Zobacz pełną wersję : Jaki rabat na nową Kugę może dać salon ?

grzegorz914
22-02-2010, 17:09
Witam
Wlasnie jestem na kupnie Kugi interesuje mnie jakie rabaty dostaliście na swoje auta i gdzie oczywiście zakup na osobę fizyczną, mi udało się narazie uzyskać 12% od ceny detalicznej brutto. Zgóry dziekuje za wszelkie informacje.

emare37
22-02-2010, 19:25
Trend FWD plus dodatki rabat 19 proc.

grzegorz914
22-02-2010, 20:28
Trend FWD plus dodatki rabat 19 proc.
A można wiedzieć w jakim salonie.

tomusczar
13-03-2010, 19:32
Witam

Ja dostałem dosyć atrakcyjną propozycję:

Silnik 2,0 Duratorq TDCi 136 KM FWD
Rekomendowana cena detaliczna z VAT: 104 000 zł

Wyposażenie dodatkowe :
• Lakier metalizowany 1 850 zł
• Pakiet Trend 1 2 500 zł
 17” obręcze kół ze stopów lekkich
 Relingi dachowe w kolorze aluminium
 Dodatkowo przyciemniane szyby
• Zestaw głośnomówiący Bluetooth 1 000 zł
• Podgrzewana przednia szyba 800 zł
• Alarm obwodowy i pojemnościowy 800 zł

Cena detaliczna wraz z dodatkami z VAT: 110 950 zł
Upust specjalny: 19 200 zł

Cena specjalna: 91 750 zł

emare37
13-03-2010, 20:57
wszedzie daja ok 19 tys rabatu

takitam
16-03-2010, 11:48
super cena

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11958051

tylko że kugi nie ma w dieslu z automatem , prawdziwa okazja :)

emare37
16-03-2010, 12:38
same niescislosci w tym ogloszeniu..a do tego pierwszy wlasciciel ..po sprowadzeniu auta z niemiec..a pozniej sie okaze, ze polowa rzeczy klepana i lokalizacja ..wielkopolska..manufaktura puknietych aut :)

RafałB
16-03-2010, 14:26
Cena "okazyjna" aż za bardzo ;) ale nie ma co gadać przynajmniej na fotach wersja i wypas - naprawde full,szczególnie w środku.Szuka gość naiwnych,którzy pewnie najpierw będą musieli wpłacić "zaliczke" i poczekać na autko...

radzio_s
16-03-2010, 14:41
panowie nie krytykujcie bez oglądania.
ja poprzednie auto kupiłem w Chodzieży czyli samym zagłębiu szajsu.
Miało 0,5 roku przebieg 26000 km z książką.Sprawdzone miernikiem lakieru.
Nowy c-max ghia kosztował w polsce 80000 ja zapłaciłem 58000.
Wiem że boli jak kupi się trenda za 100000 a ktoś wystawia takie wypasione za prawie połowę.
A że w brak kugi w automacie w RP nie oznacza że na innych rynkach brak wersji.
Więc szanse że to dobre auto określam max na 10 % ale nie skreśliłbym go.

emare37
16-03-2010, 14:49
kolega kupil tak sprowadzana nowa jette i narzeka,
a do tego zjada go ubezpieczenie, bo nie ma pakietowych na auta z zagranicy
tez mialem dwa auta z zagranicy i byly klepane..oczywiscxie wiedzialem o tym i polaszczylem sie na cene
oczywiscie sa okazje i auta w dobrym stanie..ale badzmy szczerzy tzw "okazji" jest niewiele
nikt nie sprzedaje tanio dobrego auta

takitam
16-03-2010, 15:39
A że w brak kugi w automacie w RP nie oznacza że na innych rynkach brak wersji.

nie ma kugi z automatem w dieslu , nigdzie, nie było takiej opcji, dopiero ma wejsc do produkcji w drugiej połowie 2010 , a jak by to był 2.5t z automatem ( takie są ) to mega okazja że aż mnie skręca

b@rth
16-03-2010, 18:32
Na poczatek sie przywitam.

Wlasnie w dniu dzisiejszym zapadla decyzja, bedzie Kuga :)

Rabat wyszedl 23 tys.

Mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu bede cieszyc sie juz za kolkiem...

emare37
16-03-2010, 20:14
w tydzien kugi nie produkuja, chyba ze maja cos nie sprzedanego..albo zeszly rok to i rabaty 23 tys.
ja czekam do 2 mies. na kuge

radzio_s
17-03-2010, 16:15
Ogłoszenia też nie ma.
Więc pewnie ktoś już się ktoś cieszy autem ,albo zaczyna kląć że gniota kupił

takitam
17-03-2010, 16:42
to ja dodam że zadzwoniłem do gościa z ciekawości i usłyszałem zapewnienia że to automat w dieslu :D:D:D ciekawe gdzie nabył taki prototyp

b@rth
18-03-2010, 07:35
w tydzien kugi nie produkuja, chyba ze maja cos nie sprzedanego..albo zeszly rok to i rabaty 23 tys.
ja czekam do 2 mies. na kuge

... maja niesprzedana (znaczy sie juz nie maja :027:) z 2010 r.
... czekam na nia, a wlasciwie tylko na zalatwienie papierow ...

zagor
19-03-2010, 13:31
13000 w najblizszym salonie - poszukalem dalej i ... 19500 .

emare37
19-03-2010, 14:12
zagor jak chcesz kupic kuge to kup w citycar w gliwicach..fajne chlopaki dobre rabaty
u mnie wyszlo 19 980

zagor
19-03-2010, 14:18
mam wlasnie oferte z citycaru, wacham sie bo mam druga identyczna :)
w gliwicach przy symulacji leasingu dali Wibor 0,006% - wiec z automatu na dziendobry rata leasingowa bedzie wyzsza niz w ich symulacji, ponadto chcieli moje autko za 4000 odkupic ( ponoć koszty doprowadzenia go do stanu idealnego obnizyly do takiej wartosci ;) ) a ja wymienilem co trzeba za w sumie 1400 i sprzedalem je za 22000 ;) to troszke mnie do nich zniechecilo ale pomysle jeszcze ;)

emare37
19-03-2010, 14:24
na auto w rozliczeniu nie ma co liczyc..wszedzie dadza ci malo..moje wycenili na 11 tys. a jest zaklepane za 18 tys. jak sie zdecydujesz to napisz na pw podam ci namiary kolesia
mozesz jeszcze popytac w sosnowcu u szumilasa..sa w porzadku.

takitam
19-03-2010, 14:46
Też polecam SZUMILAS AT SOSNOWIEC :) tylko w trakcie negocjacji trzeba wyciągnąć mocny argument, np oferte z innego salonu

zagor
19-03-2010, 15:41
mam tez ciekawa oferte z PGD - EuroCar Kraków . rozwazam wlasnie tą opcje ...
slyszalem dobre opinie sam kiedys serwisowalem u nich Mondka

emare37
19-03-2010, 16:48
Korzystalem z Ford Partner Krak, ale tylko serwis. Bardzo solidni. Jednak z zakupem auta nie szukalbym daleko.

b@rth
19-03-2010, 18:51
zagor jak chcesz kupic kuge to kup w citycar w gliwicach..fajne chlopaki dobre rabaty
u mnie wyszlo 19 980

moge sie dolaczyc do polecenia salonu, moja wlasnie tez z tego salonu bedzie, poza tym kupilismy tam juz jedno auto i rowniez byla bardzo dobra oferta...

Fugaz
19-03-2010, 19:54
mam tez ciekawa oferte z PGD - EuroCar Kraków
Ja kupiłem w PGD, ale w Partnerze na Jasnogórskiej w Kraku.
serwisuję tam także swoją flotę:
3X Fusion
2X Mondeo
1X Ranger
1X S-max
1x Kuga
1X SGV
i jestem więcej niż zadowolony.
Partner dał mi też najlepszy rabat, ale nie dziwie się, bo kupowałem dwa pojazdy naraz (Kuga i S-max), a wszystkie poprzednie (łacznie z Grand Vitarą) kupowałem w PGD.

maluch
19-03-2010, 20:06
Jeżeli rabaty, to polecam PGD. Swojego Rangera kupiłem w Warszawie. Do dziś się dziwię za ile go wyrwałem :D

emare37
20-03-2010, 00:06
zasada jest prosta, im droższe auto tym większy upust
salony mają z góry okreslone upusty na dane auto (procentowe), dodatkowo dochodza bonusy za zakup wiekszej ilosci aut, bonusy kierownika, bonusy pośrednika oraz pozakupowe znizki na uslugi serwisowe w salonie gdzie zakupiony byl samochod

