turbo dymo
05-03-2010, 23:25
witam . . .prosze o info o specach w katowicach . . . ford slawek na ulicy boya zelenskiego . . .podobno sie znaja na mk1 ale moze ktos wie wiecej ???
Zobacz pełną wersję : ford slawek katowice turbo dymo 05-03-2010, 23:25 witam . . .prosze o info o specach w katowicach . . . ford slawek na ulicy boya zelenskiego . . .podobno sie znaja na mk1 ale moze ktos wie wiecej ??? bosiek 09-03-2010, 14:47 też szukam opinii o nich. Narazie widzę, że reklamują się u nas na forum. jak ktoś ma jakieś info niech się podzieli g;) tu jest tylko opinia odnośnie jakiegoś warsztatu: http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=89559 czy to tylko zbieżność imion? bo adres inny. Yaro 10-03-2010, 05:44 też szukam opinii o nich. Narazie widzę, że reklamują się u nas na forum. jak ktoś ma jakieś info niech się podzieli g;) tu jest tylko opinia odnośnie jakiegoś warsztatu: http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=89559 czy to tylko zbieżność imion? bo adres inny. Chyba chodzi o inny warsztat. Snajper_881 10-03-2010, 06:45 Witam! Panowie, ja robiłem u nich wymiane dwumasy, sprzęgła itp. Jestem zadowolony z usługi, podejścia do klienta oraz ceny. Warsztat i miejsce może trochę zastanowić, ale ogólnie myśle, że warsztat naprawde godny polecenia. bosiek 10-03-2010, 19:23 Witam! Panowie, ja robiłem u nich wymiane dwumasy, sprzęgła itp. Jestem zadowolony z usługi, podejścia do klienta oraz ceny. Warsztat i miejsce może trochę zastanowić, ale ogólnie myśle, że warsztat naprawde godny polecenia. mozesz napisać coś więcej? np. porówanie cen z ASO. Snajper_881 11-03-2010, 14:43 Ja myślę, że tych cen nie można porównać :lol: Zresztą, fachowości wykonania usług zapewne też. ASO to ASO...w negatywnym tego słowa znaczeniu. Za robociznę, rok temu FORD SŁAWEK wziął 600zł. Oddałem w piątek rano, odebrałe w sobote popołudniu bo był problem ze śrubkami, Pan w ciągłym telefonicznym kontakcie z klientem. Części miałem swoje, dałem za nie 1800zł = Koło dwumasowe zamachowe LUK, Wysprzęglik LUK, Sprzęgło LUK, uszczelniacze półosi. Myślę, że chłopaki naprawdę wiedzą co robią...:) bosiek 13-03-2010, 03:39 dzięki za info. Zawsze to czlowiek chętniej odda auto w ręce sprawdzonego mechanika jak ma już jakąś opinie. clhseba 14-03-2010, 13:49 Witka Nie wiecie może czy jest szansa na autko zastępcze ? jak moj bolid zostaje u nich Snajper_881 14-03-2010, 17:49 Oj...wiesz co, chyba ciężko. To jest nieautoryzowany serwis, trzeba by chyba zapytać. Być może, przez rok się coś zmieniło. Bardzo dużo Fordów stało przed warsztatem, wątpie, że wszystkie do roboty.... Pitras1984 09-04-2010, 08:33 Witam U mnie wymieniali tuleje tylnej belki, które tłukły się już niemiłosiernie. Autko zostawione w Sobotę rano, popołudniu było do odbioru, części własne, robocizna 200-250 zł nie pamiętam dokładnie. Z usługi jestem zadowolony, do dzisiaj cisza w tylnym zawieszeniu :) slawekford 10-04-2010, 07:43 Jesteśmy bardzo zadowoleni z takiej opinii o naszym serwisie,co do autka zastępczego to zawsze prosimy o kontakt telefoniczny lub o spytanie się na miejscu.Pozdrawiam FordSławek ! clhseba 10-04-2010, 13:17 co do autka zastępczego to zawsze prosimy o kontakt telefoniczny lub o spytanie się na miejscu W takim wypadku trzeba będzie się przejechać Snajper_881 11-04-2010, 19:47 clhseba, myślę, że warto :) Yaro 25-04-2010, 18:19 Ja wczoraj byłem z pumcią w FordSławek zrobić przegląd klimy. Napiszę krótko polecam i na pewno będę wpadał tam serwisować moje samochody. clhseba 26-04-2010, 04:13 Ja wybieram się jutro na diagnostykę zawieszenia benny86 28-04-2010, 18:16 Myślicie że ten warsztat zająłby się też starszymi modelami Forda (np. wymiana amorków w essim z 91roku czy też tłumika końcowego w Ka z 98 roku)?? Yaro 29-04-2010, 06:26 Na pewno. Yaro 29-04-2010, 06:27 Myślicie że ten warsztat zająłby się też starszymi modelami Forda (np. wymiana amorków w essim z 91roku czy też tłumika końcowego w Ka z 98 roku)?? Na pewno, ja byłem pumcią z 97r. ps. sorry za post pod postem. slawekford 05-05-2010, 12:00 Myślicie że ten warsztat zająłby się też starszymi modelami Forda (np. wymiana amorków w essim z 91roku czy też tłumika końcowego w Ka z 98 roku)?? Witam z amorkami nie będzie najmniejszego problemu natomiast tłumikami się nie zajmujemy ! pozdrawiam i zapraszamy !! matimon 22-05-2010, 21:41 Widze ze sie wszyscy zachwycaja sie tym warsztatem :p wiec dodam swoje, kiedys mialem focusa i bylem na okresowy przeglad, panowie mechanicy zniszczyli podszybie i zerwali spinki przy wymianie filtra kabinowego po czym sie tego wypierali, jak kupilem mondeo podjechalem po raz drugi (bo pomyslalem ze kazdemu moze sie zdarzyc) na wymiane oslony przegubu (druga wpadka) tak zalozyli obejme na oslonie przegubu wewnetrznego ze puscila i musialem cala polos wymienic, teraz jezdze do autobosa i mam spokoj, ja nie POLECAM !!! _Qbek 03-01-2011, 21:42 Ja po pierwszej (i nie ostatniej) wizycie też mogę polecić, choć faktycznie wnętrze trochę odstrasza. Chłopaki robią dobre wrażenie i widać, że wiedzą co robią. Wyłącznie goownianych świateł skandynawskich to koszt 96zł, zamiast 220 w ASO. weksla 31-03-2011, 14:37 ja wybieram się jutro. Zobaczymy iPit 03-04-2011, 18:37 Nie wie ktoś ile za wymianę amortyzatorów przód ?. xander! 09-04-2011, 08:37 200 zł 100 zł od strony iPit 19-04-2011, 19:25 Byłem ipolecam. Szybko sprawnie i co najwazniejsze nie drogo. Będe tam jeżdził ze swoją foką. :). Wymieniłem od razu poduszki i łożyska i mam święty spokój. Profesjonalne podejście do klienta. Luteros 21-04-2011, 18:55 Ja rowniez polecam. Bylem dzis z moim mondeo mk3, nie chcial palic po rozgrzaniu, a na zimno bez zajakniecia wiec pojechalem podejrzewajac, ze to wtryskiwacze. Na szczescie wystarczyla kalibracja, a wtryskiwacze w porzadku. Obsluga mila i slowna (p. Slawek powiedzial, ze zadzwoni i tak zrobil) i co wazne niedrogo Seth_ 26-04-2011, 16:07 Najgorszy serwis w jakim byłem... Miałem wymiane napinacza paska wielorowkowego - zapłaciłem za nowy firmy SKF a dostałem używany stary fordowski, którym padł po 10 miesiacach i wszystko wyszło na jaw. [...]. Pozatym gdy wymieniali innym razem łożysko to nie dokrecili koła które ledwo nie odpadło przy jezdzie! Najgorsze jest to ze robilem tez u nich kompletny rozrząd i teraz sie boje co mi tam powkładli. Przykre. Wykropkowano słowa uznane za obraźliwe. xander! 