Zobacz pełną wersję : regeneracja maglownicy we Wrocławiu

dyda6joe
10-05-2010, 14:04
Witam Panów. tak jak w tytule mam pytanie czy ktoś regenerował we Wrocławiu, gdzie i za ile i jak wyszło. jak na razie wiem tylko o Krakowskiej 30. tam regeneracja z demontażem i montażem i ustawieniem zbieżności razem 850zł. kuszące bo cena najkorzystniejsza i w jednym miejscu całość. tyle tylko że nie słyszałem nigdy opinii o tym warsztacie.

myślę też nad demontażem np u pana Tomka, regeneracją gdzieś i montażem z powrotem na nowodworskiej.

w sumie to każda opcja jest dla mnie zła bo nie na moją kieszeń

lotnik11
10-05-2010, 20:12
pan Tomek będzie się przenosić na Małopaneską .... ale jakość się dużo pogorszyła.

dyda6joe
11-05-2010, 08:28
ooo to teraz na warsztat z domu to dam rady popchać bo to z 300m. a po czym wnosisz że się pogorszyła?

marekki_2004
11-05-2010, 14:24
maglownice robiłem u nich:

http://www.automania.com.pl/

płaciłem około 1000PLN, ale nie dotyczyło to forda, tylko mojego służbowego fiata. Po roku jeżdżenia po wrocławskich dziurach mogę powiedzieć, że zrobione fachowo.

lotnik11
11-05-2010, 16:38
bo widzę po naprawach jakie mi ostatnio robił .... wszystko reklamowałem.

dyda6joe
12-05-2010, 09:55
no ale konkretniej opisz bo to na razie jest jak gadać że mi nie smakuje krupnik bo nie

lotnik11
12-05-2010, 22:24
1 wymiana klocków hamulcowych ... powtórne odpowietrzane
2 wymiana sprzęgła ślizgało się i były drgania na pedale sprzęgła i hamulca - źle zamontowane i prawdopodobnie nie wycentrowane bo musiało być duże bicie.

To są ostatnie prace jakie mu raczej zlecałem. Bo już nie chce mi się słuchać tego że to i tak moja wina.
wcześniej nigdy nie zdarzały się żadne reklamacje wszystko było idealnie robione i szybko. Teraz jest szybko ale pogorszyła się jakość.

dyda6joe
13-05-2010, 08:33
no to przykre. mam nadzieję że nic mnie złego nie spotka bo wtedy znowu nie będę do jakiegoś warsztatu przyczepiony

dyda6joe
21-05-2010, 10:56
zrobiłem maglownicę na krakowskiej 30. szczerze polecam z paru względów. nie ma grymasu że to mondeo i ciężka robota tylko właśnie poniekąd że mondeo robią się reklamują. cena- w porównaniu z innymi warsztatami to najlepsza bo jak w innych dochodziły części albo zbieżność (konieczna z resztą) to cena leciała ponad tysiąc. mają wszystko na miejscu i nie trzeba wozić np przekładni do regeneracji a montaż gdzie indziej. szybko, w przypadku zajechanej przekładni zamiast tracić czas na regenerację zakładają już zregenerowaną. gwarancja, tak jak się umówicie tak będzie, dobry kontakt

bunio6
21-05-2010, 11:10
zbieżność (konieczna z resztą)
Dziwne.... U mnie po wymanie nie było konieczności ustawiania zbieżności (mój mechanik od razu mówił, że nie będzie konieczna).

dyda6joe
21-05-2010, 15:22
no jak. przecież odkręcasz drążki, pełno bebechów. 0,5mm i już pojedzie nie tak. teoretycznie odkręcając drążki nie rusza końcówek, więc niby ustawione. no ale to tak jakby wymieniać wahacze i też założyć że końcówki nie ruszane. no i gdziekolwiek dzwoniłem, wszędzie w składzie usługi wymieniano zbiezność

gorny7
03-07-2010, 17:11
witam szukam tez zakladu sprawdzonego do regeneracji magla bo mi zaczeło cieknąć
na ul krakowskiej to zakładw miare profesjonalny robili to w jeden dzień z montażem i demontazem daje roczna gwarancję?. ewentualnie macie jakies inne sprawdzone zakłady specjalizujące i się w przekladniach w Wrocławiu

