Re: [MK2] 1.8 TD Nierówna praca ( przerywanie )na zimnym silniku
Cytat:
|
Napisał Kondzio
Pnowie u mnie wszystko tryka i świece grzeją, ale chyba paliwo się cofa - wyminiłem tą nieszczęsną pompkę, ale nie pomogło. Rano musze kilka razy przekręcić żeby zapalił - nie jest to jakies uciążliwe ale takie ze 3x sobie że tak powiem pokręci zanim załapie. Chodzi równo puści czarny dymek poodpaleni i jest ok. Później w ciągu dnia jak go zgaszę i odpalam za nie długi czas to na dotyk, ale po kilku godzinach znów ze 2x musi przekręcićn - założyć to ustrojstwo coby się paliwo nie cofało czy jak??
|
Możesz spróbować ale nikt chyba Ci nie zagwarantuje efektu takiego zaworu, to kwestia próby. W tym silniku raczej niemożliwe jest uzyskanie odpalenia na dotyk na zimnym. Ja też muszę na zimnym trochę zakręcić i chyba większość tak ma. Tzn jest rozwiązanie. Słyszałem, że montuje się większe rozruszniki - np. można przerobić od Golfa TDI. Ten fordowski kiepsko kręci, szczególnie na zimnym ledwo obraca tym silnikiem...
W sumie zrobiłbym to u siebie ale mi trochę szkoda kasy, to trzeba kupić rozrusznik od golfa. Teraz na zimę przydałby się taki zabieg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.