28-04-2011, 13:48 Każda opinia się liczy. Ja przywiozłem swoje części i je włożyli ;d + przegląd z wymianą oleju, filtrów na ich materiałach bez zarzutu Następna wizyta w sobotę na diagnostykę zobaczymy co wyjdzie ;) Snajper_881 28-04-2011, 14:06 Pewności nie masz. Chyba, że stałeś przy nich i pilnowałeś. Ja miałem podejrzenie o dwumase i sprzęgło ale "Przecież taki serwis by tak chyba nie postąpił". Widzę, że trzeba zastanowić się nad tym jeszcze raz, tylko, że w sumie już po wymianie minął rok... iPit 30-04-2011, 18:16 Btw. Jaki olej najlepszy do 1.6 benzynki ?. Obesnie w aucie od nosci jest oryginalny Fordowki, do przeglądau mam jeszcze 4 miesiące wiec chce się zatanowić co lepsze wybrac :). mascom 30-04-2011, 18:53 Btw. Jaki olej najlepszy do 1.6 benzynki ?. Obesnie w aucie od nosci jest oryginalny Fordowki, do przeglądau mam jeszcze 4 miesiące wiec chce się zatanowić co lepsze wybrac :). Kolego, na temat oleju silnikowego zostało już praktycznie wszystko powiedziane. Wystarczy jedynie użyć szukajki. marekpz 13-08-2011, 10:40 Chcieliśmy na łamach forum gorąco pogratulować firmie Ford-Sławek nowatorskich pomysłów przy tworzeniu nowej strony internetowej oraz w kwestii pierwszej wpisanej tam promocji. Jesteśmy zaskoczeni jak bardzo nowa strona Ford-Sławek różni się od naszej :568:. Jednocześnie jesteśmy przekonani, że następne działania promocyjne firmy Ford Sławek, będą równie "samodzielne". Zainteresowanych zapraszam do odwiedzenia obu stron. Zespół PZ Service. bartekd 13-08-2011, 13:32 No cóż - zbliżyli się geograficznie to i stronę musieli upodobnić :lol: Ja poczekam na opinie w temacie ustawiania geometrii. Mam do wymiany łożyska kolumn MacPhersona we Fieście 1.4, 2006 rok + diagnostyka amortyzatorów (ale raczej są dobre) + ustawienie geometrii. Ile to może kosztować? TOMAS 14-08-2011, 08:29 Koledzy Marekpz i slawekford jeśli macie jakieś problemy proszę sobie to wyjaśnić na PW. Nie potrzebujemy tutaj przepychanek i waszych osobistych uwaga co do promocji, wyglądu strony. max.872 24-11-2011, 14:30 Witam, miałem bardzo nieprzyjemną sytuacje z warsztatem "Ford Sławek" GROTA ROWECKIEGO 49a, 40-750 KATOWICE Chciałbym wszystkich ostrzec o tym serwisie. Właściciel naciągnął mnie na 4000zł nie dał faktury a samochód przez 4 miesiące stoi i nie wyjechał z warsztatu. Przy mnie właściciel wciskał jakieś kity klientce która nie miała zielonego pojęcia o mechanice. Wracając do mojego przypadku. Oddałem Samochód Mondeo 2003 r rok 2.0 tdci ponieważ nie chciał odpalić. Sławek stwierdził że do naprawy są wtryskiwacze wiec zgodziłem się na regeneracje i dokupiłem nowe oryginalne końcówki, ponad 2000 zł poszło. Po tygodniowej naprawie dzwoni że wszystko jest ok i mogę jechać. Po przejechaniu 4 kilometrów samochód stanął. Przyjechali po mnie fachowcy z warsztatu i zaciągnęli do warsztatu. Okazało się ze znawca diesli nie sprawdził co było przyczyną pierwszej awarii. Niestety po zainwestowaniu ponad 2000zł wszystkie wtryskiwacze i końcówki szlak trafił gdyż przyczyną awarii była pompa wysokiego ciśnienia dająca opiłki które zniszczyły cały układ. Mechanik oczywiście czuje się niewinny bo to przeciez nie jego wina że nie wie co mogło zniszczyć wtryskiwacze . Potrzebowałem samochodu więc kazałem to naprawić i dopłaciłem kolejne 2000 zł za pompe po regeneracji. Po zamontowaniu wszystkiego samochód wyjechał z warsztatu, żeby wrócić po 4 dniach. Okazało się że uszkodzeniu uległ cały układ paliwowy. Wtryskiwacze ciekły, a pompa się zatarła. ................. nie wyczyścił zbiornika z opiłków, przez co zatarła się pompa i padły wtryskiwacze wraz z końcówkami. Samochód zabrałem stamtąd i oddałem do innego mechanika. Facet nie przyznaje się do niczego a 4000 zł poszło się kochać. Odradzam go, nie zna się na rzeczy, nie potrafi regenerować pomp wtryskowych tylko posiłkuję się innymi firmami a na dodatek jest ................. Ta sprawa nadaje się do sądu natomiast ja nie mam siły i czasu sądzić się średnio 3 lata i czekać na samochód w nieskończoność. Odradzam go z całego serca. Jak macie coś u niego robić to zastanówcie się dwa razy i najlepiej nagrywajcie wszystko co mówi, bo to może wasz później uratować. Snajper_881 24-11-2011, 14:35 Również nie polecam, mam nienajlepszą opinię o tym warsztacie. Całe szczęście u mnie nic nie zepsuli, więc teoretycznie nie powinienem mówić nic złego ale jakoś mam nie dobre odczucia...Jak zaczynali było całkiem inaczej, teraz widać podejście do klienta, że niejednego by zniechęciło...Do dziś się zastanawiam czy moja nowa dwumasa jeździ u mnie w aucie czy nie wsadzili jakiegoś używanego grata. Osobiście mam jednego speca od Fordów u siebie w mieście i jest to jedyny człowiek który zna każdą śrubkę w tych samochodach, nie było sytuacji by na czymś poległ, coś spieprzył...polecam go. Wracając do Ford Sławek, trzeba uważać... max.872 24-11-2011, 14:38 Ja usłyszałem dopiero niedawno O niejakim Adamczyku z piekar śl, jest drogi ale ma szystko na miejscu. Snajper_881 24-11-2011, 14:44 Adamczyk z Piekar Śląskich, tak znam, tzn wtrysków o dziwo jeszcze nie robiłem, mimo prawie 200tys km ale od kumpla słyszałem sam dobre opinie, chociaż faktycznie, dość drogo... hirotaro 26-11-2011, 08:40 ja robiłem pompe u nich cena powala ale zrobione dobrze Safety #33 01-12-2011, 09:17 Panowie szuka warsztatu gdzie będzie możliwość podpięcia pod komputer. Fiesta 1.4 94r. Najlepiej w pobliżu Katowic. Pozdrawiam. siwres 02-12-2011, 08:57 Witam,długo się zastanawiałem gdzie oddać swój samochód do naprawy,po długiej analizie wybrałem firmę fordslawek.Jestem bardzo zadowolony,świetne podejście do klienta,mechanicy doświadczeni i wiedzą o czym mówią! Serwisuje u nich już dwa samochody i nigdy nie było żadnych problemów. Kącik dla dziecka,Tv,herbata czy kawa na pewno pomaga w cierpliwym czekaniu na swoje autko ;) p.s.niewierze w żadne oszustwa ze strony pana Sławka slawekford 09-12-2011, 11:15 Witam, miałem bardzo nieprzyjemną sytuacje z warsztatem "Ford Sławek" GROTA ROWECKIEGO 49a, 40-750 KATOWICE http://www.fordslawek.pl/ Chciałbym wszystkich ostrzec o tym serwisie. Właściciel naciągnął mnie na 4000zł nie dał faktury a samochód przez 4 miesiące stoi i nie wyjechał z warsztatu. Przy mnie właściciel wciskał jakieś kity klientce która nie miała zielonego pojęcia o mechanice. Wracając do mojego przypadku. Oddałem Samochód Mondeo 2003 r rok 2.0 tdci ponieważ nie chciał odpalić. Sławek stwierdził że do naprawy są wtryskiwacze wiec zgodziłem się na regeneracje i dokupiłem nowe oryginalne końcówki, ponad 2000 zł poszło. Po tygodniowej naprawie dzwoni że wszystko jest ok i mogę jechać. Po przejechaniu 4 kilometrów samochód stanął. Przyjechali po mnie fachowcy z warsztatu i zaciągnęli do warsztatu. Okazało się ze znawca diesli nie sprawdził co było przyczyną pierwszej awarii. Niestety po zainwestowaniu ponad 2000zł wszystkie wtryskiwacze i końcówki szlak trafił gdyż przyczyną awarii była pompa wysokiego ciśnienia dająca opiłki które zniszczyły cały układ. Mechanik oczywiście czuje się niewinny bo to przeciez nie jego wina że nie wie co mogło zniszczyć wtryskiwacze . Potrzebowałem samochodu więc kazałem to naprawić i dopłaciłem kolejne 2000 zł za pompe po regeneracji. Po zamontowaniu wszystkiego samochód wyjechał z warsztatu, żeby wrócić po 4 dniach. Okazało się że uszkodzeniu uległ cały układ paliwowy. Wtryskiwacze ciekły, a pompa się zatarła. ................. nie wyczyścił zbiornika z opiłków, przez co zatarła się pompa i padły wtryskiwacze wraz z końcówkami. Samochód zabrałem stamtąd i oddałem do innego mechanika. Facet nie przyznaje się do niczego a 4000 zł poszło się kochać. Odradzam go, nie zna się na rzeczy, nie potrafi regenerować pomp wtryskowych tylko posiłkuję się innymi firmami a na dodatek jest zakłamanym ................. Ta sprawa nadaje się do sądu natomiast ja nie mam siły i czasu sądzić się średnio 3 lata i czekać na samochód w nieskończoność. Odradzam go z całego serca. Jak macie coś u niego robić to zastanówcie się dwa razy i najlepiej nagrywajcie wszystko co mówi, bo to może wasz później uratować. W myśl zasady ,,tłumaczą się tylko winni” nie ingerowałem do tej pory na posty typu ,,...nic nie zepsuli,ale odradzam...”zdania mogą być podzielone i dziękuję za wszystkie wpisy. Niestety klient Mateusz złamał wszelkie zasady i mija się z prawdą. Samochód trafił do nas 08.08.2011 przyciągnięty na lince z objawem braku możliwości uruchomienia silnika. Klient stwierdził iż w układzie zasilania może być trochę aktywnej piany i to może być przyczyną unieruchomienia. Wykonaliśmy IDS-em badanie,test ciśnienia paliwa(wynik negatywny). Umówiłem się z P. Mateuszem na wykonanie testu przelewowego wtryskiwaczy. Zadedykowałem do wymiany lub regeneracji wtryskiwacze oraz świece żarowe,które również nie przeszły testu. Otrzymałem zgodę na regeneracje wtryskiwaczy z zaznaczeniem i prośbą o naprawę ekonomiczną czyli wymianę tylko głowic przelewowych a końcówki założyć używane. Po wykonanej naprawie test ciśnienia wykazał 1610 bar co przy min. wymaganym 1050 uznaliśmy za wynik dobry. Auto pojechało na jazdę próbną i zostało wydane właścicielowi. W filtrze paliwa jak również w głowicach nie stwierdziliśmy zanieczyszczeń tzw. pyłu metalowego. Klient po przejechaniu ok. 4-6 km. zadzwonił iż samochód się unieruchomił. Wysłałem mechanika odpowiedzialnego za naprawę aby sprawdził co się stało. Przyholowano auto klienta okazało się,że ciśnienie paliwa jest zbyt niskie,po kontroli wtryskiwaczy stwierdziliśmy pył. Poinformowałem klienta,że pompa ,,posiała'' pył i zniszczyła wtryskiwacze. Powodem mógł być zbieg okoliczności lub przyspieszenie degradacji pompy w momencie prawidłowego ciśnienia na szynie. Powiadomiłem klienta,że głowice przelewowe zostaną wymienione na nowe czy jest moja wina czy nie biorę to na siebie. Natomiast końcówki trzeba wymienić,a ja używanych niestety już nie mam. Po moich poszukiwaniach,a były to końcówki L 096 PBD okazało się,że jest ich brak w całym kraju. P. Mateusz aby przyspieszyć naprawę stwierdził,że poszuka ich w internecie. Dostarczył mi końcówki o innym oznaczeniu producenta Delphi,które według sprzedawcy zamieniają się na L 096.Po sprawdzeniu niestety nie mogłem tego potwierdzić,mimo to klient kazał je założyć. Na regenerację pompy się nie zgodził ze względów finansowych,stwierdził,że taniej będzie założyć pompę używaną. Pompa została przywieziona przez klienta z Gliwic. Po zamontowaniu wykonaliśmy test ciśnienia (1110 bar) i klient pojechał z używaną pompą,nowymi głowicami i końcówkami wtryskiwaczy.01.09.2011 klient wrócił,włącza się kontrola świec żarowych. Wykonano test przelewowy! w menzurkach pojawiło się paliwo o czarnym zabarwieniu. Diagnoza:uszczelniacz wewnątrz pompy paliwa miesza paliwo z olejem. Klient zabrał pompę do zwrotu i ściągnął następną,zregenerowaną,kupioną na jednym z portali. Zadedykowałem wymianę pompy jak również głowic przelewowych. Wyczyszczono układ zasilania ze zbiornikiem paliwa i zamontowaliśmy dostarczoną przez klienta pompę regenerowaną. Pompa podłączona do zbiornika zewnętrznego(kanister z ropą przywiezioną ze stacji). Po ręcznym wypełnieniu pompy nie mieliśmy możliwości odpowietrzenia wtryskiwaczy,brak paliwa. Mieliśmy podejrzenie iż auto wyposażone jest w zabezpieczenie więc zalaliśmy zbiornik paliwem . Nie przyniosło to rezultatu więc wykonaliśmy test ciśnienia pompy IDS wynik ciśnienia 0 !!! poinformowaliśmy klienta o wyniku badania i wysłaliśmy pompę na adres wskazany przez klienta. Regenerator stwierdził że …. pompa jest zatarta. Klient zadzwonił do mnie z pretensjami. Na drugi dzień dzwoni i mówi iż to nie moja wina bo pompa była regenerowana w garażu przez kolegę kolegi który pracuje w zakładzie gdzie takie pompy się regeneruje a sprzedawca w ogóle to sprzedaje części używane, poprosiłem o dostarczenie sprawnej pompy po kilku dniach klient przyjechał z zespołem doradców którzy stwierdzili iż zbiornik był nie demontowany , w filtrze są opiłki no i generalnie moja wina. W gronie doradców był też oczywiście sprzedawca pompy. Trafiły do nas różne epitety obrażanie itp. OK. Dostarczono kolejną pompę, aha w międzyczasie poproszono o demontaż zbiornika . Zbiornik był czysty nie było w nim pyłu natomiast po dłuższej kontroli i kilkakrotnym płukaniu okazało się że do ścianek zbiornika poprzyklejane powbijane są opiłki metalu. Rzecz która nam się nie przydarzyła jeszcze opiłki w ilości kilku sztuk widoczne były tylko na białej części mocującej pływak. Poprosiłem o zbiornik przewody wysokiego ciśnienia no i oczywiście pompę. Dostarczoną pompę oddałem do Zanapu w celu sprawdzenia , wynik pompa po regeneracji nadawała się do ….REGENERACJI. Otrzymałem drugą, wynik j/w . Klient dostarczył w międzyczasie zbiornik używany oraz (używane!) przewody wysokiego ciśnienia. Zapytałem też klienta gdzie tankuje ponieważ przypadek jest wyjątkowy . Otrzymałem informację iż klient pracuje jako operator koparki i nadmiarem paliwa dzielił się ze swoim zbiornikiem. Sprawa była dla mnie oczywista. W okresie kiedy męczyliśmy się z samochodem P. Mateusza mieliśmy jeszcze 4 auta na pompy. Trzy zostały zregenerowane w Zanapie a jedno auto zostało wyposażone w pompę nową. Wszystkie autka wyjechały bez żadnych problemów z powodu braku doświadczeń z pseudo-regeneratorami pomp. Gdy klient usłyszał że dwie pompy dostarczone przez niego to złom zrezygnował z napraw i zabrał samochód. P. Mateusz w swoim opisie zapomniał dodać iż dostawcą części był on sam. Pisze również iż cytuję „nie potrafi regenerować pomp wtryskowych tylko posiłkuje się innymi firmami” Ta wada wydaje mi się że jest moją zaletą ponieważ bez urządzeń diagnostycznych do sprawdzenia i napraw pomp wtryskowych efekty mogą być tylko takie jakie opisałem powyżej. Na Śląsku jest tylko kilka zakładów które się tym profesjonalnie zajmują ponieważ sprzęt kosztuje masakryczne pieniądze. Także , ja oddaję pompy do takiego właśnie zakładu o czym informuję każdego klienta. Panie Mateuszu w okresie kiedy był Pana samochód u mnie stały też inne auta na regenerację pomp. Wiedział Pan o tym bo informowałem iż brakło mi blokad do łańcucha rozrządu. W Pana samochodzie zamontowana była w formie blokady pompa którą miałem zdać jako rdzeń w Fordzie za nową pompę. Umówił się Pan do soboty na zwrot, zapomniał Pan dodać do której soboty więc za pośrednictwem Forum raz jeszcze proszę o zwrot. Jest Pan młodym człowiekiem myślę że powinien się Pan zastanowić czy pretensje może mieć Pan do mnie czy samego siebie. Proszę również o podawanie prawdziwych i obiektywnych informacji ponieważ nierzetelny przekaz można potraktować jako pomówienie a to ma już skutek prawny. Pozdrawiam Pana Serdecznie i czekam na rdzeń pompy. Sławomir slawekford 11-12-2011, 08:54 Drodzy Forumowicze Dziękuję za wszystkie uwagi, pozwalają nam nie popadać w rutynę i możemy stale podnosić jakość obsługi i napraw. Jesteśmy jednym z nielicznych warsztatów niezależnych który udziela rocznej gwarancji na swoje usługi, wydajemy własne książeczki serwisowe w których klient ma wgląd na to co i kiedy było zrobione. Staramy się pokazywać klientowi na stanowisku mechanika jakie części i dlaczego zostały wymienione. Myślę że stali klienci wiedzą o czym piszę. Obsługujemy 46 klientów flotowych oraz 203 firmy , ponad 400 stałych klientów indywidualnych ,to zobowiązuje. Mimo pewnych działań konkurencji o których możecie przeczytać w poprzednich wpisach baza klientów stale się powiększa a działania kolegów z innych warsztatów mogą tylko świadczyć o ich słabości. Dziękuje wszystkim za sukces jaki odnieśliśmy, bez Was Drodzy klienci byłby on niemożliwy do zrealizowania. Pokazaliśmy że jest możliwe stworzonie profesjonalnej alternatywny wobec autoryzowanych serwisów .Czynimy starania aby usługi nasze były na coraz wyższym poziomie stąd min. Decyzja o zmianie siedziby naszej firmy. Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów jak również administratorów forum. Korzystając z okazji życzę Wszystkim Zdrowych i Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku. Z wyrazami Szacunku Sławomir _Qbek 27-01-2012, 21:29 W sobotę jadę na weryfikację remontu tylnego zawieszenia, więc pochwalę się ile chce ASO, a ile Ford Sławek slawekford 30-01-2012, 08:55 Witamy serdecznie chcielibyśmy państwa poinformować iż w związku z dużym zainteresowaniem przedłużamy zimową promocję gratisowego przeglądu do końca lutego (29.2.2012) pozdrawiam Sławomir MBartek 15-02-2012, 15:09 Witam, jestem czytał cały post i postanowiłem dodać, że kilka dni temu byłem w Ford Sławek z mondusiem, ponieważ miałem kłopoty polegające na gaśnięciu podczas jazdy i zaczął się palić check, później gasł, później znów pojaiwał się. Po podpięciu do kompa szybko odkryto przyczynę-typowe usterki filtra paliwa, dodatkowo dla pewności wykonano test wtrysku paliwa-pozytywny. Zaproponowano wymianę filtra na miejscu, później jeszcze test. Mechanik cały czas informował mnie co robi, czy sobie to życzę, pokazał mi wspaniałe paliwo v-power z parafiną. Także obsługa miła, rzeczowa. Snajper_881 15-02-2012, 21:21 pokazał mi wspaniałe paliwo v-power z parafiną. VPOWER w tym roku przy więcej niż -20 dał ..... więc... xander! 18-02-2012, 11:38 Cytat: pokazał mi wspaniałe paliwo v-power z parafiną. Ale jak na stacje pojechaliście? Czy mieli gdzieś odlane? Bo nie rozumiem stwierdzenia pokazał, chyba, że polecił, zarekomendował czy coś ;) steell 18-02-2012, 17:17 Zlał z filtra podczas wymiany, przynajmniej tak zrozumiałem MBartek 20-02-2012, 13:00 Oczywiście że zlał z filterka paliwa, odradził tankować paliwa droższe, rzekomo lepsze ze względu na cenę i wz z tym zaleganie paliwa letniego hahaha Polska szara rzeczywistość. Nawiasem mówiąc byłem z tym na stacji i pokazałem to wszystkim klientom którzy akurat byli na stacji i pokazałem obsłudze, pan ze stacji powiedział, ze musi być jeszcze letnie paliwo jvc 20-02-2012, 13:54 Nawiasem mówiąc byłem z tym na stacji i pokazałem to wszystkim klientom którzy akurat byli na stacji i pokazałem obsłudze, pan ze stacji powiedział, ze musi być jeszcze letnie paliwo Na jakiej stacji tankowałeś , bo ja tankuję koło makro lub na S1 w kierunku Tychów, a dziś muszę zatankować właśnie... Snajper_881 21-02-2012, 18:35 JVC, koło którego MAKRO ?? jvc 21-02-2012, 18:52 W Sosnowcu koło makro i castoramy na 94 Snajper_881 25-02-2012, 09:08 A to wiem...moje rejony zamieszkania :) Pozdrawiam! MBartek 02-03-2012, 12:28 Braci Mieroszewskich w Sosnowcu na Shellu koło hali Dorian fxgold 13-03-2012, 17:04 Również nie polecam, mam nienajlepszą opinię o tym warsztacie. Całe szczęście u mnie nic nie zepsuli, więc teoretycznie nie powinienem mówić nic złego ale jakoś mam nie dobre odczucia...Jak zaczynali było całkiem inaczej, teraz widać podejście do klienta, że niejednego by zniechęciło...Do dziś się zastanawiam czy moja nowa dwumasa jeździ u mnie w aucie czy nie wsadzili jakiegoś używanego grata. Osobiście mam jednego speca od Fordów u siebie w mieście i jest to jedyny człowiek który zna każdą śrubkę w tych samochodach, nie było sytuacji by na czymś poległ, coś spieprzył...polecam go. Wracając do Ford Sławek, trzeba uważać... Snajper_881 z całym szacunkiem, skoro nic nie zepsuli, to dlaczego odradzasz i "trzeba uważać"? bo coś czujesz? pamiętaj, że każdy mierzy innych swoją miarą, a skoro masz podejrzenie że zostałeś oszukany i masz inne części to widocznie osobiście w życiu też kantujesz. dlatego też myślisz, że robią tak wszyscy. aha i skoro masz jakiegoś super mechanika w sosnowcu to po co do nas jeździsz? następnym razem nie przyjeżdżaj i nie rób dymu i smrodu. ja dziś byłem u Pana Sławka na wymianie rozrządu w focusie żony. powiem krótko: POLECAM kontakt telefoniczny 200% lepszy niż w serwisie Auto Bossa na Średnicówce miałem dokładnie 4 telefony z pytaniami co robimy, czy wymieniamy, co jest do roboty. samochód został wydany o godzinie o której miał być wydany. nie rozumiem też haseł typu: środek odstrasza. co tam odstrasza? te biurka, podłoga, obsługa? mam wnioskować z tego że osoby wypowiadające tę tezę, naprawiają samochody tylko w serwisach, gdzie mechanik ma zawsze czyste białe rękawiczki, klamki w drzwiach są ze złota, a ceny niskie niejeden z was naprawia swoje tak kochane fordy w garażu u pana Zdzisia, który tu ...... młotkiem, tam pierd... bo te typy tak mają, a wygadujecie P.Sławkowi że jego wnętrze odstrasza. ludzie przestańcie już narzekać, gość jest słowny, punktualny więc o co chodzi? porównując ceny to jest niebo, a ziemia na korzyść Pana Sławka. w Auto Bossie za przyjemność wymiany rozrządu (pasek, napinacz) zaśpiewali 1300zł za tą samą robotę plus pompa wody, parę śrubek, uszczelniacze na wałkach rozrządu i na wale głównym 1130zł u P.Sławka. pompa wody w zamienniku, reszta w oryginałach. wierzę, że mam oryginały, za Aso już takiej pewności bym nie miał. człowiek żyje z tego, że naprawia auta więc jaki miało by sens oszukiwanie klientów? czasami logiczne myślenie potrafi rozwiązać wiele problemów. to na koniec: ja polecam i na pewno wrócę z mondkiem p.s. zawsze mówiłem, że na Brynicy powinna być granica xander! 13-03-2012, 20:50 Ja też coś czułem i już tam nie zaglądam. Po to jest forum, żeby przekazać swoje odczucia i każdy ma do tego prawo. Zdania o Ford-Sławek są skrajnie różne taki już urok tego warsztatu. Podczas gdy Snajper_881 pisał o wnętrzu ford-sławek mieścił się w innym miejscu jeszcze. fxgold 13-03-2012, 22:50 Ja też coś czułem i już tam nie zaglądam. Po to jest forum, żeby przekazać swoje odczucia i każdy ma do tego prawo. Zdania o Ford-Sławek są skrajnie różne taki już urok tego warsztatu. Podczas gdy Snajper_881 pisał o wnętrzu ford-sławek mieścił się w innym miejscu jeszcze. ale co czułeś? smród? odczucia, a zrobiona robota to są dwie różne sprawy nie można pisac, że ktoś jest zły kiedy ten ktoś zrobił robotę na 100% i auto śmiga jak szalone nie można mieć do kogoś pretensji, że wygląda jak wygląda liczą się kompetencje, a nie wygląd co wy jesteście *********** esteci? xander! 