dyda6joe
03-07-2010, 20:35
polecano mi też dwa inne zakłady dobre no ale tam już było że do ceny dochodziły albo olej, albo osłony itp. zaletą krakowskiej jest to że sami się reklamują tym że części mają na miejscu jak uszczelnienia, osłony, a jak magiel w złym stanie to mają wcześniej zregenerowane części na stanie, że czekać i szukać nie trzeba. w pozostałych warsztatach próbowali windować cenę bo to ford. tutaj jak tylko zacząłem mówić że śruba trzymająca sanki jest nie przytwierdzona to pan nawet nie dał mi skończyć bo powiedział że spoko, dojście jest od wewnątrz. znaczy doświadczenie mają bo standardowo wpadają inni na pomysł aby rozcinać podłużnicę

mArc_gt
29-09-2010, 13:35
Witam,

jestem z Wrocławia i mam podobny problem.
Czy możesz podać nazwę firmy na Krakowskiej 30, nie mogę odnaleźć ich po słowach kluczowych.

Z góry dzięki.

dyda6joe
29-09-2010, 17:12
niestety nazwy nie mam

AdamJ.
30-09-2010, 08:36
ja osobiście polecam firmę AUTO SERWIS z ul. Obornickiej 78 we Wrocławiu (kom 883277487 lub 713078832).
Fachowa obsługa miłe podejście niskie ceny i konkretnie rozmawiaja z klientem.

Wczoraj wstawiłem do nich autko dzis albo jutro odbieram i przy okazji zrobia mi tam kilka drobnych napraw i oprzejża autko....koszt jak powiedział pan na miejscu...na piwo;) dodatkowo....

Koszt w moim przypadku to 250 zł montaz i demontaż + regeneracja max 500zł.

Widac ze panowie mają pojecie i zależy im na dobrej renomie:)

jak odbuiiore to dam znać co i jak

ac

AdamJ.
30-09-2010, 08:38
acha....i sprawdzałem wcześniej na Krakowskiej 30....chcieli 250zł więcej niż panowie z AUTO SERWIS i mieli długie terminy....a ja pojechałem na Obornicka powiedziałem ze pilna sprawa...autko zostawiłem pokwitowanie dostałem....i czekam na telefon kiedy gotowe:)

mArc_gt
30-09-2010, 18:01
Ok dzięki za info, ciekaw jestem efektu. Proszę daj znać co i jak wyszło u Ciebie w MK3.

Pozdrawiam
marc

AdamJ.
01-10-2010, 07:06
byłem w warsztacie wczoraj...przekładnia była juz wyjęta i rozłożona-pan mechanik(szef) uczciwie powiedział że będzie to taniej kosztowało bo uszkodzony jest tylko uszczelniacz i nie trzeba naprawiać jej mechanicznie(szlifowanie) :)
Moim zdaniem to bardzo uczciwie ze strony mechanika jak nie nabija w butelke tylko woli powiedzieć prawdę niz zyskać 200zł więcej, bo w taki sposób zyska klientów i renomę:)
Byłem świadkiem jak przyjechał klient z innego "znanego" i ceniacego sie zakładu zajmującego sie regeneracja układów kierowniczych- na poprawkę bo tam zwodzony był juz 3 razy przez własciela i odsyłano, a najlepsze jest to ze tydzień po naprawie, nie uznali mu gwarancji jaką niby dają ;]
Później dowiedziałem sie że od tamtego pana do AUTO SERWIS gdzie aktualnie naprawiją mojego Mondka, często przyjeżdzają klienci znismaczeni zachowniem innego serwisu na poprawki własnie do tego "pana mechanika".

Naprawdę polecam AUTO SERWIS z Obornickiej za miłą, fachową i przedewszystkim uczciwą obsługę.

Dziś odbieram autko po pracy- dam znać jaki efekt:)

AdamJ.
01-10-2010, 18:25
naprawa zakończona pomyślnie szybko fachowo i tanio:)

jeśli ktos bedzie chciał na PW odpowiem jak dojechać do AUTO SERWICE i odpowiem na ewentualne pytania

pzdr

Adam

AdamJ.
06-10-2010, 13:44
Dzis jadę im wstawic drugie auto do naprawy bo w firmie u ojca w Jumperze się skończyło wspomaganie i strasznie ściąga...więc dam znać jak tym razem pójdzire naprawa:)

