DogeatDog
07-01-2006, 12:31
witam , zajzałem ostatnio do mojego aku i zauważyłem ze poziom elektrolitu jest dosyć niski , dodam jeszcze ze aku jest nowy , mam go jakies 2 miechy i zastanawiam sie teraz czy dolac wody destylowanej? , jak tak to ile ? i czy musze go poźniej ładować na prostowniku , czy wystarczy ze pojezdze troche ?
z góry dzieki za wszelkie info
pozdrawiam
BLUEORION
07-01-2006, 13:16
Jak masz na gwarancji to oddaj na gwarancje i powiedz ze cos nie tak. Jak nie masz na gwarancji to nalej wody destylowanej daj najlepiej pod prostownik i wsio:)
Dolać tak aby poziom był 0.5-1cm ponad płyty.
wrredusek
07-01-2006, 20:02
Takie rzeczy nie podlegają gwarancji. Powinieneś mieć wskaźnik ile elektrolitu powinno być. Oczywiście po dolaniu wody naładuj go porządnie i zapomnij o problemie. Myślę, że ubytek powstał na skuteg długiego przebywania aku w hurtowni i w sklepie.
Takie rzeczy nie podlegają gwarancji. Powinieneś mieć wskaźnik ile elektrolitu powinno być. Oczywiście po dolaniu wody naładuj go porządnie i zapomnij o problemie. Myślę, że ubytek powstał na skuteg długiego przebywania aku w hurtowni i w sklepie.
No i uważam temat za wyczerpany :D
DogeatDog
08-01-2006, 11:03
oki , na gwarancji jeszcze jest , ale nie bede go oddawał bo nie mam zadnego zastepczego a jezdzić trzeba , doleje wody podłącze pod prostownik i wsio :)
pozdrawiam
No i co Slawko, zamykamy? ;-)