14-03-2012, 15:37 no to kolego taka sytuacja. huczał mi wentylator chłodnicy w samochodzie. To jadę do ford-sławek i mówię co się dzieje diagnoza posypany wentylator trzeba wymieniać i autem tez nie poleca się wracać bo może się coś pouszkadzać. Ok decyzja moja naprawiamy. Więc tak części nowej na stanie nie ma wiadomo to montujemy używkę. Powiedziałem, że bd czekał na samochód cały czas na miejscu to mechanik po godzinie z minutami pokazał mi jak wygląda "używka" otóż jest wentylator ale nie kompletny więc przełożyli elektronikę i jakieś tam bebechy z mojego starego, zepsutego i poskładali jeden kompletny. Nie mówiłem o tym na forum, bo po co skoro od czerwca działa i nic się z nim nie dzieje, chciałem na szybko to mam. Ale kosztowało mnie to ponad 500zł o ile mnie pamięć nie myli podczas gdy nowy zestaw jak teraz patrzę oryginalny ford kosztuje 450 zł a używane od 120zł. Także czy aż tak tanio zapłaciłem to bym polemizował. Dawałem tam na przykład przy jakieś naprawie swój materiał ( i teraz jak widziałem jak to się robi, skąd mam mieć pewność czy aby na pewno mam 100% części, które przywiozłem), przy wymianie amortyzatorów (materiał mój) chłopaki nie zauważyli innych usterek, które zauważył mechanik w innym warsztacie tylko jak auto wjechało na podnośnik. Pewnie dlatego, że przyjechałem wymienić amortyzatory, to po co patrzeć na sworznie itp. a mi ciągle coś "klupało". Nie ważne długo by pisać... W każdym bądź razie nie chcę nikogo oskarżać broń boże ani psuć jakoś opinii o ford sławek. Tak jak mówiłem wcześniej jest to zakład, który budzi skrajne opinie i każdy decyduje przecież sam gdzie robić samochody. U mnie podczas serwisowania (olej,IDS,wymiana świec) było wszystko OK, nie pisałem przecież o tym, że nie znają się na fordach czy coś broń boże. Ale zmieniłem serwis i jestem zadowolony. I kolego nie mów mi, że jestem "*********" bo zmieniłem serwis bo byłem częściowo zadowolony a jak widać są i też dużo gorsze opinie. Jest WOLNY RYNEK każdy serwisuje gdzie chce. Na koniec po raz kolejny powtarzam, że nie zarzucam nic ogólnej pracy temu serwisowi a sytuację z wentylatorem chłodnicy proszę traktować informacyjnie bo część i naprawa zakończyła się pozytywnie. A taki był zamierzony efekt. fxgold 14-03-2012, 15:51 I kolego nie mów mi, że jestem "***********" bo zmieniłem serwis bo byłem częściowo zadowolony a jak widać są i też dużo gorsze opinie.. nie pisałem, że Ty jesteś ********** pisałem tylko o ESTETACH, którym się nie podoba wnętrze. co w tym budynku jest nie tak? wiele osób pisze, że warsztat odstrasza. ale czym? wiesz, a co z tym wentylatorem, mówi się trudno. czasami tak bywa, że poskładanie dwóch z jednego trwa i kosztuje drożej jak kupno nowego. nie bronie teraz p.Sławka, ale wiem z autopsji że tak właśnie jest. u mnie, może że byłem tam pierwszy raz, oprócz rozrządu auto zostało prześwietlone, znaleziono przyczynę pewnych stuków i parę innych niedomagań o których nie miałem zielonego pojęcia. zdenerwowało mnie tylko stwierdzenie gościa z sosnowca, że pomimo że nic mu nie zepsuli, auto śmiga ponad rok, to gość ma podejrzenia, czy nie wpakowano mu używanej części. ale poza swoimi odczuciami, poza tym że swoim stwierdzenie robi dym i smród, nie podaje żadnych konkretów w stylu "drga mi sprzęgło, słyszę dziwne dźwięki" itp itd dalej pisze, że w sosnowcu ma super mechanika, który na fordach zjadł zęby. skoro gość jest taki super, to nie rozumiem po co ta wycieczka do p.Sławka. nie widzę tu sensu i logiki to tyle ode mnie. mnie na razie się podobało, moim zdaniem cenowo też jest ok. zobaczymy po kolejnej wizycie, która wypadnie już niebawem Snajper_881 14-03-2012, 15:58 aha i skoro masz jakiegoś super mechanika w sosnowcu to po co do nas jeździsz? ?? człowiek żyje z tego, że naprawia auta więc jaki miało by sens oszukiwanie klientów? czasami logiczne myślenie potrafi rozwiązać wiele problemów. to na koniec: ja polecam i na pewno wrócę z mondkiem Absolutnie nikomu nie zarzucam oszustwa ani nie sugeruje, natomiast Tobie sugeruje, że masz chyba problem z tym logicznym myśleniem... Zostaw serwis Pana Sławka w tym momencie w spokoju i zastanów się nad tym co piszesz...-człowiek żyje z tego, że naprawia auta więc jaki miało by sens oszukiwanie klientów? Ja nie odradzam i nie wrócę z Mondkiem...wystarczy Ci? p.s. zawsze mówiłem, że na Brynicy powinna być granicaNo dokładnie...izolacja by się przydała.. fxgold 14-03-2012, 17:37 ?? Absolutnie nikomu nie zarzucam oszustwa ani nie sugeruje Do dziś się zastanawiam czy moja nowa dwumasa jeździ u mnie w aucie czy nie wsadzili jakiegoś używanego grata.. powyżej to chyba ty pisałeś, prawda? więc powiedz mi kogo należy izolować skoro sam sobie zaprzeczasz. Snajper_881 14-03-2012, 17:45 Niema sensu z Tobą dyskusja bo Ty się chyba źle czujesz... fxgold 14-03-2012, 17:57 zabrakło argumentów? Snajper_881 14-03-2012, 18:13 Ty chyba nie wiesz co to argumenty... Raczej siła inteligencji nie pozwalająca zniżać mi się do Twego poziomu... fxgold 14-03-2012, 18:18 inteligencji powiadasz no skoro tak to nazywasz to niech ci będzie z mojej strony to koniec ot xander! 15-03-2012, 06:22 Ja też kończę bo tylko "ostrzeżenie" przez Ciebie dostałem a nic konstruktywnego z tego nie wynika. Każdy użytkownik tego forum wnioski wyciągnie sam BBK66 10-04-2012, 05:24 jak dzieci,jeden nakręca drugiego!!! i co ja też tam jeżdżę, i co deko pognietli mi progi tym lewarkiem jak dźwigają samochód (galaktyka), i co mam się czepiać ,zdarza się, może kiedyś to zauważą i poodginają to deko-ja jestem na tak-polecam. darrally 10-04-2012, 20:27 Prośba do Admina i Moderatora, aby ucinał takie durne dyskusje na forum, bo poziom systematycznie pikuje w dół i rośnie góra śmieci........................................ _Qbek 21-05-2012, 22:54 Kilka słów ode mnie. Ostatnimi czasy zrobiłem kilka napraw i prawie nie da się złego słowa powiedzieć. - regeneracja turbiny z demontażem i montażem załatwione w 1,5 dnia - BRAWO! - diagnostyka punktowa - po kilku powrotach dali w końcu radę - JESTEM NA TAK! - wymiana pompy wspomagania - BEZ ZARZUTU - kontakt via GSM - REWELACJA! Jedyne "ale" to pewnego razu ...... przez mechanika kierownica, którą musiałem umyć (ręce też). Każdemu zdarzają się wpadki! Czyżby nam forumowiczom nie? Wystarczył MMS do pana Sławka i już wszystko gra :) Po doświadczeniach z MultExim'em zdecydowanie polecam Ford-Sławek :) Snajper_881 22-05-2012, 09:35 - regeneracja turbiny z demontażem i montażem załatwione w 1,5 dnia - BRAWO!Jeśli można wiedzieć, jaki koszt ? _Qbek 22-05-2012, 21:46 2770 brutto z 2-letnią gwarancją Kromir 07-07-2012, 22:32 A ja tam wole PZ SERVIS z Mikołowa fxgold 07-07-2012, 22:45 A ja tam wole PZ SERVIS z Mikołowa z tego co wiem to turbiny od p.Sławka trafiają właśnie do Mikołowa tak mi powiedział jak pytałem go o regenerację Snajper_881 09-07-2012, 15:24 No dobra, ale do PZ SERVICE ? Tego od Fordów ? fxgold 09-07-2012, 15:58 No dobra, ale do PZ SERVICE ? Tego od Fordów ? tak to ten PZ z Mikołowa. sam p.Sławek powiedział, że