalesie; gdyż to może być sprawa instalacji elektrycznej. Pan Łukawski po diagnozie poinformował mnie, że zawór EGR należy wymienić na zawór nowego typu i zmienić oprogramowanie. Zgodziłam się, wykonał usługę. Powiem tak, byłam zadowolona.
W 2011 w czerwcu znowu się zapaliła kontrolka silnika, udałam się już bezpośrednio do p. Łukawskiego. Po diagnozie poinformował mnie, że mam do uzupełnienia płyn w dodatkowym zbiorniku koło zbiorniku paliwa tzw Fap. Koszty miały wynieść ok.700 zł. Było to na tamtą chwilę dla mnie za dużo, więc zaczęłam szukać innych rozwiązań. Znalazłam firmę w Kielcach, która uzupełniła mi ten płyn za ok. 300 zł, trwało to 7 dni. Jednakże po ok. 20 dniach znów zapaliła się kontrolka silnika. Udałam się z powrotem do tej firmy na testy, w których wyszło że mam zatkany DPF. Byłam załamana.
Po przewertowaniu ofert zgodziłam się na zamontowanie u innego mechanika emulatora DPF (koszt ok 950 zł). Kontrolka przestała świecić, ale pojawiły się inne problemy jak głośna praca oraz czarny dym z rury a także zwiększone zużycie paliwa (ok. 2 l więcej na 100 km). Udałam się ponownie do tej firmy co mi zamontowali emulator. Oni stwierdzili, że to efekt uboczny i tak ma być. Zrezygnowana pojechałam do p. Łukawskiego.
Po podłączeniu auta do komputera stwierdził, że jednak zamontowanie emulatora to jest ogłupianie komputera silnika i funkcje jak wypalanie i dopalanie filtra cząstek dalej są. Zaproponował mi usunięcie mechaniczne i programowanie w kwocie ok 1150 zł. Suma mnie zszokowała, ale nie widząc innego wyjścia zgodziłam się. Udałam się najpierw do warsztatu, który zamontował mi emulator, aby go wymontował i oddał mi pieniadze za źle wykonaną usługę. Właściciel warsztatu nie zgodził się, ale zaproponował mi, że on odda komputer z auta do firmy w Katowicach, a oni zmienią ten program, co będzie mnie kosztować dodatkowo 200 zł - aby wyszedł z twarzą. Zgodziłam się, gdyż emulator z oprogramowaniem miał mnie wynieść pierwotnie 1150 zł.
Po 7 dniach odebrałam samochód. Zużycie paliwa spadło do normy, praca silnika stała się mniej hałaśliwa, jednakże pozostało dymienie i spadek mocy. Zawiedziona po raz kolejny stwierdziłam, że udam się z powrotem do p. Marcina, aby on spróbował pozbawić mnie tego utrapienia. Byłam wściekła na wszystkich speców i głupio pisać, ale wymusiłam wręcz na nim, że jak mi tego nie naprawi to mu nie zapłacę. Cały czas byłam przy aucie. „Nie wyciągając komputera” wgrał mu oprogramowanie, później wymontował mu wydech i usunął mu reszte filtra cząstek, instalację elektryczną związaną z DPF, zbiornik Fap, moduł Fap oraz przeprogramował mi licznik.
Po tym udaliśmy się na próbę jazdy wraz z moim ojcem po mieście i do Skarżyska, aby sprawdzić samochód na dłuższej trasie. I co? I wszystko wróciło do normy! Nawet lepiej, bo moc i zużycie palia spadło poniżej normy (ok. 0,8 w trasie i 1,2 na mieście). Poza tym okazało się, że za zatkanie filtra cząstek oraz dalsze problemy odpowiedzialny jest warsztat, w którym wlano zamiennik płynu Fap. Człowiek, który wlał ten płyn wszystkiego się wypiera i grozi mi sądem. Natomiast mechanik od Emulatora o tyle zachował się w porządku, że zwrócił mi pieniądze, jakie zapłaciłam jemu. Obecnie jestem klientką p. Łukawskiego. Nie zarabiam dużo, ale wiem, że ten człowiek doradza mi dobrze i wolę nie patrzeć na możliwość przyoszczędzenia tańszymi zamiennikami, kombinacjami, gdyż na dłuższą metę pochłania to więcej pieniędzy, jeżdżenia, nerwów oraz przede wszystkim czasu. Obecnie wszystkie koszta związane z diagnozowaniem u innych mechaników obliczam na około 1300 zł. I gdzie tu sens?
Wiem tylko, że już nie kupię więcej dizla.
egr mogłaś zatkać i prawdopodobnie kopcenie by ustało a moc powróciła do normy
dpf się po prostu usuwa i problemu większego nie ma =)
następnym razem zastanów się dwa razy zanim zaczniesz takie bzdury pisać:diabel2: Wiarygodności użytkowniczka Forda nie oceniam.
Witam. Czy odblokowywał ktoś z Was funkcję komputera pokładowego w samochodzie? Jeśli tak to gdzie?
acumen69 21-03-2013, 19:13 Miejscowość Szczecno za Borkowem. Polecam fachowo i w miare tanio.
cherryanna 16-04-2013, 13:18 Gdzie w Ostrowcu Świetokrzyskim znajdę dobrego mechanika? możecie mi polecić kogoś znającego się na rzeczy?
