Forum Ford Club Polska

Forum Ford Club Polska (https://forum.fordclubpolska.org/index.php)
-   Ford Fiesta (https://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=99)
-   -   [Fiesta 2008-2012] Zapalanie świateł mijania z przekręceniem zapłonu. (https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=250604)

klonpak 12-07-2016 18:54

Jak aktywowac halogeny i swiatla skandynawskie
 
Witam serdecznie

Mam problem a mianowicie moja fiesta zostala sprowadzona z francji i nie posiadala halogenow jednak wiazke przekaznik miala.
Dokupilem nowy zderzak halogeny wlacznik swiatel i niestety nic :(
Odwiedzilem kilku okolicznych mechanikow i ich komputerami nic sie nie udalo i odeslali jedynie do Aso.

Czy moze ktorys z kolegow z moich okolic zna sie na tym i umie to zrobic ?

Dodarkowo chcialbym aktywowac swiatla skandynawskie

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

radek70 12-07-2016 19:48

Odp: Jak aktywowac halogeny i swiatla skandynawskie
 
@[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] , o skandynawskich masz do poczytania tu: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] . Trzeba uruchamiać kompem, może kolega @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Ci pomoże. Z halogenami nie podpowiem, mam, działają, nie musiałem aktywować bo były :)

klonpak 12-07-2016 20:54

Odp: Jak aktywowac halogeny i swiatla skandynawskie
 
Dzieki za rade moze kolega pomoze ? A jakies inne podpowiedzi :)

radek70 12-07-2016 21:13

Odp: Jak aktywowac halogeny i swiatla skandynawskie
 
Do działania halogenów potrzebny jest przekaźnik R10 i bezpiecznik F23 w skrzynce komory silnika. Jeżeli są i światła nie działają, to raczej znaczy, że trzeba aktywować. Przekaźnikiem R10 steruje GEM, czyli komputer w kabinie.

impresja 13-07-2016 08:43

Odp: Jak aktywowac halogeny i swiatla skandynawskie
 
Może zadzwoń do ASO i zapytaj czy samochód z fabryki wyjechał z halogenami czy bez, jeśli bez - trzeba aktywować.

klonpak 13-07-2016 10:55

Odp: Jak aktywowac halogeny i swiatla skandynawskie
 
Samochod wyjechal z fabryki bez halogenow bo sam je dokladalem mam problem z ich uaktywnieniem w mojej okolicy nikt nie umie tego zrobic odsylaja do aso.
Ja mam interfejs ale focomem nic nie mozna zrobic !!!

mayak 13-07-2016 14:15

Odp: Jak aktywowac halogeny i swiatla skandynawskie
 
Cytat:

Napisał radek70 (Post 2625754)
Trzeba uruchamiać kompem

nie ma problemu, ale wydaje mi się, że poza aktywacją to trzeba coś dołożyć (bezpiecznik, przekaźnik, zworę)

radek70 13-07-2016 19:26

Odp: Jak aktywowac halogeny i swiatla skandynawskie
 
Cytat:

Napisał mayak (Post 2626188)
nie ma problemu, ale wydaje mi się, że poza aktywacją to trzeba coś dołożyć

Marcin, być może. Kolega @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] napisał, że ma wiązki halogenów i przekaźnik, nie napisał który. Dopisałem, że musi to być R10 i F23... Motałem się kiedyś ze skandynawskimi. Po korespondencji z Robertem SRS okazało się, że R6, F25, zwora/przewód oporowy jest na pokładzie i Tadeusz aktywował dzienne/skandynawskie w 5min. Jeżeli dla kolegi Pawła Warszawa jest jego okolicą, to polecam kontakt z kolegą mayak :)

klonpak 13-07-2016 21:28

Odp: Jak aktywowac halogeny i swiatla skandynawskie
 
Bede probowal sie spotkac z kolega jezeli znajdzie czas !

Ale widze ze to ciezki temat :(

EW1 17-07-2016 05:23

Odp: Jak aktywowac halogeny i swiatla skandynawskie
 
W ForScan jest opcja halogenów Jeśli masz ELM327 to sam to ogarniesz


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP
serwis komputerowy


User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.