nie będzie ukrywał, że robi to sam, bo nie robi. powiedział mi, że nie ma sprzętu i lepiej dla klienta jest oddać części do kogoś kto się na tym zna. tyle co usłyszałem. keisim 09-07-2012, 18:57 Do Mikolowa to moze i trafiaja ale ze do PZ SERVICE to baaardzo watpie. Malo kto sam regeneruje sobie turbiny bo to raczej waska specjalizacja a PZ SERVICE jak juz to specjalizuje sie AFAIK w budowie i obsludze samochodow wyczynowych/rajdowych (w szczegolnosci Fiesta R2). fxgold 10-07-2012, 03:34 Do Mikolowa to moze i trafiaja ale ze do PZ SERVICE to baaardzo watpie. Malo kto sam regeneruje sobie turbiny bo to raczej waska specjalizacja a PZ SERVICE jak juz to specjalizuje sie AFAIK w budowie i obsludze samochodow wyczynowych/rajdowych (w szczegolnosci Fiesta R2). to musiała zajść jakaś pomyłka z mojej strony, bądź coś źle usłyszałem jak tam byłem. sorki za zamieszanie Panowie pomyliłem się z ZANAPEM w Mikołwie marekpz 16-07-2012, 08:03 Nie turbiny tylko pompy do Zanapu, tak troszkę namieszałeś :) fxgold 16-07-2012, 14:37 Nie turbiny tylko pompy do Zanapu, tak troszkę namieszałeś :) no wiem, wiem, ale tylko tak trochę ;) lonnet 24-01-2013, 13:17 Ja byłem jakieś 2 tyg temu w FS oprócz rozrządu do 1.6 benzyna 2006 wymieniono jeszcze parę innych rzeczy. Wcześniej jeździłem do Rokickiego z foką. R = naprawa uszczelnienia przegubu przy skrzyni biegów prawie 300, wymiana oringu w skrzyni biegów (co dokładnie muszę zerknąć w fakturę) prawie 700, ostatnio naprawa rozrusznika 500. Diagnostyka podstawowa - 150 ale z diagnostyki wynikało że nic się nie dzieje z zawieszeniem o pozostałych usterkach nic nie wspomniano. Teraz parę słów nt FS. Jako pierwszy zauważył że miałem lokatorów w komorze silnika, stwierdził mocną korozję zaślepki oraz korozję gniazd na świece (prawdopodobnie lał się płyn do spryskiwaczy z dziurawego przewodu - kupując nie zauważyłem przecieków - widocznie serwis ASO - też nie zauważył - :-/), potwierdził uszkodzone tuleje w zawieszeniu z przodu lewa strona i tył lewa albo prawa. W porównaniu z R jestem zadowolony z pracy oraz obsługi. Potwierdzam ciągły kontakt via GSM oraz takie proste sprawy jak podwiezienie pod stację PKP. Wszystkie bolączki mam wypisane na książce serwisowej. Martwię się zawieszeniem bo prognozowany koszt to 2600 co mnie wcale nie cieszy. Mam nadzieję że wytrzyma na tyle ze uda mi się poskładać kasę. Na pewno wrócę do FS. Polecam dlatego że po raz I-szy ktoś kompleksowo popatrzył na samochód i powiedział mi co może być nie tak w najbliższej przyszłości. A teraz dokładniej z faktur: Rokicki: Naprawa 1 uszczelniacz półosi - 33,41+robocizna 178,97 Naprawa 2 Osłona przegubu - 281,30 tarcza hamulcowa x 2 - 400,88 klocki hamulcowe - 180 łącznik stabilizatora - 67,90 robocizna -67,90+118,92+169,74 Ford Sławek rozrząd kpl, pompa wody, uszczelka pokrywy zaworów, uszczelniacz wału korbowego przód, uszczelniacz wałka wybieraka skrzyni biegów, podkładka osłony termicznej, zestaw pasków wielorowkowych - całość 1577. + pełna diagnoza samochodu. Ja jestem zadowolony Sebastekatowice 02-02-2013, 21:03 ja byłem w zeszłym roku w tym serwisie na diagnostyce i wyłączeniu świateł skandynawskich-miła obsługa,fajni ludzie i oby tak dalej. Adi_Grabczyk 04-02-2013, 20:54 Witam wszystkich. Jestem świeży na tym forum, ale dość leciwy jeśli chodzi o Fordy, bo mam już w tej chwili czwartego (2xfoka mk1, raz foka mk2, teraz c-max), a to chyba jeszcze nie koniec bo szykuję się do wymianki na s-maxa... Do rzeczy - trzy auta miały do czynienia z warsztatem p. Sławka, wszystkie przeżyły i miały/mają się dobrze. Wszystkie jechały na naprawę do starego serwisu przy Boya Żeleńskiego w Kostuchnie (teraz jest Grota Roweckiego, chyba w Zarzeczu - jeszcze nie musiałem być). Zaczęło się od kupna używanego bałwanka (bo Sławek kiedyś handlował takim dobrem) do rury między turbo a intercoolerem - kosztował 80 zł a w oficjalnej sieci bodaj 150. Potem była kupa strachu bo foka zaczęła strasznie wyć, straciła moc i w ASO postraszyli mnie przez telefon, że szlag trafił turbo - zaśpiewali przy tym szacunkowy koszt wymiany na coś koło 3 tys.zł. Pojechałem do Sławka - jego człowiek, najpierw gdzieś wsadził rękę i przestało wyć, potem skądś znalazła się gumowa rura, którą przeciskali gdzieś między silnikiem a przegrodą czołową, coś dokręcili, skasowali chyba ok. 90 zł, dali książkę serwisową i puścili do domu. Przy okazji dokręcili na pompie jakiś przewód bo się lało (za friko). Potem był długo spokój i do Sławka jechałem z kolejną foką ale naprawa była tak błyskawiczna i tania (chyba coś z hamulcami), że nawet nie pamiętam konkretów. Potem C-Max - najpierw proza życia, zdaje się wymiana oleju (koło 30 zł, olej i filtr mój). Panowie przyuważyli, że poci się obudowa termostatu i zaprosili przy okazji, za czas jakiś. Gdy poziom różowego płynu rzeczywiście zaczął się obniżać pojechałem i dostałem aluminiową obudowę (normalnie była plastikowa) za ok. 90 zł. Przy okazji wyszło, że gwint była zerwany i trzeba rżnąć. Ale cena nie wzrosła. I na koniec znowu turbo. C-Max stracił moc. Znowu trwoga, i znowu ASO straszy wymianą. W Kostuchnie jednak się nie dali nabrać - najpierw KTS (czy jak się tam zwie ten spec-komputer) i wyszło, że turbo chodzi jak trzeba ale ciśnienia ni ma. Majster powiedział, że trzeba szukać po przewodach bo to musi być coś z elektryką. Auto zostało na noc. Odbierałem w sobotę - podobno było zwarcie na jakichś złączach. Nieważne. Ważne, że zapłaciłem 200 zł, a auto jeździ do dziś (odpukać). Gdy będzie potrzeba znowu tam pojadę .... mario_p 13-02-2013, 11:46 FS ile za wymianę kompletu dwumasy do 2.0 TDCI 2004r 130PS 6biegów? futuregps 16-02-2013, 09:29 Witam, ja jestem posiadaczem Forda od niedawna, i tez z czystym sercem mogę polecić Ford Sławek. Robiłem tam tylna zawiechę i wszystko działa. Ceny umiarkowane. Czasem trzeba tylko zwracac uwagę na pracowników. Zaczepy potrafią się połamać i takie tam, ale usługa super. adamkukula 01-03-2013, 23:27 U Sławka ok. Tomi1 27-04-2013, 20:33 Witam, Serwis Ford Sławek mogę polecić. Robiłem u nich trochę rzeczy w Mondeo MKIII (wymiana dwumasy, tarcze+klocki, układ wydechowy, wymiana silnika - bo tak w ASO zaprogramowali wtryski). Z jedną rzeczą nie dali rady - po wymianie silnika cieknie olej pomiędzy silnikiem a skrzynią. Spróbuję to uszczelnić jeszcze w innym serwisie - jak tam nie dają rady to autko pójdzie na szrot. click78 24-01-2015, 08:09 W przyszłym tygodniu jestem umówiony na wizytę w tym serwisie dam znać jak poszło :one: Pzdr Snajper_881 27-01-2015, 09:14 Niedawno byłem z problemem lekkich stuków w kierownicy i piszczącego tylnego lewego koła. Okazało się, że przekładnia i zapieczony zacisk :) Dodatkowo zostało przejrzane całe zawieszenie, okazało się, że mam sztywne przewody hamulcowe w opłakanym stanie i wykryto wiele innych małych wad ;) Mechanicy - duży plus, widać że wiedzą co robią i o czym mówią. Można było wejść na warsztat i zobaczyć wszystko na własne oczy. Niema problemu by zrobić jazdę testową i pokazać defekty podczas jazdy, to co innego niż na podnośniku. Poczęstowali