Forum Ford Club Polska

Forum Ford Club Polska (https://forum.fordclubpolska.org/index.php)
-   Ford Mondeo (https://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=95)
-   -   [Mondeo 2014- ] Czy jest gotowe okablowanie pod HUD (https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=314901)

WoojO 19-11-2020 13:32

Czy jest gotowe okablowanie pod HUD
 
Odgrzeję kotlecika :) Sprawa dotyczy huda. Czy jest gotowe okablowanie do niego i czy można się tam sensownie dostać? Nie chce wybijać szyby kamieniem żeby wycinać dziurę w desce ;) stąd moje pytanie czy wtyczka gdzieś wesoło sobie dynda?

mm32 19-11-2020 14:26

Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
 
U mnie była.

tombalt 19-11-2020 16:06

Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
 
Nie wiem jak w mondeo, ale w smax jest jedna wtyczka, która poza HUD, łączy czujnik na podszybiu oraz moduł wraz z anteną do sync2. Jak jest sync3 to jest dodatkowe złącze antenowe. Pytanie jest, czy wtyczka do hud będzie w pełni uzbrojona.

mm32 19-11-2020 17:29

Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
 
Moja była w pełni uzbrojona ,bo po wetknięciu do HUD'a ten działa normalnie.

WoojO 19-11-2020 18:32

Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
 
A gdzie jej szukać? Jest tam w miarę normalny dostęp?

tombalt 19-11-2020 18:41

Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
 
W smax trzeba zdjąć podszybie. Aby to zrobić trzeba zdemontować boczne osłony deski rozdzielczej a potem osłony słupków A

WoojO 19-11-2020 19:23

Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
 
W mondeo podszybie raczej schodzi z deską ;)

tombalt 19-11-2020 19:29

Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
 
Po zdjęciach z alle... chyba masz rację. No to kupa roboty...aby dołożyć pare ledów.
Choć przyznam że to fajna sprawa....

WoojO 19-11-2020 19:46

Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
 
Właśnie... montaż na pewno masakra. Może wtyczka jest jakoś dostępna łatwiej. Może udało by się jakoś te diody inaczej zamontować. Uprzedzam że nie chce hud kłaść na desce i przykręcić wkrętami :P Takie gdybania... :D

tedi_k 19-11-2020 19:54

Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
 
Cytat:

Napisał WoojO (Post 3297378)
....nie chce hud kłaść na desce i przykręcić wkrętami :P ...

Tak tylko przypomnę, że HUD ma "błyskać" na przednią szybę a nie po oczach...8)
Więc tak trochę mi brak wyobraźni jak by mógł być zainstalowany inaczej niż fabrycznie...:?


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP
serwis komputerowy


User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.