Forum Ford Club Polska

Forum Ford Club Polska (https://forum.fordclubpolska.org/index.php)
-   Ford Focus (https://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=94)
-   -   [Focus 1998-2004] 1.6 16v Nie odpala... (https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=292743)

sayamag 24-02-2019 17:07

1.6 16v Nie odpala...
 
Dzisiaj przyjechałem ze sklepu i na parkingu na wolnych obrotach zgasł i już nie odpalił.
Po przekręceniu stacyjki nie słychać pompy paliwa.
Przewody paliwowe puste( paliwa w zbiorniku ponad połowa).
Bezpiecznik sprawny ,przekaźniki zamieniłem z tym od świateł -nie pomogło.
Na przewodach przy pompie( pod siedzeniem) tylko na jednym przewodzie pojawia sie napięcie 2.6 v.
Który przewód jest zasilający i jakie napięcie mieć powinien ?
Gdzie jeszcze szukać?

Tvvardy 24-02-2019 17:14

Odp: 1.6 16v Nie odpala...
 
W lewym słupku obok lewej nogi jest otwór w którym jest czujnik awaryjny włóż palec i sprawdź czy jest wciśnięty. Pewnie pompa padła, odpiąć przewód z listwy wtryskowej i sprawdzić czy jest ciśnienie.

sayamag 24-02-2019 17:30

Odp: 1.6 16v Nie odpala...
 
Sprawdzę ten czujnik awaryjny. Przy włączonym zapłonie ciśnienia w przewodach paliwowych nie ma.

Marcin1982 24-02-2019 18:17

Odp: 1.6 16v Nie odpala...
 
Witam również mam problem z odpalaniem akumulator wymieniony bo myślałem że to to ale niestety dziś znowu po przejechaniu ponad stu kilometrów zgaszony i już nie odpalił,???

sayamag 24-02-2019 18:25

Odp: 1.6 16v Nie odpala...
 
Wyłącznik znalazłem z lewej strony (pasażera) i wydaje sie w porządku.
Wyjąłem akumulator bo już słabo kręcił i zdziwiło mnie że miernik pokazuje na akumulatorze 14.6 v...

tomi002 24-02-2019 19:30

Odp: 1.6 16v Nie odpala...
 
Jak na samym akumuatorze odłączonym od prostownika to zmień miernik.

sayamag 24-02-2019 19:38

Odp: 1.6 16v Nie odpala...
 
Zmieniłem miernik...zawyżał o 2V ale i tak nieźle jak na rozładowany akumulator.

sayamag 24-02-2019 21:14

Odp: 1.6 16v Nie odpala...
 
Czy ktoś może napisać którym przewodem ( są cztery)idzie napięcie zasilające do pompy?
Chodzi mi o przewody które wchodzą do pompy pod siedzeniem.
Ewentualnie jak wyjąć kostkę od góry i ewentualnie czy nie będzie problemu z podłączeniem jej od góry...
Chcę sprawdzić czy dochodzi napiecie.

waldek1221 24-02-2019 21:52

Odp: 1.6 16v Nie odpala...
 
Cytat:

Napisał sayamag (Post 3098482)
Czy ktoś może napisać którym przewodem ( są cztery)idzie napięcie zasilające do pompy?

Według schematu zielono-pomarańczowy.(1mm2).

sayamag 25-02-2019 07:57

Odp: 1.6 16v Nie odpala...
 
Po naładowaniu akumulatora samochód odpalił. Nie mam ładowania...
Dziwne bo wymieniałem alternator pół roku temu bo też padło ładowanie.


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP
serwis komputerowy


User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.