mnie kawą :) Tylko Pan Sławek mógłby się częściej uśmiechać do klienta ;) Polecam ! click78 30-01-2015, 09:32 Czołem! Byłem wczoraj i jestem póki co zadowolony. Po za swoimi uwagami które przekazałem obsłudze serwisu, mechanik sprawdził cały pojazd byłem poproszony na warsztat i wszystkie dodatkowe uwagi mechanika zostały mi pokazane. Przy odbiorze pojazdu dostałem ksiazeczke serwisową oraz karte z uwagami mechanika które wypadało by w przyszłości zrobić. Na plus opcja z bezpłatnym samochodem zastępczym i kontaktem telefonicznym kiedy byłem po za serwisem. Z uwag to brak strony mobilnej. Z czystym sumieniem mogę polecić ten serwis Forda www.fordslawek.pl :) pzdr fordomaniaków maski5 26-02-2015, 23:07 Witajcie. Dwa dni temu zrobiłem rozrząd z pompą wody, klocki i tarcze z przodu, sworzeń wahacza, filtr powietrza i kabinowy oraz kilka mniejszych rzeczy. To była moja pierwsza wizyta u p. Sławka. Ale od początku. Umówienie telefoniczne terminu wizyty to bułka z masłem. Telefon odebrany praktycznie po 1-szym sygnale, tylko konkretne informacje, zero wodolejstwa. Zarezerwowałem też przez telefon samochód zastępczy, a podczas rozmowy przekazano jasne zasady jego użytkowania. Rano w dniu naprawy serwis został otworzony punktualnie, więc nie czekałem ani chwili. Potem 10 min. i wymieniliśmy się autami :) i uzgodniliśmy kontakt telefoniczny jeśli będzie potrzeba decyzji z mojej strony. Były 2 telefony, wszystko zostało uzgodnione. Popołudniu zaproszony zostałem na halę, gdzie pokazano mi co, gdzie i jak zostało naprawione, a co jeszcze zdiagnozowane dodatkowo na przyszłość. W trakcie oczekiwania pan Sławek zaserwował mi kawę oraz odpowiedział na moje pytania. Odbierając auto otrzymałem książkę serwisową, raport z uwagami do realizacji oraz informację o możliwości rabatu w przyszłości. W książeczce, oprócz opisu napraw, jest też wpis o 12-miesięcznej gwarancji na wykonane czynności, ale nie wiem czy tak będzie w każdym innym przypadku. Także można się umawiać na rzetelną naprawę bez cienia wątpliwości. Jedyny chyba mankament jest taki że to wszystko kosztuje :) frytek1986 21-05-2015, 11:22 Ja też polecę. Ode mnie takie mocne 4+. Umówiony byłem na przegląd przy 80tys - oleje itp. standard ale z samochodem zastępczym. Na miejscu rano okazało się, że samochodu nie ma niestety (nie wróciły). Pan Sławek bił się w pierś parę razy i zaproponował, że może mnie odwieźć i przywieźć (a miałem ponad 20km w jedną stronę). Tutaj duży plus. Ostatecznie poczekałem na miejscu, przegląd trwał niecałe 2h, na moje oko wykonany rzetelnie i fachowo. Inni klienci w poczekalni też wyrażali się pochlebnie. Podsumowując polecam serwis, obsługę i kulturę pracy, ale proponuję zadzwonić dzień wcześniej upewnić się, że będzie auto zastępcze;) potraff 25-05-2015, 20:00 Miesiąc temu też robiłem tam przegląd, umawiałem się na 8 (nie mogę/łem wcześniej) a na miejscu mi mówią, że wpisany byłem na 7. Robota ok. wojtas2221 13-06-2015, 10:36 Korzystam z usług Pana Sławka odkąd posiadam swojego S-Maxa, od początku jakość usług bez zastrzeżeń. Jeżeli chodzi o koszty usług to klasyfikuje się pośrodku ASO i zwykłymi warsztatami gdzie naprawiają różne marki. Duży atut Pana Sławka to, że nie naciąga na niepotrzebne naprawy i co za tym idzie niepotrzebne koszty. markach 31-07-2015, 14:09 Witam , Po zakupie umówiłem się u Pana Sławka na wymianę filtrów paliwa,powietrza,kabinowy wymiana oleju + filtr odgrzybienie i nabicie klimy oraz wymiana uszczelniaczy półosi przy oględzinach zdiagnozowali ,że pasek klinowy jest naderwany więc go wymienili. Obsługa naprawdę porządna dostałem auto zastępcze mogę polecić warsztat. Na dodatek dostaje się od nich książkę serwisową z wszystkimi wymianami i przeglądami też na plus.. Naprawy na org. cześciach FORD. Chomiczek 24-08-2015, 23:28 Panowie czy to jest ten warsztat na Generała Stefana Grota-Roweckiego 49, Katowice?? Chcialem sie dzis ustawic ale niestety nie odbierali telefonu ;( Namiary dostałem od tedi_k mam do wymiany świecę zarową od dogrzewania DPFa( najprawdopodobniej) i naprawę panoramy podobno panowie mi pomogą i też mi strasznie zależy na samochodzie zastepczym jeżeli to o nich tu mowa to jutro dzwonie do oporu i sie ustawiam maciejej 26-08-2015, 13:53 no to ja też się ustawiam w kolejce ;) Chomiczek 31-08-2015, 19:27 Już po wizycie i powiem tak kto jeszcze nie był a ma coś do zrobienia to gorąco polecam, Pan Sławek pełna profeska bardzo dobrze traktuje klienta, konsultuje wszystko nie robi nic bez autoryzacji i nie wynajduje na chama usterek. Ceny na prawdę OK i człowiek nie ma ochoty nawet patrzeć na ASO i inne warsztaty, jeżeli cokolwiek będe miał do zrobienia wale do Pana Sławka ;) macior 26-09-2015, 21:53 Czy ktoś się orientuje jak mniej więcej wygląda sprawa przeglądu samochodu ? Mają na wyposażeniu "szarpaki" ? chciałbym sprawdzić zawieszenie z przodu i ogólny przegląd silnika (coś mi świszczy i nie mogę zdiagnozować do końca co to) Może ktoś wie czy mają w ofercie (i w jakiej cenie mniej więcej) cos w rodzaju przeglądu przed zakupowego lub po prostu przeglądu ale nie takiego typu światła,hamulce i amortyzator,a właśnie zawieszenie+ stan silnika. tedi_k 27-09-2015, 21:25 ...Mają na wyposażeniu "szarpaki" ? chciałbym sprawdzić zawieszenie z przodu... Osobiście nie widziałem jeszcze serwisu z "szarpakami"... Wymaga to kanału, a który serwis w dzisiejszych czasach pracuje z kanału zamiast z podnośnika... Szarpaki to na stacjach diagnostycznych - za parę złotych zrobią ci kontrolę zawieszenia. O resztę pytaj telefonicznie - Pan Sławek lub synowie wyjaśnią Ci wszystko co i jak i za ile... macior 28-09-2015, 18:42 W Częstochowie w Auto-Geo-Test mają, i w Bytomiu podobno też (tam robiłem zbieżność i solidne podejście do klienta jednak nie przyjrzałem się na kanał dokładnie) tyle że chciałem te zawieszenie sprawdzić od razu w jednym warsztacie żeby nie marnować czasu ,a do Ford Sławek i tak chcę jechać na ten przegląd więc myślałem że załatwię za jednym razem. Jutro się skontaktuję i zapytam o przegląd. kunte 05-10-2015, 08:30 Kolejna wizyta i kolejny pozytyw. Tym razem zwykły przegląd "olejowy" plus pełna diagnostyka auta. Półtorej godziny i auto gotowe. Wcześniej oczywiście telefon z krótką informacją o stanie auta. Takich serwisów jak ten, to ze świeczką szukać. Zostawiając tam auto można być spokojnym. Jest naprawdę w dobrych rękach. potraff 21-10-2015, 09:56 A ja robiłem niedawno przegląd i facet pokazał mi, że muszę mocowanie tylnego tłumika zespawać, bo jest przeżarte, sam tłumik ciut rdzą ruszony. Serwis Sławek wiosną zachęcał do wymiany całego tłumika na jesieni... Więc ta moja wcześniejsza dobra opinia o nich trochę się obniżyła... totek2 21-10-2015, 10:05 bo miejsca spawane szybciej korodują i lepiej tłumik wymienić niż spawać. potraff 22-10-2015, 08:15 Racja, ale nie poinformowano mnie, że to łączenie jest najbardziej skorodowane, tylko od razu sugestia o wymianie tłumika. Rozumiem, spawany element nie wytrzyma tyle co nowy tłumik, ale akurat cenowo to ja wolę kilka razy spawać. Ja bym pewnie i wymienił, gdybym