Forum Ford Club Polska

Forum Ford Club Polska (https://forum.fordclubpolska.org/index.php)
-   Ford Focus (https://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=94)
-   -   [Focus 2011-2014] Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu 1.6tdci (https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=295662)

ronin19 05-05-2019 11:46

Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu 1.6tdci
 
Witam Panowie padła mi skrzynia 3 bieg zgrzyta zamówiłem skrzynie mechanik wymienił ale.... Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu ,Wogole auto wydaje mi się zamulone .popiołem pod kompa p0825 błąd. Sprawdziłem skrzynie oszukał mnie gość wcisnal mi skrzynie biegów od 1.5 tdci ja mam 1.6tdci . Co tu zrobić teraz ??? Dramat narazie

kpn4 03-12-2019 00:18

Odp: Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu 1.6tdci
 
Mam podobną sytuacje, tempomat tylko na 6, i jadąc na tym biegu to pokazuje mi 6 w górę. Co najlepsze to podpowiadanie nie działa, w forscan ten sam błąd.. rozkładam z tym ręce do tego wyskakuje dalej 6 :D chyba kupie rower :D

Bump:

FiestaCiechanow 03-12-2019 06:49

Odp: Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu 1.6tdci
 
Sytuacja patowa czyli mówiąc wprost nie do pozazdroszczenia... :/
Już trochę czasu minęło od 1go posta autora - ciekawe jak to rozwiązał, ostatni raz logował się w czerwcu więc nie zagląda tutaj.
A u Ciebie @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] trzeba ustalić kilka faktów:
• jaką drogą nabyleś tę skrzynie co teraz masz w aucie: Alego / OLX, etc.
• czy minęło już 14 dni od czasu kiedy została Ci dostarczona?
• kontaktowałeś się ze sprzedającym i mówiłeś o problemie?

kpn4 03-12-2019 11:30

Odp: Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu 1.6tdci
 
Witam, mam auto od kwietnia i od początku takie coś się dzieje.
Auto kupiłem w Holandii, tu mieszkam. Facet mówił, że tak jest, ,e to normalne.

Zielony360 03-12-2019 15:33

Odp: Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu 1.6tdci
 
To nie jest normalne. Tempomat działa spokojnie od 3 biegu w górę, wyznacznikiem jest szybkość.

boncio 06-12-2019 16:01

Odp: Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu 1.6tdci
 
Tempomat działa od 30km/h i to jest jedyny warunek.

setaszi 07-12-2019 23:01

Odp: Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu 1.6tdci
 
skrzynia do wymiany , nic z tym nie zrobisz

edmun 08-12-2019 19:31

Odp: Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu 1.6tdci
 
Cytat:

Napisał boncio (Post 3200714)
Tempomat działa od 30km/h i to jest jedyny warunek.

Potwierdzam

kpn4 17-12-2019 18:05

Odp: Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu 1.6tdci
 
Witam opisuje moją sytuację.

Przy pomocy Pana MIREKTERAZPOLSKA i jego super podejściu do klienta jak i użytkownika forum fordclubpolska, mój Focus został zdiagnozowany.
Niestety ale sprzedawca albo i nawet Dealer Forda w Holandii wsadził skrzynie o innych numerach, która powinna być do auta o wyższej mocy. Teraz już wiem dlaczego nie działa podpowiedż biegów ( pokazuje 6 w górę przy jeździe ma tym biegu ), tempomat tylko na 6tce. Ogólnie cyrk na kółkach, dosłowny.

Wielkie podziękowania dla Pana Mirka raz jeszcze ;)

Pozdrawiam.

maciej_b 17-12-2019 18:47

Odp: Nie działa start stop , tempomat tylko na 6 biegu 1.6tdci
 
Pavel, przy okazji podaj jakie masz obroty na silniku przy 100 km/h na 6 biegu.


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP
serwis komputerowy


User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.