|
Odp: Chiptuning Transit Custom 2.2tdci 2014
tylko serwisant i pod nosem powiedzial:
kurka ale jedzie:one: |
Moim zdaniem ten silnik 2.0 nie jest jakiś mega cichy, wczoraj był u nas Ford z tym silnikiem...na tą chwilę nie do ruszenia....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dużo jest roboty z samym zdjęciem kagańca w 2.2tdci?
Macie Panowie jakieś namiary na kogoś w W-wie kto ogarnął by to w rozsądnej cenie? Kolega jest żywo zainteresowany :-) |
Cytat:
Jedno i drugie do ogarnięcia w 15 min |
Pewnie chodzi o ogranicznik predkości.
Mi pomógł kolega Mayak:one: nie tylko z ogranicznikiem:619: |
IMO ściąganie ogranicznika prędkości w tych autach jest bez sensu...ja w moim ustawiłem Vmax na 120km/h....przynajmniej mam pewność że pracownicy nie zajada silnika...
W Customie fabrycznie jest to ustawione na 160km/h...szybsza jazda takim ciężkim autem jest bez sensu... To oczywiście moje zdanie :-) Mam kilkanaście takich aut zrobionych bez ruszania SL, ewentualnie podniesiony do 180km/h....kilka aut ma już przeloty po 200k km, znam tez takie gdzie SL nie było i pracownicy zarżnęli motory po 150km/h .... oczywiście właściciel to co innego :-) Ja sam sobie SL wyłączam jak wsiadam w Connecta |
Cytat:
Jest to dość niewygodne w porównaniu do tego w jaki sposób zorganizowane jest to w moim customie - tempomat max: 150km/h (co w/g GPS daje ok 142km/h, czyli idealnie na autostradę) przy obrotach równo 2,5krpm daje idealną prędkość przelotową dla silnika i idealne warunki do wypalania dpf przy spalaniu ok 10,5 - 11,0 l/100km - ALE, zawszę mogę na chwile wdepnąć i bez zamulania lewego pasa wyprzedzić szybko, bo po wciśnięciu gazu auto zbiera się żwawo do osiągnięcia 3tyś obr/min. Jeździmy najmniejszymi i najlżejszymi customami z napędem na przód. Inwestowanie w tunning jest bez sensu: auta nie są nasze, nie są też firmy. Nie ma opcji wykupu po leasingu. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:15. |
|