W Ostrowcu Świętokrzyskim niestety ciężko o dobrego mechanika. Sprecyzuj do czego potrzebny Ci mechanik, to może uda mi się coś podpowiedzieć.
zimolag_adam 03-05-2013, 20:38 Marad Motors na Zagnańskiej - tuż przed Kielecką Fabryką Mebli, za torami w lewo ;) do tej pory się nie zawiodłem, na przeciwko warsztatu jest serwis klimy i wymiana olejów, którą również polecam
Do cherryanna: polecam lekturę:
http://www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/Mechanik-samochodowy/
Do samodzielnego wyciągnięcia wniosków :-)
Do cherryanna: polecam lekturę:
http://www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/Mechanik-samochodowy/
Do samodzielnego wyciągnięcia wniosków :-)
Kolego Łukasz, "cherryanna" zadał pytanie 16.04 i więcej na forum się nie pojawił, ale może dla innych się przyda
Drobne naprawy robię zazwyczaj w Kieleckich Zakładach Naprawy Samochodów przy Karkowskiej 62 bodaj. Jeszcze nie miałem z nimi problemów. Ceny całkiem normalne.
Potwierdzam KZNS przyzwoity.
Ja naprawiam sobie sam,ale są usterki,których nie jestem w stanie w moich skromnych warunkach usunąć.Wtedy jadę do człowieka,który ma warsztat i wiem,że fuszerki mi nie zrobi...poza tym ufam mu.Tym człowiekiem jest nasz kolega Robert (sq7lqr),czego i Wam moi mili koledzy z całego serca życzę.:D
ps.
Robert,wiem,że jesteś skromny i nie narzekasz na brak zajęcia,ale nie mogłem się powstrzymać.Jesteś jedyny w swoim rodzaju i nie tylko naprawiasz,ale też wkładasz serce w to co robisz.Takie moje zdanie.
ps.
Robert,wiem,że jesteś skromny i nie narzekasz na brak zajęcia,ale nie mogłem się powstrzymać.Jesteś jedyny w swoim rodzaju i nie tylko naprawiasz,ale też wkładasz serce w to co robisz.Takie moje zdanie.
No to pojechałeś na całego:oops:.Dzięki Przemek za uznanie i zaufanie, postaram się go nie zawieść;)
Witam. Moja Foka rozkraczyła się w Skarżysku. Zaświeciła się kontrolka ładowania, komputer pokazuje zbyt wysokie napięcie ładowania. Możecie kogoś polecić w okolicy?
Dzięki
Ja mogę polecić ze Skarżyska-Kamiennej. Jest to elektronik-mechanik, podpinał mi Mondziaka mk2 pod komputer, swoją drogą bardzo konkretny komputer, i naprawdę widać było, że facet wie co robi.Pokazało błędy skasował je, wziął tylko 50zł. Potem pokazał co gdzie i jak. Podpowiedział co do ABSu (bo mi nie działa), a jakby mąż nie dał rady sam zrobić to kazał przyjechać. Wcześniej zaprowadzałam do niego Hondę Civic i też jestem zadowolona. Krzysztof Kopeć 509799661. Obecnie warsztat ma na Borze (Skarżysko-Kamienna)
A może ktoś zna dobrego speca od elektromechaniki w Busku ,nie takiego co woła 5 dych za podpięcie kompa i więcej nic nie robi oprócz wykasowania błędów..
witam, gdzie ma chwile obecna można naprawić, sprawdzić alternator w Kielcach. Szukam jakiegoś miejsca gdzie nie będą naciągać od razu bez sprawdzania na wymawiane na nowy lub zregenerowany. Dzieki za podpowiedz.
A co kolego Ci się dzieje? nie ma ładowania? kontrolka się świeci? czy po prostu chcesz sprawdzić? jak chcesz, możesz zajrzeć do mnie, to sprawdzimy
witam, gdzie ma chwile obecna można naprawić, sprawdzić alternator w Kielcach. ...
Za stacją Orlen'u na Krakowskiej (jadąc na Kraków z lewej - chyba to numer291) obok Agromy.
Tel. 413464470.
Wybieram się do Polski na wakacje w sierpniu, a że moja rodzina mieszka w Kielcach to i tam bym chętnie zostawił samochód do wymiany oleju, hamulców z tyłu i większości płynów. Poza tym chciałbym żeby ktoś mi pomógł w zdiagnozowaniu przyczyny dziwnych wibracji nadwozia - więc przydałoby się, żeby mechanik był kumaty.
Z tego co widzę to polecacie Auto Skar. Jest jakiś inny, duży warsztat godny polecenia? Preferuje duże zakłady, bo zależy mi na czasie :)
Siebek luknij tutaj (http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=1833806&postcount=59).
Dzięki benio, czy chodzi o ten zakład http://dobrymechanik.net/mechanicy/kielce/mk-auto-serwis.html ?
Adres ten sam ale inna nazwa i inny numer telefonu :P
Siebek adres jest poprawny, ale tam nie ma już "Mk Auto Serwis ..." tylko p.Piotr Chodurski.
