piterxr
26-03-2010, 18:03
witam czy ktos wie gdzie mozna prostowac alufelgi na terenie szczecina i ile taka przyjemnosc kosztuje?mam alu 14
Zobacz pełną wersję : prostowanie alufelg gdzie? Szczecin piterxr 26-03-2010, 18:03 witam czy ktos wie gdzie mozna prostowac alufelgi na terenie szczecina i ile taka przyjemnosc kosztuje?mam alu 14 bercik 26-03-2010, 19:23 Spróbuj w HTL na Mierzynie Lubieszyńska 20. Cen nie pamiętam ale tu masz namiar 91 483 20 20 lub 483 18 88 TOMAS 26-03-2010, 19:24 Też polecam HTL wojtbf1 26-03-2010, 19:26 I ja się tez muszę gdzieś wybrać, dzisiaj zmieniałem gumy i wyszło że dwie alu gdzieś lekko wbiłem.....:( bercik 26-03-2010, 19:27 Cześć. To jedź tam kiedyś u nich robiłem koła i byłem zadowolony. TOMAS 26-03-2010, 19:30 Wojtek ja robiłem w C-maxie i HTL zrobił to wzorowo wojtbf1 26-03-2010, 19:35 A trzeba się umawiać wcześniej???? TOMAS 26-03-2010, 19:37 Mi zrobili z marszu :D wojtbf1 26-03-2010, 19:40 Profilaktycznie jutro zadzwonię.....,dzięki :one: bercik 26-03-2010, 19:41 Dokładnie tak jak mówi Tomek mi też zrobili od ręki. Szybko i fachowo. wojtbf1 27-03-2010, 09:33 Własnie zadzwoniłem i co??? Musiałem się umawiać..... chyba z racji że sezon się zaczyna robią się kolejki. :) piterxr 27-03-2010, 10:57 dzis dzwonilem do Htl i cenowo nie jest tak okrutnie do 100zl max za sztuke i to w extramalnych warunkach . i prostuja felgi od reki wiec super :).dziekuje za info.pozdro piterxr 30-03-2010, 21:33 i wkoncu felga wyprostowana ,HTL spisal sie na medal:) robota trwala jakies 30 minut z marszu mi zrobili .zaplacilem 80zl i jest super!!!! wojtbf1 31-03-2010, 13:43 HTL spisal sie na medal Kolego, odnośnie prostowania może i tak ,ale ja po wizycie mam niestety inne ale do ich usług. Oczywiście głównym powodem mojego pobytu u nich były dwie alufelgi, gdy jedni je prostowali inni zajęli się zawieszeniem, oba łączniki przedniego stabilizatora do wymiany+ewentualnie gumy. Oczywiście już przy odkręcaniu starych zaczęły się problemy, pan aby sobie pomóc użył szlifierki kątowej, efekt-porysowany tarczą wachacz. Nie miałem już wyjscia żeby przerwać tą ,,naprawę,, bo łącznik był już przecięty, pan używał jeszcze migomatu.... Oczywiście wymianę gum stabilizatora sobie podarowałem-też nie chciały się odkręcić nakrętki ,gdy pan stwierdził ze musi je nagrzać, cokolwiek to znaczyło, powiedziałem dziękuję. Czekałem jeszcze na felgi, ponieważ auto stało w warsztacie na dole a tu nie mieli gazu żeby napompować opony nie widziałem jak zakładali je i wyważali, przyniesiono je gotowe do załozenia na samochód,i tu nowy zonk, jedna z felg od strony wewnętrznej pocharatana jakby wkręcali ja w imadło, oczywiście wróciła do poprawki. Niestety, to nie koniec przygód, po wyjechaniu okazało się że kierownica lata jak szalona przy ok 100 km/godz, taką prędkość osiągnąłem dopiero na Poznańskiej więc musiałem się kawał wracać, powodem było oczywiscie złe wyważenie..., i na koniec ostatni smaczek który dostrzegłem po powrocie, przy pompowaniu nie zakręcono mi kapturków wentyla, a że mam ładne ,metalowe to chyba musiałbym się znowu wracać..... Także niestety, nie mam o zakładzie dobrego zdania. Na koniec, gdy już po poprawkach wyjeżdzałem byłem świadkiem jeszcze jednej wpadki mechaników: ustawiono żle klijenta na podnośniku i podnosząc tylko sam tył wgnietli w aucie próg, gość chyba nie zauważył a ja już chciałem stamtąd jak najszybciej wyjechać. Zresztą zobaczcie sami : grazka 31-03-2010, 21:45 Wojtku, po tym, co tu opisałeś to już mam wątpliwości czy do nich kiedyś jechać. Śledziłam ten wątek, bo tak naprawdę nie wiem co moimi alu. Leżą jeszcze w garażu, choć już raz je pakowałam do auta i pojechałam na zmianę kapci na letnie. Okazało