AdamJ.
18-10-2010, 13:57
I ponownie naprawa wykonana fachowo:)
Pan został do 21 z pracownikami bo tylko było wpomniane ze rano musi ojciec autem w trase jechać...i zostali i zrobili po godzinach-bez dodatkowych kosztów:)

naprawde polecam

bkerad
23-10-2011, 15:55
AUTO SERWIS ul. Obornickiej 78 we Wrocławiu - robilem tam maglownice i po miesiacu zaczely mi strzelac drazki kierownicze. Przed regeneracja pytalem czy konieczna jest wymiana drazkow od razu? odp. ze nie. ostatnio wymienialem drazki i okazalo sie ze maglownica nie byla wogole przykrecona do wozka oraz, że nie wszystkie sruby były podokręcane, . Zapłaciłem 800pln za fuszerke. NIE POLECAM TEGO WARSZTATU!

mArc_gt
29-10-2011, 08:09
Witam,

szukałem i szukałem przyczyny drżenia kierownicy na kostce i byłem w wielu warsztatach.
Pojechałem na Obornicką i od razu zdiagnozowali maglownice.
Koszt 750 zł z robocizną.
Ale jak się okazało za miesiąc znów podobne objawy, ale dociekając przyczyn zmontowali jakąś podkładkę pod krzyżakiem na kolumnie kierowniczej.
No i teraz pytanie czy nowi w ogóle regenerowali tą maglownice, czy przypadkiem usterka nie polegała na kolumnie kierowniczej. Patrzyłem na osłony gumowe czy wyglądają na nowe, ale nie wyglądały.
Temat otwarty i nie do wyjaśnienia....a kasa została wydana.
Miałem jeszcze inną przygodę z tym warsztatem, coś cieknie z silnika od strony grodzi, Pan z Obornickiej zdiagnozował uszczelkę na Vacum pompie, ale jak zostawiałem auto go nie było tylko pracownicy. Nie mogłem się do niego dodzwonić, ale dzwoniłem co jakiś czas do warsztatu i nagle słyszę, że rozkręcają ale drugą stronę od rozrządu. Wkurzyłem się i zabrałem auto.
Oczywiście później przeprosiny itp...

Pozdr
ML

Winiary
26-07-2013, 07:37
Panowie, minęły prawie 2 lata od ostatniego wpisu w temacie. Co i jaki warsztat we Wrocławiu polecacie do sprawdzenia zawieszenia. Mam stuki, kierownica drzy i się telepie, czasem słychać głuchy stuk jakby przegub a czasem mam wrażenie, że to magiel. Ale ja nie chce zapłacić za wrażenie tylko za trafną diagnozę.
Auto przegląd przechodzi bez problemu, luzów nie stwierdzono u mechanika również.
Szukam kogoś kto mi to zawieszenie z przodu rozbierze i zobaczy nie na oko tylko fachowo. Mogę zapłacić za pewność – bezpieczeństwo jazdy jest dla mnie najważniejsze.

Sz4mciO
26-07-2013, 13:40
Ja niestety nie polecam Obornickiej :( Nie miałem czasu dochodzić co zrobili, ale jak strzlała tak po regeneracji dalej strzela

kilowat
29-01-2016, 13:12
A kogo polecicie do wymiany maglownicy w rejonie Wroclawia w roku 2016? Wreszcie musze to zrobić

gorny7
29-01-2016, 15:55
ja wymieniałem w lipcu zamówiłem regenerowaną
http://allegro.pl/maglownica-przekladnia-sharan-alhambra-galaxy-i5931611143.html
cena 380zl
wcześniej tez raz miałem wymieniona od innego sprzedawcy za 600zł wytrzymała 6 lat i ok 70tkm
wziołem ta tańsza bo doszedłem do wniosku ze nie ma co przeplacać bo i tak regeneruja w podobny sposób
.przysłali mi maglownice doplacilem do kaucji . potem zaprowadziłem do mechanika na wymiane . po wymianie stara odesłałem i na konto przelali mi zwrot kaucji .Maglownica chodzi bez zastrzezeń.
Sama wymiana nie jest aż taka skomplikowana i każdy w miare porządny zaklad powinien to zrobić. olej zalałem mobilem ATF 220

M.A.G.
15-06-2016, 21:37
Podbijam temat.

Powoli szykuję się do regeneracji maglownicy w Maxiu, czy ktoś zna lub słyszał opinie o tym zakładzie:

Auto serwis
ul. Wrocławska 64
55-010 Radwanice k/Wrocławia

http://www.servo-car.pl/index-kontakt.htm

Ewentualnie czy możecie polecić kogoś innego :?:

Dzięki i pozdrawiam :)

Marek
16-06-2016, 16:30
http://automania.com.pl/

Nie byłem ale słyszałem dobre opinie. Z resztą pewnie opinie w googlach znajdziesz :)

M.A.G.
16-06-2016, 17:20
Dzięki za namiar Marek :)

Też się nad nimi zastanawiam :wink:

Po rozmowie z nimi dostałem takie informacje:
koszt z demontażem i montażem około 900 zł netto, cena zawiera:
demontaż i montaż, naprawę przekładni, nowy płyn, osłony drążków, zbieżność kół na 3D.