Wielkoludek 24-07-2013, 20:07 Panowie
Zamierzam kupić fieste 2007r z ostrowca świętokrzyskiego. Czy ktoś zna dobrego mechanika, w którym mógłbym sprawdzić ogólny stan samochodu? Kochane nasze województwo i brak innego ASO jak Kielce.. Będę wdzięczny za porady
Tomek
Obawiam się, że nie ma takiego miejsca w Ostrowcu gdzie od A do Z sprawdzisz wszystko. Jeśli chodzi o stan zawieszenia, hamulców itp. to możesz jechać na ulicę Żabią na przegląd techniczny na PKS. Blacharsko możesz jechać do Skody na ul. Sandomierskiej - mają tam ramę do sprawdzenia nadwozia, na pewno odkryją wypadkową przeszłość. Na ulicy Iłżeckiej natomiast jest mechanik, który ma szyld z logo Ford, robi z tego co wiem głównie fordy więc zapewne wiele Ci powie na temat samochodu który chcesz obejrzeć.
P.S. Czy przypadkiem Fiesta którą chcesz oglądać nie stoi w komisie na ul. 11 listopada? Szara, 2007 rok, 1.4 TDCi?
celtic777 30-07-2013, 23:50 sam naprawiam i nikomu auta nie oddam zeby mi spiericzyl ; )
Prawda jest taka, że jeszcze nigdy nie znalazłem mechanika, który zrobiłby wszystko idealnie.
Wróciłem już do Norwegii. W Polsce odwiedziłem dwa serwisy w Kielcach - jeden to Auto Skar a drugi to Dober.
Auto Skar to oczywiście full profesjonalizm - pouzupełniali nawet spinki mocujące uszczelki przy drzwiach, wymyli samochód i służyli dobrą radą. Są jednak dwa minusy - całkiem wysoka cena oraz spieprzyli mi coś z zaślepką od prawego spryskiwacza, którą zgubiłem gdzieś po paru kilometrach...
Zaślepka odstawała już lekko wcześniej i była przymocowana przez poprzedniego właściciela po domowemu ale trzymała się dobrze. W serwisie widziałem, że coś przy tym grzebali ale nie przyznali się do winy bo jakby nie było przy wyjeździe z serwisu zaślepka była na swoim miejscu. Dali mi jedynie 8zł rabatu na nową zaślepkę ;)
Za to serwis Dober radzę unikać jak ognia. Totalni partacze! Szukałem kogoś kto na szybko mi wymieni skraplacz od klimy i niestety tylko oni mieli wolny termin. Owszem skraplacz wymieniony ale przy ściąganiu zderzaka coś upieprzyli (zaczep? oryginalną śrubę? nie wiem) i przy lewym nadkolu zderzak jest przymocowany teraz 5cm grubą śrubą... przez co i plastikowe nadkole odstaje w tym miejscu na 2-3cm... Szkoda, że nie zauważyłem tego od razu, a później nie miałem czasu do nich jechać.
Lady Jay 28-08-2013, 20:49 Cześć!
Wszystkim polecam Andrzeja Ściubisa na ul. Browarnej. Naprawiałem i robiłem u niego przeglądy w Fordach Focusach MK2, Mondeach MK4, Skodzie Octavi, człowiek dorosły znający się na rzeczy.
thorxahest 29-08-2013, 10:51 Jeśli chodzi o elektrykę to mogę polecić Panów Lech - ojca i syna.
Sympatyczni i elektrykę robią od razu. Cenowo raczej przystępnie.
300 m po lewej, żółty domek skręcając w Ściegiennego z Wapiennikowej na Busko.
zbiban1967 31-08-2013, 15:49 Z czystym sumieniem polecam "SEBCAR" na Warszawskiej .Pan Sebastian mimo ,że człowiek młody temat motoryzacji na ogarnięty ,cenowo rewelacja ,kompletna znajomośc tematu. Mechanika i gaz. Zaskoczył mnie tym ,że przy odbiorze samochodu cena za usługę była niższa niż ustalana.
ronaldo7 22-10-2013, 12:58 Z czystym sumieniem polecam "SEBCAR" na Warszawskiej .Pan Sebastian mimo ,że człowiek młody temat motoryzacji na ogarnięty ,cenowo rewelacja ,kompletna znajomośc tematu. Mechanika i gaz. Zaskoczył mnie tym ,że przy odbiorze samochodu cena za usługę była niższa niż ustalana.
:wink: Widzę, że nie ma co już polecać tego warsztatu bo jest już znany i to od tej dobrej strony. Cieszy mnie to bo, mimo że warsztat SEBCAR na Warszawskiej 191A istnieje niedługo to samochody u tego mechanika naprawiam od ładnych paru lat (wcześniej pracował w innym warsztacie na ul. Górnej) i zawsze w miły
i rzeczowy sposób wytłumaczy o co chodzi. Rzeczywiście młody człowiek z dużą wiedzą i chęcią do pomocy co już nie często można spotkać.