się, że mam 2 opony dobre, ale dwie kiepskie, a akurat nie było w odpowiednim rozmiarze opon, to się spakowałam i wróciłam do garażu. Letnie kapcie leżą i czekają...jak jakiś cholerny "suprajs". Nabyłam drogą kupna dwie nowe oponki, ale nie mam czasu jechać na zmianę, więc nie wiem, czy aby nie wyjdzie, że coś trzeba zrobić... a tu taka opinia.... Już raczej do nich nie pojadę, nawet jakby coś wyszło... hct10 01-04-2010, 21:21 Czesc wszystkim. Ja po wakacjach musiałem prostowac felge po dziurecze na ekspresówce i wielu mechaników i wiele osob mowią o HTL,ze moze i wyprostuja ale robią to na "wariata" szybko, zeby tylko nastpenego obsłuzyc! Ja oddałem felge takiemu panu pod "estakadą" na gdańskiej zaraz w pobliżu bazy Poczty Polskiej. Pod wiadkutem w prawo i chyba w lewo i po lewej warsztat.Na wprost chyba juz wjazd na baze pocztowa.Gosciu ma taki mały warsztacik zajmuje sie metlami kolorowymi i innymi dziwactwami, dodatkowo prostuje felgi. Niebyłem przekonany jak zobaczyłem ten warsztacik bo z samochodowym to on wspołnego nic miał. Odebrałem felge na drugi dzien i elegancko. W zakladzie wulkanizacyjnym, az sie niemogli nadziwic ze tak pieknie wyprostowana. Facet niestety nie sciaga opony z felgi wiec trzeba zrobic to we własnym zakresie. Ceny do dogagania sie, niepamietam ile wział chyba 60-70zł bambelo 02-04-2010, 16:57 Ja osobiście do HTL-u jeżdzę tylko na przegląd motocyklowy ...a co do prostowania i regeneracji felg to wiem że jakieś 300 metrów bliżej od HTL-u od strony miasta po tej samej stronie jest warsztat gdzie solidnie to robią i taniej . Bourne 04-04-2010, 13:01 Na ul.Długiej w dawnym miejscu gdzie był Xedos prostują rtakże felgi HardMetal 07-04-2010, 22:50 HTL to moja konkurencja więc za dużo nie będę opowiadał bo tak się zwyczajnie nie robi ale jednego nie mogę sobie podarować. Miałem już kilku klientów którym powiedziano że przy wyważaniu kół zobaczono że mają krzywą felgę i ze trzeba ją prostować. Akurat właściciel felgi nie miał kasy to jej nie prostował. Przy następnym montażu opon (już w moim zakładzie) klient zwraca mi uwagę na to żebym tą krzywą felgę założył na tył. Po czym po sprawdzeniu okazuje się że nie ma żadnej krzywej felgi. Tak więc HTL zwyczajnie chciał naciągnąć klienta albo felga się sama wyprostowała :) W każdym razie u nas także można prostować, naprawiać i malować felgi. Nie robimy tego na miejscu z dwóch powodów. 1. renowację i naprawę prowadzimy w innym miejscu niż warszat 2. mamy zawsze sporo felg w naprawie i tym samym mamy mniejszą bądź większą kolejkę pzdr tjxawier(igłaxr3i) 17-04-2010, 22:00 Czesc wszystkim. Ja po wakacjach musiałem prostowac felge po dziurecze na ekspresówce i wielu mechaników i wiele osob mowią o HTL,ze moze i wyprostuja ale robią to na "wariata" szybko, zeby tylko nastpenego obsłuzyc! Ja oddałem felge takiemu panu pod "estakadą" na gdańskiej zaraz w pobliżu bazy Poczty Polskiej. Pod wiadkutem w prawo i chyba w lewo i po lewej warsztat.Na wprost chyba juz wjazd na baze pocztowa.Gosciu ma taki mały warsztacik zajmuje sie metlami kolorowymi i innymi dziwactwami, dodatkowo prostuje felgi. Niebyłem przekonany jak zobaczyłem ten warsztacik bo z samochodowym to on wspołnego nic miał. Odebrałem felge na drugi dzien i elegancko. W zakladzie wulkanizacyjnym, az sie niemogli nadziwic ze tak pieknie wyprostowana. Facet niestety nie sciaga opony z felgi wiec trzeba zrobic to we własnym zakresie. Ceny do dogagania sie, niepamietam ile wział chyba 60-70zł moge sie dozucic do tego postu,gdyz tez dałem owemu panu felgi do prostowania i zrobił to nadzwyczaj dobrze wiec moge go polecic, ps, hardymetal zdecydujcie sie gdzie wozic towar do was na swierczewska czy południowa. |