Zobacz pełną wersję : Tylna kanapa

viadro
07-01-2006, 09:45
witam
podczas jazdy po dziurach(czyli praktycznie cały czas ;) ) tłucze mi sie tylna kanapa dokładnie prawa strona cos na zamku troche denerwujace patrzyłem na to i wszystko jest raczej podokrecane miał moze ktos z wqas podobny przypadek?? i jak temu zaradzic moze mozna kupic takie zamki?

Slawko
07-01-2006, 09:51
oklej tasma izolacyjną ten bolec co jest przykrecony do karoserii. Posprawdzaj dokładnie tez same zawiasy.

viadro
07-01-2006, 12:35
no własnie teraz to zrobiłem tasma nic nie dała bo sie tłucze na zawiasach a one sa tam przykreczone do oparcia mozna je wymienic?

chrissmith
07-01-2006, 17:10
a może ma ktoś pomysł na łomoczące zagłówki w tylnej kanapie? Bo w moim przypadku okazało się że przyczyna łoskotu leżała nie po stronie zawiasów/zamka tylko luźno osadzonych zagłówków które [o dziwo] robią przeraźliwy łomot. Po wyjęciu - jak ręką odjął, no ale wolałbym je wozić na swoim miejscu zamiast w bagażniku ;)

Slawko
07-01-2006, 19:05
Co do zagłówków, to chyba trzeba rozebrac oparcie i popatrzeć co sie da zrobic od srodka.
Jeśli chodzi o zawiasy to musze popatrzeć co sie da zrobic.

Skolmi
07-01-2006, 19:10
Też oklejałem bolce, a wcześniej odkręciłem je razem z zamkami, nasmarowałem, skręciłem do kupy i również stwierdzam, że najbardziej telepią się zawiasy oparcia.

patryk_waw
07-01-2006, 21:14
stwierdzam, że najbardziej telepią się zawiasy oparcia.

W "ucho" zawiasu, czyli to coś co przymocowane jest do kanapy wciśnieta jast cienka plastikowa wkładka która powoduje ze ucho sciśłe przylega do trzpienia wystającego z karoserii, niestety cienki plastik pęka często a dostanie tej części jest niemożliwe w serwisach bo nie występuje jako osobna część zamienna, ja juz poluje jakieś 8 miesięcy
:(

viadro
07-01-2006, 23:21
no to lipa, a jakby okleic ten bolec izolacja albo jakas opaske termokurczliwa załozyc?

mmmk
08-01-2006, 11:06
a jakby wcisnac jakas gabke pomiedzy oparcie kanapy a cos w czym jest zamek?? bo nie wiem dokladnie jak to wyglada. ja tak w swoich poprzednich robilem i zawsze pomagalo. chodzi o to,zeby bylo miekko a zamek ma ledwo zalapac tyle tego powinno byc. tak robilem w tipo a w sierrce mialem butle gazowa i ja tez musialem oblozyc gabka od strony oparcia siedzenia bo pukalo o nia. i pomoglo
pozdrawiam
maciek

rastaleon
08-01-2006, 12:43
witam
podczas jazdy po dziurach(czyli praktycznie cały czas ) tłucze mi sie tylna kanapa dokładnie prawa strona cos na zamku troche denerwujace patrzyłem na to i wszystko jest raczej podokrecane miał moze ktos z wqas podobny przypadek?? i jak temu zaradzic moze mozna kupic takie zamki?

może ma ktoś pomysł na łomoczące zagłówki w tylnej kanapie? Bo w moim przypadku okazało się że przyczyna łoskotu leżała nie po stronie zawiasów/zamka tylko luźno osadzonych zagłówków które [o dziwo] robią przeraźliwy łomot. Po wyjęciu - jak ręką odjął, no ale wolałbym je wozić na swoim miejscu zamiast w bagażniku

Ja mam pomysł : Albo musimy sie przyzwyczaić, ze FORDY tak już mają i to bez względu na wiek, albo (i tu pewnie zostane skrytykowany :wink: ) kupić inną "lepszą" markę samochodu ...

mmmk
08-01-2006, 12:49
a jaka marka niby ma nie halasowac?? bo ja takiej nie widzialem. "swierszcze" sa wszedzie tylko trzeba je znalezc i uciszyc.
pozdrawiam
maciek

viadro
08-01-2006, 13:55
no wiesz sa takie ale ile one kosztuja :D a jak juz sie ma takie auto jakie sie ma to trzeba uprzyjemniac sobie nim jazde :)

-waldi-
08-01-2006, 15:37
Golf III 3D ma to samo :) pomogła gąbka i jest cisza

ja mam jeszcze u siebie problemik z półką też sie trzaska ma kto pomysł ?

KAndrzej
08-01-2006, 19:22
Witam!
U mnie było podobnie, ta plastikowa wkładka w zawiasie się połamała więc na trzpień założyłem kawałek plastikowej rurki który później podgrzałem by ściśle przylegał. No i udało się już nie trzeszczy i nie tłucze od kilku miesięcy.
Pozdrawiam

rastaleon
08-01-2006, 19:36
a jaka marka niby ma nie halasowac?? bo ja takiej nie widzialem.
Ano np. taka, jaką jeździ ojciec dyrektor rydzyk :D :D :D

[ Dodano: 2006-01-08, 20:37 ]
tzn, maybah za kilka dużych baniek

viadro
08-01-2006, 21:05
no to ja najpierw sprobuje z opaska a puzniej sie pobawie w gąbeczki :)