Gdzie w Kielcach robią dwumase i sprzęgło do mondeo mk3
Na ul. Chłopskiej regenerują dwumasy, ale szczerze nie polecam
RaderroS 28-01-2014, 23:01 A co z okolicami Skarżyska? Jest jakiś znawca tematyki Ford Mondeo?
sajmon20 12-06-2014, 19:38 Witam
Jestem nowy. Nie mam za wiele czasu żeby szukać, ale też nie znalazłem. Poszukuje w Kielcach osoby która trafnie zdiagnozuje moje Mondeo 2.0 TDCI 130KM 2003r. Problem jaki u mnie występuję to zapalająca się kontrolka świec żarowych tzw. spiralka. Przy spokojnej jeździe oraz odpalanie nic się nie dzieje. Natomiast przy gwałtownej jeździ i to dopiero od 3 biegu wzwyż zapala się wspomniana kontrolka. Auto traci znacznie na mocy oraz po pewnym czasie gaśnie. Moje pytanie jeszcze czy może to być zawór/elektrozawór:?: pompy wysokiego ciśnienia, jakiś miesiąc temu auto było u mechanika "usterka pompy wspomagania z pompą wody" i był wtedy podłączony pod komputer i wyszedł ten zawór. Wartości ciśnienia które pokazywał to między 230 a 290, a podobno powinna być stała wartość "mechanik mówił coś około 240". Dzięki z góry za pomoc i za czas poświęcony temu postowi.
A co do wątku polecania to SEBCAR na warszawskiej niedrogi i rzeczowy.
Szukam informacji gdzie w Świętokrzyskim/Śląskim/Podkarpackim można wiarygodnie sprawdzić luz zaworowy w Fusion i Pumie.
Ja mogę polecić za to Pawła Ściubisa :) na Białogonie. Naprawiałem tam wcześniejsze auto, full profeska tylko ze trzeba się naczekać bo klientów masę mają
Paweł już dawno nie ma warsztatu na Białogonie, ale fakt jest dobry
a kogo polecacie w Kielcach? jest jakiś dobry warsztat?
Witam, kto by mi mogl w Kielcach wylaczyc swiatla "skandynawskie" w mondeo mk4,prosiłbym o jakis nr kontaktowy do takiej osoby, moj tel 605373907, meil tomful@op.pl, pozdrawiam Tomek
zbiban1967 18-08-2015, 19:15 a kogo polecacie w Kielcach? jest jakiś dobry warsztat?
"Sebcar" na Warszawskiej.
Niedługo zbliża się termin przeglądu mojego autka i mam do wyboru ASO Kielce lub Radom. Przy okazji chciałbym zgłosić hałasujące łożysko. Czy ktoś może polecić/odradzić jeden z dwóch wymienionych ASO?
Witam Was jestem od niedawna no i wczoraj miałem dosyć nieprzyjemną scysję z AutoLin, oto mój komentarz na stronie Dobrymechanik.pl gdzie wykasowują negatywne komentarze o serwisach , które notabene im płacą za bycie w ich serwisie - czyż nie ironioa:) wczoraj mieli kilka negatywów a po moich wpisach wszystkie usunięto , zostały same pozytywy hahaha, posłuchajcie:
Dzisiaj podjechałem na ocenę polerowania reflektora. Umówiona cena to 100 zł sztuka , NAJDROŻEJ W KIELCACH !!! jednak myślę sobie OK, facet brzmiał przez telefon rzetelnie i sensownie więc pomyślałem , drożej , ale za to profesjonalnie i dokładnie. Podjeżdżam, facet wychodzi , ogląda cmoka, myzia i nagle wypala mi , że za takie reflektory to on musi mnie skasować minimum 120 zł !!! dodam , że powierzchnia jest taka sama jak każdego innego auta osobowego ( to nie latarnie ! ) Normalnie oniemiałem, bezczelny naciągacz i już nigdy nie zarobi na mnie złotówki mam siedem aut w tym 3 firmowe , gdyby okazał się uczciwy zyskał by konkretnego i lojalnego klienta. Prowadzę średniej wielkości firmę i nie wyobrażam sobie, żebym w taki sposób potraktował, któregokolwiek z moich klientów. Sądzę , że zareagowali by podobnie jak ja czyli więcej bym ich nie zobaczył. Odradzam wszystkim , no chyba , że lubicie bulić 2 razy tyle i myśleć , ze dostali ście coś wyjątkowego. Druga sprawa to to , że wygląd tego pseudo warsztatu na samym wjeździe powala na kolana i bynajmniej nie z powodu zachwytu nad pięknem budynków i profesjonalnego zaplecza , w skrócie syf , kiła i mogiła. Konkurencja z Łódzkiej ( u nas mogę już napisać , że polerkę wykonał mi Dr. AutoSzyba ) mega sympatyczny pracownik, - pozdrawiam go serdecznie) zrobiła mi to za połowę ceny w ciągu godzinki , Efekt rewelacyjny. Niestety nie podam nazwy , żeby nie było krypto reklamy, ale jak ktoś będzie chciał to znajdzie. Reasumując, chcesz przepłacać i dawać się golić cwaniakowi to będzie idealne miejsce dla Ciebie. Polerka była na wykonana na Cougar- ku. W negartywach klienci pisali , że przychodzą po odbiór auta a facet z 300 zł robi nagle 700 zł i twierdzi , że mówił o cenach netto , tylko cena brutto od 300 zł to 369 , normalnie porażka, szukam dobrego fachowca tańszego niż ASO, więc jak coś macie to poproszę o namiary , w Atoskar za wymianę 2 żarówek , postojówki i halogenowej krzyknęli mi 149 zł , masakra. Pozdrawiam Kielczan :) i pozostałych Fordomaniaków.
