Forum Ford Club Polska

Forum Ford Club Polska (https://forum.fordclubpolska.org/index.php)
-   Ford Mondeo (https://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=95)
-   -   [Mondeo 2007-2014] po wymianie rozrządu auto paliło 1 dzień później na drugi dzień nie mogłem go odpali (https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=311829)

dawide3k 06-08-2020 21:53

po wymianie rozrządu auto paliło 1 dzień później na drugi dzień nie mogłem go odpali
 
2 załącznik(i)
Witam!
Otóż mam problem z Fordem Mondeo MK4 po wymianie rozrządu auto paliło 1 dzień później na drugi dzień nie mogłem go odpalić wyskoczył błąd z czujnikiem walka rozrządu więc wymienilem i zajrzałem jeszcze raz do rozrządu było ustawiane na znaki, sprawdziłem i jest okej nic się nie przestawiło. Wszystko zostało ponownie poskładane chce go odpalić a tu kolejny błąd P0335 Obwód czujnika A pozycji wału korbowego. Sygnał nie prawidłowy. Bieżący albo w Toku. Dostałem od kolegi który pracuje na auto kasacji drugi czujnik ale podczas palenia dalej on wyskakuje. Sprawdziłem układ paliwowy jest okej pompa ma odpowiednie ciśnienie, i duże ciśnienie również idzie na wtryski tylko teraz zagwostka skoro one są elektryczne to moze ten czujnik je otwierać/zamykać? I czy problemem może być również pierścień magnetyczny na wale bo jest trochę pocharatany. Na co byście stawiali? Od plaka normalnie pali ale jak przestanę podawać silnik odrazu gasnie. Poniżej dorzucam zdjęcia. Pozdrawiam,


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP
serwis komputerowy


User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.