Zobacz pełną wersję : NOKIA 6210 NAVI I bluetooth

artpoznan
11-04-2010, 19:54
Jestem nowym posiadaczem C-MAXa GHIA z zestawem bluetooth -działającym bo sprawdzonym na innych telefonach a jednak dla mojej noki 6210 navi nie działa.
Nie wykrywają się wzajemnie z radiem. W instrukcji Forda jest podana strna z telefonami, które są wykrywalne i niestety tam nie znalazłem mojej Nokii ale wydaje mi się że jest to do zrobienia - bo gdzie indziej widziałem ten telefon jako dostępny - TYLKO JAK ? CZY KTOŚ MA JAKIEŚ DOŚWIADCZENIE JAK TO EWENTUALNIE ZMODYFIKOWAĆ ?
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Inna sprawa to zestaw do sterowania głosem - podobno jest tylko w wer ang, niem i francuskiej (ja taką właśnie mam) czyli j.polski w ogóle nie dostępny?

Wojtek
12-04-2010, 19:03
Temat przeniosłem do odpowiedniego działu.

Leonzaw
12-04-2010, 19:18
WIesz co ja mam dokładnie ten sam telefon i działa bez problemu, co prawda ja mam Navi ale chyba modół BT jest montowany ten sam ... wiesz co, zresetuj całkowicie ustawienia BT w telefonie i samochodzie ... a czy sam używałeś z innym telefonem??

a co do języka VC to faktycznie nie ma polskiego nawet w najnowszych wypustach samochodów i nie sądzę aby zbyt szybko sie pojawił

artpoznan
13-04-2010, 14:29
Spróbuję - i dam znać.

mayak
14-04-2010, 09:03
moduł bluetooth w fordach jest produkcji Nokii więc kompatybilność z telefonami Nokii to oczywistość, wiec masz coś źle ze swoją N6210 - czy widzi/paruje się ona z innymi telefonami?

Mariusz
14-04-2010, 09:37
Trochę to dziwne co piszesz. Ja co prawda mam mondeo, ale BT widzi jak do tej pory wszystkie tel. jakie próbowałem sparować, czyli różne modele Nokii, Motoroli, Sony Ericssona. Sprawdź to co napisał przedmówca, bo to mało prawdopodobne, by się nie widziały.

artpoznan
19-04-2010, 06:59
Już działa - dziękuję wszystkim za pomoc. Okazało się że to kwestia ustaiweń telefonu - w każdym razie jest to niezły bajer no i komfort podczas jazdy.