maksymilianw 11-11-2015, 16:23 Witam, również od niedawna jestem na forum posiadam foczkę (opis w stopce). Sam szukam dobrego warsztatu i miał to być AutoLin, twierdzisz że to wszystko naciągane komentarze co piszą na dobry mechanik ? W takim razie gdzie się udać? Poprzednie auto robiłem właśnie u Sebastiana " Sebcar " ale chciałem zmienić na coś większego ( Sebcar robi dobrze, ale ma dziwne podejście do sprawy :D )
Gdzie w takim razie warto jeszcze sprawdzić ? (byle CK)
Edit: Co sądzicie o serwisie Super Serwis M.Moskal sp.j na Witosa. Był tam ktoś kiedyś ? Jak naprawa ? Czas realizacji, profesjonalność podejścia do klienta ? Korci mnie aby tam zajechać ( dla mnie lokalizacja idealna, po za tym długie godziny otwarcia ) a jak się pracuje i ma się 1 auto wiecie jak to jest .
Chyba się wybiorę na prostą wymianę oleju
Maksymilian , jestem przekonany , ze te komenty są po to by promować tych , którzy płacą za bycie na tym portalu, logiczne myślenie , przynajmniej dla tych co posiadają przynajmniej połowę mózgu nakazuje się zastanowić , dlaczego komentarz , który nie zawierał wulgaryzmów, obraźliwych tekstów i nie naruszał regulaminu a jedynie stwierdza nierzetelność i nieuczciwość "właściciela" ewidentnie chcącego walić klienta na ile i jak się da zostaje usunięty ??? to mój przykład a było ich więcej i też pousuwali, zastanawiające prawda? pojedź może Ciebie nie w...cha :)
maksymilianw 11-11-2015, 18:46 No wiesz, testować mechaników na foczce ? nieee :P
Słyszałeś jakieś opinie o wyżej wymienionym warsztacie na Witosa ?
Jest też taki duży warsztat na I maja, ale nigdy tam nie byłem ( nie znam nawet nazwy ) ktoś słyszał ?
Edit: Co sądzicie o serwisie Super Serwis M.Moskal ... ( dla mnie lokalizacja idealna, po za tym długie godziny otwarcia )
Mieszkasz na Siejach czy Dąbrowie? :) Ja jeżdżę tylko do Chodurskiego na Żywnego 4 (os. Dąbrowa, pierwsza w lewo, dosłownie kilka metrów od Witosa, ale nie ma bezpośredniego połączenia). Bardzo dużo mi pomaga w ewentualnych naprawach czy modyfikacjach i zna się na robocie.
maksymilianw 12-11-2015, 19:25 Nie ale ul Witosa codziennie jadę do pracy :) Po prostu mi po drodze
To podjedź i wrzuć opinię, będę miał tam rzut beretem :)
maksymilianw 13-11-2015, 17:15 Hmm... odebrałem samochód.
Wymiana oleju plus filtr 284 zł - gastrol 5w30. Na rachunku mam 2 pozycje jedną za 140 zł (bez wpisanego litrażu) oraz drugą 1L za 35 zł , wymiana 80.
Jestem troszkę zawiedziony - oleju do bagażnika (pozostałości) nie otrzymałem.
Ale... Mieli podpiąć pod komputer sprawdzić przepustnice. Rozmawiałem z Panem który to zrobił, skasował mi 2 błędy i sprawdził prawidłowość działania przepustnicy. Nie policzyli za to nic.
Trochę przepłaciłeś, ale tylko trochę. Chyba, że wziąć pod uwagę, że wybrałeś castrola zamiast prawdziwy syntetyczny olej to wtedy można powiedzieć, że przepłaciłeś trochę więcej ;)
maksymilianw 14-11-2015, 21:09 Więc przepłaciłem :) Wspomniany Pan Chodurski jest dobrym specem ? Będę musiał znaleźć kogoś kto poświęci troszkę czasu oraz zainteresuje się i poszuka mi przyczyny nierównych obrotów na zimnym. Komputer właśnie w wyżej wymienionym zakładzie wskazał im prawidłowe działanie przepustnicy.
Mikkonen 10-01-2016, 12:10 Panowie, szukam porządnego warsztatu w okolicach Kielc / Starachowic, który ogarnie sprawę wycieku oleju w okolicach turbo, i ewentualnie podejmie się wymiany turbo (regenerację w razie czego załatwię poprzez allegro samodzielnie).
maksymilianw 28-02-2016, 23:32 Podzielę się z kolegami kolejną przygodą. Serwis Autolin na Pakoszu.
Byłem raz i więcej tam nie wpadnę :569:
Przemiły Pan ( właściciel zresztą ) przez telefon wmówił mi że w mojej foczce mam 320 tarcze hamulcowe ( przód ). Kazałem sobie wrzucić stare do bagażnika.
Gdy odebrałem samochód okazało się ( po numerze części ) że Pan włożył 300 mm ( bo takie również były - zmierzyłem centymetrem)
Wszystko niby spoko, ale Pan naciągnął mnie około 70 zł na jednej sztuce. Nie będę może opowiadał ile policzył mi za Rotingery ale w tej cenie miałbym już spory wybór tarcz...
Poszukiwania mechanika ciąg dalszy...
Hmm... odebrałem samochód.
Wymiana oleju plus filtr 284 zł - gastrol 5w30. Na rachunku mam 2 pozycje jedną za 140 zł (bez wpisanego litrażu) oraz drugą 1L za 35 zł , wymiana 80.
Jestem troszkę zawiedziony - oleju do bagażnika (pozostałości) nie otrzymałem.
Ale... Mieli podpiąć pod komputer sprawdzić przepustnice. Rozmawiałem z Panem który to zrobił, skasował mi 2 błędy i sprawdził prawidłowość działania przepustnicy. Nie policzyli za to nic.
cześć,
w ASO Ford'a, wymiana oleum z filtrem oczywiście + filtr powietrza, z wpisem do książki (jeśli Ci zależy na tym) 279 PLN. także przepłaciłeś.
lokalnie, przynajmniej ja za wymiane płacę 30 PLN, własny olej i filtr.
jeżeli chodzi o podpięcie pod kompa i sprawdzenie błędów, pisza na PW, posiadam przewód + forscan + elmconfig.
Bump: Podzielę się z kolegami kolejną przygodą. Serwis Autolin na Pakoszu.
Byłem raz i więcej tam nie wpadnę :569:
Przemiły Pan ( właściciel zresztą ) przez telefon wmówił mi że w mojej foczce mam 320 tarcze hamulcowe ( przód ). Kazałem sobie wrzucić stare do bagażnika.
Gdy odebrałem samochód okazało się ( po numerze części ) że Pan włożył 300 mm ( bo takie również były - zmierzyłem centymetrem)
Wszystko niby spoko, ale Pan naciągnął mnie około 70 zł na jednej sztuce. Nie będę może opowiadał ile policzył mi za Rotingery ale w tej cenie miałbym już spory wybór tarcz...
Poszukiwania mechanika ciąg dalszy...
na przyszłość, sprawdzaj po nr VIN jakie podzespoły powinieneś mieć.
osobiście, zawsze kupuję własne części i jadę tylko na wymianę.
co do zakupu części, polecam sklep Łukawski w Kielcach, ul. Warszawska, najlepiej kupuj przez stronę http://www.ford-esklep.pl/, jest taniej niż w stacjonarnym. w sprawie mech. pisz na priva.
pzdr
zimolag_adam 16-05-2016, 12:37 Potrzebuje opinii o AMS Sierpień (Podlasie 16a)
Baranekk89 01-07-2016, 06:22 Witam Oddałem już 3 tyg. temu mojego mondeo do serwisu na Radomskiej . Moje pytanko czy mieliście do czynienia z tym serwisem? Na co uważać przy odbiorze samochodu? Dobrą blacharkę robią?
Witam:) gdzie w kielcach zrobie regulacje luzów zaworowych? Focus mk2 2,0 B+G
Witam,
Potrzebuję pilnie info na temat gdzie mogę zrobić rzetelny przegląd przed zakupem s-maxa z 2011r. najlepiej z fordoskim IDS-em
miasta to Kielce, Ostrowiec Świętokrzyski, Tarnobrzeg.
Witam,
Potrzebuję pilnie info na temat gdzie mogę zrobić rzetelny przegląd przed zakupem s-maxa z 2011r. najlepiej z fordoskim IDS-em
miasta to Kielce, Ostrowiec Świętokrzyski, Tarnobrzeg.
W Kielcach to w Fordzie na ul. Radomskiej. Tarnobrzeg też w Fordzie przy ulicy Sienkiewicza. W Ostrowcu nie mam ciekawych propozycji.
Vesper88 22-07-2016, 06:05 Czeka mnie pierwsze zadanie odnośnie Focusa, a że jestem laikiem prosiłbym Was o pomoc...Czeka mnie wymiana rozrządu stąd moje pytania gdzie mogę podjechać w Kielcach by ktoś to ogarnął? a drugie czy zakładać rozrząd oryginalny czy dayco?
W Kielcach to w Fordzie na ul. Radomskiej. Tarnobrzeg też w Fordzie przy ulicy Sienkiewicza. W Ostrowcu nie mam ciekawych propozycji.
Dzięki za odpowiedź.
Słyszałem, że te autoryzowane serwisy to takie przeglądy przed zakupem robią na odwal się, myślałem bardziej o jakimś niezależnym serwisie forda.