De-Zet
21-06-2011, 10:20
Odgrzeję temat.
Zamówiłem C-Maxa, lecz jeśli nie będzie w terminie, to prawdopodobnie wezmę Kugę jeśli będzie od ręki (nowy, najlepiej z 2011 roku).
Poradźcie, jaka jest realna kwota brutto za wersję Trend lub Titanium 2WD, poniżej której dealer na pewno nie zejdzie. Czyli za jaką NAJNIŻSZĄ kwotę brutto przy ostrym targowaniu byłbym w stanie taki samochód nabyć?

b@rth
21-06-2011, 16:33
Odgrzeję temat.
Zamówiłem C-Maxa, lecz jeśli nie będzie w terminie, to prawdopodobnie wezmę Kugę jeśli będzie od ręki (nowy, najlepiej z 2011 roku).
Poradźcie, jaka jest realna kwota brutto za wersję Trend lub Titanium 2WD, poniżej której dealer na pewno nie zejdzie. Czyli za jaką NAJNIŻSZĄ kwotę brutto przy ostrym targowaniu byłbym w stanie taki samochód nabyć?

czy jest sens kupowac to auto dla samego wygladu ?
bo rozumiem ze kupujac bez AWD kierujesz sie wygladem auta...
... ja nie widze sensu kupowania Kugi bez napedu AWD, moze lepiej S-maxa wez...

De-Zet
21-06-2011, 18:15
czy jest sens kupowac to auto dla samego wygladu ?
bo rozumiem ze kupujac bez AWD kierujesz sie wygladem auta...
... ja nie widze sensu kupowania Kugi bez napedu AWD, moze lepiej S-maxa wez... Pudło :)
Generalnie od początku celowałem w auto pokroju SUV-a. I nie miało to nic wspólnego z aktualną modą na tego typu pojazdy. Zresztą jak widzisz zamówiłem rodzinnego C-Maxa. Akurat wygląd Kugi nie do końca mi pasuje. Pasuje mi za to bardzo prześwit, gdyż często jeździmy na wycieczki w nieco wyboiste miejsca. Ale nie takie, żeby napęd na 4 kółka był potrzebny. Poza tym im mniej jest do psucia się, tym lepiej. Jedna tylko rzecz odstrasza mnie od diesla (choć aktualnie użytkuję i sobie bardzo chwalę) - to oczywiście sławetny filtr, a ja mimo wszystko 90% kilometrów pokonuję w mieście. Dlaczego do licha nie włożą do Kugi ecoboosta??? Wtedy dla mnie byłby to ideał. A tak pozostaje chyba wyprucie filtra i drżenie, aby za granicą policja nie nałożyła mandatu za jego brak lub nie cofnęła z granicy. Jest i niebezpieczeństwo -całkiem realne- w Polsce, że nie przejdzie przeglądu technicznego w bardziej upierdliwej stacji kontroli.
Cały czas dylematy... :(

Co do S-Maxa, to jest za duży jak na moje potrzeby i posiadane miejsce parkingowe. Poza tym nie podoba mi się wnętrze i (jak czytałem) spalanie. Cena też lekko powala, a golasa już nie chcę. Już bliżej mi potrzebami do Grand C-Maxa niż S-Maxa.

b@rth
21-06-2011, 18:33
Pudło :)
Generalnie od początku celowałem w auto pokroju SUV-a. I nie miało to nic wspólnego z aktualną modą na tego typu pojazdy. Zresztą jak widzisz zamówiłem rodzinnego C-Maxa. Akurat wygląd Kugi nie do końca mi pasuje. Pasuje mi za to bardzo prześwit, gdyż często jeździmy na wycieczki w nieco wyboiste miejsca. Ale nie takie, żeby napęd na 4 kółka był potrzebny. ...

... przeswit to genialna sprawa, szerokie kola do tego takze, ja akurat lubuje sie w przejazdach, jezdzie i parkowaniu w miejscach gdzie inny nie daja rady lub sie boja (nie mylic z parkowaniem na trawnikach), poza tym w pracy to mi sie bardzo przydaje, niemniej jednak naped 4x4 to nie tylko jazda w terenie innym od asfaltu (bo do jazdy terenowej kuga sie nie nadaje, jak kazdy inny tego typu pojazd) docenia sie to w zakretach no i na nawierzchni ze tak sobie pozwole to okreslic "szutrowej", a o zimie nie wspomne ...
... uwazam ze napedu 4x4 nie mozna szufladkowac dla aut strikto terenowych
... oczywiscie wybor nalezy do Ciebie ...
... zycze owocnych rozmow i urwania jak najwiekszej ilosci % bez wzgledu na wybor...