tylko miał to powiedziane wprost. Jak już wspomniałem dla mnie minus dla serwisu. click78 22-10-2015, 12:24 Ja ponownie odwiedziłem Forda Sławka skorzystałem z ich jesiennej promocji, naprawiłem zawieszenie i jak dla mnie wszystko cacy!:one: slawek_11 25-08-2016, 21:55 Bylem dzisiaj w tym serwisie na uszczelnieniu wszystkich wtryskiwaczy w silniku 1.6 tdci wiec moge rowniez wyrazic swoja opinie. Uwazam ze obsluga i podejscie do klienta jest na bardzo wysokim poziomie. Pomimo mojej obecnosci na terenie warsztatu podczas naprawy informowano mnie na biezaco o fazach i zakresie przeprowadzonych czynnosci, mozna bylo wejsc na warsztat.........o kawie na dzien dobry juz nie wspomne. Co do ceny uslugi blizej jej bylo do niezaleznych warsztatow niz do ASO. Polecam kazdemu ten serwis. Co do osob ktore pisza ze komus gdzies cos nie poszlo to uwazam ze nie myli sie ten kto nic nie robi, wazne aby za swoje bledy brali odpowiedzialnosc. kylo1979 02-11-2016, 15:32 Witam właśnie jestem po wymianie rozrządu, kasety napędu pompy wtryskowej oraz pompy wody serdecznie polecam warsztat FORD SŁAWEK w Katowicach, miła i kompetentna obsługa, na bieżąco informują o przebiegu naprawy, cenowo również atrakcyjni, cierpliwi mimo sporej ilości zadawanych pytań, można również wejść na warsztat i dokonać oględzin wymienionych (zużytych) części. POZDRAWIAM !!! sirbielu88 21-11-2016, 22:11 Witam właśnie jestem po wymianie rozrządu, kasety napędu pompy wtryskowej oraz pompy wody serdecznie polecam warsztat FORD SŁAWEK w Katowicach, miła i kompetentna obsługa, na bieżąco informują o przebiegu naprawy, cenowo również atrakcyjni, cierpliwi mimo sporej ilości zadawanych pytań, można również wejść na warsztat i dokonać oględzin wymienionych (zużytych) części. POZDRAWIAM !!! Cały czas jest mowa o http://fordslawek.pl/ ? TomCat 29-11-2016, 09:12 Tak, jest tylko jeden fordsławek, właśnie ten Ziele1985 27-01-2017, 19:39 Sprawdzenie samochodu przed zakupem polecacie ten serwis czy do ASO się wybrać? slawek-kali 27-01-2017, 19:44 Ty powaznie tego z Katowic rozwazasz? Ziele1985 28-01-2017, 08:28 Tak, a co w nim złego? stefano_28 03-03-2017, 09:01 Trafiłem do Ford Sławek z Fiestą z 2011 roku z problemem przy kierownicy, a mianowicie podczas skręcania/parkowania na małych prędkościach i manewrowaniu głównie kierownicą było słychać przeskakiwanie/gruchotanie w kole kierownicy. Panowie zregenerowali wałek przekładni kierowniczej w czasie niecałych 2h i cena była adekwatna do wykonanej pracy. Polecam Wszystkim Posiadaczom Samochodu marki Ford do Niezależnego Serwisu Forda w Katowicach. Panowie są otwarci, mili, uprzejmi i co najważniejsze znają się na samochodach i co najważniejsze Bardzo szybkie naprawy. Jeszcze raz Wszystkim Gorąco Polecam!! garys 04-03-2017, 10:02 Krótko... mogę tylko potwierdzić pozytywne opinie o tym serwisie, zupełnie inne spojrzenie na klienta, mimo że nie mam do nich po drodze na pewno jak zajdzie potrzeba znów ich odwiedzę. siara1983 05-03-2017, 14:40 Ja robie u Nich wszystko od "a" do "z" i zlego slowa nie mozna powiedziec. zbyszek44 03-04-2017, 13:50 To ja mam chyba pecha:027: bo mi pan Sławek za wymiane termostatu zaśpiewał 280 zł (termo i płyn chłodniczy mój) po tygodniu ponowiłem oferte to było już 500 zł (dysponuje sms z tej oferty) więcej chyba nie bede podejmował negocjacjii ceny bo byc moze przekroczyc wartosc auta.Pozdrawiam panie Sławku, nie chce pana pracy za darmo tylko adekwatnej ceny do usterki mihau134 19-04-2017, 19:26 Po przeczytaniu tematu zdecydowałem się oddać auto do Pana Sławka , było multum rzeczy do zrobienia , wywiązał się ze wszystkich zleconych napraw , wszystkie serwisy mogły u których bylem mogły by się uczyć od Pana Sławka jak prawidłowo podchodzić do klienta , kontakt telefoniczny na każdym etapie naprawy auta , takze polecam ! cytus 19-04-2017, 21:00 Po przeczytaniu tematu zdecydowałem się oddać auto do Pana Sławka , było multum rzeczy do zrobienia , wywiązał się ze wszystkich zleconych napraw , wszystkie serwisy mogły u których bylem mogły by się uczyć od Pana Sławka jak prawidłowo podchodzić do klienta , kontakt telefoniczny na każdym etapie naprawy auta , takze polecam ! Potwierdzam! Miałem ostatnio przegląd z wymianą amortyzatorów i regeneracji zawieszenia. Bardzo fajne podejście do klienta i dobra robota wykonana :-) Takie są moje odczucia. Jedyny minus to tak jak dla każdego klienta - cena :-) Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka hyrus1 19-04-2017, 22:56 Ja rownie zdecydowanie polecam Ford Slawek z katowic, mowiac krotko: spotkalem sie tam z pelnym profesjonalizmem - szybka diagnoza, szybka i skuteczna naprawa, bardzo dobry kontakt z Panem Slawkiem, ktory wszystko dokladnie wyjasnia. Pozdrawiam serwis Ford Slawek-biala Kuga mariusz_w4 23-04-2017, 11:23 Też polecam, bylem tam już 3 razy z dwoma pojazdami i muszę przyznać że podejście i fachowość mają na wysokim poziomie.Co do cen to wiadomo że za pewne sprawy trzeba zapłacić więcej niż u Janusza w garażu. Ale też nie jesteśmy traktowani jak u owego Janusza stojąc w deszczu lub mrozie przed warsztatem w oczekiwaniu na naprawę lub wymianę oleju. Wczoraj byłem na wymianie rozrządu ,cała operacja trwałą 5 godzin z oględzinami i sprawdzeniem pojazdu przed i po wymianie. Mam już rabat jako stały klient :) a na przyszłość założoną książeczkę serwisową która może się przydać przy odsprzedaży pojazdu. Jak na niezależny serwis Forda reprezentują wysoki poziom i uczciwe podejście .Przy kupnie C-maxa byłem na przed zakupowym przeglądzie w ASO Multexim i panowie stwierdzili że do wymiany jest płyn hamulcowy i chłodniczy ,no i nie zauważyli że pod kołpakami mam połamane felgi stalowe w ilości 2 szt a ponoć odkręcali koła by zweryfikować hamulce. W Sławku posprawdzali i pomierzyli i błędy z ASO zostały wykluczone . cytus 23-04-2017, 11:37 ASP multexim uparło się że mam do wymiany klocki i tarcze.... Diagnoza u Sławka - układ hamulcowy stabilny :) O czymś to świadczy... Też kontrolowali ew. wycieki pomijając zapocenie na wybieraku skrzyni biegów, które wyłapał Sławek. Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka wezyr2006 13-09-2017, 17:54 Witam byłem w tym serwisie robiłem aktualizacje softu silnika cena przystępna 140 zł miły kontakt .POLECAM Bump: dodam ford galaxy 2.0tdci 2009 r raluh 25-10-2017, 16:12 Ja również polecam serwis, świetne podejście do klienta i fachowa naprawa! :) gregor75 10-12-2017, 19:06 Również polecam ten Serwis . Konkretna obsługa i wszystko na "5+" Terra 22-02-2018, 08:01 Od trzech lat naprawiam swoje Fordy w Ford Sławek. Zawsze super, cena niewygórowana. Podejscie do klienta wyjątkowe. Tam wiesz że im zależy. Dobrzy fachowcy. jacekmury1 03-05-2018, 09:03 Co to koło wzajemnej adoracji? pasiek 03-05-2018, 09:27 Dlaczego ? Ten serwis ma dobre opinie slawek-kali 03-05-2018, 16:19 A ty co z letargu sie przebudziles? 6 lat 3 posty :D jacekmury1 03-05-2018, 16:43 A ty co z letargu sie przebudziles? 6 lat 3 posty :D Sławek odp czy syn:razz: slawek-kali 03-05-2018, 16:46 Klient ;) jvc 03-05-2018, 17:22 Ojciec Chrzestny :D |