Temat: [Mondeo 2007-2014] panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...
View Single Post
Stary 31-10-2008, 11:07   #355
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
Domyślnie Re: [mk4] panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...

Cytat:
Napisał keisim
właśnie podniosłem się z podłogi po przeczytaniu tekstu: "We just sold lots of them to Russia and South America countries and there are not customers saying it's not compatible." :fcp2 :fcp2 :fcp2 :573: :570
bo tylko w Polsce są tacy upierdliwi jak my i się czepiają, że "cuś nie teges"
Cytat:
Napisał keisim
PAFFCIO, czy wiesz do czego służy slot GPS CARD? Wygląda jak oddzielne gniazdo na kartę SD z mapą nawigacji... co byłoby ciekawym rozwiązaniem... tylko ten opis mnie dziwi.
Myślę, że może być tak jak mówisz...może dlatego, że ten z opisem "GPS CARD" jest botowalny do uruchomienia aplikacji?
Cytat:
Napisał keisim
Nie mogę pojąć jak elektronika tunera TV może kosztować jedyne 5$ :fcp15 :fcp15... natomiast 'built-in gps function' jest stosunkowo droga jeżeli to sam odbiornik GPS.
na czymś muszą ciąć...
Cytat:
Napisał szibel
Witam
Mam dwa pytanka do kolegi PAFFCIA związane z montowanym przez Was radiem.
1. Jak demontuje się radio w Fordzie Mondeo? Jak jest zamontowana osłona dookoła radia? Czy są tam jakieś śruby montażowe?
2. Czy radio które kupiłeś miało dodatkową czarną puszkę z białą wtyczką i napisem CAN?
Odp.1 nie doszło jak dotąd do fizycznej ingerencji w osłonę więc nie wiem...zapytaj azet'a naklejał na deskę różne rzeczy może ją demontował.
Odp.2 Na załączonych wcześniej zdjęciach widać kable przyłączeniowe. Jedyna "czarna" puszka zawiera bezpiecznik, a czarne przyłącze z białą częścią nie ma napisu CAN. Możesz uściślić o co Ci chodzi? Czy możesz opisać lub wkleić zdjęcia takiej złączki do szyny CAN? Byłoby to dla nas bardzo pomocne.
Cytat:
Napisał borek1
Ostatnio natrafilem na ten watek i jesli jest taka mozliwosc chetnie przylacze sie do akcji.
Biorąc pod uwagę okoliczności myślę, że nie będzie problemu.
Cytat:
Napisał azet
Cytat:
Napisał RoNiN76
To co robimy kupujemy :fcp23 :fcp9 oczywiście jedna szt. na próbę ?
oczywiście tylko jest małe ale... paffcio montuje u siebie i za to płaci, to musi być jakoś rozliczone,
a co ze starym ? sprzedawca odezwał się ? ja bym próbował mu zwrócić to radio , w końcu nie daje się zainstalowac, albo niech staje na głowie żeby dało się zainstalować
no i trzeba zamawiać kolejne ( :fcp9 :fcp9 ) coby w końcu mieć tę nawigację i to dvd i inne cuda :fcp1
Ja to widzę tak. Jeżeli się okaże, że wynaleziony przewód "do podłączenia do steering wheela" pozwala na sterowanie z kierownicy a ktoś nie ma conversa (bo z tym nie będzie współdziałało, o tym nie mam w tym przypadku mowy) i się zdecyduje to po prostu po kosztach kupi od nas to radyjko. Jeżeli nie, to trzeba będzie wystawić je na allegro i z odpowiednią informacją puścić licząc, że się sprzeda. Zapytam sprzedawcę o możliwość zwrotu lecz biorąc pod uwagę całokształt sceptycznie podchodzę do tego.
W najgorszym razie "wtopimy" po sto parędziesiąt złotych :fcp5

Co do nowego radyjka to po wyżej przekazanych Wam info (widzicie, że jest prawie stówę tańsze?!?!?) przesłałem pytanko o to, czy zajmą się w całości spedycją, ile to będzie kosztować i zy można zapłacić przelewem...obaczymy

keisim a co z Twoim radyjkiem? Jednak w jego opisie jest wprost opisana zgodność z CAN'em...