Zobacz pełn± wersję : [Mondeo 2007-2014] Dziwne pytanie o zapach w aucie ...
Auto ma już ponad pół roku i cała magia zapachu nowego Forda ulotniła się. Po odebraniu auta z salonu delektowałem się wspaniałym zapachem. Zapach był niepowtarzalny, bardzo delikatny i pociagaj±cy ... teraz jak wchodze do auta to nie pachnie nic :(
Może wydać się dziwne moje pytanie, ale czy jest jaki¶ preparat, jaki¶ zapach, ogólnie jakis sposób, aby uzyskac zapach nowego auta w ¶rodku? Odpadaj± te wszystkie zawieszki zapachowe typu "New Car", bo to nie ma nic wspólnego z nowym samochodem. Macie może jakis patent?
kuba1961 04-02-2010, 15:24 Tak gdzie¶ czytałem o zapachu "nowego samochodu".
antyrama 04-02-2010, 18:51 Trzeba wymienić deskę.
Prawdę mówi±c nie kojarzę tego zapachu w tak intensywny, przyjemny sposób by mi go dzi¶ po roku brakowało :) Fakt, chińskimi trampkami nie waniało, ale żeby to był taki Dior?
Strzeszku 04-02-2010, 19:14 Zapach nowego auto to raczej zapach kleju albo jakiego¶ rozpuszczalnika, wieć może co¶ takiego można w sklepie chemicznym kupić.
polepszak 04-02-2010, 20:03 Zapach nowego auto to raczej zapach kleju albo jakiego¶ rozpuszczalnika, wieć może co¶ takiego można w sklepie chemicznym kupić.
Czyli wychodzi na to, że kolega katanka po prostu się uzależnił od... kleju :D
Jest to jaki¶ sposób, żeby utrzymać klienta w euforii po nabyciu nowego samochodu :)
Jedyne co mogę doradzić - to zamienić nowy samochód na jeszcze nowszy. I robić to za keżdym razem kiedy zapach przestanie być wyczuwalny
Ja akurat miałem zapach, do którego wracać bym nie chciał... Podejrzewam, że to alcantara taki zapaszek wywoływała,zwłaszcza jak była nagrzana. Np. u PAFFCIA w aucie też to było wyczuwalne, ale duuużo subtelniej.
U mnie nadal troszkę pachnie ,szczególnie w lecie jak mondek jest trochę nagrzany,między innymi dlatego nie użyłem jeszcze żadnej "choinki" ;)
Auto ma już ponad pół roku i cała magia zapachu nowego Forda ulotniła się. Po odebraniu auta z salonu delektowałem się wspaniałym zapachem. Zapach był niepowtarzalny, bardzo delikatny i pociagaj±cy ... teraz jak wchodze do auta to nie pachnie nic :(
Może wydać się dziwne moje pytanie, ale czy jest jaki¶ preparat, jaki¶ zapach, ogólnie jakis sposób, aby uzyskac zapach nowego auta w ¶rodku? Odpadaj± te wszystkie zawieszki zapachowe typu "New Car", bo to nie ma nic wspólnego z nowym samochodem. Macie może jakis patent?
Dokładnie tak jak kolega poniżej napisał, te wszystkie nowe zapachy jakie nam się podobaj± to resztki klejów i rozpuszczalników ¶wieżych tworzyw pozostałych po czasie produkcji...
S± zapachy niby New Car ale to nie to.
Mi po strzałach poduszek wymieniono deskę rozdzielcz± i zapach powrócił na kilka tygodni.
Tak więc zostaje wymiana deski rozdzielczej ;)
Pozdrawiam
Gregorio
No to dali¶cie mi do myslenia ...
Witam
Jest co¶ takiego jak "picowanie samochodu"
Samochód jest przygotowywany do wydania klientowi, np. nabłyszcza się deskę rozdzielcz±.
Te wszystkie nabłyszczacze maj± swój zapach.
Kup nabłyszczacz do deski rozdzielczej w ASO forda - Ford ma cał± gamę kosmetyków.
Arturek
P.S.
np. http://www.moto.allegro.pl/item874999114_ford_kokpit_spray_oryginalny_ford_co ckpit_400ml.html
kuba1961 05-02-2010, 12:01 http://www.allegro.archiver.pl/zapach-nowy-samochod-1l-236-238065.html
mradziol 05-02-2010, 14:37 ja bym zastosowal Cristian Dior EUPHORIA (czy jak to sie tam pisze...)
zapach co najmniej sympatyczny:)
|
|