Zobacz pełną wersję : Tylna kanapa
witam
podczas jazdy po dziurach(czyli praktycznie cały czas ;) ) tłucze mi sie tylna kanapa dokładnie prawa strona cos na zamku troche denerwujace patrzyłem na to i wszystko jest raczej podokrecane miał moze ktos z wqas podobny przypadek?? i jak temu zaradzic moze mozna kupic takie zamki?
oklej tasma izolacyjną ten bolec co jest przykrecony do karoserii. Posprawdzaj dokładnie tez same zawiasy.
no własnie teraz to zrobiłem tasma nic nie dała bo sie tłucze na zawiasach a one sa tam przykreczone do oparcia mozna je wymienic?
chrissmith 07-01-2006, 17:10 a może ma ktoś pomysł na łomoczące zagłówki w tylnej kanapie? Bo w moim przypadku okazało się że przyczyna łoskotu leżała nie po stronie zawiasów/zamka tylko luźno osadzonych zagłówków które [o dziwo] robią przeraźliwy łomot. Po wyjęciu - jak ręką odjął, no ale wolałbym je wozić na swoim miejscu zamiast w bagażniku ;)
Co do zagłówków, to chyba trzeba rozebrac oparcie i popatrzeć co sie da zrobic od srodka.
Jeśli chodzi o zawiasy to musze popatrzeć co sie da zrobic.
Też oklejałem bolce, a wcześniej odkręciłem je razem z zamkami, nasmarowałem, skręciłem do kupy i również stwierdzam, że najbardziej telepią się zawiasy oparcia.
patryk_waw 07-01-2006, 21:14 stwierdzam, że najbardziej telepią się zawiasy oparcia.
W "ucho" zawiasu, czyli to coś co przymocowane jest do kanapy wciśnieta jast cienka plastikowa wkładka która powoduje ze ucho sciśłe przylega do trzpienia wystającego z karoserii, niestety cienki plastik pęka często a dostanie tej części jest niemożliwe w serwisach bo nie występuje jako osobna część zamienna, ja juz poluje jakieś 8 miesięcy
:(
no to lipa, a jakby okleic ten bolec izolacja albo jakas opaske termokurczliwa załozyc?
a jakby wcisnac jakas gabke pomiedzy oparcie kanapy a cos w czym jest zamek?? bo nie wiem dokladnie jak to wyglada. ja tak w swoich poprzednich robilem i zawsze pomagalo. chodzi o to,zeby bylo miekko a zamek ma ledwo zalapac tyle tego powinno byc. tak robilem w tipo a w sierrce mialem butle gazowa i ja tez musialem oblozyc gabka od strony oparcia siedzenia bo pukalo o nia. i pomoglo
pozdrawiam
maciek
rastaleon 08-01-2006, 12:43 witam
podczas jazdy po dziurach(czyli praktycznie cały czas ) tłucze mi sie tylna kanapa dokładnie prawa strona cos na zamku troche denerwujace patrzyłem na to i wszystko jest raczej podokrecane miał moze ktos z wqas podobny przypadek?? i jak temu zaradzic moze mozna kupic takie zamki?
może ma ktoś pomysł na łomoczące zagłówki w tylnej kanapie? Bo w moim przypadku okazało się że przyczyna łoskotu leżała nie po stronie zawiasów/zamka tylko luźno osadzonych zagłówków które [o dziwo] robią przeraźliwy łomot. Po wyjęciu - jak ręką odjął, no ale wolałbym je wozić na swoim miejscu zamiast w bagażniku
Ja mam pomysł : Albo musimy sie przyzwyczaić, ze FORDY tak już mają i to bez względu na wiek, albo (i tu pewnie zostane skrytykowany :wink: ) kupić inną "lepszą" markę samochodu ...
a jaka marka niby ma nie halasowac?? bo ja takiej nie widzialem. "swierszcze" sa wszedzie tylko trzeba je znalezc i uciszyc.
pozdrawiam
maciek
no wiesz sa takie ale ile one kosztuja :D a jak juz sie ma takie auto jakie sie ma to trzeba uprzyjemniac sobie nim jazde :)
Golf III 3D ma to samo :) pomogła gąbka i jest cisza
ja mam jeszcze u siebie problemik z półką też sie trzaska ma kto pomysł ?
KAndrzej 08-01-2006, 19:22 Witam!
U mnie było podobnie, ta plastikowa wkładka w zawiasie się połamała więc na trzpień założyłem kawałek plastikowej rurki który później podgrzałem by ściśle przylegał. No i udało się już nie trzeszczy i nie tłucze od kilku miesięcy.
Pozdrawiam
rastaleon 08-01-2006, 19:36 a jaka marka niby ma nie halasowac?? bo ja takiej nie widzialem.
Ano np. taka, jaką jeździ ojciec dyrektor rydzyk :D :D :D
[ Dodano: 2006-01-08, 20:37 ]
tzn, maybah za kilka dużych baniek
no to ja najpierw sprobuje z opaska a puzniej sie pobawie w gąbeczki :)
|