Re: [Mk2] Wtryskiwacz sterujący 1.8TD
No właśnie tak myślałem, że na nową część obowiązuje normalna gwarancja. Ale mechanik, który to montował (czy jest autoryzowany przez Forda, tego nie wiem, ale zajmuje się tylko fordami), powiedział mi, że na ten wtrysk Boscha jest pół roku gwarancji. Powiedział, że to i tak dobrze bo na resztę części są gwarancje rozruchowe. To mnie trochę zdziwiło, bo myślałem, że na tak drogie części to są jakieś normalne gwarancje. Powiedział mi również o tych opiłkach bo jak wysyłał na gwarancji inne wtryski, szczególnie od modeli młodszych, to Bosch nie uznawał gwarancji bo powodem uszkodzenia były opiłki metali które pochodziły prawdopodobnie od pompy wtryskowej.
Doradźcie mi proszę czy spotkaliście się już z taką ograniczoną gwarancją. W innym warsztacie, tym już autoryzowanym, gdzie prowadzili mi diagnostykę przez kompa, powiedzieli mi, że oni też nie dają dłuższej gwarancji niż pół roku. A na elektronikę to już prawie nigdy. Dziwi mnie to trochę ponieważ sam prowadzę m.in. sprzedaż komputerów i podzespołów i jak komuś wymieniam jakąś część to zawsze daje gwarancję 2 lata jak nie więcej.
Myślicie, że warto walczyć i biegać za tym........?? Chętnie podjąłbym się tej walki bo nie lubię takiego podejścia ale szkoda mi czasu, którego mi ostatnio bardzo brakuje.....a jak się domyślam na jednej interwencji się nie skończy.