RafałB
22-06-2011, 07:52
Dla mnie też Kuba bez 4WD to bezsens... a co do "brzydkiego wnętrza S-maxa"....to bym polemizował,szczgólnie w wersjach Titanium i wyżej :D No ale...rzecz gustu.

Jakoob
22-06-2011, 10:06
De-Zet napęd akurat w Kudze nikomu nie sprawia problemu. Co do filtra - raz na kilkaset kilometrów jak pojedziesz trasą będzie ok. Oprócz tego Kuga + ekoboost = spalanie, którego nie chciałbyś znać :) Do najoszczędniejszych nawet z dieslem to auto nie należy. Również sugeruję wziąć 4x4 - tak Ci się wydaje, że jest do niczego niepotrzebny, ja zdanie zmieniłem po pierwszej zimie na pozostawionych samym sobie drogach właściwie wszelkiej maści...

De-Zet
22-06-2011, 16:51
a co do "brzydkiego wnętrza S-maxa".
Nie pisałem, że brzydkie. Po prostu nie w moim typie.
Najchętniej, to dałbym C-Maxowi prześwit Kugi i wtedy byłbym już cały happy :)
Co do napędu na 4 kolasie to ma jedną zasadniczą wadę: podwyższa kwotę zakupu, która i tak w mojej ocenie jest niewspółmierna do tego co otrzymuje za nią klient. A mój budżet na zakup jest mocno okrojony, więc tak jak wcześniej pisałem traktuję ten zakup jako plan "B". Po prostu chciałbym znać przybliżoną kwotę, gdyż jeśli będzie znacznie przekraczać moje założenia, to muszę zmienić swoje oczekiwania i poszukać innej marki.

Ramzik
22-06-2011, 18:31
Jeżeli będzie to Twój pierwszy Ford i pierwszy zakup u danego dealera - to z tego co wiem - wiele urwać się nie da - przypuszczalnie jakieś 6 tys. max - to zależy od obecnych promocji i tego na jaki model obecnie jest "parcie" do sprzedaży. :p
Jeżeli masz już Forda i już kupowałeś u danego dealera to jest inna sprawa - wtedy można urwać naprawdę sporo :wink:

De-Zet
22-06-2011, 19:23
Cóż, mialem co prawda kiedyś Forda Sierrę, jednak to odległe czasy. Tutaj bazować muszę na własnych negocjacjach oraz zniżce "dla określonej grupy zawodowej" a konkretnie ustaleniach flotowych z centralą Forda pewnego dużego banku. O tyle fajnie, że bank nie zapomniał o swoich pracownikach, i kupując flotowe auta zastrzegł sobie w umowie również dobre ceny dla swoich pracowników kupujących auta prywatnie. To miłe ze strony pracodawcy. Zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Jak się okazuje, niewielu ludzi zdaje sobie sprawę z takich zniżek, gdyż często nie docierają do nich takie informacje, albo dowiadują się o tym przypadkowo. I raczej nie ma co liczyć, że dealer sam zwróci uwagę na możliwość obniżki ceny :) Sprawdźcie jakie auta flotowe ma wasza firma, może akurat Fordy?
A co do parcia... to wielkimi krokami zbliża się Ford Vertrek, więc może parcie juz się powoli zaczyna? A Kuga jakiś czas na rynku juz istnieje, i tak jak z zewnątrz jeszcze jakoś dotrzymuje kroku nowszym konstrukcjom na rynku, tak już wnętrze może zniechęcić potencjalnego klienta, który zobaczy w nim "starego" C-Maxa z błyszczącym plackiem na środku deski rozdzielczej. Czemu przy okazji liftingu nie zmienili wnętrza? W takiej formie mógłby jeszcze śmiało sprzedawać się przez następne parę lat.

Ramzik
23-06-2011, 11:19
...wnętrze może zniechęcić potencjalnego klienta, który zobaczy w nim "starego" C-Maxa z błyszczącym plackiem na środku deski rozdzielczej. Czemu przy okazji liftingu nie zmienili wnętrza? W takiej formie mógłby jeszcze śmiało sprzedawać się przez następne parę lat.

To fakt - wnętrze C-Maxa - ale i tak chyba nie jest tak źle z tym wnętrzem :wink: