Forum Ford Club Polska

Forum Ford Club Polska (https://forum.fordclubpolska.org/index.php)
-   Ford Mondeo (https://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=95)
-   -   [Mondeo 2000-2007] czy tddi ma dwumase? (https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=102820)

dedal666 14-06-2010 08:33

czy tddi ma dwumase?
 
witam!
Tak jak w temacie -> rozważam kupno mk3 i waham się pomiędzy dieslem a benzyną do zagazowania. Jako, że naczytałem się o wtryskach i dwumasie w tdci to ten silnik odpada. Jak wygląda ta sprawa w tddi? z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Mariusz 14-06-2010 08:41

Odp: czy tddi ma dwumase?
 
Tak, TDDi ma koło dwumasowe i to nawet dwa.

krol44 14-06-2010 08:41

Odp: czy tddi ma dwumase?
 
Z twego co wiem jest w nim dwumasa, ale poza tym bardzo fajny silniczek . Mam 115KM i zmienną geometrię łopatek w turbinie świetnie ciągnie już od 1400 obr. polecam w mieście pali do 8 na trasie ostatnio przy prędkościach 110-130 5,6l

nkluivert 14-06-2010 08:43

Odp: czy tddi ma dwumase?
 
zarówno mondek tddi, jaki tdci czy tez benzyniak mają dwumę.

dedal666 14-06-2010 08:44

Odp: czy tddi ma dwumase?
 
o to kicha....miałem nadzieję, że uda mi się kupić autko w ktorym nie będę musiał się tym martwić:(

Mariusz 14-06-2010 08:59

Odp: czy tddi ma dwumase?
 
Skoro kicha, to kupuj szmelcwagena, lub coś tym podobne.

Jakub 14-06-2010 09:41

Odp: czy tddi ma dwumase?
 
Mario - strasznie merytoryczny jest Twój post i wiele ciekawych informacji nim wniosłeś. Myślę że na bank pomogłeś koledze.

A teraz do rzeczy. W każdym MKIII, a także w zdecydowanej większości nowoczesnych aut jest dwumasowe koło zamachowe. W MKIII występuje ono zarówno w wersjach benzynowych (droższe), jak i w dieslach (nieco tańsze). Z tym że w TDDI jest możliwość wymiany tego elementu na jednomasowe koło zamachowe (patrz valeo: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ) . Dlatego jeśli masz obawy, to rozważ zakup TDDI. Dodam tylko, że do MKIII dwumas jest stosunkowo tani. Do Toyoty Avensis jest zdecydowanie droższy i częściej niestety pada.

dedal666 14-06-2010 09:50

Odp: czy tddi ma dwumase?
 
czyli temat rozwiązany, pozostaje znalezienie zadbanego tddi. super , dzieki za pomoc

weksla 14-06-2010 15:19

Odp: czy tddi ma dwumase?
 
12345mario dobry post, widzę, że nie lubisz aut dla mas:) podobnie jak i ja:619:

manola01 14-06-2010 17:05

Odp: czy tddi ma dwumase?
 
Cytat:

Napisał dedal666 (Post 1455998)
witam!
Tak jak w temacie -> rozważam kupno mk3 i waham się pomiędzy dieslem a benzyną do zagazowania. Jako, że naczytałem się o wtryskach i dwumasie w tdci to ten silnik odpada. Jak wygląda ta sprawa w tddi? z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

mk3 tddi kupuj bez zastanowienia , świetne auta i super się prowadzą, kołem sie nie przejmuj, połowa samochodów ma takie rzeczy, nie zakładaj że od razu się wywali, mam mondka 2001 2.0 TDDi od trzech miechów świetna bryka. pozdrawiam


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy Kraków
Regeneracja turbosprężarek - Regeneracja czyszczenie filtrów DPF FAP


User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.