Witam,
tak jak pisałem wcześniej miałem byc dzisiaj na sprawdzeniu świec, wtrysków, luzów na zaworach, zaślepieniu EGRa. No więc właśnie wróciłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. diagnoza po wykręceniu świeczek wszystkie w stanie bdb tj. każda w tym samym stopniu grzeje, zawór EGR zaślepiony, wtryski wykręcona na stół sprawdzane na maszynie diagnoza OK nie leją, luzy na zaworach prawie książkowe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jedynie wtryski były trochę z nagaru więc zostały wyczyszczona i skręcone. Te rzeczy odpadają jeśli chodzi o problem z rana z odpaleniem przynajmniej u mnie. Gościu umówił się ze mną jeszcze na następny weekend ponieważ silnik jest ciepłu a chodzi o to żeby był zimny po nocy. Aktualnie mieszkam we Wrocławiu a robie z autem u siebie w Nowej Rudzie. Odstawie do niego auto w piątek wieczorem a w sobotę z rana ma nie pamiętam jak to sie fachowo nazywa chyba ustawić zapłon. Bo jedyne jeszcze podejrzenie pada właśnie na problem z ustawieniem zapłonu. Pamiętam, że problem pojawił się po wymianie rozrządu w innym warsztacie. Gościu twierdzi, że po wymianie w dieslu rozrządu trzeba ustawiać pompę a tego mi nie robili. Jak narazie ufam gościowi. Za wszystko zapłaciłem 200,- dzisiaj i w tym jest jeszcze ustawienie tego zapłonu za tydzień. Także wydaje mi się, że ni dużo a przynajmniej spokój i nie trzeba się martwić, że to wtryski.
Jeszcze napisze jak już będzie zrobione co i jak.
Pozdrawiam