Po regeneracji otrzymuję fakturę i dodatkowo druk gwarancyjny, możliwe wykonanie regeneracji w jeden dzień, najlepiej umówić się kilka dni wcześniej.

Czas pokaże czy do nich się wybiorę.

Pozdrawiam :)

Pedrozo
20-06-2016, 18:28
Auto-Expert, ul. Żubrza 8 (na przeciwko Magnolii)

Robiłem jak miałem Fiestę w tamtym roku w maju. Ojciec jeździ do dziś Fiestą i nic się nie dzieje. Maglownica była zmasakrowana. Koszt z tego co pamiętam ok 800 zł.

lamertom
25-11-2016, 08:31
Czas pokaże czy do nich się wybiorę.

Wybrałeś się ? Mam do zrobienia przekładnie i też się nad nimi zastanawiałem. Mam też inny zakład na oku i tak się właśnie motam z decyzją... Ten jeden dzień mnie bardzo kusi ;)?

M.A.G.
25-11-2016, 08:44
Kolego nie byłem tam.

Jeżdżę z podmienioną maglownicą i póki co jest bez problemów, a poprzednia leży w piwnicy i czeka na "lepsze czasy" :wink:

Pozdro :)

bayerp
13-06-2018, 22:42
ktoś ma jakieś doświadczenia z ww. zakładami specjalizującymi się w regeneracji przekładni kierowniczej?
niestety czeka mnie wymiana/regeneracja i szukam opinii, a ostatni post był ponad półtora roku temu.

kris86k
01-03-2019, 08:13
Przymierzam się do regeneracji magla w mojej Foce MK2 FL.
Czy możecie polecić jakiś dobry warsztat?

Swoją drogą mam przejechane nieco ponad 100kkm. Trochę to dziwne ale byłem na szarpakach. Sprawdzony diagnosta dość długo siedział pod autem ale nic nie wyszło i stwierdził, że to przekładnia.
Efekt jest taki, że puka na nierównościach w rodzaju kropek błota na asfalcie. Na dużych dziurach cisza, na hopkach też.
Efekt można wywołać najłatwiej na skręconych kołach i zgaszonym silniku (na odpalonym słychać ciszej) przy szybkich dość długich ruchach kierownicą prawo lewo (przy bardzo krótkich również cisza).

M.A.G.
10-07-2019, 16:50
Hej.

Odświeżam temat bo przekładnia znów daje znać o sobie - obecna regenerowana wytrzymała trzy lata.

Zastanawiam się nad regeneracją oryginalnej wyciągniętej podczas pierwszej podmiany, mam na uwadze dwa zakłady:

Servo-Car Piotr Władyka
ul. Wrocławska 64
Radwanice k. Wrocławia

Automania
ul.Rzemieślnicza 15
Mirków k/Wrocławia

Jakieś nowe opinie lub propozycje od szanownych kolegów w tym temacie mile widziane :wink:

Pozdrawiam :)

kornel_k
11-07-2019, 08:10
Polecam:

http://przekladnia.pro

Cena znacznie niższa niż u konkurencji, z tego co się orientowałem.

K.

Dudi_81
18-07-2019, 08:02
Automania
ul.Rzemieślnicza 15
Mirków k/Wrocławia

Ja tutaj robiłem w styczniu i jak narazie działa. Tanio to chyba nie jest ale mam nadzieję że będzie bezawaryjnie. Wstępna wycena 1200-1400 (z fakturą) Skończyło sie na tej wyższej ze wzgledu na jakieś problemy z przewowadmi.

M.A.G.
14-08-2019, 21:22
Hej.

Chyba zdecyduję się na Servo Car - w rozmowie telefonicznej mechanik jak usłyszał, że chodzi o S-Maxa to od razu powiedział, że to specyficzna maglownica, w której jest śruba, gdzie gwint się luzuje i zapycha brudem itp. oraz, że wszytko rozbierają na części pierwsze i sprawdzają cały układ a nie, że podmieniają na regenerowaną - jak dokonam naprawy to dam znać - póki co "szpec" od maglownicy jest na urlopie.

Pozdro :)