Co myślicie o DIESEL SERWIS EL-CAR Rafał Guziński
http://www.dieselserwis-guzinski.pl/
Koledzy z Kielc, szukam kogoś ogarniętego gdzie mogę podstawić auto na szybką diagnozę. Pacjent to Ford Focus MK2 FL, podczas jazdy zaczyna świrować deska rozdzielcza, zapalają się wszystkie kontrolki, skaczą wskaźniki i tak dalej, to na 100% coś z elektroniką, nie wiem alternatorem, wygląda na brak ładowania? Macie tu kogoś zaufanego?
Dzięki za odpowiedź.
Słyszałem, że te autoryzowane serwisy to takie przeglądy przed zakupem robią na odwal się, myślałem bardziej o jakimś niezależnym serwisie forda.
Co myślicie o DIESEL SERWIS EL-CAR Rafał Guziński
http://www.dieselserwis-guzinski.pl/
Witaj. Pewnie kupiłeś juz autko ale moze komus sie przyda. Ja od tygodnia jestem posiadaczem foczki i takze przed zakupem chcialem sprawdzic autko przed zakupem. Podjechalem do Carmax-u na Górnej w Kielcach. Chlopaki rzetelnie przetrzepali autko pod kazdym wzgledem. Oczywiscie podali ew.koszty naprawy. Jak dla mnie solidnie to wykonuja i mila obsluga.
Koledzy a teraz i ja potrzebuję pomocy niestety. Pewnie większość z was słyszała już o problemie z pompą ESP i błędem c1288. Ten problem dopadł i mnie....:(. I moje pytanko w związku z tym. Czy ktoś z forumowiczów z rejonu świętokrzyskiego naprawiał ten problem tu w pobliżu czy tylko pozostają panowie z Ozorkowa i Wrocławia?Jeżeli tak to gdzie i jakie koszty usługi????
Gdziei w Kielcach jest możliosć zmiany języka na Polski na moim centralnym wyświetlaczu przy radyjku i nawigacji. Jak zmienić komendy na język Polski do sterowania np, radiem. Ford Fokus 2009rok
Vesper88 03-08-2017, 07:09 Witam Panowie
Pytanko gdzie w Kielcach jest dobry blacharz? potrzebuje wyciągnąć delikatnie maskę...
jacek3773 15-08-2017, 20:28 gdzieś miałem tel do firmy detalingowej w kielcach , facet miał w ofercie bezinwazyjne wyciąganie blach , jak znajde dam znać
Vesper88 25-08-2017, 06:47 Dzięki Jacku. Pomimo tego że auto już wstawione przyda się numer
bujaczes 27-08-2017, 20:37 Kolego polecam firma Dawidex. Miałem 6 wgniotek, 30 min. poczekałem i nie ma śladu. Polecam jak najbardziej. Adres Władysława Dzikowskiego 11 Kielce. Najlepiej podjechać i jak gość zobaczy wgniecenie to powie koszt i czas roboty. Jak będziesz miał szczęście to zrobi od ręki a jak nie to Ci powie kiedy masz podjechać.
Kupiec2016 30-09-2017, 18:55 Witam, gdzie w Kielcach (lub okolicach) szybko i porzadnie założyć czujniki parkowania tył do Fiesty z 2011? Mam też problem z wspomaganiem kierowania / maglownica - występuja luzy i "gruchoczace" dźwięki - do kogo pojechać z takim problemem i ile może kosztować naprawa? Pozdrawiam forumowiczów.
jak jedziesz w kierunku na Pińczów przed lecznicą zwierząt w Dyminach, wcześniejsza brama w garażu jest dobry elektryk może ktoś ma namiary na niego bo nie pamiętam.
Ten problem może rozwiązać nasmarowanie w odpowiednim miejscu. Kiedyś czytałem o takim problemie, niestety nie wiem gdzie trzeba wcisnąć smar. Wtedy może i do ASO warto jechać.
michmarmik 28-04-2018, 17:27 Panowie gdzie w Kielcach bądź okolice zrobią bądź wymienia mi turbo na regenerowane? Najchętniej kupił bym regenerowane z opcją oddania swojego, moje już śwista i ma luzy za duże. Mógłbym kupić przez allegro, ale wolałbym na miejscu. Polecacie coś, jakiś warsztat, ceny? Foto dla podglądu, acha 1.6 tdci 109km
michmarmik 05-05-2018, 20:00 a ktoś zna firmę turboklimamax (http://turboklimamax.pl/). U nich turbo po regeneracji ok 850zł do dogadania, robiona na częściach melleta. ktoś coś? jakaś opinia? na alledrogo cena 650zł za regenerowaną, tam części kode lub ts. jeden sprzedawca mi odpisał " czesci pozyskujemy z fabryki z niemiec borg warner"
Adam89CK 06-05-2018, 21:24 ja regenerowałem swoją w Sandomierzu, rano zawiezione na drugi dzień zrobione,koszt 500 albo 550 już nie pamietam,to znajomy ojca, w Kielcach nie slyszalem o nikim dobrym od turbo
michmarmik 06-05-2018, 21:46 A jakieś namiary, jakaś opinia? Dawno robiłeś? Cena fajna, choć mogę dać i te 800 były by turbo było zrobione jak należy.
