Panowie.
Wiemy co i jak musi być spełnione by panel działał z naszymi mondziakami.
Z opisów wynika, że zarówno to:
http://www.alibaba.com/product-gs/20909 ... layer.html
(osobiście to mi się bardziej podoba...te małe gałeczki będą mi współgrały z pokrętłami od klimy :fcp2 )jaki i to:
http://www.roadrover.cn/e/productshow.a ... d%20Series
Powinno działać z naszymi mondziakami także jeżeli chodzi o CAN. Refleksyjnie powiem, że zakup na allegro pokazał, że trzeba się trzymać specyfikacji a nie wyglądu, a ta w powyższych przykładach jest "lepsza" dla tego pierwszego. Z resztą przyjrzyjcie się dokładnie obrazkom i specyfikacji. Pierwsze ma większy (6,5'' vs 7'' ekran), wyjście mini-USB na front panelu, reszta funkcji (część w opcjach) jest zbliżona.
Proponuję więc następujące rozwiązanie. Nawiązanie kontaktu z oboma wskazanymi producentami. Ustalenie ceny, formy zakupu itp, itd a następnie znów zakup pilotażowy. Uważam, że jeżeli sami dopilnujemy tematu od A do Z to drugi raz wtopy nie zaliczymy. To niestety wymaga by ktoś kto ma możliwość i zna się na tym pokorespondował z chinolami...
Ktoś chętny na ochotnika? :fcp13 :fcp12
Ja mogę wziąć na siebie temat odbioru, clenia, montażu itp.Biorąc od uwagę, że ponad 14 dni straciliśmy na formalnościach w izbie celnej, fakt, że jestem w Wawie może być w tym względzie korzystny.
Posiadane przez nas radyjko można "użyć" w dwojaki sposób:
1. wystawię je na allegro cenie, którą ustalimy,
2. jeżeli ktoś z chętnych na radyjko NIE MA u siebie tych wszystkich bajerów, o które się sprawa rozbiła, może będzie je chciał.
Pierwszy ze speców, z którym się skontaktowałem, potwierdził, że ten egzemplarz raczej nie ma możliwości współpracy z CAN'em... Facet z Allegro napisał mi zaś, że radyjko z kierownicą powinno współdziałać. Obiecał jednak, że skontaktuje się z producentem i wyjaśni temat. Zobaczymy.
PS.
Cytat:
|
Napisał mark54
Mnie jak narazie dotychczasowe problemy nie zniechecily jeszcze do zakupu tego urzadzenia.
...
Zalezy mi na navigacji, bo jest na duzym ekranie i w dobrym miejscu, na module
bluetooth do podlaczenia komorki oraz na mozliwosci podlaczenia kamerki cofania.
Pozostale bajery typu DVD, Divx, TV tez powinny dzialac bez podlaczenia do CANa.
Tak wiec przydala by sie osoba, ktora moglaby przetestowac rowniez te funkcje
i wyrazic swoja opinie na temat ich dzialania.
|
Wszystkie te elementy działają bez zarzutu. Navi chodzi bez problemu a z dołączoną anteną synchronizuje się w trymiga. Do radyjka jest Auto Mapa z mapami całej europy oraz IGO8. DVD, DivX oraz USB działa również i nie stanowi problemu. Zarówno filmy jak i muzyka może być "czytana" z karty SD lub dysku USB nie tylko z płyty - to kwestia ustawienia. Jedna uwaga, jeżeli z karty jest uruchomiona navi, nie można z niej odtwarzać innych rzeczy (muzyki, filmu).
Tuner TV również działa i to na antenie typu "kawałek druta" :fcp2
BlueThoot również paruje się bez problemu i działa z telefonem (testowałem na swoim HTC z WM 6.1) Wgląd w książkę telefoniczną w telefonie jest utrudniony przez błędy w wyświetlaniu polskich znaków - trudno mi jednak ocenić skuteczność mikrofonu, który jest umieszczony na froncie panelu i przyznam, że nie wiem jak będzie "zbierał" w autku.
Sam panel dotykowy działa bez zastrzeżeń i rzeczywiście (porównując do mojego ekraniku w telefonie) navi funkcjonuje świetnie. W ogóle do samego interfejsu trudno się przyczepić. Wg opinii gościa ASO, samo podłączenie nie jest żadnym problemem, bo wszystkie złączki i wyjścia są w komplecie. Nie ma więc potrzeby sztukowania czegokolwiek.
No, to chyba tyle.
PS2.
Trudno mi odpowiedzieć, bo na naszym radyjku nie ma żadnych informacji, naklejek, nadruku związanych producentem, modelem itp, itd.
Poza tym, wydaje mi się, że gniazdo w prawym, górnym rogu tego radyjka, to minijack a u nas jest tam oczko IR do pilota