Wlasnie wymienilem ten nieszczesny zaworek :fcp2 , w piatek zamowilem w serwisie forda, a dzis juz dzwonili, ze moge odebrac, koszt w DE 29,71?.
Troche zdjec pogladowych nowego:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W nowym jedyna roznica jest to, ze srodkowy otwor, gdzie jest ta "zapadka" ma wymiar 10,5mm, natomiast w starym bylo 8mm, pozostale wymiary dokladnie takie same. Nie wiem czy bedzie to mialo jakis wplyw na prace silnika, czy moze ford cos poprawil zwiekszajac ta srednice, sie zobaczy. Generalnie w planie mam rozpilowanie starego, chce zobaczyc jak on wyglada w srodku, zrobie wtedy fotki i wrzuce tutaj.
radekbox miales racje piszac, ze zapadka w zaworku nie powinna wpadac sama do srodka jak sie odwroci zaworek "do gory kolami", w nowym nie wpada, mozna ja ugiac np. palcem. Jezeli chodzi o dzwiek przy potrzasaniu nim, to brzeczy tak samo czy nowy czy stary. W kazdym razie nowy jest tez metalowy, a nie jak ktos pisal plastikowy.
Zamontowalem go doslownie przed chwila, takze za kilka dni zdam relacje co i jak, jak sie silnik zachowa.
Pozdrawiam