Re: [MK3] stuk po uruchomieniu
heh, ja też mam podobną dolegliwość. pojedynczy stuk do 10 sekund po uruchomieniu. występuje przeważnie na postoju (chyba że zdążę ruszyć) z dziwną częstotliwościa. czasami przy każdym uruchomieniu, czasami co któreś, któreśnaste. dzwięk przypomina jakby kamień uderzyło podwozie (dżwięk głuchy i wyraźny). wydaje mi się, że gdzieś z prawego przodu. myślałem, że hamulce ale okazały się ok. wymieniłem linki tylnych - dźwięk pozostał. poźniej miałem pomysł, że może jest problem z którąś z klapek regulującą przepływ zimnego/ciepłego powietrza lub nawiewu góra/dół ale test klimatronika nic nie wykazał. wszystkie paski mam wymienione, napinacze, małe koło dwumasowe itp. drążąc temat zasugerowano mi (abscar), że problemem może być powoli padające łożysko kompresora klimatyzacji. w wolnym czasie muszę podjechać do jakiegoś speca od klimy i zobaczymy czy się poprawi. jeśłi nie to nie mam już pomysłów. samochód pozytywnie przeszedł przegląd w aso (sugerowałem "usterkę"), sprawdzali go chłopaki z abscar oraz kilka dni temu stacja kontroli pojazdów -brak jakichkolwiek uwag. stukanie męczy mnie już prawie pół roku więc jeśli ma ktoś jakieś pomysły przyłączam się do zapytania.
|