Witam,
Potrzebuję zrobić remont zawieszenia tylnego mk1 kombi (pływa w koleinach i wzmaga się przy obciążeniu) oraz prawy przód. Kogo polecacie - zależy mi żeby auto było zrobione dobrze części mogę sam dostarczyć kwestia wymiany.
Cześć. Od kilku dniu jestem posiadaczem Focusa MK3 2011 2.0 TDCi i na moje oko kupiłem z popsutym termostatem (wskazówka na 1/4 tj pierwszej kresce pow 60stC, czasem tylko rusza się w górę). Choć po lekturze na forum tyle różnych opinii co do temperatury znalazłem, że już sam nie wiem. Diagnozował to ktoś gdzieś u nas? kogoś polecacie? Ktoś w okolicach Starachowice/Skarżysko?
Z góry dzięki za wsparcie!
Witam,
potrzebuję porady, czeka mnie najprawdopodobniej remont silnika i tu pytanie kto lepszy, bo mechaników od Forda w Kielcach jak na lekarstwo ;-(
W sumie mam tylko dwa typy:
Łukawski na Zalesiu
AMS Ford na Dąbrowie
Jeśli macie inne propozycje to chętnie wysłucham ;-)
Panowie pytanko
Chłopaki z mondeoklubpolska
Polecają serwis kolegi Kleberga z klubu.
Serwis
Auto-Serwis Edmund Klimczyk Sebastian Klimczyk ul. Przemysłowa 1 28-500 Kazimierza Wielka
Czy ktoś z was serwisował tam auto u niego ? Nie wiecie czy dalej tam pracuje ?
maleczki 11-04-2022, 16:44 Polecam Łukawskiego na Zalesiu, zdiagnozował to czego nie fordowi mechanicy nie mogli zdiagnozować.
Natomiast co zawieszeń polecam Kędzior Garage - zawieszenia - zbieżność, geometria.
Witam.
Pytanie gdzie w okolicach Kielc, Jędrzejowa zrobić wymianę rozrządu w Focusie 1.0 Ecoboost 125 KM ??
Arturoglobo1975 27-05-2023, 08:17 Kielce szukam mechanika z specjalizacją FORD diesel
boruch13 27-06-2023, 19:54 Kielce szukam mechanika z specjalizacją FORD diesel
Łukawski ul. Zalesie 119
Jarek1974 15-11-2023, 11:40 Witam. Mam problem z moją Kugą mk2 lift . A mianowicie fordzik mruga długimi tylko przy włączonych (aktywnych) światłach mijania natomiast przy jeździe na tzw dziennych pociągając dźwignię słychać przekaźnik i wizualizacja długich na wyświetlaczu a światełka nie mrugają. Mowa o bixenonie skrętnym. Z góry dzięki za pomoc.
Witam wszystkich serdecznie,
mam pytanie czy znacie zakład lub kogoś z forum kto aktywuje mi tempomat w focusie mk3?
Najlepiej Kielce i okolice.
ChazzyChazz 19-12-2024, 19:55 Witam wszystkich, po długiej przerwie, ale znów moim głównym pojazdem stał się ford :) Ze swojej strony na terenie Kielc mogę polecić serwis alternatorów Zibi-auto na Legnickiej 4 - robiłem altki w mondeo mk3 i focusie mk2 - bez problemów i nie zdzierają. Elektryk/elektronik - Lech ojciec i syn ul. Ściegiennego 107 - pomogli mi lata temu z awarią elektryczną klimy w astrze f, dwa - trzy lata temu uratowali mnie od bankructwa przy awarii silników wycieraczek w grand scenicu iii - chociaż słyszałem kilka negatywnych opinii o nich.
Ten chłopak elektryk ze Ściegiennego koło lecznicy weterynaryjnej pomógł mi z grająca syreną alarmu - od ręki odłączył ją za symboliczną kwotę, ale widać, że jest zarobiony, więc terminy na pewno długie.
Z akumulatorem jeżdżę na Chęcińską na samym końcu przed zawrotką - uczciwi, gwarancję uznają bez problemu, szybko diagnozują.
Renowację alufelg robiłem ok. 2021 r. u Kijanki na Warszawskiej. 18 cali od Mondeo St220, te ze śrubkami po obwodzie. Podjęli się, gwarancji nie dawali z uwagi na to, że śrubki są plastikowe i trzeba było je wkleić, ale ostatecznie felgi wyszły wspaniale. Wtedy wyszło ok. 1000 zł za komplet.
Teraz pytania ode mnie:
- S-max 2007 2.0 tdci 140 KM - kogo polecicie, żeby pomógł mi z głośnym buczeniem we wnętrzu przy 1800-2000 obr? Ten mechanik z Żywnego 4 jest wart odwiedzenia?
- auto j.w. - czy ktoś w naszej okolicy aktualizuje Convers+ do tych magicznych softów z wizualizacją czujników parkowania?
Ja Wam odradzę ASO Forda na Radomskiej - jedyne co jest u nich profesjonalne to ceny. Pojechałem z samochodem na gwarancji, całkowicie zlekceważyli moje zgłoszenia a dodatkowo na następny dzień po wizycie u nich nie odpalił samochód z powodu rozładowania akumulatora.
|
|