Właśnie chciałem zamontować nowo kupiony fotelik dziecięcy w S-Maxie a tu Zonk. Nie ma uchwytów isofix, choc na fotelach jest metka na ktorej wyraznie jest napisane isofix.
Czy to mozliwe? Myslalem, ze isofix jest w standardzie?
Samochod jest z drugiej ręki. Może ktoś wymontował te uchwyty?
Myslicie, ze cos takiego bedzie pasowac:
http://www.allegro.pl/item1009754938_uchwyt_do_montazu_fotelika_isofix_f ord.html
Tak, mam właśnie taką bazę, ale nie ma do czego jej przyczepić....
BTW. W występują też foteliki dla starszych dzieci z systemem isofix.
Aż niemożliwe. Wsadź palec i poszukaj takiego drucianego pałączka. Jeżeli nie ma to dziwna sprawa. Może ktoś je wymontował przy okazji demontażu/montażu siedzeń. Jeżeli nie ma, to niemal pewne, że ktoś przy tym majstrował.
Tylko po co...?:(
A jeżeli rzeczywiście nie ma, to chyba to co znalazłeś będzie dobre. Rozstaw jest standardowy, więc jeżeli masz same otworki od isofix w fotelu, to musisz to wkręcić pomiędzy siedzisko a oparcie i będzie git. A uchwyt do kotwiczenia z tyłu foteli masz? Jeżeli tak, to znaczy, że z fabryki raczej wyjechał kompletny.
A może ten uchwyt na allegro, to demontaż z Twojego?
Uchwyt do kotwiczenia mam w skrajnych tylnych fotelach.
Isofixa nie mam z zadnym z nich.
Wydaje mi sie ze wszystkie samochody w EU po 2006 musza miec isofix.
Moze poprzedniemu wlasicielowi przeszkadzaly te uchwyty?
Nie ma uchwytów isofix, choc na fotelach jest metka na ktorej wyraznie jest napisane isofix.
Czy to mozliwe? Myslalem, ze isofix jest w standardzie?
[/url]
Obstwiam, że jest, tylko go nie możesz znaleźć.
Dotychczas w samochodach które widziałem, ISOFIX był łatwo widoczny i dostępny. W Smaxie jest dosyć mocno ukryty głęboko pod tapicerką. I jest stosunkowo w środku a nie na zawnątrz fotela.
Pomacaj dokładnie, są takie pionow dwie szpary w środku fotela, wsadz palec i wyczujesz drut, z drugie strony drugi drut.
Moim zdaniem wymontownie Isofixa jest irracjonalne.
Tak na marginesie, wsadzenie fotelika w isfox w Smaxie zawsze zajmowało mi chwilę.
Obstwiam, że jest, tylko go nie możesz znaleźć.
Dotychczas w samochodach które widziałem, ISOFIX był łatwo widoczny i dostępny. W Smaxie jest dosyć mocno ukryty głęboko pod tapicerką. I jest stosunkowo w środku a nie na zawnątrz fotela.
Pomacaj dokładnie, są takie pionow dwie szpary w środku fotela, wsadz palec i wyczujesz drut, z drugie strony drugi drut.
Moim zdaniem wymontownie Isofixa jest irracjonalne.
Tak na marginesie, wsadzenie fotelika w isfox w Smaxie zawsze zajmowało mi chwilę.
Rzeczywiście jest :oops:
Z...scie dobrze jest zamaskowany. Szukalem w szparze pomiedzy siedzeniem a oparciem, a on jest w oparciu.
Dzięki.