Forum Ford Club Polska

Forum Ford Club Polska (https://forum.fordclubpolska.org/index.php)
-   Ford Mustang (https://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=110)
-   -   [Mustang 2014-] Konwersja menu, radia, liczników US-->>EU (https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=282998)

Nix2 01-07-2018 19:20

Konwersja menu, radia, liczników US-->>EU
 
Witam
Mustang 2016 V6, 3,7L z US...
Czy "zwykłym" interfejsem na LM327 i np. FORscanem da radę zrobić konwersję radia na częstotliowści EU oraz wgrać j.polski do zegarów, menu ?

Jeśli nie, to jaki interfejs i program jest potrzebny?

pzdr Nix

krystianen 02-07-2018 22:31

Odp: Konwersja menu, radia, liczników US-->>EU
 
Jezyków i nawigacji nie zrobisz forscanem

Nix2 02-07-2018 22:36

Odp: Konwersja menu, radia, liczników US-->>EU
 
Ok, a same częstotliwości radia zrobię Forscanem ?

leszcz 07-07-2018 20:40

Odp: Konwersja menu, radia, liczników US-->>EU
 
Cytat:

Napisał Nix2 (Post 3000205)
da radę zrobić konwersję radia na częstotliowści EU oraz wgrać j.polski do zegarów, menu ?

podjedź do @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ogarnie Ci

Nix2 14-07-2018 11:15

Odp: Konwersja menu, radia, liczników US-->>EU
 
Radio już ogarnąłem za pomocą Forscana ( i przy okazji parę innych drobiazgów możliwych do modyfikacji Forscanem), natomiast nie wiem czym się zabierać do wgrania języka polskiego do zegarów...

pzdr Nix

EDIT:
Polski w zegarach to żadne tam wilelkie "wgrywanie" - ot, zmiana jednego parametru np. Forscanem.

ravner 05-03-2020 19:01

Zmiana częstotliwości fal oraz zmiana języka
 
Witam, czy komuś udało się zmienić USA -> UE częstotliwość oraz język?

Chciałbym sam to zrobić, mustang 2015 sync 2 wersja premium

Chodzi mi bardziej o kody dla zmiany języka w desce rozdzielczej oraz zmiana częstotliwości radia, język w syncu ogarnąłem..

Czy dobrze rozumiem, że należy zmienić wpierw region :

727-04-01 x*xx xxxx xxxx
Change “*” for Tuner Region: 0=NA (North America), 1=GCC, 2=Japan, 3=Europe, 4=Asia Pacific

aby były parzyste

dalej jeżeli chodzi o język to:

7D0-02-01 xx** **xx xxxx -> na 504C?


Pozdrawiam

menib73 22-04-2020 17:51

Odp: Zmiana częstotliwości fal oraz zmiana języka
 
Sync 2 mial wgrywane tylko 3 języki jednocześnie , musisz wgrać pakiet v3.8 z zestawem języków jaki Ci pasuje , zakładam ze Polski plik nazywa sie tak: Gen2v38build15128updatepackageEULangpack2Rev2 , te cyferki na końcu oznaczają region i języki , w tym jest Polak , jak chcesz to wyśle Ci na email 650MB ale jest dostępny ogólnie w sieci. Jak by co to pisz , najlepiej email

tedi_k 24-04-2020 10:08

Odp: Zmiana częstotliwości fal oraz zmiana języka
 
Cytat:

Napisał menib73 (Post 3244632)
...Gen2v38build15128updatepackageEULangpack2Rev2 , te cyferki na końcu oznaczają region i języki , w tym jest Polak ...l

137 raz poprawiane po takich, co to uważają, że "już się znają"...
W Sync2 NIE BYŁO, NIE MA I NIE BĘDZIE języka polskiego mówionego (komend głosowych w j. polskim).
Nie ma więc znaczenia jaki pakiet językowy EU się wgrywa, bo "pisane" języki (w tym j. polski "pisany" - w menu) jest dokładnie WE WSZYSTKICH PAKIETACH JĘZYKOWYCH.
Przy braku "języka mówionego", jako "mówiony" ZAWSZE wybiera się j. angielski, który jest we wszystkich pakietach językowych EU.

Zanim się zacznie doradzać, warto najpierw się dowiedzieć...

menib73 09-05-2020 21:41

Odp: Zmiana częstotliwości fal oraz zmiana języka
 
To może ja się spotkałem z innymi Sync2 , wg informacji dystrybucji oprogramowania to Sync Ford daje 4 języki w każdym pakiecie , oto moja rozpiska:
pack1: Deutsch, Englisch, Russisch, Türkisch
pack2: Deutsch, Englisch, Polnisch, Russisch
pack3: Deutsch, Englisch, Französisch, Italienisch
pack4: Deutsch, Englisch, Französisch, Schwedisch
pack5: Englisch, Spanisch, Französisch, Portugiesisch
pack6: Deutsch, Englisch, Französisch, Niederländisch
dlatego zasugerowałem languagepack2 co zreszta zawsze wgrywam , chyba ze nie o to chodziło bo że lektora nie ma to każdy wie:!!:

art-e 10-07-2020 08:39

Odp: Konwersja menu, radia, liczników US-->>EU
 
Troszkę odgrzebię temat.

Same częstotliwości mam przestawione na EU. Teraz pytanie czy można ogarnąć RDS ?
Nie widać nazw stacji i co jest grane.


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP
serwis komputerowy


User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.